cioccolato_bianco 24.01.06, 22:15 w daawnych czasach byl 'szal' na takie butki. pol mojej klasy takie mialo, tylko biale. a ja nie:( www.allegro.pl/show_item.php?item=81894329#photo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinkdot Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 15:00 a w moich stronach mówi się na nie "jarmilki";).super wygodne kapcie:). Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:19 Czeszki - mialo sie, niebieskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:21 śliczne białe czyszczone pastą do zębów Nivea :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:24 zaraz sie okaze, ze tu tez jestem jedyna co nie miala takich;))) Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:42 Ja tez mialam - biale i tez pasta do zebow traktowalam. Te czeszki osc dlugo byly na topie. Ja je pamietam i z drugiej polowy lat 80-tych i z pocztaku 90- tych. Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:43 nie mialam,ale fajen sa,o nawet nie wiedzialam ze sa w innych barwach niz biale :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 11:49 cioccolato_bianco nie ty jedyna - ja tez nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:46 Pamiętam.Miałam takie.Tylko właściwie czerwonych nigdy nie widziałam,zawsze białe.Po wakacjach miałam stope opaloną w ten paseczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:46 az mi sie lezka sie w oku zakrecila ;) pamietam, ze poszlam w takich do 1 klasy podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:53 fakt, lada mlodziencze sie przypominaja. One byly b. modne zeszlego lata i zapowiadaja sie rowniez na przyszly sezon. Noszone z szerokimi marynarskimi spodniami lub legginsami i tunika. W londynskich sklepach jest ich sporo od wyboru do koloru. www.officeholdings.co.uk/images/shoes/30605246b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:57 Te londynskie to nie sa prawdziwe czeszki, tylko podrobki. ;} Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 23:02 Fakt, te z mojego linku sa ciut bardziej 'glam' ;-) Ale takie jak z Allegro tez sa. Tylko ze kosztuja znacznie wiecej cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 01:07 te wygladaja zupelnie inaczej niz te z pierwszego postu - inny material, inna podeszwa, inny fason te z pierwszego linku najbardziej przypominaja mi obuwie noszone przez rysunkowe dziewczynki w roznych kreskowkach Odpowiedz Link Zgłoś
kalinakalina Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:56 pamietamy... przasiegam jednak ze nie wiedzialam ze one czeszki sie nazywaly. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 22:56 ale smieszne... nie, nie pamietam, nie bylo takiego obuwia ani kiedy chodzilam do szkoly, ani w latach 80 tam gdzie sie znajdowalam, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
trawa_cytrynowa Re: ech.. pamietacie?:)) 24.01.06, 23:13 Ja właśnie w takich, tylko białych, chodzę po domu a kupiłam w sklepie z obuwiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertgiles Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 00:55 Czeszki! Pamiętam!!! Zawsze były białe. Ja też nigdy nie miałam, i byłam strasznie o nie zazdrosna. :) Chyba sobie sprawię na lato, jeżeli znajdę białe. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 09:28 tu sa rozne kolory: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1195741 ps. az mi sie dzis w nocy snily;) Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 11:24 białe buciki zupełnie takie same jakie miałam w dziecinstwie :) ale czemu do licha inne kolory mają białe gumki!!! podobaja mi się czeszki w róznych wersjach kolorystycznych no ale nie moge patrzec na te gumki :) Odpowiedz Link Zgłoś
rupertgiles Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 17:19 Czerwone mają czerwoną gumkę :) Chyba sobie sprawię te błękitne, mam akurat błękitno-białe spodnie lniane na lato... Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 06:46 mialam biale i czyscilam kreda szkolna ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 09:19 nie mialam, ale teraz bym sobie chetnie kupila;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka47 Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 09:22 Ha, nawet można je nabyć: www.dagrod.com.pl Nie wiem, czy się dobrze wkleiło... Odpowiedz Link Zgłoś
poisson Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 09:51 No jasne :))) Najlepsze do skakania w gume. Ach....wspomnień czar:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobrong Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 11:46 Naprawdę chyba nie wytrzyam i sobie kupię takie zielone. Kiedyś też nie miałam jak wszyscy mieli :-( W szkole miałam dużą stopę i nigdy nie było mojego rozmiaru (albo mama tak mi ściemniała). Czy to obciach wyskoczyć w takich czeszkach? Nie mówię że teraz <lol> ale na wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 12:03 A to one nie sa już modne? Ja bym chciała takie mieć, ale czarne, na wiosne - myslę, że sa wygodne, lekkie i pasują do spodni i spódnicy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 15:47 Mialam, a jakze. Pierwsze tatus przywiozl z podrozy sluzbowej do Czechoslowacji. Jakies 100 lat temu??? O jezzzzz... Wogole mialam kilka par w kolejno wiekszych numerach i zawsze im wypruwalam gumke. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 17:40 fakt. wiele moich kolezanek nosilo bez gumki. mi ona chyba tez sie srednio podobala, a teraz mysle, ze caly ich urok na gumce polega:) Odpowiedz Link Zgłoś
viktoriakal_89 Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 13:53 uwielbiam takie buciki ! mialam ich kilka par, ale niestety to było dawno... już są za małe :)))))] Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 16:23 A u nas w szkole byla moda na "juniorki" Istny szal ! W dodatku z wkladka ortopedyczna aby dzieci nie mialy platfusa - bardzo praktyczne i eleganckie obuwie . Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 20:36 o matkooooooooo mialam takie w podstawówce kupione od pani od rosyjskiego.... kosztowaly sporo i byly nie zdobycia w Polsce... az sie mi łezka zakreciła... i były tylko białe a po praniu robiły sie zacieki żółte więc pasta do zebów szła na to i już były bielusieńkie... Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: ech.. pamietacie?:)) 25.01.06, 21:32 Oj, mama i ja mówiłyśmy na nie "ćwiczki" (licho wie dlaczego). Ileż ja lat w nich chodziłam! Mama kupowała nieraz 2-3 pary bo ja tylko "ćwiczki" uznawałam i łaziłam w nich ile się dało (poza zimą) i gdzie się dało (a dawało się wszędzie, bo się niczym nie przejmowałam wówczas). W niektórych likwidowałam gumkę, w większości jednak nie. Nie wiedziałam jedynie, że były w innych kolorach niż białe - zawsze białe miałam. Ostatnie, które nabyłam znalazłam u pewnej starszej pani pod Pałacem Kultury w Warszawie mniej więcej w 1992-1993 roku - jakoś tak. Ja, już matka wówczas 8- latka, miałam nawet kasę, chciałam kupić i 5 par, bo już wtedy bardzo ciężko je było zdobyć, ale pani miała tylko 2 pary. Tak mniej więcej rok kojarzę z moich zdjęć - potem jakoś już na zdjęciach nie bywałam w "ćwiczkach". I potem już nigdy więcej nie miałam moich "ćwiczek" :( Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 06:09 heh... nigdy ich na nogach nie miałam ;) nie podobają mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mech-k Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 10:22 miałam, a owszem, chyba wszystkieśmy miały w podstawówce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 10:28 coz za wspanialy poscik ja tez mialam, wszystkie dziewczyny w klasie mialy, to byl wtedy szczyt szczytow w temacie moda. swoje nosilam tak dlugo az mi sie dziura w podeszwie zrobila niestety mojej mamie nie udalo sie kupic drugiej pary Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 19:24 w moich zrobiła sie dziura od dużego palca i tak zakończył się ich żywot... w zeszłym roku widziałam takie w obuwniczym z butami inblu Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 14:15 Nie pamiętam, czy takie miałam:) Natomiast pamiętam trampki, miałam niebieskie nad kostkę, wiecie takie butyz materiału na gumowej podeszwie, w których strasznie nogi źle oddychały 9co było czuć w większości klas w szkole;) Po trampkach obowiązkowo trzeba było pisać długopisem... Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 19:01 pamietam, pamietam - mialam takie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 21:19 to bylo pare lat pozniej. mialam takie trampki granatowe, bordo i zielone. wszystkie z podpisami kolegow, na tej bialej gumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: ech.. pamietacie?:)) 26.01.06, 22:55 o toto, podpisy kolegów:) A wcześniej jeszcze chodziłam w tzw. "chinkach", takie aksamitne na pąłskiej gumie, z "klamerką" - fason taki jak te na górze, tylko z czarnego aksamitu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: ech.. pamietacie?:)) 27.01.06, 11:55 w czasach 'czeszek', ja chyba mialam po prostu kapcie z materialu, o ile dobrze pamietam to takie z ciemnego, granatowego jeansu z czerwonym wykonczeniem. ja teraz je wspominam, to wydaja mi sie calkiem ladne, ale wtedy - bedac mala dziewczynka - raz, ze bardziej podobaly mi sie kolory w stylu lalki barbie (ktorej tez dluuugo nie mialam), a dwa chcialam nosic to samo co reszta kolezanek;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: ech.. pamietacie?:)) 27.01.06, 00:08 akurat na czaszki chyb za mloda jestem ale pamiętam mode na takie oto obuwie: www.allegro.pl/show_item.php?item=82996133 ja miałam białe ale moje kolezanki miały niebieskie, zółte itp... oj wtedy cala szkoła az dudniła jak wszystkie w tym chodzilysmy... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: ech.. pamietacie?:)) 27.01.06, 00:18 Czeszki!! Pamietam, bralam je na WF i na trzepak i gdy skakalysmy w przerwach w gume!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanassa Re: ech.. pamietacie?:)) 27.01.06, 11:17 ja miałam takie białe:)! dobrze w gume w nich sie skakało Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: ech.. pamietacie?:)) 27.01.06, 12:02 Tez je miałam, białe w czasach podstawówki. :) Te czerwone też fajnie wygladają. Odpowiedz Link Zgłoś