Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SOPOT 2005

19.08.05, 20:31
    juz otworzylam wino....i czekam....
    moze poplotkujemy o naszych muzykantach?
    zaczela KORA i jak zwykle wyglada dobrze..
    p.s tesknie za sopotem i dlatego taki watek...:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:36
        uwielbiam Korę...
        sopot...hm,zawsze kojarzy mi się z końcem lata...
        • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 20:40
          przeboje lat 80`
          • Gość: fifka Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 20:42
            a ja jestem z gdyni, wiec niedaleko, balam sie tylko ze w tv kammela zobacze....
            • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 20:50
              jest mann..sliczny jak zawsze...
              poczekajmy na "muzykantki" lady pank tez ladnie ubrani ale...
              p.s ja tez w gdyni poczatki stawialam a potem sopot
              • Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:55
                niedawno widzialam w tv stary teledysk Lady Pank i za głowę się złapałam..A tak
                mi sie podobali w latach 80.Przyjaciółka była śmiertelnie zakochana w
                Panasewiczu...
                dinozaur ze mnie chyba..
                • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:07
                  ja tez bylam w nim zakochana...hmmm...:)
                  tsa...tez nic modnego nie maja na sobie ale ladnie spiewaja
      • uka_m Re: SOPOT 2005 19.08.05, 20:58
        KULT&Kazik --polska..
      • Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:07
        ten koncert jest nie mój, w latach 80 byłam kolejno przedszkolakiem, uczniakiem
        i początkowym nastolatkiem. Nic więc z tego okresu nie odbierałam tak jak być
        powinno, zamiast lady pank słuchałam modern talking i michaela jacksona;)
        Dorosło rozumieć zaczęłam dopiero w liceum, a wtedy na topie był smallbiznes i
        czterdziestolatek 20 lat później. A jednak głupio patrzeć na wykonawców z lat
        80. jak na tych, których się uczy na nowo, bo tak jak coll i trendy jest dziś
        prl barejowski, w końcówce podstawówki cool była właśnie jolka, jolka i tego
        się słuchało na obozach gdzie ukradkiem otwierano pierwsze w życiu żyto
        • Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:16
          jolkę pamietam jakby to wczoraj bylo,jednak hit nad hity to autobiografia..
          pierwsze imprezy,sobotnia lista trójki i wlasnie autobiografia,tak zapamietalam
          moje nastoletnie lata...
          • Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:54
            heh, ad pierwsze imprezy, takie szczenięce, hiciorem były u mnie lambadówy,
            szósta klasa to była, razem z lycrowymi getrami w pstrokaciznę to był dopiero
            zestaw ;) I znow bardziej roxette niż teraz Polska

ad żyto, no niestety, dzieci mają durne pomysły na pokazanie swojej dorosłości,
            sęk w tym, że ja mimo żem cholerny kujon był z astronomiczną średnią (a
            pamiętam ją bo w mojej szóstej wprowadzono jedynki i szóstki do obiegu) to na
            wódce się znałam od każdej strony ;/

ad 80` Wtedy na bieżąco najlepszym kontaktem z polskim rockiem był serial dla
            dzieci 7 życzeń;) Od Bandy i Wandy można było trochę zajść tu i ówdzie
            • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:07
              aha to znasz tez kota "Rademenesa" tak sie rozbawilam ze nie pamietam jak sie
              to pisze...
              p.s najlepiej to "ujlas"
              • Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 22:15
                no jak możnaby nie rademenesa z głosem Zębatego, tego, który potem
                przetłumaczył piosenki Cohena ku mojej wielkiej radości

ps;). co to jest ps i ujlas? ujęłaś?
                • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:23
                  ujelas ten niezwykle p.s cohena tez kocham
                  p.s ojojoj alez ja kochliwa jestem
                  • Gość: Richelieu* Re: SOPOT 2005 IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 22:29
                    hihi, plakaty, autografy się zbierało, co? ;)
                    Zembaty Wysockiego też tłumaczył, co jeszcze bardziej podnosi wartość rademenesa
                    • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 22:41
                      cohena tylko sie sluchalo, zbierac nie bylo co...
                      rademenes byl ladny i czarny ( chociaz nosil tipsy, ja slyszalam)
                      p.s klimat ujlas piknie
        • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:18
          zyto?
          • Gość: malaga Re: SOPOT 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:19
            wódka Żytnia,taka ohyda:))
        • Gość: LA MUSICIENNE Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 21:28
          • Gość: Richelieu* Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 21:55
            chusteczkę na wilgoć w oku?
            ;)
            • e_katt Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t 19.08.05, 23:28
              Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> chusteczkę na wilgoć w oku?
              > ;)

Solą posypać?
              Tę chusteczkę...
              • Gość: Richelieu* Re: Do Riszelka, rozczuliles mnie kochanie n/t IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 19.08.05, 23:39
                kawałek beczki soli z LaP zjadłam, posyłałam ją do wszystkich diabłów,
                nazywałam jej pozę skretynieniem, a nawet dałam czuja świntej trójcy
                adminowksiej coby w razie cynku bez wnikania ban postawili. W takiej sytuacji
                mogę tylko jak Pawlak w stosunku do Kargula. Wróg, ale mój własny, wyhodowany
                na własnych kościach. Przyzwyczajam się do ludzi, do LaP też, i od święta nawet
                lubię. Na przykład lubię gdy się wrusza ;) czyli teraz
      • uka_m Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:13
        co do mody to pokukajcie na widownię.
        i wszystko jasne;)
        ja zapodam sobie jako odtrutkę może film.może kroniki portowe?
      • kalinakalina Re: SOPOT 2005 19.08.05, 21:21
        p.s brak mi jodu...i dlatego to wszystko...
        czy napije sie ktos ze mna wkoncu wina?
        • Gość: mysza19 Kiedy Bonnie Tyler ??????????????????? IP: 83.17.225.* 19.08.05, 21:24
          dzis czy w sobote???

Pzdr, Julia
        • Gość: fifika Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:24
          pij wino od godziny,teraz pije Twoje zdrowie, prosto z Trojmiasta;)
          • Gość: fifka Re: SOPOT 2005 IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:25
            dżizasss kammel, nie przelaczam... mialam nadzieje ze go juz tam nie zobacze,
            nadymany snob
      • Gość: LA PARISIENNE A jakie to winko kalinko östreichowe czy français? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 19.08.05, 21:36
        • kalinakalina Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran 19.08.05, 21:38
          austriackie
          • Gość: fifka Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran IP: 83.238.41.* 19.08.05, 21:41
            carlo rossi, polwytrawne, cheers;:)
            • kalinakalina Re: A jakie to winko kalinko östreichowe czy fran 19.08.05, 21:54
              cheers:)
      • kalinakalina sami mezczyzni??? 19.08.05, 21:52
        zabraklo kobiet w sopocie, juz sama nie wiem....
        moze to przez to wino, niestety nikt ze mna nie chcial sie napic...wiec ja tak
        sama...
      • kalinakalina CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:08
        • Gość: grenzik&agusia Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: IP: *.chello.pl 19.08.05, 22:13
          Jest dobra szopa - cały monciak oświetlony na niebiesko, kokardki 'firmowe' na
          drzewach, a poziom muzyczny festiwalu... no cóż... to już nie chodzi o muzykę
          od dawna :>
          • se.la.vie Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:28
            Dlaczego Kora wyskoczyła w wyblakłej koszuli i dresach?
            • kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:38
              w wyblaklej? nie to nie byly "dresy"
              • se.la.vie Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:38
                A co to właściwie było?!
                • kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:44
                  cos w barwie czarnej...(zaznaczylam na wstepie ze pije wino, wec moze mi sie
                  mylic)
                  moze bojowki w stylu lat 80? i bluzka czarna?
                  • se.la.vie Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:46
                    Oj Kora robi Brodce konkurencję :PPPP
                    • kalinakalina Re: CICHO :::JEST PERFEKT::: 19.08.05, 22:48
                      kora byla, jest...
                      a czy monika brodka bedzie??
      • kalinakalina p.s 19.08.05, 22:47
        nie bylo kobiet w sopocie( wyjatek kora)
        poczakam do jutra....
        p.s zostawie tez troszke wina ...jezeli ktos mialby ochote
      • Gość: ja czyli nie ty Było świetnie!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 23:05
        Mówcie co chcecie było świetnie ;))))))))))
        normalnie szok że nasza TVP potrafila takie coś zorganizować, jak dla mnie
        świetny koncert ;))
        • Gość: mimi Re: Było świetnie!!!! IP: *.orasoft.net.pl 20.08.05, 10:31
          Wszystko bylo swietne, dawno nie widzialam takiego dobrego koncertu i publika tez wspaniala tylko co tam robil Craig David? Organizatorzy chyba nie mysleli jak ukladali ten koncert przeciez tam zamiast Craiga az prosil sie wystep Blondie i Bonnie Tyler. A dzis powinien byc Craig David. No ale coz moze organizatorzy mieli w tym jakis cel. Ogolnie podobalo mi sie:)
      • kalinakalina Re: SOPOT 2005.08.20 19.08.05, 23:21
        zobaczymy co bedzie w sobote...
        i sie pozastawiamy , moze:)
      • kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:02
        dzis nic ciekawego ....
        • r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:31
          Nie bój żaby, za 2 tygodnie będzie mandaryna i doda. Cud miód, brr

Słyszę dziś jakby śpiewano sobie a muzom, słuchawek w uszach nie stało. I nie
          da się ukryć, że Mann w towarzystwie ocenzuroanych zajawek to o niebo lepiej
          niż Orzech i Okupnik.
          • kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:38
            co sie stalo z festiwalem w sopocie? pocieli go na kawalki? sa 2 festiwale?
            jezeli sie orientujesz wyjasnij
            p.s wlasnie na mandaryne czekalam, eh a tu nic
            p.s albo to brak jodu albo sie juz starzeje...
            • babunowa do kalinki;) 20.08.05, 22:46
              oh jakaś ty niezorientowana;)w tym roku korzystamy,bo są dwa festiwale:)
              tutaj wytłumaczone dlaczego;)
              serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,2872662.html
              :))a swoją drogą niech tego będzie jak najwięcej;)
              mandaryna:)czekam jak wybrnie ze śpiewania na żywo w konkursie;>>>
            • r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:50
              skończyła się publicznej koncesja na sopot, ten prawdziwy, a że w mediach nie
              występuje zasiedzenie, więc festiwal sprzedał prawa do emisji temu kto dał
              więcej, czyli tvnowi. Jedynka więc tupnęła nogą i zorganizowała swój własny, na
              2 tygodnie przed sopotem "właściwym"
              Swoją drogą konkurs średnio na jeża, Bartek Wrona, brzyydal, Czerwone Gitary,
              brzyyydal, ale w sumie mają lepszych konkursowiczów niż sopot tvnowski. Bo
              weźmy takie właśnie beztalencie wokalne jak Mandaryna, albo takie bezguście jak
              Doda.
              Mandaryna będzie na tym 2-4 IX
      • babunowa Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:48
        bonnie ma tak już głos 'zjechany',że już nawet jak mówi to chrypa jak stąd do
        ameryki ;)
        bardzo mi się podobał duet w części konkursowej-słowaczka i faceta;))
        jej głos nieco mi przypomina głos christiny aguilery
        • r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:53
          znam tego zjeżdżacza, to nie od śpiewania
          swoją drogą Cohenow też się głos zjechał i dopiero teraz ekscytuje, żeby nie
          powiedzieć wprost, że podnieca
          • kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 22:57
            wprost...
            p.s dziekuje za wyjasnienia
            p.s pomieszalo im sie z tymi festiwalami
        • Gość: deczko Re: SOPOT 2005 IP: *.energis.pl 20.08.05, 23:28
          Bonnie nie spiewala ona wprost ryczala. Z jednej strony bylo mi jej zal, z
          drugiej byla smieszna, jak tak darla morde.
      • r.richelieu Re: SOPOT 2005 20.08.05, 23:18
        Swoją drogą Szymańska i Branny strasznie nie nadążają za rytmem, zwłaszcza w
        jednym takcie pomiędzy "że (..) tak się tylko zdaje nam" aż kłuje

a Rubik, noo, jeszcze nie sucharek a już z pozycją, noo ;)
        • kalinakalina Re: SOPOT 2005 20.08.05, 23:44
          ubik to ten blondyn co u e. moricone ( nie tak sie pisze chyba)?
          mnie poklulo wszystko co dzis wyspiewali...poczekam na nstepny festiwal
          sopot...a niech tam
          • krysia_laska Blondie 21.08.05, 00:20
            Oglądam teraz Blondie - dramat. Niektórzy artyści w ogóle nie wiedzą, kiedy
            zejść ze sceny. Głosik słabiutki, śpiew bez emocji, lekkie fałsze tu i ówdzie.
            Odnośnie wyglądu: fryzura - brak fryzury, sukienka dziwna, poza tym poszerzający
            figurę fason, a w bioderkach to Blondie już ma to i owo (nie to, co 25 lat temu)
            Jedyne co ma fajne, to buty.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka