Gość: naiwna IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 17:44 co myślicie o reklamie tego "operatora komórkowego tylko dla prawdziwych mężczyzn"? wiecie, tego z panienkami które usiłują "dorównać mężczyznom"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: 213.134.181.* 01.03.08, 19:10 głupia i nie śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza włazi kientom w dupę, i bez wazeliny! 01.03.08, 20:51 Pomijam już kompletny brak pomysłu na reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: włazi kientom w dupę, i bez wazeliny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:53 dobra tam, nie będziemy się przejmować formą reklamy, ale to oni nie sprzedają się kobietom? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lutecja4 Re: włazi kientom w dupę, i bez wazeliny! 01.03.08, 21:56 dobrowolnie zrezygnowali z pokaznego kobiecego targetu a jedyne co fajne w tej reklamie to zgrabne umiesnione uda tych panienek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 22:40 ja to się w ogóle nieco dziwię, że w publicznej tv jest taka reklama... i nie chodzi mi o te tyłki (bo to już się do podobnego stopnia przyjęło w innych reklamach) ale o wymowę... Z jednej strony mamy reklamę kampanii społecznej przeciw nietolerancji i ranieniu ludzi poprzez używanie degradujących ich określeń, a z drugiej taka reklama która połowę społeczeństwa pokazuje jako debilną i nadającą się "tylko do jednego"... nota bene zajrzałam na tę ich stronę (właśnie z ciekawości, czy oni rzeczywiście tylko facetom sprzedają), i zobaczyłam tam jakże genialny tekst: "Prostota Wyznajemy proste, męskie zasady. Zero skomplikowanych i nudnych umów! Te same ceny za rozmowy i SMS-y do wszystkich sieci! Nie zawracasz sobie głowy rachunkami. MOlestING. Proste, męskie zasady." (nazwa operatora mojego autorstwa :P) No i tak sobie myślę, że to chyba operator dla niedorozwiniętych intelektualnie, u których różne ceny za rozmowy do różnych operatorów mogłyby spowodować zagotowanie się mózgu. I w sumie to gdybym była facetem, to bym się chyba obraziła, że się mnie traktuje jak debila i jeszcze wmawia, że na tym właśnie ta moja męskość polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 22:43 hehehehehe... zobaczcie, co oni piszą, żeby zachęcić potencjalnych klientów: "Fachowa pomoc Dzwoń do nas codziennie, pracujemy na wysokich obrotach: 365 dni w roku od 7.00 do 24.00! Nasi pracownicy to prawdziwi fachowcy - znają się na rzeczy. Co więcej – interesują ich Twoje problemy. MOlestING. Superszybka i fachowa pomoc przez 365 dni w roku." Może by tak do nich zadzwonić z jakimiś problemami? :D Podając się za faceta oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Naiwna, powiedz, że ci nie staje 03.03.08, 14:55 Jako facetowi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Naiwna, powiedz, że ci nie staje IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.08, 03:30 kochanico-francuza :D Już prawie spałam, ale twój post spowodował, że obudziłam się ze śmiechu. Żebyś ty wiedziała, jakie to jest śmieszne. Niestety najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet sobie nie zdajesz sprawy z tego, JAK bardzo! Niestety, bo w tajniki mojego życia intymnego mimo wszystko wprowadzać cię nie zamierzam... Dobranoc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Naiwna, powiedz, że ci nie staje IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.08, 03:37 A jeszcze śmieszniejsze jest to, że dopiero teraz sobie uświadomiłam (to ze zmęczenia), że wzięłam twój post za argument w dyskusji ad personam, podczas gdy ty chyba po prostu odpowiadałaś na mój pomysł, żeby dzwonić do w/w operatora z "naszymi problemami"... ROFL! Pomysł niezły, niestety z ubolewaniem muszę stwierdzić, że cierpię na przypadłość która nie pozwala mi na wprowadzanie w życie podobnych numerów - po prostu od razu sama zaczynam się śmiać i wszystko diabli biorą. Nie jestem w stanie zachować tzw. kamiennej twarzy. Ale może ktoś o zdolnościach aktorskich skorzysta z pomysłu i nam tutaj zrelacjonuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: tylko dla prawdziwych facetów 02.03.08, 19:44 ja miałem tylko jedno wrażenie - 'co oni sobie myśleli?'. i do dziś do tego nie doszedłem. lubię kontrowersyjne reklamy, ale ta jest kontrowersyjna w taki sam spósób jak cejrowski, pospieszalski czy wywody kaczyńskiego. mieszanina ziewu, politowania i zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: tylko dla prawdziwych facetów 02.03.08, 23:52 Mnie się podoba. Ponieważ łamie poprawność polityczną. Precz z polityczną poprawnością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusigrosz Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: *.smsnet.pl 03.03.08, 00:16 Wot gieroj, stworzyć sieć pre-paid z ceną 15gr min/2gr sms tylko dla Żydów, krakusów i poznaniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 03:58 nie wiem czemu w Polsce wszyscy na hasło "poprawność polityczna" dostają alergii. To wcale nie jest coś złego. A w każdym razie nie musi być. Miałam okazję przyjrzeć się sprawie z bliska przez wiele lat w USA. Tam to zrobiło wiele dobrego. O wiele więcej dobrego niż złego. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: tylko dla prawdziwych facetów 03.03.08, 10:26 > nie wiem czemu w Polsce wszyscy na hasło "poprawność polityczna" > dostają alergii. bo ludzie są niscy, i lubią mieć mozliwość bezceremonailnego wycierania sobie gęby dobrym imieniem innego człowieka. ale jak ktoś najedzie na nich to łojojoj, rwetes wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusigrosz Re: tylko dla prawdziwych facetów IP: *.smsnet.pl 03.03.08, 21:03 Nie znają imperatywu kategorycznego Kanta:)), zaś sugestia że poprawność polityczna bywa straszna też ma swe racje: burzy porządek stereotypowego - tak prostego przecież - zwolnienia z myślenia schematami w zamian oferując inne schematy obronne rzekłbym:) Powiedz Żyd, a wielu bez wnikania w kontekst antysemitą cię nazwie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nic o niej nie myślę. 04.03.08, 09:29 Ta akurat reklama jest jak większość reklam - kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś