Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Roccobarocco - prosze o pomoc!

16.07.06, 05:01
    Czy ktos wie, gdzie w Europie moge znalezc butik (nie musi byc internetowy) z
    ciuchami tej marki. Znalazlam na przecenach w moim butiku na Champs Elysées
    ciuchy tej marki, byla fantastyczna cala gama w kolorze czarnym, jakos przed
    tem nie wpadla mi w oko, bo ja zle wyeeksonowali : piekne spodnice i topy w
    kolorze czarnym z lamowkami w kolorze czarno-bialym. Znalazlam ostatnia
    spodnice, ale nie ma juz topow, moge zadzwonic do Londynu czy do Wloch, czy
    jeszcze maja gdzies top do tej spodnicy. Moze ktos wie, gdzie napewno
    natrafie na ciuchy tej firmy. Dziekuje z gory za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 08:11
        dziwne, ze obsluga tego sklepu nie moze sobie zadac trudu zadzwonienia do
        innych butikow firmy, dowiedzenia sie i ewentualnego sprowadzenia towaru dla
        klienta...
        • mona_iza Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 13:39
          cioccolato_bianco napisała:

> dziwne, ze obsluga tego sklepu nie moze sobie zadac trudu zadzwonienia do
          > innych butikow firmy, dowiedzenia sie i ewentualnego sprowadzenia towaru dla
          > klienta...

Obsluga sklepu z checia by sobie zadala trud, no ale skad ma wiedziec co ta
          dziewczyna stojaca pod sklepem z przyklejonym nosem do szyby (zeby lepiej bylo
          widac) od nich chce, przeciez jasnowidzami nie sa:))
      • pianazludzen Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 10:47
        wydaje mi sie ze roccobarocco jest we wroclawskim Solpolu, tym po lewej stronie
        idac Swidnicka z rynku do dworca
        • pianazludzen Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 10:49
          tylko z tego co pamietam to nie jest sklep wylacznie z ciuchami roccobarocco
          ale taki mniejszy butik ktory ma ciuchy m.in. tej marki. niestety nie pamietam
          jak sie ten butik nazywa, ale mysle ze telefon do Solpolu znajdziesz bez
          problemu w googlach.
      • kama652 Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 11:14
        Szczecin - ul. Bogusława ,Roccobarocco jeans ,Byblos ,Laura Biagotti ,Max
        mara ,Escada SPORT
      • zdesperowany.grzegorz Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 13:12
        Droga Baronesso!!!
        Roccobarocco to nie jest za dobry pomysł...
        ...ale w ubiegłym roku widziałem te rzeczy w Ustce ( zapewne pochodziły z
        nielegalnego źródła), znajoma kupiła sobie kurteczkę
        • myniek1 Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 13:29
          I w Mielnie. W ładnym hotelu przy plaży (nazwy nie pamiętam). Na pewno
          znajdziesz. Prócz tego mają D&G, Pradę, Versace, Moschino i jeszcze kilka
          innych marek.
        • laparisienne_bcbg Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 15:57
          Dzieki za odpowiedzi, ale nie wydaje mi sie zeby te ciuchy sprzedawano w
          Polsce. Widzilam w Polsce ciuchy np. La Perla i to byly jakies niewypaly,
          ktore nie sprzedaly sie w Europie Zachodniej. Chodzi mi o sklepy w Europie
          Zachodniej, a moj na Champs Elyées jest multimarkowy wiec nie wiedza, a moze
          nie chca mnie skierowac do konkurencji, bo zawsze jest ryzyko, ze kilientka nie
          wroci jak zanajdzie lepiej. We Francji nie ma sklepu firmowego Roccobarocco.
          • alex_koz Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 16.07.06, 16:02
            najlepiej chyba by bylo wynajac personal shoppera, co by polecial do Wloch i w
            firmowym sklepie kupil dla Ciebie to co sobie upatrzylas. Najczesciej taka
            osoba jest tez przy okazji stylista, wiec moze by Ci cos podpowiedzial.

jak zrobisz wieksze zakupy (tak na kilakanascie tysiecy euro) oplacanie
            shoppera (wynagrodzenie plus koszty) to juz nawet nie bedzie znaczny wydatek.

Powodzenia!
            • laparisienne_bcbg Do umyy! 16.07.06, 16:24
              alex_koz napisała:

> najlepiej chyba by bylo wynajac personal shoppera, co by polecial do Wloch i
              w
              > firmowym sklepie kupil dla Ciebie to co sobie upatrzylas. Powodzenia!

Dziekuje, ale na wieksze zakupy w Roccobarocco sie nie wybieram, bo ta marka
              robi generalnie ciuchy, ktore nie zawsze mi sie podobaja. Mam tylko jedna
              suknie tez czarna i od nich na lato i pare jeansow.
              Ten zestaw, ktory chce skompletowac jest jednak bardzo elegancki, przyda sie
              jak ulal na bardziej eleganckie wieczory na wakacjach.
              Zreszta chcialabym pogadac kiedys z umaa, bo ona jezdzi do Mediolanu,
              dowiedziec sie od niej gdzie ma swoje ulubione butki, bo przyrzeklam sobie ze
              na nastepne przeceny skocze z kolezankami do Mediolanu.
              • kropisia Re: Do umyy! 16.07.06, 17:23
                To ty parowko masz koleznaki?
                • laparisienne_bcbg Re: Do umyy! 16.07.06, 17:30
                  No i kolezanki z penisem na dodatek! W mojej branzy (moda i kosmetyki) jest
                  ich pelno!
                  • kropisia Re: Do umyy! 16.07.06, 17:32
                    Wow! To musi byc ciekawe zycie! Ja niestety nie posiadam kolezanek z penisem,
                    ale mloda jestem, wiec wszystko przede mna.
      • papryczka_ag Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 17.07.06, 08:40
        W Polsce na przykład.
      • daggy4 bad news 17.07.06, 09:04
        niestety musze cie zmartwic, ze mediolanie rb jest raczej dla plebsu.
        to stylista z neapolu...
        w kazdym razie znajdziesz go tutaj nawet w supermarketach.
        • daggy4 Re: bad news 17.07.06, 10:04
          a tak w ogole to co robilas w miescie podczas le pont???
          tylko najgorszy plebs nie wyjechal nad morze!
          do tego postujesz o 5rano...chyba akurat sciagnelas na sklot z place pigalle,
          co?
        • zdesperowany.grzegorz Re: bad news 17.07.06, 12:19
          o to to Daggy;)
          Rb- jest raczej uważany za totalne bezguście, więc dlatego nie rozumiałem czemu
          taka ikona Stylu i Szyku jak Baronessa się nim interesuje:)
          Męskie kolekcje są dostępne w Galerii Mok nawet ,ale nie wiem dla kogo tak
          naprawdę one są może dla dżolero z Neapolu właśnie?
          Ale może Baronessa w końcu ( choć nie nalegam...) przyjmie me zaproszenie i się
          powłóczymy po Piazza di Spagna i po odnogach - a nuż coś ciekawego znajdziemy;)

A na koleżanki z penisami mówi się "chłopaczki"- jeśli mają w dodatku
          biust:)))))
          Pozdrawiam Cię Daggy i Umęę też- jeśli czyta
          Grześ
          • daggy4 kochany Grzesiu 17.07.06, 14:07
            czesc Grzesiu, stesknilam sie za toba nie na zarty!

ale ci sie randka trafila! fiu fiu
            • zdesperowany.grzegorz Re: kochany Grzesiu- kochana daggy ja też 17.07.06, 14:17
              JAk tam basen?:)
              • daggy4 Re: kochany Grzesiu- kochana daggy ja też 17.07.06, 14:59
                basen ok!

jak twoj weekend?
                • laparisienne_bcbg Re: kochany Grzesiu- kochana daggy ja też 17.07.06, 15:01
                  daggy4 napisała:

> basen ok!
                  >
                  > jak twoj weekend?
                  Na baseny chodzi plebs, nie masz swojego?
                  Lubisz sie kapac w sikach polskich pijakow? Nigdy bym nie weszla do basenu w
                  Polsce.
                  • daggy4 Re: kochany Grzesiu- kochana daggy ja też 17.07.06, 15:04
                    ja tez bym nie weszla do basenu w polsce i to w dodatku nie mojego.

zadowolona?
                • zdesperowany.grzegorz Re: kochany Grzesiu- kochana daggy ja też 17.07.06, 15:04
                  weekend ok
        • laparisienne_bcbg Re: bad news 17.07.06, 14:59
          daggy4 napisała:

> niestety musze cie zmartwic, ze mediolanie rb jest raczej dla plebsu.
          > to stylista z neapolu...
          > w kazdym razie znajdziesz go tutaj nawet w supermarketach.
          Przestan pie..c, widac, ze kupujesz same niedozwolone kopie. I w dodatku
          musialabys na oryginal pracowac z pol roku.
          • zdesperowany.grzegorz proszę tak brzydko się nie zwracać do Daggy! 17.07.06, 15:01
            • laparisienne_bcbg Grzesiu 17.07.06, 15:13
              A ty jak umiesz zacytowac tylko Gaudiego, do cienko z ta twoim pojeciem o
              kulturze hiszpanskiej. Jezli byles w Bracelonie to wszyscy tam wiedza,
              czego/kogo stolica kultry jest Sitges. No, ale pawnie pieniazkow nie bylo, zeby
              dojechac, bo architekture Gaudiego mozna za darmo sobie poogladac.
              • zdesperowany.grzegorz Re: Grzesiu ( do Cud Baronessy) 18.07.06, 14:24
                Ach, nie sądziłem ,że Baronessa chce rozmawiać o Dali Salwatorach, Zurbaranach,
                El Grecach itp- bo mam przeczucie,że tak daleko znajomość JWP sztuki
                hiszpańskiej ( oraz w ogóle sztuki jako takiej)nie wykracza...
                Odpowiedź na Imci pytanie jest niżej- mogła Imć przeczytać już wczoraj:)
                Zurbarany, El Greki , Gaudi oraz Salwatory Dali- to oczywiście podstawy ale jak
                Baronessa chce- możemy sobie na ich temat dyskutować- lecz na innym forum ( np
                O sztuce lub architekturze) , choć muszę przyznać,że mnie takie rozmowy
                śmiettelnie nudzą...
                Pozostając w szacunku
                Grzegorz
                Ps architekturę rzeczywiście w każdym mieście można oglądać za darmo- i dobrze
          • daggy4 Re: bad news 17.07.06, 15:03
            Po tym poscie potwierdza sie twe szlacheckie pochodzenie!!
            hmm hmm
      • laparisienne_bcbg Good news for desperate George from laparisienne 17.07.06, 13:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45331241
        • a.adriana Re: Good news for desperate George from laparisie 17.07.06, 13:48
          Grzesiu masz randke ;) z Baronessa. gratuluje
          • zdesperowany.grzegorz dzień dobry A.Adrianko:) do Baronessy zaraz napisz 17.07.06, 13:55
            • zdesperowany.grzegorz Re: dzień dobry A.Adrianko:) do Baronessy zaraz n 17.07.06, 13:57
              do Baronessy zaraz napiszę tylko coś dokończę robić:)pozdr
      • zdesperowany.grzegorz Droga Łaskawa Baronesso:) 17.07.06, 14:16
        Nie wiem czym sobie zasłużyłem na łaskę Pani- ale muszę przyznać,że trochę mnie
        to przeraża zwłaszcza gdy pomyślę o kodeksie honorowym Boziewicza i o małżonku
        Pani ( chyba,że małżonek wraz z rzeczonym hiszpańskim księciem krwi będzie nam
        towarzyszył przy obiedzie:)).
        Niestety, post ( ośla łąka) skasowano nim me oczy go ujrzały- tym bardziej
        jestem Pani wdzięczny za okazaniego do mej wiadomości.
        Do miejscowości Stiges niestety nie mogę się ustosunkować, gdyż bywam raczej na
        wschód od Barcelony na skalistych wybrzerzach- ja: nieszczęsny polski
        parweniusz ( w związku z tym do lotniska mam nieco dalej) . Jako osoba robiąca
        zakupy nie tylko na barcelońskiej ulicy słynącej z budynków Gaudiego ( lecz
        chanelem i Burberry's także słynnej)ale też w plebejskiej- jak mniemam dla JW
        Baronessy- La Roca del Valles, jestem naprawdę połechtany i mile zaskoczony
        wstępnym zaproszeniem jak i stron internetowych cobym się orientował
        zamieszczeniem;)
        Przeto proszę mi wybaczyć niechęć do paelli ( owoce morza) i przyjąć mą ofertę
        zapoznania JW Baronessy ze sztuką hiszpańską czego w zamian za tak miłe i
        niespodziewane zaproszenie się podejmuję:)
        G
        • laparisienne_bcbg Szanowny panie Grzegorzu 17.07.06, 14:46
          zdesperowany.grzegorz napisał:

> Nie wiem czym sobie zasłużyłem na łaskę Pani- ale muszę przyznać,że trochę
          mnie
          >
          > to przeraża zwłaszcza gdy pomyślę o kodeksie honorowym Boziewicza i o
          małżonku
          > Pani ( chyba,że małżonek wraz z rzeczonym hiszpańskim księciem krwi będzie
          nam
          > towarzyszył przy obiedzie:)).

J.H.S.de L.G. jest diukiem i Grand d'Espagne(tzn. ma prawo zwraca sie osobiscie
          do krola Hiszpanii). Poza tym wzietym adwokatem i profesorem na uniwersytecie,
          wypadalo by ze pan Grzesiu cos poczytal troche jego wybitnych arcydziel,
          niestety z dziedziny prawa.

> Niestety, post ( ośla łąka) skasowano nim me oczy go ujrzały- tym bardziej
          > jestem Pani wdzięczny za okazaniego do mej wiadomości.
          > Do miejscowości Stiges niestety nie mogę się ustosunkować, gdyż bywam raczej
          na
          ________________________________________________________________________________

Oj, cos dziwi mnie, ze nie slyszal Pan nawet nie bedac w Sitges, co mialam na
          mysli. Jeden z bylych ministow kultury Hiszpani zadeklarowal Sitges jako
          stolice, no czego swiatowy panie Grzesiu?
          Mysle, ze do wieczora znajdzie Pan ODPOWIEDZ!
          Inaczej DUZA PLAMA!
          ________________________________________________________________________________

Przeto proszę mi wybaczyć niechęć do paelli ( owoce morza) i przyjąć mą ofertę
          > zapoznania JW Baronessy ze sztuką hiszpańską czego w zamian za tak miłe i
          > niespodziewane zaproszenie się podejmuję:)
          > G

Prosze sie mie przjmowac Panie Grzegorzu, Krolewski Klub Yachtowy ma szeroke
          oferte w karcie jadlospisu, moj maz tez nie przepada za owocami moza i tez
          wzial entrcôte jak pamietam ostatnio. Troche kreca nosem, bo zwykle paelle
          przygotowuje sie na oczach biesiadnikow danego stolu, zwielkimi ceregielami w
          bialych rekawiczkach itd, itp.
          W kazdym razie licze, ze przestudiuje Pan savoir vivre z rodzinami
          arystokratyczymi i nie popelni gafy.

Zegnajc Pana prosze o szybka odpowiedz, czego/kogo stolica europejska jes
          SITGES?
          • zdesperowany.grzegorz Re: Szanowny panie Grzegorzu 17.07.06, 15:00
            Jaśnie Wielmożna Baronowo!!!
            Czyżbym się mylił myśląc,że Baronessa chce mi coś( mylnie) zasugerować?
            Bo chyba nie chodzi Baronowej o sławę barokowego kościoła La Punta ( wszak w
            Hiszpanii takich wiele) jak i o galerię w Sitges( M C F) ani o międzynarodowy
            festiwal filmowy i festiwal tanga...
            Jak mniemam ma na myśli JWP popularność tej jakże hałaśliwej miejscowości wśród
            koleżanek z hmmm...organami męskimi...:DDDD
            NIe dla mnie te klimaty:)
            G
      • softie Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 17.07.06, 14:40
        Jakies kolekcje Roccobarocco byly nawet w Lublinie, w butiku przy Kolataja.
        • rybka_18 Re: Roccobarocco - prosze o pomoc! 17.07.06, 15:48
          myślę, że jak wejdziesz na strone internetową firmy www.roccobarocco.it/
          to znajdziesz tam adresy sklepów. nic prostszego ;)
      • imme1981 w Lublinie na Hempla 19.07.06, 10:06

mypixelstory.blogspot.com/

"Samouwielbienie jest oznaką słabości rozumu"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka