Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(linki)

25.06.06, 16:09
    Mam na myśli ćwieki,trampki,legginsy,podarty dżins,krawaty,rękawiczki,kolorowe
    paski,dodatki z czachami itp.
    przykładem mogą być takie zdjęcia:
    img92.imageshack.us/img92/1369/45mz.jpg
    img517.imageshack.us/img517/8867/163104859br.jpg
    img138.imageshack.us/img138/4734/skanzniemieckiegobravo0cr.jpg
    img335.imageshack.us/my.php?image=445dw.jpg
    funweb.epfl.ch/site2005/elcandal/images/Avril%20Lavigne1.jpg
    www.avrilontheweb.com/picture/avril_lavigne069.jpg
    www.alia.com.au/productions/duff3.jpg
    www.bbc.co.uk/totp/wallpaper/1024x768/ashlee_simpson_2.jpg
    www.danwho.net/images/ashleesimpson.jpg
    as.wn.com/i/22/24a1ce75468c5d.jpg
    Czy jest to dla was znak oryginalności,własnego stylu,czy raczej
    tandety?Przypominam,że mam na myśli wiek do lat 20.
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:12
        Takie sobie. Wolę lekką stylizxację gotycką. :-)
      • elfia4 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:15
        Znak buntu wynikającego z wieku. Zanakomita większość wyrasta z potrzeby
        podkreślenia swojej indywidualności i buntu w ten sposób. Rzadko taki styl
        wynika z faktycznej fascynacji punkiem, to raczej taka zbiorowa mimikra 15-sto
        latek. Tak mi się przynajmniej wydaje z obserwacji kilku takich nasto.
      • kati_p Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:16
        To raczej nie jest tandeta, tylko pewien styl i poza, która mnie akurat odpycha.
        Najbardziej- kastety i czarne pazury oraz oczy podwalone na czarno- by dodać
        sobie lat i hmm... tajemniczości? wrogiego wyglądu?
        Trochę to śmieszne, jak wypadają takie czarne damy na scenę (blog27) i zaczynają
        popiskiwać tymi kocimi głosikami...
        :D
        • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:18
          okej ale narazie nie mówimy o tym jak kto śpiewa i jak się maluje,mam na myśli
          tylko to ,w co cię ubiera
      • arbuzunia Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek? 25.06.06, 16:21
        import z niemiec, zupełnie mi sie nie podoba.

jak ktoś naprawdę slucha sex pistols to niech tak chodzi ale nie podoba mi się
        takie podszywanie pod subkulturę (np mała punkówy słuchające beyounce i
        avril :))
      • maggi9 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:33
        Niektóre rzeczy fajne ale to wszystko wydaje się być bardzo wymuszone
        • magdaksp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:50
          kojarzy mi sie to z zespolami blog 27 i tokio hotel (czyli tak ostatnio
          popularne malolaty zniemiec gdzie srednia wieku to 16 lat)ogolnie koszmarek
          • nessie-jp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:54
            Magdaksp, mam do ciebie pytanko, skoro już jesteśmy przy muzyce :)

W twojej sygnaturce jest taki tekst zaczynający się od "Elo"
            • pump_it_up Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 18:14
              hh
            • magdaksp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 19:56
              nessie-jp napisała:

> Magdaksp, mam do ciebie pytanko, skoro już jesteśmy przy muzyce :)
              >
              > W twojej sygnaturce jest taki tekst zaczynający się od "Elo"
              • nessie-jp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 20:09
                Dzięki :)

Eliasz - super imię.
                • magdaksp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 20:11
                  nessie-jp napisała:

> Dzięki :)
                  >
                  > Eliasz - super imię.
                  >
                  no tez mi sie strasznie podoba:)
      • trrruskawa Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 16:54
        An niech sie te nastolatki tak ubierają. i tak z tego wyrosną.
        • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:16
          Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy się tak tym brzydzą.Czy to lepsze od
          młodocianych tipsiar?Dla mnie tak.
          • maggi9 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:27
            Hmm no od tipsiar na pewno lepsze bo nie sposób takiej niby "punkówy" pomylić z dziwką.
            Ale tipsiara nie podrabia żadnej ideologii.No po prostu w jej mniemaniu chce być modna i ładna(efekty przemilczmy)
            A takie "punkówy" sie podszywaja pod pewna ideologie, subkulture o której tak naprawde nie mają pojęcia
            • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:48
              Jasne zgadzam się,że 13-nastolatki z blog 27 nie mają pojęcia.A jeżeli ktoś
              ubiera się jak one a przy tym ma pojęcie?:> hm?
              • maggi9 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:49
                To ja tam nie mam nic przeciwko.O ile przy okazji nie robi muzyki pop
                • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:51
                  O super:)
                  Uważasz,że taka osoba fajnie wygląda czy obciachowo?
                  • maggi9 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:55
                    To zależy.
                    Czasami jest to super obciach. a czasami nawet fajnie.
                    Zalezy od osoby-jak tak robi bo robia tak koleżanki, bo jest modne to raczej obciach.Ale jak ktos faktycznie czuje ten klimat, taki jest jego nastoletni styl to moze to czasem nieźle wyglądać
      • rozowy_kurczak Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 17:59
        ale czemu do 20 lat? bo po 20-stce "nie wypada"? ;D

*poszła powoli żegnac się z polowa zawartosci szafy*
        ;D
      • hanureku Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 18:04
        okropne, smiac mi sie chce jak widze malolaty tak ubrane. nie wiem co chca przekazac, chyba tylko: jestem zla i niedobra, odwalcie sie odemnie. taki stroj wywoluje u mnie same negatywne odczucia.
        • edavenpo Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 18:33

Szczerze mowiac wole taka zbuntowana nastolatke niz ufarbowana na blond 15-stke,
          w pelnym makijazu, wypinajaca zadek w spodniczce rozmiaru paska i bialych
          kozaczkach a'la J.Lo na Fotka.pl bo jej sie wydaje w tak mlodym wieku ze jej
          jedynym zadaniem w zyciu jest przyciagnac jak najwiecej meskich spojrzen.
          Brakuje temu niewinnosci, takie stare malutkie z nadasana minka i kuszacym
          spojrzeniem.
      • sanvitalia Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 18:39
        dla mnie jest to jeden z wielu sposobów na wyrażenie siebie w wielu
        nastoletnim. często (choć nie zawsze)nie ma to zupełnie wpływu na styl tej
        osoby w późniejszym okresie, jest to po prostu wyraz buntu albo wyrażenie chęci
        przynależności do określonego środowiska/subkultury.
        głównie nastolatki ubierają się tak jak ich idole, dlatego widujemy małe kopie
        avril, tokio hotel itp.
      • mili_vanili Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 19:12
        Bunt? Wystudiowany: toż to marketing...
        Takie panny jak te z blog 27

> img92.imageshack.us/img92/1369/45mz.jpg
        > img517.imageshack.us/img517/8867/163104859br.jpg
        > img138.imageshack.us/img138/4734/skanzniemieckiegobravo0cr.jpg

są idolkami. Mojego 6letniego syna i jego kolegów :/
        • yavanna86 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 19:19
          mundurek.jak wiele innych.przed 15 rokiem życia wygląda debilnie,po ok.18 czasem
          przekształca się w styl typu "jestem inny niż wszyscy",który bywa ciekawy;)
          • rozowy_kurczak Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 21:10
            a między 15 a 18?
            ;D
      • laura38 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 21:34
        nie rozumiem za bardzo o co w tym watku chodzi??? o krytyke stylu punk, ktory
        jest juz klasyka? czy moze o krytyke nastolatek, ktore wygladaja na pozerki?
        czy w ogole masz cos do tej mody czy konkretnie te zestawy ci sie nie podobaja?
        mowisz tu o dziewczynach do 20 lat a wiec zakladasz, ze moga ubierac sie tak
        troche na sile chcac zwrocic na siebie uwage i nie majac do konca wyczucia. jak
        dla mnie jednak zestawy sa fajne i nie widze w nich nic tandetnego. a nawet
        gdyby cos tam bylo nie tak dobrane to przeciez to sa nastolatki! a wiec wiadomo
        ze nie maja do konca wyrobionego gustu i szukaja swojego stylu.uwazam, ze to
        sie bardzo chwali. przeciez to super ze kombinuja z ubraniami,chca
        odzwierciedlic co im w duszy gra.uwielbiam odwage w stroju, nawet jak czasem
        jest jakis zgrzyt. jak dla mnie to milion razy lepsze od 90% nastolatek
        wygladajacych jak swoje kopie, chodzacych non stop w dzinsach.ale takich nikt
        nawet nie snilby skrytykowac.najlepiej wtopic sie w mase i nie ryzykowac a
        kazdy przejaw ubraniowej brawury i poszukiwan swego stylu zmieszac z blotem.
        mozna to z latwoscia zaobserwowac na polskich ulicach. kazdy kto choc troche
        sie wyroznia jest obrzucany wrogim spojrzeniem.przykre to.
        • magdaksp Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 21:39
          dla mnie te dziewczynki z blog27 sa poprostu smieszne.itak naprawde ten styl
          niewiele ma wspolnego zprawdziwym punkiem.i nie tlumacz ich tym ze szukaja
          wlasnego stylu bo wydaje mi sie ze one poprostu go kopiuja .pozatym maja po 13
          lat a chca pokazac jakie to one sa dorosle.dla mnie zenada.
      • laura38 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 21:37
        poza tym uwazam, ze nastolatka jak najbardziej pasuje nieco niedopasowany czy
        nawet troche kiczowaty stroj.uwazam, ze jest to jak najbardziej na
        miejscu.przeciez tu chodzi o zabawe moda a nie jej smiertalne
        traktowanie.chociaz akurat podane przyklady strojow sa jak dla mnie bardzo
        fajne.
        • coolermaster6 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 22:01
          Uważam że takie stroje są ok, pod warunkiem że to nie tylko głupia stylizacja i
          to jeszcze bardzo ale to bardzo na wyrost (blog 27 albo Tokio Hotel). Nawet jak
          dla mnie może być trochę wykorzystywany przez modę (np. paski ze ćwiekami), i
          mogą troszkę pod ten styl podpinać się osoby które wcale nie są 100% punkami.
          Ale wszystko z umiarem! To co zrobili z tymi dzieciakami blog 27 czy TH to lekka
          przesada.
      • chocolate22 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 22:00
        do niektorych pasuje ten styl... ale nie do blogu 27... moj kot jak sie goni to
        ladniej wyje od tych dziolszek
        • shava Do Laury i reszty 25.06.06, 22:06
          • shava Re: Do Laury i reszty ;) 25.06.06, 22:11
            Ok.
            W tym wątku nie chodzi o wytyczenie,że małolaty z blogu śpiewają pop i nie widzą
            co to punk.Chciałam zwrócić uwagę jedynie na ich strój i nie ważne kim one
            są.Liczą się tylko zestawienia ciuchów i styl.
            Chciałam wiedzieć,czy jeżeli zobaczycie kogoś tak ubranego w wieku 16-20 lat
            powiedzmy,to co sobie pomyślicie.Czy to dla was wygląda pozytywnie,czy negatywnie.

Ja mam koleżankę,która stylizuje się na punk-harajuku i jest nabardziej
            charakterystyczną osobą w całym liceum.Nie sposób na nią nie spojrzeć.Nie jest
            setną dzieczyną w dżinsach i bolerku,jest kimś wyjątkowym i powiem wiem,że każdy
            kto się tu uczy chce wyglądać jak ona.Z tym że brak im pomysłów i cierpliwości.
            • magdaksp Re: Do Laury i reszty ;) 25.06.06, 22:19
              ok ale na 13latkach wyglada to smiesznie
      • a.adriana Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 23:09
        niech nosza co chca :)
      • tryfena Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 25.06.06, 23:34
        Modość musi się wyszumieć. jestem za!
      • ex_oriente_lux Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 09:13
        ee tam, to jest punk www.stuarttownsend.org/punk.jpg
        • hermina5 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 09:22
          Własnie , dobrze ktoś napisał. To jest punk. Tamto to jakiś kisiel stylizowany
          na pseudo punk. I podoba mi sie tamto dość srednio - to coś takiego jak cover
          piosenki, pzrerobiona i zaśpiwana przez kogoś innego, ale zazwyczaj tylko
          oryginał jest dobry, nasladownictwo - kiepskie.
          • neskaj Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 09:26
            Bosssz, trzeba zaczac od tego, ze malolaty z Blog 27 sa wylansowane przez tych
            wszystkich stylistow i innych specow od wizerunku. Ich wyglad to bynajmniej nie
            jest poszukiwanie swojego stylu ale proba szokowania i zwrocenia na siebie uwagi
            (?) ;D one sa dla mnie zalosne... nie wspominajac o ich muzyce(???)...
          • ex_oriente_lux Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 09:27
            hermina5 napisała:

> Własnie , dobrze ktoś napisał. To jest punk. Tamto to jakiś kisiel stylizowany
            > na pseudo punk. I podoba mi sie tamto dość srednio - to coś takiego jak cover
            > piosenki, pzrerobiona i zaśpiwana przez kogoś innego, ale zazwyczaj tylko
            > oryginał jest dobry, nasladownictwo - kiepskie.

Tak, to jak na bal przebierańców jest czy strój na impreze w stylu punk. I do tego z "punkową" muzyką Avril Lavigne albo tego Blogu 27 czy jak to tam się nazywa :)
            • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 10:04
              Prawdziwy punk w miejscu innym niż Camden Town w Londynie jest nie do przełknięcia.
              • guerlainn Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 10:37
                w takim razie zapraszam na Chmielną w Warszawie, za DC :>
                • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 10:48
                  Słuchajcie,ja byłam na CT ,widziałam londyńskie punki i one na prawdę mają
                  wspólne rzeczy z ciuchami z linków,są tylko bardziej "poszarpani" i
                  niechulujni;)ideologię i muzykę pomijamy
                  Aha,a co powiecie na punki z harajuku?

A co jest na Chmielnej?;)
                  • shava harajuku 26.06.06, 11:06
                    Sama nie wiem czy to mozna nazwać punko-podobnym,bo niezła hybryda różnych
                    stylów,gdyby było określenie które nie obrażałoby prawdziwych punków,a
                    jednocześnie określałoby taki styl jak z linków,to byłoby fajnie

W Harajuku choć przeważają goth lolity;),to wiele dziewczyn ma punkowe akcenty

www.jsnw.org.uk/Gallery/Harajuku%20Tokyo.jpg
                    southfloridafilm.org/blogdrive/lollipunk.jpg
                    www.gustavlarsson.se/text/japan/lost21-filer/image003.jpg
                    www.japanesestreet.com/photos/data/media/61/51108-5848.jpg
                    www1.cs.columbia.edu/~sedwards/photos/japan200507/20050720-0173%20Harajuku%20Girl.jpg
                    www.japanesestreet.com/photos/data/media/63/60205-0235.jpg
                    www.japanesestreet.com/photos/data/media/25/50504-0812.jpg
                    www.japanesestreet.com/photos/data/media/25/50504-0816.jpg
                  • guerlainn Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 11:17
                    Chmielna to właśnie takie londyńskie CT. Spotykają się tam i przesiadują punki
                    jak ci z podanego wyżej zdjęcia. Są tam praktycznie non stop, większość to
                    żebrząca żuleria:] ale da się z nimi pogadać o ideologii itp :] Te żule to
                    prawdziwe punki, a nie wylansowane specjalnie na imprezę 15stki.
                    • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 11:22
                      Ja tam stroju blogu nie bojkotuję,wolę taki image niż kolejne pokolenie britney.
      • happy_girl87 Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 11:34
        Ja sądzę, że każde pokolenie ma swój własny styl. Często ten styl jest
        tandetny, albo zbyt odważny.
        Ale przecież nie każda nastolatka tak się ubiera !
        Nie wszystkie wzorują się na Ali i Toli, itd.
        Zresztą czy warto jest patrzeć na ubiór ? - Ważne jest to co ma w środku.
        Niekiedy nastolatki przebierają się w ciuchy, które rażą się całkowicie z ich
        charakterem. Wtedy to wygląda dziwacznie. ALe przecież nie możemy osądzać kogoś
        na podstawie uboru - powtarzam jeszcze raz !!!
        • witamina-c Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 26.06.06, 23:51
          To teraz wypowiada sie nastolatka;P (nie wazne ile mam do konca lat ale na pewno
          przed 20-tka:). Ja ogolnie lubie ten styl, chociaz sama sie tak nie ubieram (moi
          znajomi postrzegaja moj styl jak to sami nazwali "studencki"). Uwazam, ze nie
          trzeba od razu sluchac czystego punku, aby tak sie ubierac. Baaardzo duzo tak
          wygladajacych osob slucha pop punku - np zespol Blink 182 itd... A ja jestem
          postrzegana jako ewenement wsrod moich znajomych, ale to najprawdopodobniej
          dlatego, ze moi rodzice i bracia sa artystami (w doslowny tego slowa znaczeniu
          wszyscy po lub w trakcie akademii sztuk pieknych:P), a przez moj dom przewijalo
          sie wielu uczniow mojego taty-malarza, przyszlych artystow. I wlasnie bardzo duz
          otych dziewczyn w swoich ubiorach laczylo baaardzo duzo stylo: wlasnie taki
          punkowy, z lat 20-tych + boho chic (oczywiscie na przyklad). Stad tez wynika moj
          styl, ze w takim czyms sie wychowuje i takie rzeczy mi sie po prostu podobaja:D
      • archi_joa Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 29.06.06, 22:48
        Rodząca się w każdym (no może prawie każdym) młodym człowieku naturalna potrzeba
        buntu potrzebuje jakiegos ujscia..manifestacją trybu zycia, wartosci, pogladow
        staje sie - jak wszyscy wiemy-stroj..kazde czasy, kazde srodowisko maja jakis
        swoj symbol...ja jeszcze kilka lat temu fascynowalam sie hipisami i ich
        swiatopogladem...oczywiscie zarowno ja, jak i ludzie mi podobni nie moga uwazac
        sie za hipisow, bo czasy sie zmieniaja i tamte ideały troche sie zdewaluowały -
        wolna miłosc niwe ma racji bytu w dobie aids, zyjemy w wolnym kraju, jest mniej
        ograniczen, kazdy jednak aby zyc godnie konczy studia, chce pracowac - nie ma
        mowy o zyciu w hipisowskich komunach i spedzaniu zycia na paleniu trawki czy
        zazywaniu lsd. To wszystko nie znaczy jednak, ze nie mamy pojecia o ideach
        tamtych ludzi -wolanie o pokoj, o wolnosc, om niezaleznosc. Podobnie jest z tymi
        "punkowami" Osobiscie nie mam nic do ich stroju. Jesli chodzi o strone
        estetyczna to nawet podoba mi sie taki grozny wizerunek, szczegolnie fryzurki,
        glany i naszywki i tzw. "pieszczochy" tez :) chociaz to taki wygładzony
        punk...nie to co Armia, Dezerter, KSU,,,ale ...znak czasow ..
      • mr.lordi Taki ubior jest spoko 30.06.06, 01:05
        • szumszum Re: Taki ubior jest spoko 30.06.06, 20:15
          jako nastolatka mowie, ze taki styl nie bardzo mi sie podoba. sama sie tak nie
          ubieram, chyba ze ew.cos jako dodatek lubie wykorzystac ale znam pare osob ktore
          wlasnie taki styl preferuja i widzac ze dobrze im z tym nic do tego nie mam..
          • beadah Re: Taki ubior jest spoko 30.06.06, 21:31
            Moj syn (obecnie lat 15) tak sie ubiera juz od dwoch lat. Ma wlosy dlugie
            farbowane na czarno, stylizuje sie na Marilyn Manson i chodzi w pelnym
            makijazu... Ma bardzo silna osobowosc, jest tez bardzo inteligentny...
            Moze to klucz do zagadki- to taki wiek- dorasta, a w tej chwili jest w stanie
            poczwarki...
            Mam tylko nadzieje, ze stanie sie kiedys "pieknym motylem"...
            Narazie zas musze wykosztowywac sie np na buty New Rock itp...
            Przyznam sie tez, ze po cichu cenie jego odwage- ja w jego wieku bym sie
            wstydzila...
            • shava Do beadah 03.07.06, 11:20
              A masz zdjęcie:)?
              Kurcze,zapoznaj mnie z nim:P
      • by_niebo Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 08.07.06, 15:45
        no tak. dziewczynki z Blog27 to jest jak dla mnie porażka, zarówno w wyglądzie jak i w śpiewie. chociaż w wyglądzie chyba nawet bardziej.
        a takie pankówy, które do konca nie wiedzą, co to pank, to też nie są za fajne. i naśladują takie właśnie Blogi, Avril czy Tokio Hotel (choć TH to podobno płeć meska).
        osobiście np sama kupiłam przedwczoraj krawat, czerwony w groszki. i mam też opaskę z ćwiekami na rękę. reszta mojego stroju - trudno określić ;) sądzę, że wyróżniam się z tłumu ;) ma to podkreślić moją indywidualność, a także w pewnym stopniu to, jakiej muzyki słucham (mimo że nie utożsamiam się z żadną subkulturą): reggae, rock, ska, pank. i z powodu tej wlaśnie mojej odmienności odzieżowej jestem na ulicy częśto mieszana z blotem, wyśmiewana, ba! nawet pewna dziewczyna robiła mi zdjecie tel w tramwaju, bo uważała, że moje okulary przeciwsłoneczne są śmieszne (dla mnie śmieszny był jej różowy top z priórkami).

dodam, że mam 17 lat ;)
      • klymenystra Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 08.07.06, 17:32
        taki to punk jak... nie bedeuzywac powszechnych porownan...
        styl jako taki ok, ale z punkiem niewiele ma wspolnego.
      • k_m_m Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 00:12
        Osobiście podoba mi się taki styl, sama też lubię ubierać się w podobny sposób,
        ale w bardziej lekkiej wersji. Odrobinę nawet podziwiam ludzi, którzy się tak
        ubierają, ponieważ nie boją się ciągłych 'zszokowanych' spojrzeń tłumów.
        Co do blogu 27, to ich styl jest dziwny, bo łączy ze sobą stylistykę punkową,
        ale też hiphopową co dla mnie jest sprzecznością, gdzieś widziałam jak jedna z
        nich miała coś w rodzaju spodni z poliestru.
        Mam pytanie do autorki: Dlaczego tak drążysz ten wątek, też się tak ubierasz lub
        chcesz i pragniesz sprawdzić czy zostaniesz zaakceptowana, bo takie dla mnie
        sprawiasz wrażenie, ale może sie mylę.(Broń boże to nie jest żadne oskarżenie)
      • violatress Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 09:35
        podalas bardzo zle przyklady "punkowego stylu", bo to, co pokazalas... punkowym
        stylem nie jest. Wiem jednak o co Ci chodzi i mowię nastolatkom - tak, niech
        sobie noszą, z umiarem stosowany bardzo fajnie potrafi wyglądać. Lepsze to niz
        zwykle dżinsy i koszulka albo biała miniówka:)
        • pati_pz Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 09:58
          Zgodzę się, że może to fajnie wyglądać u nastolatek-mi się bardzo podoba (mam
          właśnie 15 lat). Ale nie takie odwalone do końca-poszarpane dżinsy, krawacik,
          bluzka bokserka, rękawiczki tylko styl z wykorzystaniem tych rzeczy. No i
          oczywiście nie całkiem na czarno, bo to strasznie smutny kolor, tylko z
          dodatkiem kolorowych rzeczy. Bardzo mi się podoba połączenie czarnego i
          niebieskiego ;]
          • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 15:42
            Ktoś spytał dlaczego drążę wątek.
            Ubieram się zależnie do pory roku.Jesienią noszę długie spódnice i indyjskie
            bransoletki.
            Zimą przyjmuję stylizację gotycką.
            Natomiast wiosną i latem rządzi emo,rocabilly i punk.
            Nie ubieram się cała w mundurek punka,ale np.legginsy w groszki,trampki,dzinsowa
            mini,pasek z ćwiekami,t-shirt z czachą,marynarka/żakiet z przypinkami,jakas
            ozdoba na głowę.Mam wiele rzeczy w paski czarno-białe i czarno-czerwone,wiele
            rzeczy w kropki.Mam krawaty i szale.Mam dużo spódnic.
            Sama nie wiem jaki to jest styl ale najwięcej akcesorii biorę chyba z takiego
            emo-punka(czyli paski,ćwieki,czachy).
            Nienawidzę boxerek.
            Wiem,że mogę wyglądać na dziwadło,podobnie jak ludzie z tej strony:
            www.hel-looks.com/?p=image/archives/1/20060613_01/
            Ta najbardziej jest zbliżona do mojego stylu,z pominęciem tych paskudnych butów
            i rajstop.

Ale chociaż rodzice i babcia mnie nie tolerują,to rówieśnicy z liceum często
            prawią mi komplementy,a matematyk patrzy jak na wariatkę.
            • pati_pz Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 16:14
              Buty rzeczywiście ma paskudne.. ale rajstopy.. nie do tego stroju.
              Takie 'rękawiczki' bardzo mi się podobają...

Shava-gdzie kupujesz takie ciuszki?
              Ja ostatnio zaczynam swoją fascynację długimi spódnicami-od przedwczoraj ;] mam
              na sobie jedną :P Ale tylko takie bawełniane, długie do kostek, 'zamaszyste'..
              Podobno są ostatnio modne, ale ja zauważyłam tylko 5 kobiet w takiej spódnicy :(
      • ilekobietamalat Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 16:20
        ja nie bardzo wiem co w tym oryginalnego. zrobila sie taka moda, powtorzona i
        wyswiecona, ktora nie ma nic wspolnego z samym slowem punk z reszta.
        dla mnie to jest okropne:/
        • shava Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 16:54
          Mnóstwo rzeczy jest na allegro i to właśnie tam głównie kupuję.Rękawiczki da się
          uszyć samemu,a pozostałe rzeczy można bez problemu kupić w sieciówkach typu
          H&M,sekret tkwi w tym,żeby wsyzstko fajnie połączyć:)
          • rozowy_kurczak Re: Co myślicie o punkowym stylu u nastolatek?(li 09.07.06, 16:57
            rękawki tez się nawet ostatnio w H&Mie pokazały ;D
            a butki na tym zdjęciu są boskie, co prawda jak dla mnie trochę za wysokie
            niestety..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka