Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną:

IP: *.icpnet.pl 06.08.05, 21:42
    W sklepach (np.H&M), gdy chcesz zakupić jakieś majteczki na ogół musisz je
    przymierzyć.
    Podczas ubierania majtek zauważysz, że mają on specjalną "wkładkę
    higieniczną". Czy uważacie jednak, że one są naprawdę higieniczne? Przecież
    jedną parę majtek może pzymierzać kilka pań. Czyli każda jakby to
    określić..."ociera się" o taką wkładkę. A są tacy, którzy je wyjmują przy
    przymierzaniu, nie kupują - i co potem?
    Poza tym niewiele sklepów praktykuje takie "wkładki" w bieliźnie.
    Uważam, że powinien być w sklepie jakiś stojak z takimi wkładkami - byłybyśmy
    pewne, że nie zarazimy się jakimiś bakteriami i że nie zakładamy majtek "po
    kimś".
    Bluzki, spodnie - to przecież zupełnie co innego niż majtki...
    Co uważacie na ten temat?
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 06.08.05, 21:46
        H&M w ogole ma przedziwna polityke jesli chodzi o bielizne. W wiekszosci sklepow jak ci pakuja bielizne
        to ci jeszcze przypomna ze nie mozna jej wymienic/oddac. W H&M gacie mozna odniesc/wymienic jak sie
        po paru dniach nie podobaja. Wniosek, nie kupuje majtow w H&M.
      • Gość: nana Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:56
        to wy majtki przymierzacie???w zyciu bym tego nie zrobila!!!!!!! a co jak
        majtki nie maja wkladek zadnych???
        • miska_malcova Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 06.08.05, 22:17
          właśnie, ja mam przyzwyczajenia ze starych czasów i majtek nigdy nie przymierzam
          • edavenpo Re: Malcova.. 06.08.05, 22:27
            Sorry ze tak publicznie ale dostalas mojego maila bo to gazetowe konto jest czasami dziwne...
            • Gość: ...:::''>>>,,, Re: Malcova.. IP: *.icpnet.pl 06.08.05, 22:37
              Do kogo tO?
            • miska_malcova Re: Malcova.. 06.08.05, 22:43
              odpisałam
      • Gość: nana Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:34
        naprawde nie sadzilam ze ktos przymierza majtki w sklepie??dla mnie szok!w
        takim razie w H&M majtek kupowac nie bede
        • Gość: aneciak Z czego to zdzwienie?? IP: *.icpnet.pl 06.08.05, 22:37
          No jasne, że przymierzają!
          WOlisz kupić za 100 zyla gatki, okażą się za duże\małe i kaska wyrzucona w
          błocko??
          PS. W wielu sklepach (chyba we wszysrtkihc) bielizna nie jest poddawana
          zwrotom, wymianom itp.
          • miska_malcova Re: Z czego to zdzwienie?? 06.08.05, 22:43
            hm... chyba mam "dobre oko" bo jeszcze nigdy nie kupiłam nieodpowiednich
          • Gość: nana Re: Z czego to zdzwienie?? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:51
            ja tez "na oko" biore i zawsze dobre sa!ponadto jesli znam swoj rozmiar to
            przeciez i majtki maja rozmiarowke wiec w czym problem?
            P.S.majtek za 100 w zyciu bym nie kupila zle bym sie czula wiedzac ze mam
            majtki za tyle kasy a innym na chleb nie starcza:(
            • miska_malcova Re: Z czego to zdzwienie?? 06.08.05, 22:59
              to prawda, majtek za stówkę nie kupuję, bo nie, więc w moim przypadku mała
              strata, jeśli miara "na oko" nie poskutkuje. Czasem, jakieś koronki przymierzam
              na własną bieliznę
          • Gość: nana Re: Z czego to zdzwienie?? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:52
            jeszcze jedno piszesz ze bielizna nie podlega zwrotowi -owszem masz racje ale
            co zrobic gdy ktos przymierzyl i nie kupil tylko odstawil z powrotem na
            wieszak??
        • Gość: mare Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:43
          Dziwne, nie? Ciekawe, co czuje ekspedientka pakująca gacie, o których wie, że
          dosłownie przed chwilą ktoś zdjął je z d...

Ja chyba pensetą bym takie gacie brała.
      • kochanica-francuza Kto przymierza majtki na gołą dupę??? 06.08.05, 22:45
        Majtki na własne majtki przymierza się! (część sklepów ma zresztą wywieszki
        sugerujące taki sposób)
        • edavenpo Re: Kto przymierza majtki na gołą dupę??? 06.08.05, 22:54
          kochanica-francuza napisała:

> Majtki na własne majtki przymierza się! (część sklepów ma zresztą wywieszki
          > sugerujące taki sposób)
          |________

To jest oczywiscie scenariusz optymistyczny zakladajac ze sie panie dostosuja bo przeciez cie nie beda
          pilnowac.

• kochanica-francuza Re: Kto przymierza majtki na gołą dupę??? 06.08.05, 22:57
            edavenpo napisała:

> kochanica-francuza napisała:
            >
            > > Majtki na własne majtki przymierza się! (część sklepów ma zresztą wywiesz
            > ki
            > > sugerujące taki sposób)
            > |________
            >
            > To jest oczywiscie scenariusz optymistyczny zakladajac ze sie panie dostosuja b
            > o przeciez cie nie beda
            > pilnowac.
            >

No tak, oczywiście. Ja tak przymierzam i dlatego nie zakładam tego typu wątków...

Przymierzam tak tylko kostiumy kąpielowe, bo majtki kupuję na oko (chociaż nie
            na oku się je nosi,hehe)
            • Gość: ka Re: Kto przymierza majtki na gołą dupę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:24
              Na oczku też się nosi. ;-)
            • Gość: dżordżia on maj Re: Kto przymierza majtki na gołą dupę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:29
              Qrde, dziewczyno, i Ty na innych wątkach występujesz w
              awangardzie "higienistek"?
              To jak to jest - akurat w sklepie z gaciami Twoja nerwica natręctw idzie sobie
              na piwo, a Ty przez chwilę masz wolne?
              • kochanica-francuza Re: Kto przymierza majtki na gołą dupę??? 07.08.05, 15:58
                Gość portalu: dżordżia on maj napisał(a):

> Qrde, dziewczyno, i Ty na innych wątkach występujesz w
                > awangardzie "higienistek"?

> To jak to jest - akurat w sklepie z gaciami Twoja nerwica natręctw idzie sobie
                > na piwo, a Ty przez chwilę masz wolne?

Eeeee, nic nie rozumiesz... Po pierwsze, nie występuję w awangardzie
                higienistek, czytaj dokładnie moje posty.

Po drugie, nerwica, jak każde zaburzenie, nie działa "logicznie" - akurat majtek
                w sklepie ona (u mnie konkretnie!) nie obejmuje.

I dzięki Bogu, bo i tak zabiera mi pół życia...
      • solange1 Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 07.08.05, 10:22
        Ja (jeżeli przymierzam), to przymierzam na swoje majtki. To chyba najprostszy
        sposób.
        • charade Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 07.08.05, 11:35
          Przecież wiadomo, że przymierza się na swoją własną bieliznę. Nawet by mi do
          głowy nie przyszło przymierzać na gołe ciało, brrrr.
      • Gość: ulka Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:05
        jezeli juz przymierzam majtki to tylko nkładam je na swoje:)
      • Gość: dwa_buciki Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:33
        No to reraz jestem w szoku... :I Nie sądziłam, że ludzie mają takie pomysły,
        żeby majtki na goły tyłek w sklepie zakładać. Masakra!

Poza tym każdy wie, jakiej wielkości ma dupkę i jakie zazwyczaj nosi majty, więc
        po wielkości majtek od razu widać, czy są dobre. Mi czasami nawet tata różne
        sweterki, piżamki, majtki kupuje, i wie jaki rozmiar, bo po prostu potrafi to
        ocenić, pamięta jak mniej więcej wyglądam. To Wy same nie potraficie??? No nie
        wierzę... Jeszcze rozumiem- kostiumy kąpielowe też mierzę, żeby nie były za
        bardzo powycinane, odstające itd., bo będę w tym musiała publicznie paradować,
        no ale przecież to się zakłada na własne gatki!

Dziewczyny, załamałyście mnie troszkę...
        • kochanica-francuza Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 07.08.05, 16:20
          Gość portalu: dwa_buciki napisał(a):

> No to reraz jestem w szoku... :I Nie sądziłam, że ludzie mają takie pomysły,
          > żeby majtki na goły tyłek w sklepie zakładać. Masakra!
          >
          > Poza tym każdy wie, jakiej wielkości ma dupkę i jakie zazwyczaj nosi majty, wię
          > c
          > po wielkości majtek od razu widać, czy są dobre. Mi czasami nawet tata różne
          > sweterki, piżamki, majtki kupuje, i wie jaki rozmiar, bo po prostu potrafi to
          > ocenić, pamięta jak mniej więcej wyglądam.

no właśnie, ja mojej Mamie kupuję majtki, rajstopy, piżamy, koszulki dzienne...
          i jakoś zawsze pasują... a rozmiar ma zupełnie inny...
      • Gość: inaa Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:19
        Też by mi wżyciu do głowy nie przyszło,żeby mierzyć gatki na goły
        tyłek.Zazwyczaj kupuję ,,na oko" i zawsze trafiam na właściwy rozmiar.A zaraz
        po kupnie po prostu je porządnie piorę.
        • Gość: Lenka Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: IP: *.chello.pl 07.08.05, 21:14
          Aż trudno uwierzyć, że zdarzaja się takie agentki,które majtki przymierzają.
          Stanik rozumiem,ale gacie? Zawsze na oko kupowałam i pasowały.
          Nawet jak majtki mają wkładkę to przecież i tak mogą być mierzone przez wiele
          kobiet.Aż mnie skręca jak sobie o tym pomyślę.
          • myszka_333 Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 07.08.05, 22:01
            Wychodzi na to że się zdarzają takie co na gołą d... mierzą.Kiedyś był wątek o
            brudnej odzieży w sklepach i skrajne przypadki opisywały krew na ubraniach (kto
            wie co cię działo i skąd ta krew??).
            Ja kupuję na oko, wiem w jaki rozmiar się mieszczę.
      • abal2 Re: Wkładki higieniczne w sklepach z bielizną: 08.08.05, 18:01
        Jestem w szoku, ze ktokolwiek mierzy majtki w sklepie na goly tylek. Ja mierze
        tylko do kostiumu kapielowego i to na majtki, ktore mam na sobie. Ostatnio
        kupilam sobie sliczne stringi w hm i po przeczytaniu, ze ktos mierzy majtki na
        gole cialo chyba zaraz wypiore je w bardzo wysokiej temperaturze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka