Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sukienki gwiazdek

09.04.06, 09:09
    thebosh.com/archives/Lindsay%20Lohan%20and%20Nicole%20Richie%2022.jpg
    Podobaja sie Wam te sukienki?! Mnie ta fioletowa i czerwona nawet ok. Dwie
    pozostale tez niczego sobie...
    Obserwuj wątek
      • myszka_333 Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 11:00
        Bardzo fajne, szczególnie czerwona i fioletowa.Ta zielona panny Nicole R. też
        niezła.
      • nadinka_nadinka Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 11:04
        mnie sie nie podoba tak popularna w stanach moda na laczenie letnich sukienek z
        kowbojkami. a sukienki moga byc. najbardziej mi sie podoba ta zielona i
        niebieska/fioletowa?. ;-)
      • adalon Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 18:59
        mnie się nawet podobaja chociaz podobne zestawy widać chyba na każdej
        gwiadzeczce
        • kochanica-francuza Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:02
          mnie się podoba druga od lewej

jeżeli kobitka w czerwonej nie ma anoreksji, to zjem własny komp
          • edavenpo Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:05
            kochanica-francuza napisała:

> mnie się podoba druga od lewej
            >
            > jeżeli kobitka w czerwonej nie ma anoreksji, to zjem własny komp
            ____

I tutaj sie nie mylisz, Nicole Richie ma anoreksje, inaczej nikt sie nie
            odchudza do takiego stopnia.
            • edavenpo Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:06

PS. Podobaja mi sie te ktore ma na sobie Lohan. Ostatnio kupilam podobna w
              kropki ;-)
            • kochanica-francuza Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:11

> I tutaj sie nie mylisz, Nicole Richie ma anoreksje, inaczej nikt sie nie
              > odchudza do takiego stopnia.
              stopy, łydki, nogi, barki... widać po wszystkim
              • pump_it_up Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:18
                podobaja mi sie. a Nicol... wspolczuje jej.
                • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:33
                  Fakt
                  Jest bardzo, ale to bardzo chuda. Jej stopy wygladaja okropnie!

Co do sukienek, typ "ciazowy", oby wiecej tego typu sukienek w naszych sklepach.
                  Oprcz kowbojek nie podobaja mi sie okulary Nicole R. Mimo iz uwielbiam ogrome
                  okulary, to te sa jednak za duze i tworza groteskowe wrazenie.
                  • edavenpo Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:40

Okulary wygladaja groteskowo bo i sama Richie jest po prostu duzo za chuda i ma
                    tzw. lollipop head, gdzie glowa wyglada na nieproporcjonalnie duza w stosunku do
                    ciala - nastepny objaw anoreksji ;-( wiec te okulary poteguja jeszcze ten efekt
                    kompletnego wychudzenia.
                    • kochanica-francuza Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:41
                      edavenpo napisała:

>
                      > Okulary wygladaja groteskowo bo i sama Richie jest po prostu duzo za chuda i ma
                      > tzw. lollipop head, gdzie glowa wyglada na nieproporcjonalnie duza w stosunku d
                      > o
                      > ciala - nastepny objaw anoreksji ;-(

one chyba mają zasłónić wychudzoną twarz?

na takie kobiety się mówi lollipop ladies
      • cioccolato_bianco Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:48
        zielona i w groszki (?) bardzo fajne. fioletowa hmmm... chyba trzeba byc super
        chuda, zeby sobie na cos takiego pozwolic ;) a czerwona - wyglada jak fartuch :P
        • kochanica-francuza Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:53
          cioccolato_bianco napisała:

> zielona i w groszki (?) bardzo fajne. fioletowa hmmm... chyba trzeba byc super
          > chuda, zeby sobie na cos takiego pozwolic ;) a czerwona - wyglada jak fartuch :
          > P
          >
          każda kieca wygląda jak fartuch na anorektyczce
          • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:03

> cioccolato_bianco napisała:

> każda kieca wygląda jak fartuch na anorektyczce

Czy ja wiem... Moim zdaniem, widac, ze laska jest chora, ale jest przy tym
            bardzo zadbana. Ogolnie anorektyczki w takim stadium jak ta Nicole, to naprawde
            wygladaja na skrajnie wyczerpane. A laska przy tak zaawansowanym wychudzeniu,
            jeszcze sie trzyma...

Na tym zdjeciu, chyba jednak troche sie przeliczyla. Sukienka fajna, ale ona do
            niej za niska i niestety za chuda. Wyglada jakby sie w niej topila
            www.purseblog.com/images/lindsay_lohan_nicole_richie.jpg
            Ale sukienka ok. Czerwona sukienka- nic oryginalnego, ale buty bardzo ladne.
            • cioccolato_bianco Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:05
              zeby nie bylo: nie uwazam za anorektyczke zadnej z pan na zdjeciach.
            • deczko Sama nie wiem... 09.04.06, 20:06
              hongoanhsalut.tooblog.fr/images/Sienna-miller-24-10thompson-street.jpg
              • edavenpo Re: Sama nie wiem... 09.04.06, 23:19

Tu akurat pokazalas klasyczny przyklad ze co za duzo to niezdrowo ;-)

Rurki powinny byc bardziej dopasowane a te buty (sliczne same w sobie botki
                Jacobsa na ktore chorowalam pol zimy) po prostu nie pasuja.

Ja bym zalozyla do tej bialej sukienki Richie albo super obcsle rurki jak
                Superfine, albo legginsy i do tego takie buty:

www.faith.co.uk/jpg/productImages/476203af.jpg
      • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:52
        Kolejna sukienka i znow pani R
        fashiontribes.typepad.com/main/images/nicolerichiedjamdog41.jpg
        • edavenpo Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:55

Ta sukienka jest slodka ;-)

Ja bym ja zestawila dzinsami rurkami - ciemny granat lub jasnoszare...
        • kochanica-francuza Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 19:59
          deczko napisał:

> Kolejna sukienka i znow pani R
          > <a
          href="fashiontribes.typepad.com/main/images/nicolerichiedjamdog41.jpg"
          target="_blank">fashiontribes.typepad.com/main/images/nicolerichiedjamdog41.jpg</a>

bez sensu kieca, wygląda jak strój do chrztu
        • cioccolato_bianco Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:08
          no, fajna podomka :)
      • katka84 Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:03
        ta zielona jest ok
      • starawyjadaczka sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:13

• kochanica-francuza Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:14
          A nie wszystko ci jedno? Ja też nie wiem.
          • deczko Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:16

> A nie wszystko ci jedno? Ja też nie wiem.

No wlasnie, tu nie o panie chodzi, tylko o sukienki.
            Fajne, letnie sukienki. :)

Kolejna z cyklu
            www.purseblog.com/images/ashlee_simpson_01.jpg
          • starawyjadaczka Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:17

> A nie wszystko ci jedno? Ja też nie wiem.

w sumie obojetne, ale pytam sie, bo zaintrygowało mnie nazwanie ich gwiazdkami.
            A co to za gwiazdki są? czego?? :)
            • kochanica-francuza Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:19

> w sumie obojetne, ale pytam sie, bo zaintrygowało mnie nazwanie ich gwiazdkami.
              >
              > A co to za gwiazdki są? czego?? :)
              >
              >
              pewnie takie, co są znane z tego, że bywają, a bywają, bo są znane ;-)

ta kiecka z koronkami - ładna, ale czemu biała???
              • starawyjadaczka Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:21

>
                > > w sumie obojetne, ale pytam sie, bo zaintrygowało mnie nazwanie ich gwiaz
                > dkami.
                > >
                > > A co to za gwiazdki są? czego?? :)
                > >
                > >
                > pewnie takie, co są znane z tego, że bywają, a bywają, bo są znane ;-)
                >
                > ta kiecka z koronkami - ładna, ale czemu biała???

:)
                a z białymi sukienkami to trzeba uważac, bo czasem można wygladać jak w sukni
                slubnej albo komunijnej (jak w przypadku koronkowych)
                • starawyjadaczka Re: sorry, ale.....kim sa te panie?????? 09.04.06, 20:23

> kochanica-francuza napisała:
                  > >
                  > > ta kiecka z koronkami - ładna, ale czemu biała???
                  >

bo w tym sezonie modne sa białe koronkowe romantyczne sukienki.
      • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:24
        Tak mnie natchnelo na ogladanie kiecek. Zaznaczam, ze zadna z tych pan, nie jest
        moja idolka, po prostu niektore kiecki i akcesoria, typu buty, torebka, sa fajne. :)
        www.purseblog.com/images/lindsay_lohan_paddy_bowler.jpg
        I ostatnio tak modny kroj sukienek, ale tu wtopa...
        www.purseblog.com/images/jessica_namebag.jpg
        • starawyjadaczka Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:26
          facet z długim tułowiem i krótkimi nogami....faktycznie wtopa

[ŻART]
          • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:27
            starawyjadaczka napisała:

> facet z długim tułowiem i krótkimi nogami....faktycznie wtopa

Ale mial koszulke pod kolor torebki :)))
            • starawyjadaczka Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:29
              deczko napisał:

> starawyjadaczka napisała:
              >
              > > facet z długim tułowiem i krótkimi nogami....faktycznie wtopa
              >
              > Ale mial koszulke pod kolor torebki :)))

aaaaaaaaaaaaaa to przepraszam, pasuje ;)
              >
              >
            • starawyjadaczka Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:30
              tylko tak sie zastanawiam, kto tu "gwiazdom" jest-pan z krótkimi nogami czy
              pani z torbą?
              • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 20:31
                starawyjadaczka napisała:

> tylko tak sie zastanawiam, kto tu "gwiazdom" jest-pan z krótkimi nogami czy
                > pani z torbą?

Jak zwal tak zwal.

Na sam koniec, kolejna anoreksja nervosa, ale sukienka jak najbardziej ok :P
                www.purseblog.com/images/kate_bosworth.jpg
                • charade Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 21:28
                  Sukienki nieładne, nieforemne, niekobiece. Panienki się w nich topią, to raz;
                  wyglądają jak dojarki podążające w stronę krowy, to dwa. Zresztą Lindsay Lohan w
                  ogóle nie umie się ubrać. Tej drugiej nawet nie będę komentować, bo jak jest,
                  każdy widzi.
                  • weronika_zuzanna Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:03
                    gdy czytam posta typu ten powyzej, nie pozostaje mi nic innego, jak tylko
                    zalamac rece :) kazdy ma swoje modowe preferencje - prawda(swoja droga,mam
                    dziwne przeczucie,ze wiekszosc krytykantek to przyzwyczajone do nudnych i
                    wyprobowanych zestawien szare myszki,kompletnie gubiace sie w gaszczu modowych
                    mozliwosci). mysle sobie, ze zeby tak zdecydowanie skrytykowac jakas ikone mody,
                    wypadaloby miec jakas wiedze w tym zakresie, a nie opierac sie jedynie na swoim
                    guscie. bo ten bywa zgubny. brak wiedzy i obycia w swiecie mody to zdecydowanie
                    problem polek. ale jeszcze gorsza jest ignorancja i krytykanctwo.
                    zdecydowanie nie gustuje w kreacjach a la lindsay, ale nie moge nie dostrzegac
                    tego, ze wniosla do mody nowa jakosc. wiec prosze, zastanwowcie sie,zanim
                    napiszecie,ze trendsetterka, z ktorej sciagaja projektancji skelpow typu top
                    shop, nie umie sie ubrac!
                    • charade Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:29
                      A mnie opadają ręce, jak czytam taki post jak ten. Przepraszam bardzo, ale czy
                      naprawdę MUSI mi się podobać sposób ubierania się jakiejś niuni, która jest
                      znana z tego, że jest znana i ubiera się IMO koszmarnie (i to tego wtórnie) ? O
                      jakiej nowej jakości mówimy w przypadku takiej Lindsay Lohan, czy Mary-Kate
                      Olsen ubierającej się w 5 razy za duże ciuchy ? Nową jakość na pewno wprowadziła
                      Kate Moss, ale np. Sienna Miller to już bezczelne naśladownictwo. A Lindsay
                      Lohan ? Nie widzę powodu zachwycać się jej sposobem ubierania się. To się nazywa
                      mieć swoje zdanie, jeśli chcesz wiedzieć.

To ma być ta ikona mody ? Błagam...

gofugyourself.typepad.com/go_fug_yourself/lindsay_lohan/index.html
                      Poza tym daruj sobie tę tanią psychologię ("swoja droga,mam dziwne przeczucie,ze
                      wiekszosc krytykantek to przyzwyczajone do nudnych i wyprobowanych zestawien
                      szare myszki,kompletnie gubiace sie w gaszczu modowych mozliwosci"). Nie znasz
                      mnie, więc nie rozumiem na jakiej podstawie wysnuwasz te dziwne wnioski o szarej
                      myszce. Taki sam beznadziejny argument jak: "krytykujesz, to znaczy, że masz
                      kompleksy". A guzik prawda, moja droga. Nie jest tak prosto.

weronika_zuzanna napisała:

> gdy czytam posta typu ten powyzej, nie pozostaje mi nic innego, jak tylko
                      > zalamac rece :) kazdy ma swoje modowe preferencje - prawda(swoja droga,mam
                      > dziwne przeczucie,ze wiekszosc krytykantek to przyzwyczajone do nudnych i
                      > wyprobowanych zestawien szare myszki,kompletnie gubiace sie w gaszczu modowych
                      > mozliwosci). mysle sobie, ze zeby tak zdecydowanie skrytykowac jakas ikone mody
                      > ,
                      > wypadaloby miec jakas wiedze w tym zakresie, a nie opierac sie jedynie na swoim
                      > guscie. bo ten bywa zgubny. brak wiedzy i obycia w swiecie mody to zdecydowanie
                      > problem polek. ale jeszcze gorsza jest ignorancja i krytykanctwo.
                      > zdecydowanie nie gustuje w kreacjach a la lindsay, ale nie moge nie dostrzegac
                      > tego, ze wniosla do mody nowa jakosc. wiec prosze, zastanwowcie sie,zanim
                      > napiszecie,ze trendsetterka, z ktorej sciagaja projektancji skelpow typu top
                      > shop, nie umie sie ubrac!
                      • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:41
                        c<a
                        href="gofugyourself.typepad.com/go_fug_yourself/lindsay_lohan/index.html"
                        target="_blank">gofugyourself.typepad.com/go_fug_yourself/lindsay_lohan/index.html</a>

Hmmm Lindsay jakos sie wybronila, bo jej dwie starsze kolezanki po fachu, bez
                        komentarza.

Wszystkie sukienki na tych zdjeciach sa okropniaste!!!! ;))
                        img.photobucket.com/albums/v352/morganzola/57008376.jpg
                        img.photobucket.com/albums/v352/morganzola/56832767.jpg
                      • weronika_zuzanna Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 23:25
                        oczywiscie, nie musi ci sie podobac stroj 'jakiejs niuni'(...) i tak - mozesz
                        miec wlasne zdanie typu: 'Panienki wyglądają jak dojarki podążające w stronę
                        krowy'. Inna sprawa jest to, czy takie opinie wnosza cokolwiek wartosciowego do
                        dyskusji poza dawaniem swiadectwa o autorze. Wybacz, ze moj apel uderzyl akurat
                        w Ciebie, po prostu uosabiasz to, czego -jak sadze - powinno sie unikac w
                        RZECZOWEJ dyskusji, jesli nie chce sie popasc w jalowe krytykanctwo: wydawania
                        pospiesznych, ogolnikowych sadow, bo przeciez 'trzeba miec wlasne zdanie',
                        jakiekolwiek by ono nie bylo...
                        • charade Re: Sukienki gwiazdek 10.04.06, 09:53
                          To nie był pospieszny, ogólnikowy sąd, tylko moje zdanie na temat niektórych
                          dzisiejszych "trendów" oraz niektórych "trendsetterek". Takie porównanie
                          przyszło mi do głowy, jak spojrzałam na te panienki i to porównanie wpisałam na
                          forum, bo od tego ono jest.
                          Przepraszam, ale chce mi się śmiać, jak widzę, że obecnie wystarczy wyglądać
                          jak pajac wkładając na siebie wszystko, co leży w szafie, niezależnie od tego,
                          czy pasuje, czy nie; bądź jak kloszard lub mała sierotka Annie z musicalu.
                          Różnica między Kate Moss, a LH i Olsenkami polega na tym, że Kate Moss wygląda
                          dobrze i atrakcyjnie w tym, co ubiera na siebie, a LH i Olsenki wręcz
                          przeciwnie. Moim zdaniem to wynika z tego, że LH i siostry Olsen nie mają
                          talentu do zestawiania ubrań i mieszania stylów.
                          Wolę mieć własne zdanie i uprawiać "krytykanctwo", niż przyjmować wszystko co
                          mi wciskają media za dobrą monetę.

weronika_zuzanna napisała:

> oczywiscie, nie musi ci sie podobac stroj 'jakiejs niuni'(...) i tak - mozesz
                          > miec wlasne zdanie typu: 'Panienki wyglądają jak dojarki podążające w stronę
                          > krowy'. Inna sprawa jest to, czy takie opinie wnosza cokolwiek wartosciowego
                          do
                          > dyskusji poza dawaniem swiadectwa o autorze. Wybacz, ze moj apel uderzyl
                          akurat
                          > w Ciebie, po prostu uosabiasz to, czego -jak sadze - powinno sie unikac w
                          > RZECZOWEJ dyskusji, jesli nie chce sie popasc w jalowe krytykanctwo: wydawania
                          > pospiesznych, ogolnikowych sadow, bo przeciez 'trzeba miec wlasne zdanie',
                          > jakiekolwiek by ono nie bylo...
      • nessie-jp Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:20
        Hm, czyli jak się nie ma biustu, to można pod sukienkę założyć taki biały... co
        to jest właściwie? Rozszerzony biustonosz? Koszula na ramiączkach?

Trochę dziwnie/smutnie wyglądają wklęsłe miski sukienki, która powinna
        eksponować biust... :/

Jako bezbiuście ;) zastanawiam się nad rozwiązaniem tego problemu. Gwiazdą nie
        jestem, więc nie wiem, czy mi wypada nosić koszulę na ramiączka pod taką sukienką?
        • weronika_zuzanna Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:27
          wypada - it's all about layers! czyli na maly biust warstwy, warstwy i jeszcze
          raz warstwy
        • deczko Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 22:36
          nessie-jp napisała:

> Hm, czyli jak się nie ma biustu, to można pod sukienkę założyć taki biały... co
          > to jest właściwie? Rozszerzony biustonosz? Koszula na ramiączkach?

Pewnie bylo jej zimno i wlozyla podkoszulek pod sukienke. :)))
          A ja uwazam, ze tego typu sukienki, nadaja sie dla kobiet z malym biustem. Nie
          ma sie wrazenia, ze kobita jest ciezarna ;)))

Ja lubie takie niby za duze sukienki, ktore sa ciete wysoko bod biustem.
          Fajnie, ze sukienka moze przypominac podomke, albo fartuch, badz co badz to
          bardzo wygodne ubrania :)))

Nie przepadam za tymi gwiazdkami, bo to juz nie moja kategoria wiekowa i ich
          postacie czesto i gesto obrzydzaja mi ubrania (np. Jessica Simpson, Lohan,
          Richie), ale te sukienki co wkleilam bardzo chetnie ulokowalabym w swojej szafie
          i wykorzystala w tegoroczne wakacje. Oprocz tej czerwonej sukienki Lohan. :))
          • magdaksp Re: Sukienki gwiazdek 09.04.06, 23:26
            podobaja sie :)
      • kum-nye Re: Sukienki gwiazdek 10.04.06, 11:26
        Podobają mi się. Zwłaszcza obie sukienki Lohan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka