hotally 12.07.06, 16:46 Naszła Mnie ochota na porządki (na prawde!)... Czym się czyści skórę/ zamsz (takie tam torebki, paski etc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: czyszczenie 12.07.06, 16:47 Zamsz gumowa szczoteczka, skórę pod kran ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: czyszczenie 12.07.06, 16:52 Adriana, pytałas o te okulary...byłam w Gucci w Berlinie i nie były przecenione Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: czyszczenie 12.07.06, 16:53 dzieki! chyba ich nigdy nie przecenia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: czyszczenie 12.07.06, 16:50 A mogę ludwikiem i gąbeczką?:) I jaką gumową szczoteczką? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: czyszczenie 12.07.06, 16:57 Możesz ludwikiem i gąbeczką ;) A szczoteczkę się kupuje hmm.. może w jakimś lepszym sklepie obuwniczym? Prosisz o taką specjalną do zamszu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mendosita Re: czyszczenie 12.07.06, 17:11 Niekoniecznie musi być lepszy sklep- szczoteczki do zamszu sprzedają np we wszystkich Deichmannach. Jednak wg mnie te szczoteczki nie dają absolutnie nic:/ Zamsz dobrze się czyści ciepłym mlekiem- nasączasz kawałek waty mlekiem i delikatnie przecierasz zamszowe wyroby. Czyszczę w ten sposób wszystkie zamszowe buty i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adriana Re: czyszczenie 12.07.06, 17:11 dokladnie. jak bedziesz nastepnym razem np. w venezii to popros o szczoteczke do zamszu i ewentualnie jakis srodek i juz :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: czyszczenie 12.07.06, 22:41 spaskudzilam zamszowa marynarke otaralm sie wysmarowana oliwka dla dzieci :) pani w pralni powiedizal ze nic nie da sie zrobic probowalam plynem do mycia naczyn ale nie pomoglo... marynaka co prawda niemodna bo rozowa... ale moze macie jakies rady? Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: czyszczenie 13.07.06, 00:37 Zamsz się rewelacyjnie czyści zwykłą, białą gumką myszką. Z kurzu, brudu itp. Podobnie suchą skórką od chleba (wewnętrzną stroną). Absolutnie nie wolno czyścić zamszu wodą, bo skóra namoknie, zrobi się twarda, sztywna, ściemnieje i może popękać. Niestety oliwki nigdy nie usuwałam, to nie pomogę :( Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: czyszczenie 13.07.06, 08:21 zajrzyjcie naforum Poradnika Domowego - tak dziewczyny wiedzą wszystko o czyszczeniu i usuwaniu plam Odpowiedz Link Zgłoś
surii Re: czyszczenie 13.07.06, 08:29 Jeśli chodzi o zamsz to zawsze czyszczę nad parą, efekt super! Odpowiedz Link Zgłoś