Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W czym na slub?

08.06.06, 13:02
    Mam taki dylemat: Pojutrze idę na ślub (pierwszy raz). Nie wiem niestety
    jeszcze co na siebie włożyć. :( Dzisiaj idę na zakupy, ale mam kilka pytanń:

- Jak długa powinna być sukienka, może być przed kolana?
    - Jak bardzo powinnam się wystroić?
    - Co polecacie jeśli chodzi o dopasowanie i do kościoła i na wesele? Może
    zakryć odkryte ramiona jakimś szalem, lub sweterkiem?
    - Jakie buty są według Was odpowiednie na tą okazję? ( np. czy muszą zasłaniać
    palce itp..)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
    Obserwuj wątek
      • pucek77 Re: W czym na slub? 08.06.06, 13:14
        Rozumiem, że jesteś "normalnym" gościem a nie świadkową? Niedawno byłam na
        ślubie po którym wesele odbyło sie w pałacyku - znajomi (przed i po 30-ce)
        ubrani byli dość standardowo - mężczyźni garnitury a kobiety głownie sukienki -
        weź z szafy/kup coś ładnego, letniego - teraz jest naprawde ogromny wybór
        sukienek, spodnic, bluzek z ktorych da się skompletować fajny zestaw. Co do
        butów - jestem świadkową niedługo i zakładam sandałki :) Ważne żeby nie było
        wyzywająco (za krótko i za goło), nie za smutno i nie za powszednio tzn dzinsy i
        t-shirt. Sukienka do kolana, sandałki, szal i juz masz kreacje :)
        • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 13:16
          Tak, jestem dalszą rodziną Panny Młodej. :) Dzięki za super rady! Mam jeszcze
          jedno pytanko, co myślisz np. o jasnych klapeczkach na obcasie? No i co z
          rajstopami, założyć do sandałek?
          • pucek77 Re: W czym na slub? 08.06.06, 13:53
            Jasne klapeczki na obcasie jak najbardziej - mysle, ze pończochy zbędne (zadbaj
            tylko o ładne paznokcie). Do jasnych klapeczek aż "prosi się" jakaś zwiewna,
            jasna sukienka/spódniczka :) Miłej zabawy
            • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:01
              Dziękuję! :)
      • saskiaplus1 Re: W czym na slub? 08.06.06, 13:58
        W kościele wypada zakryć czymś gołe ramiona, plecy i dekolt - choćby szalem.
      • int1 Re: W czym na slub? 08.06.06, 14:08
        odwiedź forum *galeria mody*
        jest tam kilka postów+zdjęcia "weselnych" strojów

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30539&w=43268535
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30539&w=43023840
        i koniecznie NIE rajstopom
        • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:03
          tak, masz rację z tym NIE rajstopom, chyba pisząc tu przez chwilę chciałam być
          bardziej święta od Papieża, no i z tego wyszedł koszmar: rajstopy tam gdzie ich
          byż nie powinno! haha!
      • foamclene Re: W czym na slub? 08.06.06, 19:05
        lubie czerpac inspiracje z filmowych kreacji...
        lubie strare filmy
        • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:04
          Ciekawy pomysł! Mi np. podobają się kreacje podobne do tych z "Dirty Dancing" :)
      • cioccolato_bianco Re: W czym na slub? 08.06.06, 21:46

> - Jak długa powinna być sukienka, może być przed kolana?

moze, ale bez przesady z mini-mini :)

> - Jak bardzo powinnam się wystroić?

bardzo. okazja w koncu wyjatkowa.

> - Co polecacie jeśli chodzi o dopasowanie i do kościoła i na wesele? Może
        > zakryć odkryte ramiona jakimś szalem, lub sweterkiem?

szalem, bolerkiem. sweterkiem? no chyba raczej nie... chociaz zalezy jakim.

> - Jakie buty są według Was odpowiednie na tą okazję? ( np. czy muszą zasłaniać
        > palce itp..)

moim zdaniem tak.
        • magdaksp Re: W czym na slub? 08.06.06, 21:55
          co do butow to ja bylam na slubie w sandalkach zodkrytymi palcami .mysle ze nie
          trzeba miec butow z zakrytymi palcami
        • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:05
          Dzięki za rady! A co do butów, to jeśli zakryte palce, to powinny być również
          rajstopy? Chyba tak...:)
      • myniek1 Re: W czym na slub? 08.06.06, 22:02
        tylko nie ubieraj się na czarno, niektórzy traktują to jako złą wróżbę. Daj
        sobie spokój z rajstopami, w końcu mamy lato.
        • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:06
          Racja! A tak wogóle, to szukam raczej kolorowej sukienki, wiec czarna nie będzie! :)
      • spadajace_jablko Re: W czym na slub? 08.06.06, 23:00
        Dziekuję serdecznie za wszystkie porady!! :) Jednak nie poszłam dziś na zakupy,
        wybiorę się jutro. W tej chwili myślę żeby włożę sukienkę w miarę obcisłą w
        okolicach tali, z dołem szerokim, troszkę krótszą niż do kolan, a na to do
        kościoła coś na ramiona.

Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie można kupić fajną sukienkę? Jestem trochę
        nieproporcjonalnie zbudowana (biust: 70DD, wąska talia, szerokie biodra, 164 cm
        wzrostu), wiec poszukuję ogólnie czegoś w co bym się "zmieściła" i nie wyglądała
        jak paniusia, no i oczywiście czegoś co podkreśliłoby atuty i zakryło mankamenty. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka