Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sukienka a'la marilyn monroe

21.05.06, 17:01
    hej, ponieważ usilnie od kilku tygodni poszukuje suknienki na wesele,
    prezentuje wam moją ostatnia zdobycz...model o którym mowa, w slonie sukni
    balowych i wizytowych, nosi wdzięczną nazwę marilyn monroe:) domyślcie sie
    dlaczego hehe poniżej o ile uda mi sie dobrze wkleić linki prezentuje wam
    zdjęcia sukien najbardziej zblizonych do oryginału, a ze moja suknia juz sie
    szyje na miarę, chce sie doradzic w kwestii fasonu, czy faktycznie nadaje sie
    sukienka bez pleców - dodam, ze do kościoła będzie szal z organdyny...

img60.imageshack.us/my.php?image=mm0xc.jpg
    img456.imageshack.us/my.php?image=mm38eq.jpg
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 17:25
        szczerze mowiac, to mi najbardziej przypomina to styl weroniki rosati ;)

co do meritum - moim zdaniem nadaje sie. o ile masz zgdabne plecki i dekolt nie
        jest do posladkow ;))
        • werka_werka Re: sukienka a'la marilyn monroe 22.05.06, 10:56
          Szczerze mowiac to jesli Tobie to przypomina styl Weroniki Rosati to oznacza
          tylko tyle, ze ona tez lubi MM, bo to dokladnie styl Marylin:) Sukienka fajna i
          przy ladnych plecach jak najbardziej nadaje sie:)
      • zettrzy Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 20:26
        kiedys mialam podobna, ale na codzien... ten fason jest wiazany z tylu na szyi
        wiec nie stwarza wrazenia az takich golych plecow (gole sa wlasciwie tylko lopatki)
        pamietaj ze to sie nosi bez stanika, inaczej zrujnujesz wyglad i pozbawisz sie
        jedynej przyczyny dla ktorej wymyslono ten fason
        • frrancuzeczka Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 22:24
          Uwielbiam ten fason, ale nie zgadzam sie z zettrzy, że sukienka musi być wiązana
          z tyłu. Może byc zapinana na dyskertny guziczek. Mam mnóstwo takich sukienek.
          • zettrzy Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 22:31
            maly guziczek nie utrzyma mojego biustu, najwyzej sie nadwerezy i oderwie
            natomiast wiazanie jest fool-proof i mozna je jeszcze regulowac, tzn. zawiazac
            wyzej lub nizej, jak sie czuje
            • frrancuzeczka Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 22:40
              Rozumiem :) Moja jedna jest wiązana, druga natomiast zszyta z tylu w ten sposób,
              że wkłada się przez głowe, natomiast mały guziczek jest dla ozdoby w przypadku,
              gdy włosy są upięte.
              • hadidza Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 22:48
                Mi się podoba,ale niekoniecznie czerwona.
                I pewnie powiększa optycznie biust,to plus dla mnie.Też taką chcę,wątpię,czy można dostać taką w sklepie.W ogóle się nie orientuję: ile kosztuje uszycie sukienki u krawcowej?I czy trzeba mieć swój materiał?
                • frrancuzeczka Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 22:54
                  Tak trzeba mieć swój materiał, jednym z plusów szycia jest to,że sama wybiersz
                  materiał! Cena zależy od tego co szyjesz i gdzie.
                  • hadidza Re: sukienka a'la marilyn monroe 21.05.06, 23:11
                    No to dajmy na przykład taką sukienkę,jak wyżej.A mieszkam w Krakowie,szukałabym krawca,który nie byłby drogi.
                • ladnapanna Re: sukienka a'la marilyn monroe 22.05.06, 10:34
                  zamawiając sukienkę pani z salonu zdjęła tylk moją miarę, na miejscu od razu
                  określiłam kolor materiału z jakiego ma byc uszyta i tyle...niczego nie
                  zanoszę, nic nie dokupuję, jedna przymiarka i do odbioru po 1,5 tyg., cena 500
                  zł bez szala
      • sikora01 Re: sukienka a'la marilyn monroe 22.05.06, 09:53
        sukienka przesliczna i jak najbardziej sie nadaje. mi tez sie szykuje w
        najblizszym czasie wesele i chetnie bym w takiej wystapiła, ale niestety mam
        maly biust. czy znacie jakis sposob zeby przy takim biuscie zalozyc taka
        sukienke i dobrze wygladac? czy po prostu musze pogodzic sie z tym ze takie
        cudowne ciuchy to nie dla mnie?
        • hotally Re: sukienka a'la marilyn monroe 22.05.06, 10:11
          mi tez sie takie podobaja, ideane na lato ;]
        • czaruniaa Re: sukienka a'la marilyn monroe 25.05.06, 10:58
          Sikora, ten fason optycznie powiększa biust, więc nie masz się czym martwić :)
          Poszukaj gdzieś bluzki w takim fasonie, przymierz i sama zobacz.
      • ladnapanna Re: sukienka a'la marilyn monroe 22.05.06, 10:42
        a jakie dodatki proponujecie? mam torebke w kolorze czerwonego wina, dokładnie
        takim jak bedzie sukienka, ale nie mam butów:( szukałam nawet czerwonych, ale
        chyba pójdę w czarnych, pasuje?
        • bakoma1 Re: sukienka a'la marilyn monroe 26.05.06, 07:02
          sory , ze się wtrącę ale moim zdaniem czerwona sukienka na ślub to totalne
          nieporozumienie.Nie mozna ubierać się tak, żeby wyróżniać się bardziej niż
          panna młoda, to jej swięto i to ona ma być najpiekniejsza. Czerwona sukienka na
          taką okazję to zwyczajny brak klasy i nieznajomość zasad, no a z czerwona
          torebką i na czerwonych szpilach to już totalna chała. To jest strój na
          rozbierana randkę a nie do kościoła. to tyle , musiałam się wtrącić bo z
          niepokojem obserwuję powrót tego koloru na ślubach (jestem stylistką i ubieram
          panny młode, więc bywam na pięciu ślubach w miesiącu:).
          pozdrawiam
          marianna
          • bakoma1 Re: sukienka a'la marilyn monroe 26.05.06, 08:02
            ps co absolutnie nie zmienia faktu m, ze wygladasz slicznie w tej sukience na
            zdjeicu, mysle ze na randke super.
            • kika7910 Re: sukienka a'la marilyn monroe 26.05.06, 11:20
              No już bez przesady! czarna nie, biała nie, czerwona też nie? to co, my goście
              weselni jesteśmy skazane na szarobure lub mdło-pastelowe kolory? Nie
              przesadzajmy! Moim zdaniem można założyć sukienkę w każdym kolorze. To tylko
              kwestia doboru kroju.
      • rumiana4 Re: sukienka a'la marilyn monroe 26.05.06, 11:31
        kroj bardzo fajny, ale moim zdaniem ubrac sie na czerwono od stop do glow w
        taki sposob zeby nie wygladalo ordynarnie to wielka sztuka
        czerwona kieca jest razaca sama w sobie, ostra, brutalna no i czesto tez daje
        efekt 'cheap look'
        bardzo trudno zalagodzic to czyms
        a czerwone dodatki jedynie spoteguja wrazenie nie-subtelnosci
        • martita_222 Re: sukienka a'la marilyn monroe 13.07.06, 14:45
          a ja też mam czerwona sukienkę na wesele i bardzo podobny fason do tej tylko,
          ze ja mam na ramiączka :)
          wydaje mi się, że bez problemnu można w takiej kreacji wyskoczyć na wesele!!
          dla mnie nie ma znaczenia czy bedzie to czerwona, czy zielona czy nawet czarna-
          heh chociaż czarnej to może nie:)
          a w nawiązaniu do tej rozmowy to chciałam się spytac o dodatki do tej sukienki;
          co byście dziewczyny mi doradziły??
          chodzi mi o kolor dodatków: korale, buty , torebka - czerwone, czarne, złote a
          moze białe??
          pozdro...

• foamclene Re: sukienka a'la marilyn monroe 13.07.06, 16:43
        sukienka ala rosati
        gdzies ja widzialam z kolonko w takiej zielonej...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka