Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak zakładacie stanik???

• rowciania Re: jak zakładacie stanik??? 12.09.05, 20:45
        opcja B
      • rupertgiles 2 x A 15.09.05, 15:30
        Stosuję opcję A - przy trzech rzędach po trzy haftki w każdym, w życiu nie
        trafiłabym na właściwą kombinację bez patrzenia sobie na ręce (w szkole zresztą
        też z kombinatoryki noga byłam)

Siostra też A.
      • joan1984 Re: jak zakładacie stanik??? 15.09.05, 23:29
        a
      • bombastic12 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 12:39
        normlanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • stephanie_s Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 12:49
        sposób B...hmm jakos na inne bym nawet chyba nie wpadła :P
        • ankanka3 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 13:43
          Tylko a :)
          • xflakex Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 14:31
            a!
            • ledzeppelin3 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 15:19
              Biorę zapięty staniczek i wchodze do niego nogami, i naciągam przez biodra na
              piersi. Dodam, że mam bardzo wąskie i ładne biodra, bo tylko wtedy można tak
              zrobić.
      • popea1 C n/t 16.09.05, 17:07
        I nie mam problemu z zapięciem
        • in_di_ra Re: C n/t 16.09.05, 17:28
          Tylko A, w zaden inny sposób nie umiem.
          • atagha C 16.09.05, 17:46
            Nosze stanik 70C Umieszczam od razu na właściwym miejscu, zapinam z tyłu,
            zakładam ramiączka. Nie ma przeciągania przez żaden mur (bo taki nie istnieje),
            staniki nie drżą :-)
            • atagha Re: C 16.09.05, 22:04
              70C mogłby być bardzo oryginalny ale ja mam tylko 70A
      • virgin_black Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 18:02
        w 99% przypadków sposobem B, już opanowałam tę sztukę, ale zawsze kiedy się
        spieszę, nie mogę trafić haftką w haczyk i jest wrzask: 'mamaaaaaaaaaaaaa!!!
        ratunkuuu!'. odpowiedz jest niezmienna: 'zapiąć ci?':))
      • gosha74 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 18:10
        Witam,
        kiedyś zakładałam zapinając z przodu,ale po namowie mąża(przy tej metodzie
        rościąga się ramiączka)zapinam już z tyłu. Widziałam kiedyś program o
        najlepszym sklepie z bielizną w Londynie - panie w tym sklepie zalecały
        zapinanie z tyłu ale w pozycji pochylonej, żeby całe piersi znalazły się w
        miseczkach, a nie obok. I cos w tym jest, ale sama nie jestem wstanie tego
        zrobić.
      • adamw8 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 19:22
        uwaga faceta:
        technika jest związana z wielkością piersi ;-)
        panie z obfitym biustem (naturalnym) nie dadzą rady zapiąć stanika z tyłu - to akurat technika dla A i B (oczywiście chodzi o rozmiar)
        • stephanie_s Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 23:05
          hmm jak to panie z wiekszym biustem nie dadzą rady zapiąć staniak z tyłu...???
          ja ma 70D i zawsze zapinam stanik z tyłu....
        • nancy_callahan Re: jak zakładacie stanik??? 19.09.05, 12:09
          Teoria wielce nowatroska, ale kompletnie bzdurna.
          IMHO nie ma to żadnego związku z rozmiarem biustu, ja mam miseczkę D i przez
          całe życie stosuje tylko i wyłącznie metodę B, nie wiem szczerze powiedziawszy
          o co w ogóle chodzi z tymi rzekomymi trudnościami. Bosh!!! zero synchronizacji
          w tym narodzie czy co.
          i potem sie dziwią, że o kobietach krążą pogłoski, że nie potrafią parkować,
          nic dziwnego, skoro nie potrafią nawet biustonosza na plecach zapiąć.
        • iothe Re: jak zakładacie stanik??? 19.09.05, 18:49
          adamw8 napisał:

> uwaga faceta:
          > technika jest związana z wielkością piersi ;-)
          > panie z obfitym biustem (naturalnym) nie dadzą rady zapiąć stanika z tyłu -
          to
          > akurat technika dla A i B (oczywiście chodzi o rozmiar)

Facet się nie zna ;-P Mam 75E i bez problemu zapinam techniką B, czyli z tyłu.
          Dla mnie problem stanowiłaby raczej technika C - bo jak to 75 przeciągnąć przez
          98??? :D
      • fg2002 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 19:25
        a po co mi stanik? - Zbigniew, lat 70.
      • ursa_pl Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 19:32
        B - nie rozumiem jak mozna nie potrafic tak zapiac
        o A slyszalam tylko raz - kumpela mi opowiadala ze ja babcia jakies znajomej
        podejrzala jak zakladala stanik (opcją B) i wielce oburzona poinstruowala ja o
        wlasciwej obsludze stanika (czyli opcja A). Z czego wyciagnelam wniosek , ze
        jest to opcja przestarzala lub dla osob starszych o niskiej sprawnosci ruchowej

PS. kiedys sprobowalam A i strasznie to pracochlonne
        • bioo Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 19:39
          BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB
          tylko i wyłącznie :DDDDDDDD
      • omfala Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 21:12
        zdecydowanie a! Najwygodniej. Inaczej sobie nie wyobrażam :)
        • 1kama11 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 21:35
          B. Sporadycznie, jak nie mogę trafić zmieniam na A.
          • saurapl Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 12:38
            tylko sposób b-inaczej nie umiem;-)
          • agatkape Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 15:25
            D!!! zapinam z tylu na wyskoksci na ktorej powinien byc, a pozniej zakladam
            ramiaczka:)
        • dariaaa1 Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 19:32
          no przecież nie inaczej jak A.I do tej pory byłam prawie przekonana,ze tak robią
          wszystkie kobiety :P
          Nawet przez myśl mi nie przechodzi aby uczyć się sposobu B-wykręcac sobie ręce i
          trenować celowanie w haftkę,tylko po to aby było "eleganciej"?-nigdy w życiu :P
      • ginger007 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 21:33
        ja wybieram opcję a, bo tą stosuję :)))
      • yo_soy_rubia Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 21:35
        Ależ wcale go nie zakładam. Bo nie lubię, bo tak mi wygodnie, bo nie muszę-
        raczej wymiarowa jestem-nie za duża nie, za mała. Nie trzeba chyba dodawać, że
        się taka wersja "noszenia biustonosza" podoba ...
        Pozdrawiam
        Rubia wyzwolona
        • amela Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 05:12

A!!
          ufff co za ulga ze nie ja jedna:)))))))
      • jagoda_k Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 21:50
        Opcja B. Przeciez to proste, jak drut :-)
        Rosmieszyla mnie uwaga faceta, ze w ten sposob stanik zapiac moga tylko kobiety
        o malych piersiach :-DD Rozmiar nie ma tu nic do rzeczy, mialby wtedy, gdyby
        piersi rosly na plecach ;-)
        Tak sobie pomyslalam, ze byc moze ma to zwiazek z gietkoscia. Ja na przyklad
        bez problemu chwyce sie za dlonie za plecami i nie mam najmniejszych klopotow z
        dosiegnieciem plecow w trakcie ich mycia (zawsze dziwilo mnie istnienie
        specjalnych szczotek na kiju sluzacych do tego celu). Za to znam sporo osob,
        ktore maja z tym problemy. Byc moze wlasnie one maja klopoty z zapieciem
        stanika na jego wlasciwym miejscu. Za ta teoria przemawialyby opisane w tym
        watku historie, jak to kobiety dopiero na stare lata przestawialy sie na metode
        A.
      • marek.dumle Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 22:14
        Obie opcje bardzo mi się podobają :-)
      • miszcz_stanikow Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 22:14
        Ja tam idealnie i z predkoscia swiatla rozpinam w każdy sposób (a , b , c czy d)
        i każdy rozmiar (a, b ,c czy d) hehieh
      • zwyczajny7 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 22:38
        Jako normalny facet powiem że najwygodniejszym rozwiązaniem (i najbardziej
        seksownym)jest używanie przez kobiety staników z zapięciem z przodu. Moja
        kobieta używa sposobu A.
        Dlaczego tak mało kobiet w Polsce uzywa staników zapinanych z przodu???? Kto to
        wyjasni???
        • pucka69 Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 23:17
          ja - zdecydowanie "b". jeżeli natomiast chodzi o pytanie mojego"przedmówcy",
          nie noszę staników zapinanych z przodu ponieważ:a)nie podobają mi się modele
          tych staników b)mam wrażenie że taki stanik rozepnie mi się nagle i z wielkim
          hukiem w najmniej pożądanym momencie c)stanik taki w dziwny sposób zniekształca
          biust
          • samo_zloto Re: jak zakładacie stanik??? 16.09.05, 23:25
            b)mam wrażenie że taki stanik rozepnie mi się nagle i z wielkim
            > hukiem w najmniej pożądanym momencie

co mi przypomina... dawno, dawno temu ubralam taki stanik do szkoly. nie pamietam, co robilam, ale jakims dziwnym sposobem na lekcji angielskiego rozpial sie! na szczescie nikt sie nie zorientowal i na szczescie nikt nie zapytal o moje dziwne ruchy ;-)
            • skibunny Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 02:40
              miszczu, gdzie jestes?:)
              a ja zakaladam jeszcze inaczej:) aha!
        • xtrin Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 14:28
          Mialam jeden stanik zapinany z przodu, ktory wprost uwielbialam. Kupilam go za
          grosze w Szwecji bedac jeszcze w liceum (wiec daaawno temu) i nosilam przez
          kilka lat - byl caly czarny, bawelniany gladki, mocno elastyczny, niezwykle
          wygodny, swietnie biust w nim wygladal (a moje piersi sa niestety w tym
          wzgledzie niezwykle wybredne :(), a zakladanie go bylo czysta przyjemnoscia -
          stanik idealny. Zapiecie mial takie, ze nie bylo sposobu, by sie rozpielo
          przypadkiem. Niestety - w koncu sie rozciagnal tak, ze nawet kolejne skracanie w
          obwodzie nie pomoglo.
          No wiec dlaczego juz takich nie nosze? Otoz - nie moge kupic stanika zapinanego
          z przodu na moj rozmiar. Dowiedzialam sie w sklepie, ze po prostu sie nie robi
          stanikow zapinanych z przodu w duzych rozmiarach. A jezeli jakis cudem sie taki
          trafi, to jest potwornie udziwniony i ogolnie do niczego :(.
          • qapsik Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 22:32
            Otóż to- nie ma zapinanych z przodu na duże rozmiary... Zresztą, na duże
            rozmiary w ogóle trudno jest o stanik, nie mówiąc już o ładnym i w granicach
            100 zł ;)
      • abracadabra1 Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 05:04
        Normalnie czyli opcja B
        Choc przyznam sie , ze mam jeden stanik ale go nie lubie wiec bardzo rzadko
        uzywam z opcja A
        Kupilam w Hiszpanii , zapinany na 6 haczykow pionowych ( szeroki w ksztalcie
        topu) ale jakis taki nie tego :-) z tylu trudno byloby go zapinac czyli lepiej
        z przodu i odwracac po czym zakladac ramiaczka a jednak nie lezy wla
        • abracadabra1 Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 05:05
          wlasciwie , wiec wole inne staniki tzw normalne i zapinane zwykle z tylu ( nie
          mam problemu z zapinaniem )
      • kurczakus Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 09:53
        A :)
        • zdrowazocha a 17.09.05, 11:25
          zawsze opcja A

nawet mi nie przyszło do głowy by uczyć się B - po co? "a" jest wygodne i
          sprawdzone :) mąż nie narzeka, zresztą bez przesady: facet ma mi sugerować jak
          mu się podoba żebym zapinała stanik?
      • roszponka Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 11:38
        tylko B. Ale stanik to pestka! Prawdziwy problem to mocno obcisła koszulka
        treningowa z wszytym pod spodem stanikiem - ostatnim razem gdy chciałam to z
        siebie ściągnąć prawie się udusiłam.
      • profesorchrzan Troche z innej beczki 17.09.05, 12:02
        Czytając jak miłe Panie zakładacie biustonosze przypomniała mi sie
        sytuacja,którą opowiadał mi znajomy strażak: godzina druga w nocy dostaje
        telefon,że jest groźny pożar i wszyscy mają się zaraz stawić w remizie.Wszyscy
        w 5minut są w remizie i zakładają uniformy (jednostki dyżurujące tej nocy sa
        juz na miejscu pożaru),pełna koncentracja ,a w pewnym momencie śmiech...Okazalo
        sie ,że jeden z jego kolegów tak się spieszył ,że założył stringi tył na
        przód :-)
      • llora A /bt 17.09.05, 12:39

• tppiotr Nieważne jak ... 17.09.05, 13:22
        ... byle z wdziękiem, miłe Panie. :))
      • anulla4 Re: jak zakładacie stanik??? 17.09.05, 13:26
        zapinam go z przodu,potem przekrecam do tyłu a nastepnie zakładam ramiaczka
        papapaptak jest najwygodniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka