Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zakupy ubrań online

12.04.06, 22:53
    Mam takie pytanie, często dajecie tu linki z jakimis ubraniami z aukcji i
    sklepów internetowych. Zastanawiam się, czy kupujecie w ten sposób ciuchy?
    Czy po prostu macie cos upatrzonego w sklepie wcześniej, przymierzacie i
    przez net, bo np taniej? Czy po prostu polegacie na samej numeracji bez
    przymierzenia?
    Jak wrażenia? Naciełyscie się kiedyś?
    Przyznam, że ja jeszcze nic nie kupiłam w ten sposób, bo wole przymierzyc 5
    razy, przejrzec sie w lustrze zamin wydam pieniadze ;)
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 05:29
        o w zyciu...
        nawet dodatkow krawieckich bym nie kupila, bo choc niby suwak to suwak to jednak
        trzeba zgrac kolor tego suwaka z kolorem ciucha a kolory na monitorze maja sie
        do kolorow rzeczywistych jak piesc do nosa... wiec za Chiny NIE
        natomiast uzywam sklepow internetowych aby sie zorientowac w ofercie, i potem
        wiedziec do ktorego ceglanego sklepu udac sie po konkretne cos
      • polcia-kapelusik Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 08:48
        Ja kupuje ciuchy Victoria's secret i buty na zapposie,jak dotad nigdy sie nie
        nacielam-no moze za wyjatkiem pierwszego razu jak zamowilam z victorii kiedy to
        rozmiar S okazal sie niemlaze nasza L:)teraz zamawiam xxs i jest ok a tamte za
        duze sprzedalam wsrod kolezanek
        • hotally Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 08:55
          Mi też się podobają rzeczy od VS, ale jeszcze nie zamówiłam nic, ze wzgledu
          właśnie na popieprzenie amerykanskiej numeracji. Noszę polskie XS/S w
          zalezności od marki, a mysle z e i tak musiałabym przeszywać...
          • i.v.a Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 09:14
            Parę razy kupowałam na allegro i muszę powiedzieć ,ze o dziwo byłam mile
            rozczarowana - ciucszki były dopasowane idealnie (trzeba znać dokładnie
            wymiary) i jakościowo też lepsze niż na zdjęciu . Ale przyznam,że butów nie
            kupiłabym napewno...
            • yavanna86 Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 10:29
              hm...to jest trochę loteria,chyba nie warto ryzykować dużych pieniędzy,ale
              czasem można wyhaczyć coś naprawdę fajnego.człowiek jest zawsze zaskoczony -
              mile albo nie. mam kilka zakupów,które uwielbiam [np spódnica, w której teraz
              siedzę] i kilka takich sobie [np płaszcz od allegrowiczki Maczek82 bodajże,
              który oceniony na 9,5/10 z wierzchu wygląda ok,jak na zdjęciu,a podszewka cała w
              łatach :/]
          • zettrzy Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 20:00
            hotally napisała:

> Mi też się podobają rzeczy od VS, ale jeszcze nie zamówiłam nic, ze wzgledu
            > właśnie na popieprzenie amerykanskiej numeracji.

misiu, amerykanska numeracja w VS jest IDEALNA - od nich moge kupowac literalnie
            w ciemno, podajac wylacznie rozmiar i model, oczywiscie duzo zalezy od modelu bo
            nie kazdy pasuje na kazda figure
          • zuza_ze_stolycy Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 23:09
            no ja tez kupuje rzeczy VS, za pierwszym razem sie nacielam i kupilam za duze, ale teraz juz znam rozmiarowke i kupuje coraz wiecej brrr

nosze polskie s a to wychodzi xs w rozmiarowce amerykanskiej
            • zuza_ze_stolycy Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 23:13
              zapomnialam dodac ze kupuje online tylko dla tego ze mam proporcjonalnie zbudowana gore, tzn nie duzy biust i plaska brzuch, gorzej z pupa i udami, wiec spodni bym sie nigdy nie odwazyla kupic, bo w moim przypadku marnie to widze :)
        • beesok Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 15:34
          czesc polcia - mam pytanie: jakie masz doswiadczenia z zakupem butow na zapposie? Niestety mieszkam
          w Londynie i oni nie wysylaja poza Stany ale mam sporo znajomych w NY, ktorzy lataja tam i z
          powrotem,,, tylko czy warto kupowac w tym sklepie?
          dzieki:)
          • polcia-kapelusik Re: Zakupy ubrań online 14.04.06, 09:35
            Hej:) Pewnie ze warto-ja zawsze poluje na przeceny i musze powiedziec ze
            naprawde sie oplaca.Zdarza sie ze kupuje buty ktore sa rowniez i u nas jednak
            duzo taniej:) Ja mam ciocie w usa- sama zamawiam i place ala jako adres
            doreczenia podaje jej-ona mi zas potem przesyla:) I od tygodnia wlasnie czekam
            na paczuszke od niej:)
      • aniabos Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 13:44
        Kupuje sporo w internecie, ale zwykle cos, co ogladalam/przymierzalam juz w
        sklepie "ceglanym", ale np. nie bylo mojego numeru, albo sie nie zdecydowalam, a
        potem zmienilam zdanie. Czasami kupuje w ten sposob rzeczy podstawowe, ktorych
        fasony nie zmieniaja sie z roku na rok (t-shirty, bielizne). W sklepach, w
        ktorych kupuje, ceny sa te same przez net, a zwykle dochodzi koszt przesylki,
        wiec nie jest to sprawa oszczednosci lecz wygody. W USA mozna oddac wszystko
        kupione w sieci, wiec argument o ryzyku odpada. Zwykle sklepy przyjmuja zwroty
        towarow kupionych z tej samej firmy przez internet, wiec jesli chce sie
        zaoszczedzic pare dolarow na przesylce z powrotem, to jest taka opcja.
      • nadinka_nadinka Re: Zakupy ubrań online 13.04.06, 20:53
        nie kupuje. musze przymierzyc, bo jestem niska i mam spory biust, wiec czasem
        pasuje S, a czasem M, a czasem nic :D za duze ryzyko :)
        • madfashion Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 17:05
          A aj jestem chyba uzaezniona od zakupów, takze tych internetowych :)
          czesto uda mi sie tam znaleźć cos czego w pobliskich sklepach nie ma ;)

Nawet założyłam własny butik internetowy: www.moda.bazarek.pl

______
          moda.bazarek.pl
          • pia7 Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 18:32
            wiecie co, co wy widzicie w tej Victorii, szmaty i jeszczew raz szmaty, tylko
            bielizna jest ok! Na allegro jest pelno oszustow, ktorzy sprzedaja ten badziew
            za kolosalne sumy, uwazajcie na nich!
            Juz wole Promod on line!
            • pastilka Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 18:54
              pia7, a jaki jest link do Promod on line? chodzi o ich stronę internetową? Mają
              jakąś po polsku? bardzo lubię ten sklep i mam80% ciuchów tej firmy. Chętnie bym
              wypróbowała tak on line
              • ap77 Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 19:22
                o moze razem cos zamowimy :) Bedzie taniej za przesylke?
                www.promod.com
                • pia7 Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 19:36
                  tutaj
                  www.promod.com/odyssee/src/cp4-offresspeciales.asp?MnuOpe=100&lg=EUR&PrMo=8&UserId=20060506192314632121012
      • liselle Re: Zakupy ubrań online 06.05.06, 23:20
        Owszem kupuję. Ciuszki VS które notabene wcale nie sa szmatami.:)Nie nacielam
        sie z rozmiarówką, bo najpierw dokladnie sprawdzilam przelożenie na
        amerykański:)Ja noszę polską S-ke, czasami Xs-ke. Kupuje Amerykańską XS-2. I
        pasi bez problemu. Myślę że Tobie też bedzie. Najmniejsza to XXS na biust
        ponizej 80 cm :) Buty kupilam ostatnio pierwszy raz i teraz czekam na ich
        dostawe:) Sie dostanie sie zobaczy:)
      • liliaaaa Re: Zakupy ubrań online 18.07.17, 16:57
        Ja kupuję w sklepach internetowych tylko tych marek, które mają swoje sklepy stacjonarne. Dobrze jest sprawdzić rozmiarówkę na miejscu i potem ewentualnie coś zamówić. Ostatnio zrobiłam tak z Carry.
      • pepster Re: Zakupy ubrań online 18.07.17, 17:30
        Witam, jeżeli interesuje was konkretny rodzaj ubrań, a mówiąc konkretnie "dodatki" to polecam fajną stronę ze skarpetami, sznurówkami, itp. www.modarium.pl
      • ubieramy_damy Re: Zakupy ubrań online 19.07.17, 17:32
        Do odważnych świat należy. Polecamy nasz sklep UBIERAMY DAMY, sprzedajemy na Allegro, niskie ceny, duży wybór.
        100% pozytywnych komentarzy allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27407976&order=m&id=76033
      • kasiorex-100 Re: Zakupy ubrań online 24.07.17, 09:43
        Nie ma sie cos bac kupowania przez internet, ja od dawna kupuje w wiekszosci online i nie zostalam nigdy oszukana. a jak wybierzesz zly rozmiar, zawsze mozna zwrocic. ja mam taki jeden zaufany sklep, gdzie kupuje pizamy, teraz juz dla calej rodziny, bo wszyscy polubili:) nazywa sie rossli. warto sprawdzac opinie, ja zawsze napierw czytam.
      • endzii123 Re: Zakupy ubrań online 25.04.18, 18:08
        Ja polegam na numeracji, rzadko kiedy zdarzyło mi się abym się pomyliła. Jeżeli coś już jest nie pasuje, zawsze można odesłać bez dodatkowych kosztów (nie w każdym sklepie). W internecie jest również znacznie większy wybór, a wygoda to również dodatkowy plus ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka