Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty z Zary

25.06.06, 17:49
    Cześć Dziewczyny!
    Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was kupuje, bądź kupowała buty w Zarze. Byłam
    dzis całkiem przypadkiem, bo Zara to nie moja półka cenowa, ale buty mnie
    zachwyciły. Zaczęły sie przeceny, więc ceny od 99 do 129, zachęcające. Ale
    zastanawiam się nad jakością obuwia z firmy odziezowej jaką jest Zara. Czy są
    soldne, nie rozkeljają się, mają stabilne obcasy? Będę wdzięczna za odp.
    Obserwuj wątek
      • addinka Re: Buty z Zary 25.06.06, 17:56
        mierzyłam wielokrotnie buty w zara i zastanawiam się jak mozna w nich chodzić,
        obcasy niestabilne, buty sztywne jakieś, twarde, no niektóre wzory mają ładne,
        ale raczej do oglądania niż chodzenia
      • foamclene Re: Buty z Zary 25.06.06, 18:16
        mam sandalki na szpilce z rzemykow switnie wyprofilowane uwielbiam
        i kowbojki skora ekstra pieknie pachna, noga sie nie poci mozna biegac w nich
        nawet w upaly
      • arbuzunia Re: Buty z Zary 25.06.06, 18:18
        kilka par kupiłam, są super (chociaz moje są wszystkie płaskie)
      • cioccolato_bianco Re: Buty z Zary 25.06.06, 19:19
        mam kilka par i wiele na polce w sklepie mi sie podoba. ale jakos jest marna i
        sa nie na moja stope.
        • magdaksp Re: Buty z Zary 25.06.06, 19:35
          mam dwie pary,jedna zamierzam sprzedac albo oddac a druga narazie nienosze bo
          mnie obcieraja ale zamierzam je rochodzic:)
      • troubleska Re: Buty z Zary 25.06.06, 19:47
        Jesli szukasz solidnej inwestycji, to na pewno nie mysl o butach Zary. Mialam/mam kilka par, w dwoch tylko przypadkach jestem zadowolona (klapki i eleganckie buty "balowe"). Poza tym nieciekawie: albo farbuja, albo w brzydki sposob zdziera sie podeszwa, albo obcas sie psuje, albo sa po prostu niewygodne.
        • kashmirek Re: Buty z Zary 25.06.06, 20:05
          jakosc i trwalosc żadna, buty wygladaja ladnie krociotko, odradzam
          • myszka_333 Re: Buty z Zary 25.06.06, 20:30
            mam 2 pary mokanynów, baleriny i płaskie buty z czubkiem.Jestem bardzo zadowolona.
            Zero problemów.
      • searena Re: Buty z Zary 25.06.06, 20:48
        Mam but z Zary, dosyć z pozoru delikatne, białe, letnie na niskim koturnie,
        które noszę już...3 lata :))) Sama jestem zdziwiona. Nawet mi się keidyś urwał
        pasek i po sklejeniu kropelką trzyma się jak stal ;) Mi się tez bardzo podobaja
        te buty, mają śliczne wzory i naprawdę nie są drogie, bardzo oryginalne i nie
        chodzi w tym pół miasta.
      • joginka83 Re: Buty z Zary 25.06.06, 20:49
        Ja również mam buty z Zary i jestem bardzo zadowolona. nie narzekam, planuje
        kupic kolejne i uwazam ze buty akurat nie sa za drogie w tym sklepie.
        • sabriel Re: Buty z Zary 25.06.06, 20:52
          Ja odradzam kupno zarowych butów-niewygodne,farbuja stopy i szybko sie niestety
          rozlatują.Raczej dobre do oglądania niż chodzenia.
      • delicja11 Re: Buty z Zary 25.06.06, 22:29
        mi sie szybko rozwalily :(
      • adunia86 Re: Buty z Zary 25.06.06, 23:30
        Ja mam dwie pary butow letnich,na malutkim obcasiku i poki co trzymaja sie
        niezle.wygodne.no i sliczniutkie przede wszystkim :)
        • a.adriana Re: Buty z Zary 25.06.06, 23:44
          jak dla mnie sa ok
          • damaperversa Re: Buty z Zary 26.06.06, 02:00
            wzory ladne, kolekcje uaktualniaja kilka razy na sezon - ale trwalosc,
            niestety - zadna.
            przyklad?
            pod koniec kwietnia kupilam plaskie, eleganckie pantofelki. czarna skora,
            niewielki czubek. farbowaly niemilosiernie, skora na czubkach zdarla sie niemal
            od razu (a chodzilam w nich b malo, praktycznie tyle co po uniwersyteckich
            korytarzach, bo po miescie poruszam sie samochodem). a byly to buty zara woman,
            nie z tanszej linii trf.
            nic to, niezrazona tym faktem kupilam jakis miesiac pozniej zlote balerinki
            (skorzane, plaskie, ze sznurkowa kokardka).
            i co?
            te z kolei postanowile sie a) rozkleic przy pięcie, b)zmienic kolor ze zlotego
            na...srebrno-szaro-bialy. a mielam je na sobie naprawde kilka razy.
            • alex_koz Re: Buty z Zary 26.06.06, 07:50
              Dziewczyny, a reklamacje na buty skladalyscie? jezeli tak to piszcie jakie
              wrazenia/czy byly problemy ze zwrotem kasy etc.
      • emila40 Re: Buty z Zary 26.06.06, 09:08
        Z wyglądu bardzo mi się podobają, wzornictwo świetne i nie powalają cenowo, ale
        nie wiem jak można w nich chodzić, bo są twarde i niewygodne. Jakoś pod koniec
        kwietnia kupiłam złote sandałki na koturnie i teraz są ozdobą mojej półki na
        buty...
      • inecita Re: Buty z Zary 26.06.06, 11:01
        Buty ZARA są raczej projektowane jako tanie, jednosezonowe obuwie, chociaz u
        nas idiotycznie winduje się jego ceny. Mam dwie pary butów z ZARA, w tym jedne
        z wyprzedaży w Hiszpanii za 10 euro a drugie bez wyprzedazy za 29, te pierwsze
        obcierały w jedynm miejscu, ale fajnie wyglądały, po 2 sezonach zaczęły się
        pruc na szwach. Te drugie miałam na sobie 2 razy a juz widac obtarcia na
        bokach...
      • wilczyca844 Re: Buty z Zary 26.06.06, 13:58
        Mam z Zary jakies 6 par butów, ostatnie kupilam wczoraj:P Nie powiem zeby byly
        rewelacyjne jakosciowo ale wygodnie sie je nosi:)
        Ps. Jedne z mokasynów rozpadły mi sie po tygodniu noszenia, reszta trzyma sie
        bardzo dobrze:)
      • lucjaneck Re: Buty z Zary 26.06.06, 14:12
        zalezy na jaki model trafisz,ja mam 2 pary,i z polbutow jestem bardzo
        zadowolona ale sandalki koszmar.kupujac tam buty grasz w ruletke albo dobrze
        trafisz albo nie
      • iwka_viki Reklamacje butów w Zarze 26.06.06, 14:19
        Zareklamowalam na drugi dzien po kupieniu poniewaz obcas sie kuruszyl. Po 2
        tygodniach dostalam odpowiedź iż to z moiej winy został uszkodzony obcas i to
        uszkodzenie nie wpływa na dalsze użytkowanie obuwia (dodam ze obac kruszy sie
        nadal). Oddajac mi buty przy kasie chłopak oswiadczykl ze reklamacji nie
        uwzgedniono pokazujac mi caly plik innych negatywnie rozatrzonych rekl. i
        zapytal czy zabieram buty, zapytalam co jak ich nie wezme, zrobil glupia mine i
        pokazal palcem na informacje ze moge sie odwolywac "gdzieś dalej". Morał z tego
        taki ze więcej butow w Zarze nie kupie. Potem gdzieś przeczytałam ze najlepiej
        reklamacje składać bezpośrednio do producenta a nie do sklepu, na pewno to
        troche więcej załatwiania ale moze warto by sprobowac
        • ani.ta.mta Re: Reklamacje butów w Zarze 26.06.06, 15:45
          Byłam w podobnej sytuacji (reklamacji nie przyjęto, pomimo ewidentnej wady
          obuwia). Najgorsze jednak wrażenie wywarła na mnie bardzo niegrzeczna, wręcz
          chamska obsługa traktująca klienta jak intruza...
        • micol.f Re: Reklamacje butów w Zarze - pozytywna 30.06.06, 00:00
          nie polecam!! w zeszlym roku kupilam sliczne klapeczki na obcasie i uszlam moze
          50 metrow i sie rozlecial 1 bucik!!!!! dobrze ze bylam blisko domu, bo gdyby to
          sie stalo dalej!!!!!!!!!! w tym samym dniu pojechalam do salonu aby zlozyc
          reklamacje, dziewczyna w kasie nie zdziwila sie, bo mieli juz takie przypadki z
          tym modelem. dobrze, ze reklamacja zostala rozpatrzona pozytywnie!!! oddali mi
          pieniazki!!!!!!!! czekalam kolo 10 dni, zadzwonli z salonu ze pieniazki
          czekaja!!! ale bucikow mimo iz czesto mi sie podobaja NIGDY nie kupie!
      • khaki3 Re: Buty z Zary 26.06.06, 18:36
        Owszem jestem zadowolona z butow Zary.Mam sliczne klapeczki, na niewysokim
        obcasie, cos jakby japoneczki.bardzo wygodne,bardzo stabilne, ladnie wygladaja i
        sa trwale.Wiec nie zaluje polowy mojej wyplaty:) oddanej za buty tej firmy.
        • flourella Re: Buty z Zary 26.06.06, 19:11
          połowa wypłaty na buty Zary ?? ;O

Ja w sobotę kupiłam złote sandałki w cenie 99zł (przecena z 129zł - całe
          szczęscie że poczekałam z kupnem bo i tak upalnego lata nie było :D ), sandałki
          są na płaskiej skórzanej podeszwie, płaskie i nic więcej tylko same paseczki, są
          lekkie i super wygodne :) dla mnie tego typu buty są na jeden sezon - bo też
          moda taka - jednosezonowa, nie sądzę aby złote buty było modne dłużej niż
          właśnie 1 sezon :)
          • khaki3 Re: Buty z Zary 03.07.06, 17:51
            Oczywiscie,ze polowa:) Nie kupuje w Polskiej Zarze. Zreszta w okolicach
            megomiasta nie ma Zary.Wiecprzy okazji odwiedzin siostry zawsze odwiedzam tez
            Zare. I tam sa o wiele drozsze buty niz w Polsce.I oczywiscie nie mowie o
            przecenach.Bo niestety nie trafiam sezonowo naprzeceny:/
      • tessa83 Re: Buty z Zary 29.06.06, 22:55
        Ja z kolei mam kozaki ze skóry - śliczne, ladniejszych w miescie nie widzialam
        i trwale - nosze je juz 4 lata.
        Druga para to szpilki, az nazbyt trwale, sztywne i obcieraja mnie troche i
        farbują!! ale tez są sliczne :-)
      • keepersmaid Re: Buty z Zary 30.06.06, 02:01
        Balerinki oddalam, bo okazalo sie, ze nie da sie w nich chodzic, byly za
        plytkie. Zamszowe mokasyny zatrzymalam, ale musialam zaniesc do szewca, zeby
        wymienil wkladke - oryginalna natychmiast sie odkleila i zwinela w bucie.
        Wiecej butow w Zarze nie kupie. Amen.
        • szumszum Re: Buty z Zary 03.07.06, 11:11
          a czy ktoras z was, ma moze takie skorzane kozaki z ostatniej kolekcji zary, za
          bodajze 149zl? jak tak to co o nich sadzicie? wygodne, nie rozpadaja sie?
          • sabriel Re: Buty z Zary 03.07.06, 11:39
            Chodzi ci o kowbojki?
      • crissy Re: Buty z Zary 03.07.06, 14:29
        Witam!
        Mój brat kupił w Zarze buty do garnituru. Ubrał je tylko raz na wesele kuzynki.
        Zatańczył przez całą noc może ze 4 tańce. Na drugi dzień zauważył że z boku
        obcasa zaczęła odklejać się jedna warstwa. Zaniósł buty do reklamacji. Po ok.2
        tygodniach zadzwoniła ekspedientka ze sklepu że reklamacja została rozpatrzona
        pozytywnie i można odebrać pieniądze.
        Buty kosztowały ok.250 zł, a Zara w Krakowie w Galerii Kazimierz.
        Pozdrawiam!
        P.S. Brat był niepocieszony że musi buty reklamować bo podobno były super-wygodne.
      • nessie-jp Re: Buty z Zary 03.07.06, 18:09
        Właśnie dzisiaj kupiłam sobie w Zarze takie człapatki
        • szumszum Re: Buty z Zary 03.07.06, 19:19
          tak tak kowbojki z jasnej skory z takim wzorkiem jakby..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka