kalinakalina 19.08.05, 20:31 juz otworzylam wino....i czekam.... moze poplotkujemy o naszych muzykantach? zaczela KORA i jak zwykle wyglada dobrze.. p.s tesknie za sopotem i dlatego taki watek...:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:36 uwielbiam Korę... sopot...hm,zawsze kojarzy mi się z końcem lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 20:42 a ja jestem z gdyni, wiec niedaleko, balam sie tylko ze w tv kammela zobacze.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 20:50 jest mann..sliczny jak zawsze... poczekajmy na "muzykantki" lady pank tez ladnie ubrani ale... p.s ja tez w gdyni poczatki stawialam a potem sopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:55 niedawno widzialam w tv stary teledysk Lady Pank i za głowę się złapałam..A tak mi sie podobali w latach 80.Przyjaciółka była śmiertelnie zakochana w Panasewiczu... dinozaur ze mnie chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:07 ja tez bylam w nim zakochana...hmmm...:) tsa...tez nic modnego nie maja na sobie ale ladnie spiewaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:07 ten koncert jest nie mój, w latach 80 byłam kolejno przedszkolakiem, uczniakiem i początkowym nastolatkiem. Nic więc z tego okresu nie odbierałam tak jak być powinno, zamiast lady pank słuchałam modern talking i michaela jacksona;) Dorosło rozumieć zaczęłam dopiero w liceum, a wtedy na topie był smallbiznes i czterdziestolatek 20 lat później. A jednak głupio patrzeć na wykonawców z lat 80. jak na tych, których się uczy na nowo, bo tak jak coll i trendy jest dziś prl barejowski, w końcówce podstawówki cool była właśnie jolka, jolka i tego się słuchało na obozach gdzie ukradkiem otwierano pierwsze w życiu żyto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:16 jolkę pamietam jakby to wczoraj bylo,jednak hit nad hity to autobiografia.. pierwsze imprezy,sobotnia lista trójki i wlasnie autobiografia,tak zapamietalam moje nastoletnie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:54 heh, ad pierwsze imprezy, takie szczenięce, hiciorem były u mnie lambadówy, szósta klasa to była, razem z lycrowymi getrami w pstrokaciznę to był dopiero zestaw ;) I znow bardziej roxette niż teraz Polska ad żyto, no niestety, dzieci mają durne pomysły na pokazanie swojej dorosłości, sęk w tym, że ja mimo żem cholerny kujon był z astronomiczną średnią (a pamiętam ją bo w mojej szóstej wprowadzono jedynki i szóstki do obiegu) to na wódce się znałam od każdej strony ;/ ad 80` Wtedy na bieżąco najlepszym kontaktem z polskim rockiem był serial dla dzieci 7 życzeń;) Od Bandy i Wandy można było trochę zajść tu i ówdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:07 aha to znasz tez kota "Rademenesa" tak sie rozbawilam ze nie pamietam jak sie to pisze... p.s najlepiej to "ujlas" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 22:15 no jak możnaby nie rademenesa z głosem Zębatego, tego, który potem przetłumaczył piosenki Cohena ku mojej wielkiej radości ps;). co to jest ps i ujlas? ujęłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:23 ujelas ten niezwykle p.s cohena tez kocham p.s ojojoj alez ja kochliwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 22:29 hihi, plakaty, autografy się zbierało, co? ;) Zembaty Wysockiego też tłumaczył, co jeszcze bardziej podnosi wartość rademenesa Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:41 cohena tylko sie sluchalo, zbierac nie bylo co... rademenes byl ladny i czarny ( chociaz nosil tipsy, ja slyszalam) p.s klimat ujlas piknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:19 wódka Żytnia,taka ohyda:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA MUSICIENNE Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 21:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:55 chusteczkę na wilgoć w oku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t 19.08.05, 23:28 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > chusteczkę na wilgoć w oku? > ;) Solą posypać? Tę chusteczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 23:39 kawałek beczki soli z LaP zjadłam, posyłałam ją do wszystkich diabłów, nazywałam jej pozę skretynieniem, a nawet dałam czuja świntej trójcy adminowksiej coby w razie cynku bez wnikania ban postawili. W takiej sytuacji mogę tylko jak Pawlak w stosunku do Kargula. Wróg, ale mój własny, wyhodowany na własnych kościach. Przyzwyczajam się do ludzi, do LaP też, i od święta nawet lubię. Na przykład lubię gdy się wrusza ;) czyli teraz Odpowiedz Link Zgłoś
uka_m Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:13 co do mody to pokukajcie na widownię. i wszystko jasne;) ja zapodam sobie jako odtrutkę może film.może kroniki portowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:21 p.s brak mi jodu...i dlatego to wszystko... czy napije sie ktos ze mna wkoncu wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza19 Kiedy Bonnie Tyler ??????????????????? IP: 83.17.225.* 19.08.05, 21:24 dzis czy w sobote??? Pzdr, Julia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifika Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:24 pij wino od godziny,teraz pije Twoje zdrowie, prosto z Trojmiasta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:25 dżizasss kammel, nie przelaczam... mialam nadzieje ze go juz tam nie zobacze, nadymany snob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE A jakie to winko kalinko östreichowe czy français? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 21:36 Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran 19.08.05, 21:38 austriackie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:41 carlo rossi, polwytrawne, cheers;:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran 19.08.05, 21:54 cheers:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina sami mezczyzni??? 19.08.05, 21:52 zabraklo kobiet w sopocie, juz sama nie wiem.... moze to przez to wino, niestety nikt ze mna nie chcial sie napic...wiec ja tak sama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzik&agusia Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: IP: *.chello.pl 19.08.05, 22:13 Jest dobra szopa - cały monciak oświetlony na niebiesko, kokardki 'firmowe' na drzewach, a poziom muzyczny festiwalu... no cóż... to już nie chodzi o muzykę od dawna :> Odpowiedz Link Zgłoś
se.la.vie Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:28 Dlaczego Kora wyskoczyła w wyblakłej koszuli i dresach? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:38 w wyblaklej? nie to nie byly "dresy" Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:44 cos w barwie czarnej...(zaznaczylam na wstepie ze pije wino, wec moze mi sie mylic) moze bojowki w stylu lat 80? i bluzka czarna? Odpowiedz Link Zgłoś
se.la.vie Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:46 Oj Kora robi Brodce konkurencję :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:48 kora byla, jest... a czy monika brodka bedzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina p.s 19.08.05, 22:47 nie bylo kobiet w sopocie( wyjatek kora) poczakam do jutra.... p.s zostawie tez troszke wina ...jezeli ktos mialby ochote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Było świetnie!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 23:05 Mówcie co chcecie było świetnie ;)))))))))) normalnie szok że nasza TVP potrafila takie coś zorganizować, jak dla mnie świetny koncert ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Było świetnie!!!! IP: *.orasoft.net.pl 20.08.05, 10:31 Wszystko bylo swietne, dawno nie widzialam takiego dobrego koncertu i publika tez wspaniala tylko co tam robil Craig David? Organizatorzy chyba nie mysleli jak ukladali ten koncert przeciez tam zamiast Craiga az prosil sie wystep Blondie i Bonnie Tyler. A dzis powinien byc Craig David. No ale coz moze organizatorzy mieli w tym jakis cel. Ogolnie podobalo mi sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005.08.20 19.08.05, 23:21 zobaczymy co bedzie w sobote... i sie pozastawiamy , moze:) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:31 Nie bój żaby, za 2 tygodnie będzie mandaryna i doda. Cud miód, brr Słyszę dziś jakby śpiewano sobie a muzom, słuchawek w uszach nie stało. I nie da się ukryć, że Mann w towarzystwie ocenzuroanych zajawek to o niebo lepiej niż Orzech i Okupnik. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:38 co sie stalo z festiwalem w sopocie? pocieli go na kawalki? sa 2 festiwale? jezeli sie orientujesz wyjasnij p.s wlasnie na mandaryne czekalam, eh a tu nic p.s albo to brak jodu albo sie juz starzeje... Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa do kalinki;) 20.08.05, 22:46 oh jakaś ty niezorientowana;)w tym roku korzystamy,bo są dwa festiwale:) tutaj wytłumaczone dlaczego;) serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,2872662.html :))a swoją drogą niech tego będzie jak najwięcej;) mandaryna:)czekam jak wybrnie ze śpiewania na żywo w konkursie;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:50 skończyła się publicznej koncesja na sopot, ten prawdziwy, a że w mediach nie występuje zasiedzenie, więc festiwal sprzedał prawa do emisji temu kto dał więcej, czyli tvnowi. Jedynka więc tupnęła nogą i zorganizowała swój własny, na 2 tygodnie przed sopotem "właściwym" Swoją drogą konkurs średnio na jeża, Bartek Wrona, brzyydal, Czerwone Gitary, brzyyydal, ale w sumie mają lepszych konkursowiczów niż sopot tvnowski. Bo weźmy takie właśnie beztalencie wokalne jak Mandaryna, albo takie bezguście jak Doda. Mandaryna będzie na tym 2-4 IX Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:48 bonnie ma tak już głos 'zjechany',że już nawet jak mówi to chrypa jak stąd do ameryki ;) bardzo mi się podobał duet w części konkursowej-słowaczka i faceta;)) jej głos nieco mi przypomina głos christiny aguilery Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:53 znam tego zjeżdżacza, to nie od śpiewania swoją drogą Cohenow też się głos zjechał i dopiero teraz ekscytuje, żeby nie powiedzieć wprost, że podnieca Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:57 wprost... p.s dziekuje za wyjasnienia p.s pomieszalo im sie z tymi festiwalami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: SOPOT 2005 IP: *.energis.pl 20.08.05, 23:28 Bonnie nie spiewala ona wprost ryczala. Z jednej strony bylo mi jej zal, z drugiej byla smieszna, jak tak darla morde. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 23:18 Swoją drogą Szymańska i Branny strasznie nie nadążają za rytmem, zwłaszcza w jednym takcie pomiędzy "że (..) tak się tylko zdaje nam" aż kłuje a Rubik, noo, jeszcze nie sucharek a już z pozycją, noo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 23:44 ubik to ten blondyn co u e. moricone ( nie tak sie pisze chyba)? mnie poklulo wszystko co dzis wyspiewali...poczekam na nstepny festiwal sopot...a niech tam Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Blondie 21.08.05, 00:20 Oglądam teraz Blondie - dramat. Niektórzy artyści w ogóle nie wiedzą, kiedy zejść ze sceny. Głosik słabiutki, śpiew bez emocji, lekkie fałsze tu i ówdzie. Odnośnie wyglądu: fryzura - brak fryzury, sukienka dziwna, poza tym poszerzający figurę fason, a w bioderkach to Blondie już ma to i owo (nie to, co 25 lat temu) Jedyne co ma fajne, to buty. Odpowiedz Link Zgłoś