Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

projektowanie mody

24.01.06, 11:44
    od dłuzszego czasu zajmuje sie projektowaniem ubrań. Teraz chciałabym to
    komuś pokazać... komuś kto pomógłby to wypromować, powiedzieć co o tym sądzi.
    Tutaj możecie wymieniać poglądy na temat projektowania, podawać adresy
    kontaktu z ludźmi z branży, itp.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • ell9 Re: projektowanie mody 24.01.06, 11:48
        A co byś zaprojektowała dla bardzo szczupłej i wysokiej dziewczyny, która ma
        trochę więcej niż 20 lat i trochę mniej niż 27?
        • biala070 to zależy..... 24.01.06, 12:27
          Zalezy co preferujesz....
          spodnie czy spudnice a może sukienki (ja osobiście zajmuje sie sukienkami)....
          no i jaki efekt chcesz osiągnąć....
          • ell9 Re: to zależy..... 24.01.06, 13:06
            Preferuję raczej klasykę, ubrania eleganckie, choć czasami czerpie z aktualnych
            trendów.
            Interesują mnie zestawy ze spodniami, spodnicami, sukienkami...
            Jaki efekt chce osiągnąć? korzystny
      • edavenpo Re: projektowanie mody 24.01.06, 11:54
        Tu jest watek dokladnie o tym samym:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=35501213
        • 8vanillia8 Re: projektowanie mody 24.01.06, 12:34
          Ja też projektuje, i to na dodatek sukienki... Nie wiem ile masz lat i skad
          jestes, ale ja planule ukonczyc studia które pomogą mi doszlifować fach...
          Potem może uda założyć się jakiś swój zakład, a jeśli nie zawsze można postarać
          się projektować dla takich siecówek jak Re czy house... Mam nadziej, że uda Ci
          śię robić to co kochasz... Życze tego tobie, sobie i każdemu zwykłemu
          człowiekowi bo kazdy z nas ma jakieś marzenia.. :)
          • jpar Re: projektowanie mody 24.01.06, 13:22
            nie zgadzam sie, ze aby byc projektantem koniecznie trzeba ukonczyc studia,
            ktore w tym pomoga. Jesli ktos jest dobry, to jest dobry i wiecej talentu mu
            nie przybedzie po studiach. Czego potrzebuje poczatkujacy projektant, mysle, ze
            wiedzy w zakresie marketingu, promocji, dobrego pierwszego klienta, kontaktow w
            prasie kobiecej i duuuuuuzo szczescia!
            Zycze powodzenia
            • biala070 Re: projektowanie mody 24.01.06, 17:13
              i właśnie o to mi chodziło..... wydaje mi sie ze mam talent ale projektuje
              tylko i wyłącznie dla przyjemnosci.... troche sie tego nazbierało i pomyślałam
              ze można jakoś to wykreować.... nie chce iść na studia w tym kierunku....
              imteresuje mnie prawo i dziennikarstwo a projektowanie tak jak fotografowanie
              to jest czysta przyjemność....
      • hyacinth.bucket Re: projektowanie mody 24.01.06, 13:10
        Projektant mody powinien pamietac , ze nigdy z pradem - zawsze pod prad .
        Tak , aby kolekcja zeszlego sezonu stala sie nagle niemodna i nieuzyteczna .
        Przyklady : mini-maxi , szerokie - waskie , stojka - wielki kolniez i podobne
        rozne szczegoly .
        Trzeba tak projektowac , aby zmuszac ludzi do kupowania ciagle nowych rzeczy
        czyli kontrasty , kontrasty i jeszcze raz kontrasty .
        Dobrze jest wyciagac mode po dwudziestu latach , dla nowych pokolen zawsze to
        cos nowego i wielka atrakcja .
        Nalezy przewidywac .
        W najblizszym czasie przewiduje watowane ramiona , napuszone fryzury
        oraz elegancje w ubiorze tzw glamour .
        Trzymajac sie tych zasach mozna zrobic na rynku ogromna kariere i wielkie
        pieniadze .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka