Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W co się ubrać na studniówkę??

24.09.05, 08:56
    Mam naprawę dylemat, który może wyda się śmieszny,ale nie wiem co założyć na
    studniówkę. Napewno będzie to sukienka, tylko nie wiem jaka? Jakie są teraz
    modne jedno czy dwu częściowe(gorset i spódnica).Osobiście wydaje mi się,że
    dwu częściowa jest bardziej elegancka. Proszę osoby z dobrym gustem o radę.
    Obserwuj wątek
      • wanilia723 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 15:07
        A według mnie może jest to ładne połączenie ale oglądając zdjęcia koleżanek ze
        studniówek co druga dziewczyna ma gorset i do tego spodnice- obowiązkowo długą.
        Najpopularniejsze materiał to tafta (jęsli się nie myle tak się to nazywa). Ja
        osobiście założyłabym długą sukiennkę bez pleców w jakimś wyrazistym kolorze, a
        jeżeli ta opcja ci się nie podoba to może czarna albo czekoladowa z rzucającymi
        się w oczy dodatkami. Kurcza przesłala bym ci moje projekty ale nie mam jak
        ;/;/. Myśle że napewno z któregoś pomysłu byś skorzystała. (Tylko błagam nie idz
        w gorsecie bo naprawde będziesz wygładała identycznie jak wszyscy)!
        • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 13:09
          Szczerze mówiąc to nic w 100% mnie nie zadowala. Mam za to pewien pomysł co do
          dołu sukienki. Chciała bym zrobić dół jak tak zwana rybka, i powstawiać kliny,
          które będą z tiulu. Na tym tiulu będą jeszcze takie paseczki,a całość będzie na
          kole. Więc dół będzie bardzo szeroki. Tylko nie wiem co z górą. Jeżeli zrobię
          bez ramiączek to może mi się osówać,ale za to będzie lepiej wyglądać.
        • kasiastel Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 18:05
          sądzę ze gorset ze spódnicą jest lepszy, sama miałam taki zesatw w kolorze
          bordowym jak chcesz to mogę przesłąć ci zdjęcie ,pisz na kasiastel1@op.pl
          mam te suknię do sprzedania
          mam rwnież jednoczęściową,jeśli jesteś zainteresowana to pisz na maila
          Kasia
      • majenkir Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 16:08
        My staruchy nie mialysmy takich problemow. Bluzka miala byc biala, spodnica
        granatowa ewentualnie czarna. Wygladalysmy jak na akademii pierwszomajowej :D.
      • super.kinia Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 16:58
        ja sukienke kupiłam tydzien przed studniówką, a ty już we wrześniu zastanawiasz
        sie nad wyborem???
        • 12szerszen Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 17:17
          I dobrze, ze sie tak wczesnie zstanawia!!!
          Z tego co pamietam ze swojej studniowki (bylo to 5 lat temu) wazne zeby nie
          bylo zbyt skromnie. No i uwaga na pzyciemnione swiatlo! Ja mialam b ladna
          czarna spodnice z wyszywanymi wzorami z koralikow. Wygladala super, ale kiedy
          przyciemnili swiatlo, zginelam w tlumie:( Wtedy widac bylo dziewczyny, ktorych
          kreacje mialy kontrastujace akcenty. Nie zapomne dziewczyny w satynowej sukni w
          granatowo- szmaragdowym kolorze. Byl czarny tlum i ona jak krolowa miedzy nami.
          Jesli jestes okraglutka, zbytnio sie nie odslaniaj, bo kamera pogrubia, a
          przeciez kaseta/cd zostaje na dlugo. Bedziesz sie musiala wszystkim tlumaczyc,
          ze nie jestes gruba tylko tak to wyszlo.
          Pozdrawiam!
          • super.kinia Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 18:38
            12szerszen napisała:

> I dobrze, ze sie tak wczesnie zstanawia!!!
            > Z tego co pamietam ze swojej studniowki (bylo to 5 lat temu) wazne zeby nie
            > bylo zbyt skromnie. No i uwaga na pzyciemnione swiatlo! Ja mialam b ladna
            > czarna spodnice z wyszywanymi wzorami z koralikow. Wygladala super, ale kiedy
            > przyciemnili swiatlo, zginelam w tlumie:( Wtedy widac bylo dziewczyny, ktorych
            > kreacje mialy kontrastujace akcenty. Nie zapomne dziewczyny w satynowej sukni w
            >
            > granatowo- szmaragdowym kolorze. Byl czarny tlum i ona jak krolowa miedzy nami.

bez obrazy szerszeń, ale uważasz ze nie ma w zyciu ważniejszych rzeczy od wyboru
            sukienki na studniówke, ze juz na tyle miesiecy przed trzeba o tym myslec?
            sukienka to drugorzędna rzecz, to tylko kawalesz szmaty, ktory za rozk wyjdzie z
            mody. Kaseta to kupa pastiku, a to co sie liczy to wspomnienia, nie sukienki i
            makijazu, tylko lat szkolnych i przyjaciół.
            Wazna jest nauka i matura, a potem studia a nie dywagowanie poł roku przed
            studniówką o kolorze sukienki!
            • 12szerszen Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 23:50
              Ok nauka jest wazniejsza, studia, przyjaciele itd. Tyle ze to jest forum o
              modzie, wiec nie mam pojecia co robi tutaj osoba, ktora uwaza, ze sukienka to
              kawalek szmaty. Jesli dywagowanie o sukienkach Ci nie odpowiada, to zajmij sie
              praca i nie truj ludziom glowy
      • hazel2 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 18:07
        Jesli masz zgrabne nogi to wybierz coś do kolan. Wiekszość dziewczyn będzie w
        długich, więc pozytywnie się wyróżnisz. Teraz na pewno bym wybrała sukienkę bez
        ramiączek, do kolana, dopasowaną, ewentualnie dół rozszerzany. Może fiolet,
        może czerwień albo fuksja.A jakim jesteś typem urody? Brunetka, chłodna
        blondynka? Nie napisałaś nic o swojej figurze, trudno coś doradzić nie wiedząc
        takich rzeczy.
      • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 18:23
        Jestem w miare szupłą mam 172 wzorostu i 90/60/90. Ale w mojej szkole nie mogą
        być sukienki z duzymi dekoldami i wyróżniające sie kolory. Taka jest już
        tradycja ze kolory które przeważają to biały,ecru,czarny i granatowy. Więc
        trudno coś wybrać. Co do osoby która ździwiła sie że już myśle nad sukienką to
        wytłumacze jej o co chodzi. Ja będę szyć to sukienke mam świetną krawcową tyle
        że u niej są straszne kolejki i a przecież wcześniej jest sylwester wiec wolę
        być pewna że nie zostanę w jeansach:)
        • hazel2 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 18:32
          Więc zapomnijmy o sukience bez ramiączek :D. Ale nadal obstawiam długość do
          kolan. Kolor zależy w dużej mierze od typu twojej urody. Jeśli jestes blondynką
          w typie Cieleckiej to granat bedzie nie od rzeczy. Jeśli masz ciemna karnację
          to myślę, że za śliwkową sukienkę, nie obleją Cię na maturze ;).
        • terwase Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 14:21
          a czy w Twojej szkole dozwolone jest sadzenie tylu błędów?
          wiem, że nie jestem od oceniania, nie piszę hiperpoprawnie, ale matura tuż
          tuż...
      • inaa1 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 18:50
        może tu znajdziesz jakieś inspiracje:
        www.watters.com/indexFlash.php
      • jaleo Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 19:35
        Jesli masz zamiar w tym roku zdawac mature, to ja bym Ci raczej radzila
        zastanowic sie powaznie nad kupnem slownika ortograficznego. Pal szesc
        sukienke.
        • r.richelieu Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 20:01
          przecież ona ma dysleksję i dysortografię potwierdzone odpowiednim świstkiem
          hehe

ad sukienka. Jeśli z kolorami nie zaszalejesz, a mimo wszystko chcesz się
          wyróżniać, jeśli chcesz, to nie pytaj się co jest modne tylko poszukaj w necie
          ciekawych krojów. Sęk w tym żeby wyglądać jak nikt, a nie jak wszyscy
      • margueri3 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 22:13
        Ja studniowke mialam w tym roku i sukienke kupilam juz we wrzesniu albo to byl
        poczatek pazdziernika.Wiem,ze dobrze zrobilam.Nie musialam potem na ostatnio
        chwile latac zxa sukienka,bo juz mialam.
      • margueri3 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 22:19
        Mialam jednoczesciowa w kolorze bordo,ale o takim troche innym
        odcieniu.Sukienka nie ma duzego dekoldu i ma takie jakby lekkie rekawki,choc to
        nie sa rekawki.Material jest z haftem.Dluga.Zepulnie inna niz te wszystkie
        gorsety plus spodnica.Kolezanki mowily,ze mialam ladna sukienke.Moze warto
        zainteresowac sie jednoczesciowa???Gorsety sa takie oklepane.Zajrzyj na ta
        stronke co jest podoana,jest tam kilka fajnych propozycji.
      • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 24.09.05, 22:32
        Dzięki za poradę i stronkę. Do coś tam j... Dzięki za te głupie uwagi,ale nie
        zapraszałam cię tutaj.Nie porosiłam Cię o radę co do mojej pisowni. Jestem
        pewna że sobie poradzę.Może i jesteś lepsza ode mnie ale napewno nie we
        wszystkim. Po twoim styl widać,że nie byłaś lubiana i że masz jakieś
        problemy!!!
        • r.richelieu Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 02:23
          i na przyszłość, nie używaj takich dziecinnych wyrażeń: "po twoim stylu widać,
          że nikt cię nie lubi, masz problemy", kompleksy i pryszcze na nosie. Bo
          chociażbyś miała świętą rację to na tle takich "bo ma problemy" wygląda jak
          głupota
          • kasiarzyna87 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 10:18
            wez sie uspokoj ... jestes zalosna ! jesli cos ci nie odpowiada to wyjazd !
            nikt cie tu nie zapraszal !!! jej sprawa kiedy szuka sukienki !!! ja tez mam w
            tym roku 100dniowke i sukienke kupilam juz w czerwcu !!! i co chcesz do mnie
            przyjechac i mnie za to pobic ??? adres przesle e-mailem ok ? boszy ... ://
            • r.richelieu Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 12:22
              umiesz czytać ze zrozumieniem? bo mam wrażenie, że coś ci się pomieszało
            • b_bb Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 13:31
              Jak widać, sztuka dyskutowania jest obca niektórym maturzystkom. Ależ agresja,
              ile wykrzykników! ;) Wyluzuj, dziewczyno. A sukienki studniówkowe przed końcem
              roku pojawią się w sklepach w masakrycznej ilości i będziesz żałować, że Twoja
              wisi w szafie już od pół roku. Obyś nie trafiła na ładniejszą. ;)
      • fuzzystone Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 10:28
        R.R daj spokoj dziewczynie, twoje uwagi serio sprawiaja wrazenie jakbys to ty
        miala problem, a nie otoczenie...
        A co do pytania - nie wiem jaka masz figure i jaki styl lubiesz, ale ...daj
        spokoj z najglupszym rozwiazaniem jakie moze byc czyli gorset i spodnica.
        Niedobrze sie od tego robi.
        Moze np sukienka w kolorze starego zlota, za kolano, moze byc dekolt amerykanski
        a do tego na ramiona takie bolerko z czarnego futerka (widzialam takie w HM,
        jest slodkie, bardzo elegancki, z krotkim rekawkiem zapinane na biuscie taka
        jkaby broszka z diamencikami. Wygkada bardzo stylowo. Jesli nie chcesz sukienki,
        to mozesz zalozyv bolerko, zlota bluzke i czarne elehanckie spodnie lub spodnice
        (ale nie mini). Do tego eleganckie buty i mala torebka. Napewno bedziesz
        wygladala sto razy lepiej niz kolezanki.....
        In den Lichtkreis gehen wir nachts und werden vom Feuer verzehrt.
        • fuzzystone Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 10:38
          bardzo pzrepraszam, nie doszytalam wszystkich wypowiedzi.
          Skoro jestes wysoka i masz taka figure to naprawde mozesz troszke zaszalec. To
          stare zloto jest zlizone do ecru wiec nie powinni sie w szkole przyczepic. A z
          doswiadczenia wiem ze tak naprawde zakazy zakazami a i dziewczyny zrobia jak
          beda chcialy i na 100 % zjawia sie panie w ostrzejszych kolorach...
          Co do zlotego to:
          www.watters.com/images/products/fullview/6925_1.jpg
          • greenhills Re: W co się ubrać na studniówkę?? 29.12.05, 14:56
            Fuzzystone. sliczne te sukienki!!!!!!!!!!
        • r.richelieu Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 19:04
          nie fuzzy, bronię celność uwag jaleo, a jeśli dorosła maturzystka mówi językiem
          gorszym niż dziecko z patologicznej rodziny, to włos się na głowie jeży bo to
          nauczyciel ma obecnie interes aby pannica zdała, a nie sama pannica. Dlatego
          dziecko, bo żaden dorosły nie zachowuje się jak dwulatek, który tupiąc żąda
          uwagi. Strach pomyśleć, że ma toto prawo do dorosłych wyborów.
          Z drugiej strony ona czy hm, niech jej będzie, że one, to przeciętność, nie
          margines, ot mamy młodzież kretynów. Jeśli jednka przyjdzie taka fanka grześków
          lub selawi to.. wyjątki potwiedzają regułę i całe szczęście, że przynajmniej
          niektórzy dojrzewają wtedy kiedy powinni

Mnie nie interesuje sukienka we wrześniu czy w grudniu ;)
          • muszalik20051973 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 00:55
            Masz rację. Wielki mi dylemat. Moja chrześniaczka ma w tym roku maturę i jedyną
            rzeczą która ją zajmuje to kucie. Na szmaty nie ma czasu. Oświadczyła iz
            wybiera skromną białą bluzkę i czarną zwykłą spódnicę. Ma zamiar na to wydać
            gdzieś góra 250-300 zeta ( i to własnych!). Już widzę komentarze. Nie jest
            odludkiem, w domu kasa jest> oNa jednak wybrała tani wariant bowiem jak dobrze
            pójdzie (a musi pójść) zacznie studia w stolicy. I na to sępi kasę. Mówiąc
            sczerze jako wuj nie dziwię się dziewczynie. Po co wydać kupę kasy na kreację
            jednarazaowego użytku?
            • ja-czyli-nie-ty Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 16:47
              muszalik20051973 napisał:

> Masz rację. Wielki mi dylemat. Moja chrześniaczka ma w tym roku maturę i
              jedyną
              >
              > rzeczą która ją zajmuje to kucie. Na szmaty nie ma czasu. Oświadczyła iz
              > wybiera skromną białą bluzkę i czarną zwykłą spódnicę. Ma zamiar na to wydać
              > gdzieś góra 250-300 zeta ( i to własnych!). Już widzę komentarze. Nie jest
              > odludkiem, w domu kasa jest> oNa jednak wybrała tani wariant bowiem jak dob
              > rze
              > pójdzie (a musi pójść) zacznie studia w stolicy. I na to sępi kasę. Mówiąc
              > sczerze jako wuj nie dziwię się dziewczynie. Po co wydać kupę kasy na kreację
              > jednarazaowego użytku?

oj widac że odezwał się mężczyzna. Studniówka to [pierwszy bal w życiu młodej
              damy i nie dziwię się, że chce wyglądac jak najlepiej.
              Ja też przygotowywałam się do egzaminów, kułam. Ale cały grudzień miałam z
              glowy, bo zamiast kuć szukałam kreacji, wydałąm majątek na fryzjera, sukienkę,
              kosmetyki, bieliznę, buty, rajstopy...
              i nie żałuję. A i mimo tego ze tyle kasy włdowałam w przygotowania, maturę o
              dziwo zdałam i nawrt na studia się dostałam (co przeczy twojej teorii)

• muszalik20051973 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 20:14
                Nawet nie zrozumiałaś mojego postu. Moja chrześniaczka dokładanie po
                młodzieżowemu olewa strój na studniówkę. Zamierza pójść w skromnym biało-
                czarnym komplekciku. Nie lata po sklepach, nie szuka gdyż jak twierdzi szkoda
                jej czasu na takie głupoty. I ja choć początkowo trochę się dziwiłem teraz
                przestałem. Po prostu jest mądra i zna kolejnosć rzeczy. Wie jak dochodzi się
                do sukcesu-ciężką pracą. Na przyjmeności przyjdzie czas.
                • neurona Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 15:19
                  taaa akurat matura jest latwa, zadna tam ciezka praca. W tym skromnym
                  kompleciku na pewno bedzie rzucac sie w oczy. W jej odmiennosci jest metoda.
                  Patrzmy jaka jest madra i jak nami gardzi.
      • ja-czyli-nie-ty Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 11:12
        coś orginalnego
        więc nie tafta i nie gorset... 90% dziewczyn będzie w gorsetowej, bordowej
        sukience z tafty wiec wyróznij się! poza tym te sukienki sa brzydkie i
        pogrubiają co niektóre.
        nie odkrywaj się za bardzo- to jednak studniówka
        co do koloru to nie fiolet (ble) jakiś lilaróż, złoto czy w ogóle róz odpadają.
        w tej chwili w szkolach wymagania żeby przyjść na czarno, jednak czerń to dla
        mnie elegancja, klasa i styl. choć czerwień tez jest super. ale czerwień nie
        bordo.
        no i ti tyle chyba. Przejrzyj Allegro i wybierz kilka sukienek i wrzuc na
        forum... ocenimy...
      • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 12:26
        Dzięki za poradę. Niektóre z was są bardzo miłe i widać odrazu,że zanją sie na
        rzeczy :) Zaraz coś poszukam na allegro
        • b_bb Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 13:40
          Bardzo ładne te sukienki w podanym wyżej linku. Jeśli masz dobrą krawcową,
          jesteś szczęściarą, nie musisz się ograniczać ofertą sklepów ( nie ten rozmiar,
          nie ten kolor, za dużo ozdóbek, za ciasna w biuście, marszczy się tu i ówdzie
          itp). Kolory ciemne, nasycone lepiej się prezentują wieczorem i zimą, niż
          pastelowe róże i fiolety. Pooglądaj w necie galerie z zeszłorocznych studniówek,
          spójrz krytycznycm okiem, wyłap błędy i weź to wszystko pod uwagę przygotowując
          swoją kreację.
        • kasiastel Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 18:08
          jeśli chcesz szyć to polecam gorset z czymś wyszywanym i do tego jakaś
          oryginalna spódnica z ciekawym wzorem bądź szyciem
      • 18_lipcowa Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 18:38
        kokietka18 napisała:

> Mam naprawę dylemat, który może wyda się śmieszny,ale nie wiem co założyć na
        > studniówkę. Napewno będzie to sukienka, tylko nie wiem jaka? Jakie są teraz
        > modne jedno czy dwu częściowe(gorset i spódnica).Osobiście wydaje mi się,że
        > dwu częściowa jest bardziej elegancka. Proszę osoby z dobrym gustem o radę.

Niedobrze mi się robi od tych gorsetów. Na studniówkę gorset, suknia ślubna
        tylko z gorsetem, az do obrzydzenia.
        Nie zakładaj gorsetu to będziesz wyglądała jak 100 innych lal.
        Ja na swojej studniówce miałam suknię czarną, długą, taką jakby z atłasu, z
        rozcięciem prawie do kroku,heh a u góru z ramiączkami na szyi.Miała być
        bordowa, ale zdradziłam pomysł i połowa lasek nagle zachciała iść w bordowych
        więc zostałam przy czarnej...
      • inaa1 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 25.09.05, 19:30
        sukienkę na swoją studniówkę kupiłam w listopadzie - i nie pożałowałam. akurat
        panowała moda na bardzo wąskie, obcisłe sukienki, więc jako pulchna istota
        musiałam się sporo naszukać.
        z drugiej strony, jeżeli impreza ma sie odbyć pod koniec stycznia czy na
        początku lutego, to może warto poczekać na jakieś posylwestrowe obniżki?
      • big.munich.apple Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 09:52
        Masz jeszcze troche czasu...A wiec pochodz sobie po tych super ekskluzywnych
        sklepach, poprzymierzaj sobie kilka kreacji, a potem zdecyduj ktora ci sie
        najbardziej podoba - wejdz na strony internetowe firmy, kup odpowiedni material
        i do krawcowej. Przeciez Ty sama wiesz najlepiej, co Ci sie podoba, w czym sie
        dobrze czujesz. Powodzenia!
        • schaetzchen Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 16:11
          Ja się nie znam, stara jestem (matura'93), ale wydaje mi się, że nie należy
          przesadzać z "elegancją" i "wieczorowością". "Za moich czasów" stroje były
          bardzo różne. Były komplety biała bluzka + czarna spódnica, były strojne,
          wieczorowe suknie (ale raczej w spokojnych kolorach, zdarzało się srebro-czerń).
          Ale - jak patrzę na zdjęcia z mojej studniówki, to najbardziej podobają mi się
          dziewczyny skromnie ubrane (co niekoniecznie znaczy, że w komplecik). Np. moja
          przyjaciółka w sukience z klinów do pół łydki, ciemny granat, okrągły,
          niegłęboki dekolt, koronkowy kołnież i mankiety. Buty na niewielkim obcasie.
          Moja sukienka też mi się podoba - czarna, do kostek, góra dopasowana, dół dość
          rozszerzony (kliny), kwadratowy dekolt, sznur drobnych pereł.

Po maturze mieliśmy bal i tu stroje były już bardziej "odjechane", tzn widziało
          się głównie brak ograniczeń kolorystycznych. Nie było też zestawów
          biało-czarnych. Ja miałam prostą, długą sukienkę bez rękawów, ecru, z jedwabiu,
          uszytą przy pomocy cioci :) Wykrój z burdy chyba.

I jeśli mogę coś doradzać, to nie przesadzaj z makijażem.
          Niezapomnianej zabawy i powodzenia na maturze!
          • schaetzchen Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 20:22
            Ale obciach :)
            Napiszę 100 razy
            kołnierz, kołnierz, kołnierz, kołnierz....
      • kalinakalina Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 17:21
        3 grosze od kaliny...
        czarna sukienka, dluga jednak
        p.s moja, z tej okolicznosci , obcieta za kolana sluzy mi do dzis ( a to ju
        staruszka siedmioletnia chyba)
      • siusiusiu1 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 27.09.05, 23:50
        dla mnie gorset i spódnica jest dosyć mało oryginalne. miłam studniówkę w tym
        roku a sukienkę kupiłam chyba 2 tyg przed. I nie żałuję. Jestem bardzo z niej
        zadowolona choć zapłaciłam za nią dosyć sporo jak na mnie chyba ok 360 zł ale
        była i jest piękna. Do kolan, mocno różowa satyna przykryta czarną koronką co
        osłabia nieco ten róż.Na ramiączka, z czarną długą wstążką przewiązywaną w
        talii. Kupiłam ją w Tuzzi, projektantki której ciuchy widziałam już nie raz w
        gazetkach. Byłam troche skromniutka przy tych obciachowych, stadionowych
        kreacjach ale czułam się dobrze bo byłam jedną z dwóch osób które miłay krótką
        kieckę.
        nie wybieraj gorsetów i koczków!!!!!!!!!!!!!proszę:)
        pozdro
      • kaja86 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 00:40
        Moim zdaniem im prostsza sukienka tym lepiej. Miałam w tym roku studniówke i
        większośc dziewczyn, a własciwie prawie wszystkie ubrały się w gorsety,
        najczęściej bordowe. Jak dla mnie te sukienki nie są zbyt wygodne i jakos
        niebardzo pasuja do 19letnych dziewczyn. Ja mialam długą prosta czarna sukienkę
        i wygladało to dośc ciekawie. jezeli masz zgrabne nogi może być w wersji do
        kolan, ale nie krótsza. Nie przesadzaj z dekoltem, moja była zabudowana z
        przodu, na bardzo cienkich ramiączkach. nie wiem czy to modne, raczej nie, ale
        myśle, że wygladałam fajnie ;)Gorsety są rzecztwiscie zbyt oklepane...:)
      • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 10:37
        a co powiedzieli byście o tej sukience?? Ma numer 102527
        www.cotinsposa.it/wedding_dress_collection_2005_jp.html Oczywiście
        zmieniła bym kolor bo ten jest troszkę zajasny.
        • terwase Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 14:29
          sukienka przepiękna:) tylko ja tam wiem czy to na studniowke?....
        • postka Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 14:48
          jak ja mialam studniowke (sto lat przed dinozaurami), to poza biala bluzka i
          ciemna spodnica dopuszczalne byly czarne/granatowe sukienki. Ale widzialam
          plytke ze studniowki mojego brata (mature zdal w tym roku) i za glowe sie
          zlapalam. Taftowe bordowe gorsety (w ktorych moga chodzic tylko szczuple
          kobietki, bo z reszty gorsety skutecznie robia stare cioty), loczki na glowie w
          ilosciach hurtowych, buty na obcasach w ktorych jeszcze chodzic nie potrafia,
          generalnie TRAGEDIA. Wygladaly jak poprzebierane dzieci, chichoczace pod
          scianami stare malenkie. Kazdy wiek ma swoje prawa i udawanie doroslego
          wychodzi naprawde zalosnie. Wsrod tych wszystkich dziecio-kobiet wyrozniala sie
          jedna. Blondynka, wlosy zwyczajnie rozpuszczone, prawie bez makijazu, miala
          granatowa sukienke troche za kolana ze stojka i niewielkim rozcieciem, a do
          tego plaskie buty. Zjawiskowa, naturalna i nieprzerysowana. I tego zycze
          wszystkim studniowkowym pannom.
          • kaja86 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 16:32
            Zgadzam sie te gorsety, szpilki, koki, makijaże jakby nagle wszystkie chciały
            byc na siłę dorosłe. Naprawdę im prosciej tym lepiej...ta sukienka z linku
            piękna, ale nie na studniówkę jednak.
            • gosiaqus Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 16:57
              co do kokow- pokazywalam zdjecia rodzicom i tata stwierdzil, ze niektore
              fryzury wygladaja niczym zrobione z pozwijanej tasmy magnetofonowej- czyli
              pelno blyszczacych swiderkow
              moja fryzura byla dosc prosta i jak na koki i papiloty ekstrawagancka. wlosy
              mialam wczesniej mocno wycieniowane, ledwie siegaly ramion. Fryzjerka upiela
              troche przednich kosmykow do tylu, asymetrycznie, leko podtapirowala i
              przykleila doslownie 5 dzetow. W efekcie mialam rozpuszcozne wlosy z
              mikrokoczkiem, moglam szalec cala noc, nie martwiac sie, ze cos sie rozwali, bo
              nawet jesli to i tak pasowalo by to do tej fryzury.

najciekawszym bylo jednak to, ze po sobotniej imprezie w poniedzialek spora
              czesc dziewczyn pojawila sie w tych fryzjerskich arcydzielach w szkole :) nie
              wiem, czy tak rzadko wlosy myja- cale posklejane od brokatu, czy po prostu zal
              im bylo tylu pieniedzy wlozonych w czesanie.

co do kreacji- na mojej studniowce przewazaly gorsety, ale sporo bylo malych
              czarnych ( w tym moja) z roznorakimi dodatkami, najpiekniej jednak wg mnie
              wygladala moja kolezanka z klasy, w zywoczerwonej, satynowej sukni, bardzo
              prostej do ziemi, ale ten kolor byl po prostu boski
      • lady.k Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 20:15
        ja też szyłam sukienkę u krawcowej dużo wcześniej. Kreacja była prosta, w
        kolorze czarnym,bez pleców, to, co ja trzymało na szyi to srebrny łancuszek
        sprytnie wszyty w materiał więc jakby było bez ramiączek. Miałam niebotyczne
        rozcięcie na prawej nodze widoczne tylko w tańcu więc całkiem ciekawie to
        wyszło;-) aha, sukienka miałam prosta, blisko ciała ale wszyty z boku trójkątny
        kawałek czarnego również tiulu którym się "okręcałam" i przypinałam z boku na
        haftkę więc w tańcu ukienka w jedna stronę a tiul w drugą,teraz widzę, że to
        łądnie wyglądało.za ozdobę miałam szal i fajne buty. życzę super zabawy!
      • jaleo Re: W co się ubrać na studniówkę?? 28.09.05, 22:57
        Ta sukienka z linku to jest suknia SLUBNA!
      • kokietka18 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 29.09.05, 20:54
        dobrze, że mi powiedziałaś bo nie zauważyła bym,że to suknie ślubne.Przecież
        wiem o tym,ale u nas nosi się takie suknie. To jest jak prawdziwy bal.Nie mała
        czarna albo prosta sukienka, ale taka która odrazu rzuca się w oczy
        • shilla01 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 29.12.05, 12:56
          a może zainteresuje Cię coś takiego??
          www.allegro.pl/show_item.php?item=79398799
      • gowa2 Re: W co się ubrać na studniówkę?? 29.12.05, 14:26
        Jestem na studniówkach każdego roku po kilka razy z racji wykonywanej tam pracy
        i muszę powiedzieć, na na dzień dzisiejszy mało ktora dziewczyna potrafi mnie
        pozytywnie zaskoczyć swoim ubiorem. Już w ubiegłym roku stopniowo zaczeto
        odchodzić od gorsetów ale jeszcze sporo dziewczyn je niestety nosi. Ja
        osobiście nigdy nie byłam ich zwolenniczka ale każdy nosi to co lubi i w czym
        czuje sie dobrze. Osobiście lubie, kiedy dziewczyna ma krótką sukienke pod
        warunkiem,ze ma ładne nogi. Oczywiście nie jest to reguła bo długie też są
        ładne pod warunkie, że jednoczęściowe. Nad kolorem też warto pomyśleć bo czarna
        rzeczywiście może być mało widoczna na taśmie zwłaszcza, że na salach
        studniówkowych jest dość nastrojowo zeby nie powiedzieć, ze ciemno. Natomiast
        bardzo podoba mi się, że dziewczyny chodzą do kosmetyczki i od razu można
        poznać profesjonalny makijaż.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka