Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty Ryłko

08.02.06, 10:49
    Witam, dziesięc dni temu zakupiłam buty firmy Ryłko i miałam je na nogach
    zaledwie kilka razy(może 5-6) i po tym czasie buty się rozkleiły i z czarnych
    zamieniły się w biało-fioletowe.Oddałam je do reklamacji, ale niestety
    dzisiaj zadzwoniła pani ze sklepu z wiadomością że reklamacja została
    odrzucona!! Ponieważ zamsz pod wpływem wilgoci może zmienić barwę i ani słowa
    o odklejeniu butów.Co mogę zrobić w takim przypadku,bardzo proszę o radę....
    Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • alex_koz Re: Buty Ryłko 08.02.06, 10:57
        isc do rzecznika konsumenow w twoim miescie, albo przy urzedzie miasta albo
        przy urzedzie powiatowym takowy sie znajduje
        • annie_laurie_starr Re: Buty Ryłko 08.02.06, 17:07
          Albo do Federacji Konsumentow. Podobno buty Rylko maja gwarancje na dwa lata,
          wiec nie powinny sie rozkleic.
          • an20 Re: Buty Ryłko 08.02.06, 17:13
            Koniecznie zglos sprawe w Federacji Konsumentow. Poradza Ci co trzeba dalej
            zrobic w takiej sytuacji.
            • magdaksp Re: Buty Ryłko 08.02.06, 17:19
              przeciez to jest smieszne.butu zapewne sa z kolekcji zimowej a przeciez kazdy
              wie jak wyglada polska zima i takie durne teksty wrzucaja ci ze nie przyjma
              reklamacji.
              • olka2001 Re: Buty Ryłko 08.02.06, 23:30
                Dziękuje za wszystkie odpowiedzi napewno skorzystam z Waszej rady.A tak na
                marginesie to myślałam że jest to bardziej poważna firma :( Nie spodziewałam
                się że tak traktują swoich klientów.No cóż....Napewno tego tak nie zostawię :)
                A i jeszcze zapytam czy ktoś miał może już jakieś nieprzyjemne doświadczenia z
                firmą Ryłko?
                • regata7 Re: Buty Ryłko 09.02.06, 11:21
                  z samą firmą nie, ale z butami... Kozaki Ryłko, które kupiłam na początku
                  sezonu, mają tak delikatną skórę (licową, nie zamsz), że nie nadają się na
                  polską zimę. Od soli, mimo, że myję buty po powrocie do domu, porobiły się
                  jakby "wytłaczane wzory", skóra spuchła w wielu miejscach. Poza tym przemiękają
                  i nie są ciepłe, musiałam dokupić wkładki termiczne. Zaletą jest wygoda.
                  Nigdy jeszcze nie miałam zimowych butów z tak delikatnej albo źle wyprawionej
                  skóry - dobrze, że nie są to moje jedyne buty :-) Skóra na zeszłorocznych
                  kozakach wygląda lepiej niż na tych - zaledwie dwumiesięcznych.

Pozostałe buty Ryłko, na inne pory roku są OK.
                  Widocznie zimowe im nie wyszły ;-)
                  • zoe28 Re: Buty Ryłko 09.02.06, 13:22
                    Moja mama przeszła "batalię" z firmą Ryłko. Otóż sytuacja podobna tyle, kozaki
                    ze skóry już na początku zimy zaczęły odmawiać posłuszeństwa. Wyglądało to tak,
                    jakby pod skórą powstały jakieś pęcherzyki. No więc oczywiście reklamacja, przy
                    czym "miłe" Panie w sklepie lojalnie uprzedziły, że marne są szanse na uznanie
                    reklamacji, ponieważ ich zdaniem "buty zostały przemoczone"(!) Po oddaniu butów,
                    mama zadzwoniła do Pani Prezes firmy Ryłko i opowiedziała jej wszystko po kolei,
                    to jak zachował się personel, oraz zaznaczyła, że chociaż od lat kupuje u nich
                    buty, to więcej już tego nie zrobi. Podała adres sklepu, bo ją o to poproszono i
                    ku naszemu zdziwieniu, po około 17 dniach, zadzwoniono ze sklepu z informacją,
                    że można odebrać buty, reklamacja została uznana.
                    Nie rezygnuj.
                    Powodxenia życzę !
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka