marteczka1810 13.10.05, 20:54 Co jest teraz modne na taki bal, czy kupić jakiś komplet z gorsetem czy może jakąs sukienke, dodaje że to studniówka mojego chłopaka i chciałabym wyglądać oszałamiająco:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justys_55 Re: STUDNIÓWKA!!!! 13.10.05, 21:55 Raczej kup sobie cos innego niz gorset, jakas sukienke jednoczesciowa, brazowa albo wrzosowa, fioletowa... pochodz po sklepach i zobacz w czy wygladasz najlepiej.Jak masz fajny biust to zafunduj sobiie cos z duzym dekoltem, jak zgrabne nogi, to jakas kiecke z wieeeeeeeelim rozporkiem, do tego jakas fajna fryzurka, makijaz i w ogole..... Mialam swoja studniowke 2 lata temu, dlugo sie na nia przygotowywalam i strasznie przezywalam jak bede wygladac, ale potem to juz nie mialo znaczenia, nawet nie pamietalam w czym byly kumpele z klasy, liczyla sie tylko dobra zabawa.... no i on.... Odpowiedz Link Zgłoś
monka_c Re: STUDNIÓWKA!!!! 13.10.05, 22:23 Jesli chcesz byc oryginalna, wybierz inna sukienke, niz z gorsetem.Jest spory wybor.Zobaczysz, bedziesz sie wyrozniac... Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: STUDNIÓWKA!!!! 13.10.05, 23:01 ja na swojej studniowce mialam prosta biala dopasowana bluzke d&g rozpinana pod szyja + spodnica d&g lekko za kolano, spodnica siegala prawie pod biust, byla z delikatnego czarnego materialu, mocno obcisla w tali ale bez fiszbin, generalnie mocno dopasowana, po bokach (mniej wiecej od pupy) miala polprzezroczysta wstawke z jakiejs koronki na gola skore wygladalo to calkiem seksownie, moim zdaniem zbyt seksownie jak na taka okazje wic zalozyla pod spod czarne rajstopy i nie bylo to tak mocno widoczne, do tego odpowiednia fryzura i sladowy makijaz i powiem szczerze czulam sie swietnie w takim stroju, skromnie i wygodnie, buty tez mialm wygodne wiec moglam bawic sie do samego rana bez bolu stop Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1810 Re: STUDNIÓWKA!!!! 14.10.05, 07:19 osobiście też bym wolała jakąś sukienke taką za kolano, w kolorze brązowym ze słotem, ale nie przesadnie, tylko nie wiem czy wypada znająć życie bedę jak zwykle się wyróżniała.a z tym biustem to nie jest najlepsza sytuacja:P wole pokazac nóżki:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
weathlehow Re: STUDNIÓWKA!!!! 14.10.05, 12:20 kup sobie pushupa i kieckę marszczoną przy biuście. gorsety są paskudne i wogle fuuu. z tym złotem tobym nie szarzowała. Odpowiedz Link Zgłoś
daria_aleksandrowna Re: STUDNIÓWKA!!!! 14.10.05, 12:21 Suknie z gorsetem są dość banalne-może lepiej byłoby coś uszyć ?? Nie wyglądałabyś tak jak wszystkie dziewczyny a może nawet taniej by Cię to kosztowało.Tu link z sukienkami podsyłam: //www.vanillacafe.fora.pl/viewtopic.php?t=17 Możesz spróbować połączeni bluzka -spódnica -mało dziewczyn tak sie ubiera na studniówki.Możesz też wybrać coś gotowego .Moja przyjaciółka miała w tamtym roku prostą , czarna , długą sukienkę z rozcięciem,zawiązywaną na szyi ze srebrną ważką z lewej strony ślicznie wyglądała .(sukienka z Solara była) Musisz dopasować sukienkę do typu urody , do sukienki fajne dodatki i odpowiednią fryzurę a najważniejsze: bawić się dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
weathlehow Re: STUDNIÓWKA!!!! 14.10.05, 12:56 ja też szukam kiecki na studniówkę, te w linku który podałaś wyglądają cudnie, masz takich więcej [linków, rzecz jasna]? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka1810 Re: STUDNIÓWKA!!!! 14.10.05, 14:27 fajny ten link z tymi kieckami, już kilka sobie upatrzyłam, teraz tylko znaleźć dobrą krawcową=) Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 apel do maturzystek 14.10.05, 19:10 Kobiety! Nie wbijajcie się w zestaw gorset+spódnica! Wysilcie deczko swoją wyobraźnię, poszperajcie w necie, w centrach handlowych i na pewno znajdziecie niebanalną kreację. Odpowiedz Link Zgłoś
nihan1 Re: apel do maturzystek 15.10.05, 12:23 rozgladam sie za sukienka ale nic nie ma nigdzie tzn u mnie- sciana wschodnia- zamosc/lublin/chelm, mysle zeby sobie cos uszyc mam juz pewne pomysly, pokaze wam www.watters.com/images/products/fullview/2439.jpg z tej sukienki chcialabym gore, tu ejst w gorrsecie, ale ja chce cala sukienke, taki ladny dekolt i kroj 'gory' dol bym chciala rozszerzany, 3/4, z tiulowymi halkami, cos jak bi.gazeta.pl/im/1/2142/z2142811G.jpg z tym ze na tym zdjeciu jest za duzo tych halek troche i sukienka moja ma byc czarna i gladka co o tym myslicie? buty mam na niezbyt wysokim zgrabnym obcasie rylka, sliczne sa! czekam na komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: STUDNIÓWKA!!!! 15.10.05, 13:53 popieram dziewczyny zestawy gorset + spódnica sa nieładne. W dodatku będziesz wyglądała jak w mundurku bo 60% będie tak ubranych. Ja miałam prosta czarna obcisłą sukienkę do łydki, miałam super figurę bo skukienka ślicznie podkreślała talię i wyszczuplała tam gdzie powinna (aż taka super szczupla to wtedy nie byłam). Ani śladu tłuszczu itp obrzydliwości ;) a dziewczyny, niektore baaaardzo szczuple, wyglądały w gorsetach jak beczki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotkamigotka Re: STUDNIÓWKA!!!! 15.10.05, 14:54 ja tez mam studniowke. wymarzylam sobie taka w stylu marylin monroe. dopasowana w talii i rozkloszowana na dole, ale niedluga; za kolano. z jakims paskiem w talii najlepiej. i nie chce czarnej. bo wiekszosc pojdzie na latwizne - czern. ja moge miec zlota:) byleby nie gorset, fu Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: STUDNIÓWKA!!!! 15.10.05, 22:41 no straszna kicha jest kiedy podczs poloneza idzie 30 takich samych bordowych sukienek... albo przewijają się tafty: bordowa, bordowo-biała, niebieska, fioletowa... ojjjj i od razu maja wypisane na czole "Stadion X-lecia" bo tylko na Stadionie i w KDT jest taki wybór taft. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkam Re: STUDNIÓWKA!!!! 16.10.05, 09:41 a ja mialam 2 lata temu 100-dniowke i poszlam w gorsecie i spodnicu :) jako jedyna mialam to w kolorze bordo i jako jedyna taki gorset wygladal jak fala :) na szyji mialam roze ktora sie laczyla z gorsetem, wszyscy mysleli ze jest przyszyta hehee, bawilam sie super :D Odpowiedz Link Zgłoś