Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedziec

24.07.06, 18:03
    ze w modzie jesienno zimowej jeest wielki powrot motywow w lepoardy, tygrysy,
    i innebestie. Juz widzialam nowa kolekcje Dolce&Gabanna i Cavalliego. Same
    leopardy! hitem sezonu beda ...balerinki leopardowe.
    A juz sie zastanawialam, czy nie pozbyc sie z moich leopardow od Cavalliego,
    YSL i dlugiego plaszcza z bar
    Obserwuj wątek
      • pilar85 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:06
        no to żeś Amerykę odkryła...
      • 8vanilia8 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:10
        radze zerknac w starsze wpisy na FM. Tu juz od dluzszego czasu mamy taki
        informacje... Nie nawidze takich "wzorkow" wiec napewno nie skorzystam...
        • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:12
          Nie sadze, zebys wiedziala ze hitem sezonu beda balerinki z leopardami! To news
          z Elle francuskiej, ktora wychodzi dopiero w srody w kioskach we Francji!!!No
          to skad moglas wiedziec?
          • wee_monstar Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 21:31
            nie czytuje francuskiej elle, ale potwierdzam,ze balerinki w cetki pojawily sie
            juz pol roku temu roku. Co prawda moge policzyc na palcach u rak ile dziewczyn
            w nich widzialam ale zawsze...podobaja mi sie i nawet szukalam takich ale jak
            cala ulica bedzie w nich chodzic (pojawia sie tanie wersje w TopShopie)to chyba
            sie nie zdecyduje
          • umaa Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 15:31
            kicia, moja mama balerinki leopardowe juz ma, nowy zakup na nadchodzacy
            sezon :)
            • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 17:16
              umaa napisała:

> kicia, moja mama balerinki leopardowe juz ma, nowy zakup na nadchodzacy
              > sezon :)
              Napewno jakas polska chale, francuskie Repetto sa dostepne na raiz tylko w
              Colette, gdzie ubiera sie smietanka paryska. I tak zadzwonia mi,, czy moge je
              dostac bo JESTEM NA LISCIE stalych kientek.
              • umaa Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 20:23
                och, nie kochanie, zadna polska chale.
              • jaleo Repetto 25.07.06, 20:36
                laparisienne_bcbg napisała:

> > Napewno jakas polska chale, francuskie Repetto sa dostepne na raiz tylko w
                > Colette, gdzie ubiera sie smietanka paryska. I tak zadzwonia mi,, czy moge je
                > dostac bo JESTEM NA LISCIE stalych kientek.

E tam, Repetto nawet La Redoute sprzedaje. I to tez nie jest odkrycie tego
                sezonu, bo juz od jesieni je sprzedaja.
                • laparisienne_bcbg Re: Repetto zamkniety na razie 25.07.06, 20:54
                  jaleo napisała:

> laparisienne_bcbg napisała:
                  > francuskie Repetto sa dostepne na raiz
                  > tylko w
                  > > Colette, gdzie ubiera sie smietanka paryska. I tak zadzwonia mi,, czy mog
                  > e je
                  > > dostac bo JESTEM NA LISCIE stalych kientek.
                  >
                  > E tam, Repetto nawet La Redoute sprzedaje. I to tez nie jest odkrycie tego
                  > sezonu, bo juz od jesieni je sprzedaja.
                  >
                  No napewno nie. Repetto jest zamkniete, bo jest wielki remont i nawet fajnie
                  zakryli butik w remocie sciana z przyklejonymi balerinkami. A we Redoucie tylko
                  raz zmowilam spodnie dla siebie i marynarke ze skory dla meza. Katastrofa
                  totalna, odeslalam toto dziadowstwo z powrotem, chociaz markowe bylo. Nigdy juz
                  nie zamowilam ciuchow z katalogu, bo same niewypaly do nie sprzedania w
                  tradycyjnych butikach opychaja. A juz od ich ucizlweych i nachalnych
                  propozycji, typu czek gratis za 50 euro na zakup ulubionego artykulu, maszyny
                  do kawy, koce, kurtki, chyba juz wsztyko mi proponowali mi dac za darmo, zebym
                  u nich kupowala. Poprosilam na koncu wniesenie mojego nazwiska na tzw. zolta
                  liste i mam spokoj. Ja sie dziwie, ze tyle listow, katalogow i innej makulatury
                  potrafia wyslac, pewno wycieli pol drzewostanu w Szwecji.
                  A oto zdjecie zamknietego Repetto:
                  www.marieclaire.fr/mcl/1229-psycho_societe/1279-actu_psycho_et_societe/8171-actu_psycho_et_societe/53390
      • pilar85 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:13
        A leopardzie baleriny były modne już pół roku temu :) jestes troche opóźniona,
        paróweczko.
      • headonshoulders Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:15
        ja kupilam jedna jedyna cavalliego w cetki jak juz tygrysy wychodzily z mody, zamiast 800 euro
        zaplacilam za sukienke 200 -mialam nadzieje ze wroca do lask panterki bo nigdy w niej jeszcze nie
        chodzilam . Ufff ;-)

balerinki leopardowe brzmia super extra .
      • bajlandia1 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:22
        Panterki, leopardy itp. wzory to moim zdaniem totalny obciach rodem z bazarków
        lat 80-tych.
        • edavenpo Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:25

French Sole ma baleriny w cetki odkad pamietam...

frenchsole.com/
          • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:34
            edavenpo napisała:

>
            > French Sole ma baleriny w cetki odkad pamietam...
            >
            > frenchsole.com/
            Tak to prawdziwere ballerinki Repetto dla tancerek maja byc hitem sezonu w
            Paryzu. Ta Twoja marka wspomina, ze sie od nich wywodzi.
            • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:47
              hahaha, w Repetto maja byc sprzedawane dopiero od wrzesnia, ale fashion victims
              moga zlozyc ZAMOWIENIE i czekac, az ci zadzwonia w najdrozszym sklepie, jakim
              jest Colette.
      • pianazludzen Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:40
        no popatrz, ja tego samego niusa odkrylam na 179 stronie najnowszego
        brytyjskiego wydania marie claire
        • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:48
          pianazludzen napisała:

> no popatrz, ja tego samego niusa odkrylam na 179 stronie najnowszego
          > brytyjskiego wydania marie claire
          O mowia, ze to MUSZA byc balerinki od Repetto?
          • pianazludzen Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:54
            no nie, o balerinkach od Repetto nie mowia, ale tez nie mowilas o nich w 1
            poscie wiec przepraszam.

mowia krotko w dziale patterns and prints: tartans and plaids keep the
            ubiquitous leopard print in ckeck.." i ilustruja plaszczem leopardowym r.
            cavalli, i krotszymi marca jacobsa i allesandro dell'acqua
        • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 17:21
          pianazludzen napisała:

> no popatrz, ja tego samego niusa odkrylam na 179 stronie najnowszego
          > brytyjskiego wydania marie claire
          Tu na forum ktos powiedzial, ze Marie Claire czyta tylko plebs. Fashion victims
          czytaja ELLe. Zreszta wam powiedzialam, ze francuska Elle wychodzi dopiero
          JUTRO cymbaly, ja dowiedzialam sie pare dni temu temu od redktorki Elle.
          • pianazludzen Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 17:51
            cymbaly, fajne slowo, juz zapomnialam ze takie istnieje.
          • pianazludzen Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 17:54
            ja czytam brytyjska marie claire a nie elle, glownie ze wzgledow odswiezania
            sobie znajomosci jezyka, w marie claire jest wiecej reportazy i dluzszych
            tekstow.
            • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 18:11
              pianazludzen napisała:

w marie claire jest wiecej reportazy i dluzszych
              > tekstow.
              Napislam jota w joteto samo. Okrzyknieto, ze wlasnie czytanie takich tesktow W
              marie Claire sugeruje, ze nalezy sie do plebsu.
              • bajlandia1 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 19:14
                laparisienne_bcbg napisała:

> pianazludzen napisała:
                >
                > w marie claire jest wiecej reportazy i dluzszych
                > > tekstow.
                > Napislam jota w joteto samo. Okrzyknieto, ze wlasnie czytanie takich tesktow W
                > marie Claire sugeruje, ze nalezy sie do plebsu.

Taaaa, no pewno, że lepiej jest przeglądać kolorowe ELLE - wtedy nawet czytać
                nie trzeba umieć ;-)
                A widocznie Marie Claire to dla niektórych wyższy stopień wtajemniczenia... :-)
      • laparisienne_bcbg Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 18:52
        i za cene 295 euro! Za Chanela sie biora!!!Moje czarne z bialym C zaplacilam
        310 euro w butiku Chanel na avenue Montaigne.
        • keruzamk la.par...jak zaśliniony piesek:)) 24.07.06, 19:36
          merda ogonkiem, ślini się i skomli o "nowinkach" jakby od jej informacji
          zależalo istnienie świata:))) tandeta;)
      • mpaulk Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 21:02
        Kochana parowko, czys Ty ostatnie pol roku spedzila w komie i wlasnie sie obudzilas?

te kolekcje, ktore "juz widzialas", mozna bylo objerzec jakies pol roku temu, a
        "prawdziwe osoby z branzy" wiedzialy o tych "nowych" trendach sporo, sporo,
        SPORO wczesniej.
        Kobieto, Ty cala swa wiedze czerpiesz z kolorowych pisemek dla gospodyn domowych.
        Gratuluje refleksu. I powrotu do zdrowia.
        pzdr,
        p.
      • magdaksp Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 24.07.06, 22:15
        tez auwzylam ten powrot lampartow i innych.ajeszcze jakis czas temu ktos tu
        pisala ze takie wzorki to wogole tragedia i ze nie modne:)aja je bardzo lubie:)
      • 8vanilia8 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 00:02
        Oj oj ktos tu dobrze napisał, że jak ktos ma wtyki to o takich "trendach"
        wiedział duzo duzo wczesniej, a jak sie poszperało w internecie to nie trzeba
        czytac francuskiej! elle zeby o tym wiedzieć, tak na marginesie w jakiejs
        polskiej! gazecie widziałam ok. 2 tygodni temu kobiete w balerinkach w
        centki ... heh nawet nie czytałam przypisów bo taka moda kompletnie do mnie nie
        trafia. Ja mam swój styl i choc moze nie ubiore to wiele osob mowi mi ze nawet
        ubierajac pierscionek z bazaru wygladam stylowo...A to chyba jest
        najwazniejsze... (oczywiscie go nie nosze tak na marginesie)
        • ala1986 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 12:02
          Oj! Widzę, że TRENDowata parówka ma spóźniony zapłon <lol>
          • myszka_333 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 13:12
            No popatrzcie, Janet Jackson przeczytała ten wątek i od razu wyciągnęła wnioski
            img88.imageshack.us/my.php?image=jj2jl0.jpg
            img95.imageshack.us/my.php?image=jj3vd9.jpg
      • pianazludzen Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 13:19
        u mnie na dzielni widzialam w sklepie tenisowkowe balerinki w rozowego
        lamparta:)
        • janeavril Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 19:00
          Wypowiedzi laparisienne sa niewiarygodnie zenujace i swiadcza o kompletnym
          emocjonalnym niedorozwinieciu tej osoby. Zal z nia polemizowac.
      • mikams75 Re: Dziewczynki! Cicho sza! Juz moge Wam powiedzi 25.07.06, 21:57
        balerinki leopardowe sa w co drugim sklepie w londynie i zaloze sie ze w innych
        krajach rowniez. Nie podobaja mi sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka