Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda?

14.12.05, 16:38
    Witam wszystkie piękne Panie :)
    A czy Wy uważacie, że macie swój własny, niepowtarzalny, super styl?
    Jak on wygląda?
    A może macie swoje zdjęcia, wszystko dozwolone...:) Opisanie, Pokazanie :):)
    Bez różnicy :) Opiszcie jak wyróżniacie się na codzień, wśród tych wszystkich
    szarych i nieciekawych ludzi...!
    Obserwuj wątek
      • wiktoryna25 Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 14.12.05, 17:31
        jakis tam swoj styl mam ..ale zeby zaraz wyrozniac sie sposrod wszystkich co to
        to nie ;)
        generalnie nosze sie bardziej skromnie niz wyzywajaco..a z zainteresowaniem
        zawsze patrze na te odwazne babeczki z biustem prawie ze na wierzchu i
        spodniczkach takich "o mało co " ... ale do rzeczy, moje ciuchy musza miec w
        sobie cos,co sprawia ze nie sa zupełnie standardowe ...zwracam uwage na
        detale,ktore w jakis sposob nadaja ciuchom wyrazu i charakteru ...np.
        asymetryczny kroj,jakas ciekawa wstawka,koronka,fizbinka,marszczenie...(ale do
        stylu cyganki mi daleko ) uwelbiam nosic marynarki ...ale nie takie
        klasyczne .... kazda marynarka musi byc inna..lubie i takie mundurkowate i te
        bardziej kobiece z wcieciem w tali...spodnie przerozne...ktore tez urzekły mnie
        jakims detalem...ale i tak najbardziej lubie dzinsy..choc tez starannie
        dobrane ...spodnice od czasu do czasu,najlepiej tak do kolana lub lekko
        za ...co do butow ..do pracy na obcasie ...weekendy cos wygodniejszego....na
        wieczorne wyjscie lubie zalozyc cos bardziej seksownego,a jakze ;) ale z
        taktem i umiarem ... do tego jeszcze najrozniesze
        dodatki ..chusty,apaszki,korale,broszki...i odpowiednia fryzura ...nosze na
        zmiane raz rozpuszczone ...raz jakos ciekawie spiete ... moje ulubione sklepy
        to mango,mexx,zara,diesel,retro czasem h&m .... chyba wystrczy :)
        • miss_paradox Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 14.12.05, 20:02
          a gdzie jest sklep retro? I czy ciuchy sa tam retro, czy to tylko z nazwy?

Jeśli w wawie (bo pewnie tak ;) to podaj dokładny numer ulicy, bom ja z Łodzi :)
          • wiktoryna25 Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 14.12.05, 21:14
            w wawie na pewno jest w arkadii ...a czy gdzies jeszcze hmmm ..nie wiem,trzeba
            by googla uzyc ;) ale ja w retro to glownie dzinsy kupuje ...
      • fankabananka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 17.12.05, 15:17
        up
      • maaryniaa Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 17.12.05, 18:14
        Swoj styl to pewnie mam, ale nie wyróżniam się aż tak bardzo. Zazwyczaj noszę
        jeansy, buty sportowe za kostkę lub trampki, ostatnio futrzaki. Najbardziej
        szaleję z bluzkami i dodatkami. Jakiś fajny szaliczek,rekawiczki, biżuteria.
        Bluzki w zwariowanych kolorkach, ale wtedy tylko one takie kolorowe. Aha, mam
        14 lat :)
      • przemkowa.b Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 17.12.05, 18:46
        Mój styl różnicuje się w zależności od okazji, ale najczęściej tzw. miejska
        elegancja, czasem w weekend bardziej sportowo, ostatnio coraz częściej noszę
        spódnice, nie gonię natomiast za nowościami. Lubię chłodne, czyste i ostre
        kolory. Często noszę czerń. Prawie nie noszę biżuterii, chociaż ją tworzę:),
        mam bzika na punkcie odjechanych, niepowtarzalnych torebek, lubię ubrania o
        wyszczuplającym kroju. Tak chyba najprościej mogę to scharakteryzować,
        natomiast nie mam ambicji co do wyróżnienia się. Pewnie się wyróżniam na tle
        klonów, bo do nich nie przynależę, szanuję swoje nerki:)
      • fankabananka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 17.12.05, 22:23
        uppp
        • pianazludzen styl typowy dla stud. arch. 17.12.05, 23:19
          ostatnio pan w podeszlym wieku powiedzial mi ze widac ze zajmuje sie
          architektura, a to wlasnie za sprawa mojego stylu ubierania sie.

wiec w jakis sposob jest on wyrazisty i nieswiadomie przekazuje nim jakis
          komunikat.

ogolnie staram sie podkreslac moja figure, mam slabosc do deseni (w rozsadnych
          ilosciach), np takich jak ten moj plaszcz
          oraz do dobrych materialow.
          • edavenpo Do Pianazludzen 18.12.05, 00:05
            Pianazludzen,

Hej, spojrzalam na twoja strone i jestem pelna podziwu. Naprawde jestes w zespole ktory zaprojektowal
            mobile house? Widzialam na ten temat reportaz w TV - niesamowita sprawa ;-) Jestem pod wrazeniem ;-)
            • pianazludzen Re: Do Pianazludzen 18.12.05, 00:08
              nienienie:)
              mobile house to byl temat projektu na uczelni.

reportaz byl zapewne o jakims powazniejszym przedsiewzieciu.
              • edavenpo Re: Do Pianazludzen 18.12.05, 00:15
                Poczekaj poczekaj... To chyba ten bo go pamietam i szkice wskazuja ze to ten. Byl o tym krotki
                reportazyk w brytyjskiej TV bodajze na BBC o mobile house zaprojektowanym wlasnie przez niemieckich
                studentow (i oczywiscie polska studentke ;-). Pomysl z cyklu, stol i siedzenia zmieniaja sie w lozko,
                wszytstko siedzi w szufladach, lazienka w korytarzu itp. Domek to szescian 9x9 metrow? Pokazali to
                zartobliwie jako rozwiazanie brytyjskiego prblemu mieszkaniowego ;-)
                • pianazludzen Re: Do Pianazludzen 18.12.05, 00:19
                  w niemczech czesto chyba ten temat poruszany jest na studiach:) mam nawet nr
                  czasopisma arch. Detail caly poswiecony takim studenckim projektom, nawet
                  zrealizownym. podejrzewam ze moglby byc to reportaz o jakichs z tych studentow,
                  bodajze z monachium:)

pozdr.
      • gosiaqus Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 17.12.05, 23:31
        chyba mam :) preferuję rzeczy wygrzebane z babcinej szafy, a moja babcia to elegantka w "wyklętym aksamitnym kapeluszu" w 90% tkaniny bawełniane, bluzki bez nadruków, w wyrazistych kolorach, zwykle ubrane na cebulkę, czasami tylko po to by kawałek fioletowego topu wystawał spod zwyklej szarej bluzki.
        Co do szarości- uwielbiam również szary, melanżowy, taki dresowy kolor- pasuje do mojej urody obowiązkowo wzbogacam go wyrazistymi dodatkami. Styl jednym słowem swobodny, z elementami retro-vintage z pierwszej, babcinej ręki :)
      • hihihiii Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 18.12.05, 06:19
        jest jedna amerykanska www ktora zajmuje sie moda, jestem tam na szeregu zdjec,
        wiec z moim stylem to chyba nie tak zle...
        • bahama-yellow Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 19.12.05, 11:00
          podaj linka ;->
          • magdaksp Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 19.12.05, 13:48
            jestem pewna ze mam swoj styl:)na pewno najwazniejszym elementem jest etniczna
            bizuteria ale nie jakies pseudoindyjskie kolczyki z allegro. jesli kolczyki to
            metalowe ,duze,dlugie,duze pierscionki itp.pozatym mam taki typ urody ze na
            polke nie wygladam wiec orientalny styl swietnie mi pasuje .czesto nozse dzinsy
            w lecie takze spodnice do ziemi albo za kolano plus zabawne koturny na gore
            koszulki pilkarskie,t shirty i wszelkiego rodzeju bluzki.w zimie dzinsy plus
            buty futrzaki plus kapelusz mojej babci z rondem.no i oczywiscie szalik
            pilkarski ze wzgledow ideologicznych:).kolekcjonuje oprocz kolczykow takze
            torby.najczesciej kolorowe np.fred perry,pucca,camden town.z fryzura roznie:mam
            srednio dlugie wlosy czarne wiec albo nosze spiete wysoko zopaska lub
            rozpuszczone.obecnie mam sdkosna grzywke.czasami doplatam sobie warkoczyki z
            welny:)itak mniej wiecej wygladam:)moim wzorem"ubraniowym"jest kayahsia.
            • fankabananka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 21.12.05, 15:56
              kto to kayahsia? masz jakieś jej zdjecia, info o niej?
              • magdaksp Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 24.12.05, 01:44
                kayahsia to kayah kojarzysz:)?
          • hihihiii Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 21.12.05, 16:04
            no, to by bylo forumowe sepuku.
      • elwee Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 22.12.05, 10:16
        No cóż, lubię mieć cos swojego, ale nadążam za modą.. Nie przesadzam z detalami,
        maja być umiarkowane i być "dyskretnie widoczne"... Jak moja przedmówczyni, tez
        nie mam europejskiego typu urody. Podczas mojej wizyty (studenckiej w USA)
        tamtaejsi obywatele uważali mnie za osobe pochodzenia latynoskiego. Ale niestety
        nie lubie ich krzykliwości i taki jest mój gust... Lubie spokój w ubraniu,
        wszystko jest zazwyczaj stonowane i nie wyzywa swoja formą..Latem często nooszę
        dopasowane sukienki na ramiączkach do kolan z materiałów typu np żorżeta,
        wiskoza, jedwab? kolory zazwyczaj czarny z dodatkiem (tylko jednym) białego,
        czasem ciut rózowego bądź niebieskiego. Mam czarne długie wlosy i moim zdaniem
        bardziej przypominam nasza polską Kayah.. Zima najczęściej dzinsy, czarne
        spodnie na kant oraz spódnice - dzinsowe lub w kształcie tulipana z fajnych
        materiałów np. sztruks, tweed. Bluzki? Proste, ale nie moga być takie same jak u
        większości tych plastikowych dziewczynek z ulicznej rewii mody, nie lubie mody
        tłumu, nie lubię tego bezmyślnego naśladownictwa tandety ulicznej. Nosze
        szpilki,ale nie afiszuję sie z tym. Nie zakladam do nich kilograma ozdób. Lubię
        chustki na głowie w formie opaski w niecodziennych wzorach - grochy, pepitka..
        Koniecznie okulary słoneczne ( i styl i wada wzroku)...
        Ale nagadałam.. Brrr!
        • fankabananka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 23.12.05, 15:41
          up!!!
      • trocineczka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 26.12.05, 15:57
        No to teraz ja :)
        Najkrocej mozna powiedziec tak; cos oryginalnego, cos obcislego, cos
        srebrnego :D
        A to, co mnie podobno (wg innych) wyroznia, to dlugie, wlasne i zawsze ladnie
        zrobione paznokcie (sama umiem :P), super krotkie spodnice, duze kolczyki,
        nietypowe polaczenia i..umiejetnosc chodzenia na obcasach :D (to ostatnie
        troche bez sensu, moim zdaniem, bo te moje obcasy nigdy nie sa wyzsze niz 8 cm,
        wiec co to za sztuka?)
        • fankabananka Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 24.01.06, 15:40
          upupupup
      • hyacinth.bucket Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 24.01.06, 16:13
        Oto ja , zawsze zadbana , elegancka i usmiechnieta .
        Pierwsza z lewej

www.tvheaven.ca/kup.htm
      • agata19899891 Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 25.01.06, 16:36
        moj stylk jest taki jaki oferuje sklep www.levian.pl naprawde ciuszki
        niepowtarzalne i oryginalne polecam goraco i pozdrawiam
        • se.la.vie Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 25.01.06, 18:36
          No...
          więc tak:szerokie,zamaszyste spódnice(ale nei w stylu
          boho),kowbojki,tramki,kozaki,bluzki z szerokimi rękawami(oczywiście za
          duże)czerwony,czarny,biały.
          • mech-k Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 26.01.06, 12:29
            bez zmian, punk "niemundurowy" ;) maksymalnie prosto i wygodnie + od niedawna
            okulary, cóż, taka praca ;)
            • nataliele Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 31.01.06, 21:59
              hmmm ja po prostu ubieram to co mi sie podoba od falbaniastych spodnic,po
              dziurawe trampki ;p lubie sie bawic ciuchami(niekoniecznie ubieram wszystko co
              modne ,ciuch musi miec swoj urok :))) ,laczyc style i mysle ze to wyglada
              ciekawie :))

--
              "kiedyś kupię nóż,powyżynam wszystkich wkoło,kupię nóż,zostawię tylko dwoje"
      • keepersmaid Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 01.02.06, 13:20
        Na luzie - etno-wojsko i vintage
        Do pracy - to samo tylko stonowane (na szczescie moge)

Ostatnio padlo mi na rozne odcienie szarego ozywionego ciemna czerwienia lub
        ciemnym fioletem... Tak znienacka.
        • yavanna86 Re: MACIE SWÓJ STYL? Jak on wygląda? 01.02.06, 19:37
          w pewnym sensie tak - nawet sama fryzura coś narzuca;]/wizytówka/
          do tego duże kolczyki
          i niewiele więcej biżuterii
          kolory wszelakie chłodne
          nadruki zaangażowane albo wcale
          zero szpilek - martensy lub sandały
          sweterki szaliki rękawiczki torebki szyte/dziergane własnoręcznie
          zestawienia kontrastowe
          ostatnio falbaniaste spódnice /zabawne,bo miesiąc po tym jak wymyśliłam sobie
          falbaniastą spódnicę a matka wymyśliła,że uszyje mi ją z czekoladowego
          lnu,zaroiło się od takich spódnic-ale rzadko która jest aż tak falbaniasta/
          i mocne różnice w stylu ubioru w zależności od nastroju...i temperatury:]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka