Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trochę OT - prezent dla młodego Francuza

08.08.06, 15:11
    Dziewczyny, sprawa jest taka, że niedługo jadę do Francji, do znajomej
    rodziny. Rodzina składa się z mamy taty, synka i córeczki. Synek w wieku koło
    24 lat. Dla wszystkich mam juz drobne upominki tylko nie dla niego. zupełnie
    nie mam pomysłu co można mu kupić. Myslę że fajnie by było zeby to było coś
    typowo polskiego albo coś czego przynajmniej nie znajdzie u siebie. niestety
    nie wiem czym się interesuje i ogólnie mało o nim wiem, bo ostatnim razem
    widziałam go jak byłam mała. I żeby to nie była flaszka, bo flaszkę dostaje
    już ojciec.

Jakieś pomysły?
    Obserwuj wątek
      • hiii Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 15:34
        może jakąś płytę z polską muzyką? możdżer na przykład. albo sistars. albo
        lipnicka&porter.
        chociaż z drugiej strony jeżeli mało o nim wiesz, jest "szansa" nie trafic w
        gust... no nie wiem sama, taka moja pierwsza myśl:)
        • weathlehow hiii, a co sądzisz o Sadowskiej 08.08.06, 15:55
          Tribute to Komeda?

Rzuć jeszcze tytułami, jak możesz, bo widze że masz dobry gust muzyczny
          • hiii Re: hiii, a co sądzisz o Sadowskiej 08.08.06, 16:25
            cieszę się, że mój pomysł Ci się spodobał:) zresztą przeglądam odpowiedzi, dużo
            fajnych rzeczy dziewczyny wymyśliły, myślę, że coś wybierzesz bez problemu:)
            słyszałam niektóre piosenki z tej płyty sadowskiej, podobało mi się, myślę, że
            to fajny pomysł. z innych jeszcze muzycznych, które mi przyszły do głowy - może
            pati yang "silent treatment" albo voo voo, a może skalpel - też bardzo lubię.
            albo na przykład maria peszek?
            pozdrawiam i życzę udanych prezentowych zakupów:)
            • n_itka Re: hiii, a co sądzisz o Sadowskiej 08.08.06, 22:37
              ja bym kupila plyte vavamuffin :) jest swietna moim zdnaiem :) albo jamal :)
      • monikas28 Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 15:40
        jak nie flaszeczkę to może bukłaczek- z miodkiem pitnym;)
        albo torcik wedlowski w eleganckim opakowaniu- faceci to zwykle łasuchy;)
        • weathlehow Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 15:50
          łał, hii, o tym w ogóle nie my ślałam, super pomysł. torcik reż nie głupi.
          czekam na dalsze propozycje, moze ktoś jeszcze zabłysnie talentem prezentowym
          • pianazludzen Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:01
            ja z takim typem - 20paroletnim francuzem - mam do czynienia na codzien :) To
            co go najbardziej uszczesliwia gdy jest w Polsce a co mogloby byc prezentem to
            ptasie mleczko wedla:) ewentualnie michalki.

Jesli jednak flaszka - to koniecznie zubrowka, znana przez francuzow i ceniona.

Jesli ci moge dac rade dotyczaca prezentow dla tej nacji - prezent powinien byc
            gustownie i ladnie zapakowany, najlepiej w ladny jednolity papier z gustowna
            wstazka w tiulu, albo jakos inaczej, byleby elegancko.
            • pianazludzen Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:05
              aaa, a moze muzyka Preisnera do filmow Kieslowskiego albo trylogia
              Kieslowskiego "trzy kolory" na DVD? Czerwony i Niebieski sa po francusku, bialy
              w duzej czesci po polsku, wiec trzeba sie upewnic czy sa napisy.
          • cioccolato_bianco Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:08
            ze slodyczy jeszcze ptasie mleczko i krowki. albo gorzka zoladkowa - flaszka to
            zawsze jest dobry pomysl... ;)
      • neskaj Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:00
        A moze do tej płyty dolączysz np oryginalne pierniczki torunskie:D
      • cioccolato_bianco Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:06
        polski film na dvd z napisami po ang/fr
        • sumire Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:11
          troche trudno zdobyć :( naszukałam się jak głupia filmów Barei z angielskimi
          napisami.
          w sprawie flaszek - ostatnio sama skutecznie lansowałam za granicą modę na
          krupnik, uwielbiają :) niemniej wódka z trawką jest chyba ciągle największym
          hitem.
          • edavenpo off topic do Sumire 08.08.06, 16:37

Udalo Ci sie znalezc te filmy Barei z napisami angielskimi? Jesli tak to gdzie??

Ja szukalam i ni cholery... mam stara kopie 'Nie ma rozy nez ognia' z napisami z
            TV POlonia ale nienajlepsza jakosc.
            • sumire Re: off topic do Sumire 08.08.06, 16:41
              no właśnie nie, ani pół :( nie wiem, czy w ogóle ktoś to z napisami wydał, bo
              sklepy internetowe też przekopałam. szkoda. niestety bez napisów żaden Szkot
              nie zrozumie.
        • monikas28 Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:11
          a może "Świat wg kiepskich" na dvd- taki potworek lokalny;)
          • monikas28 Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 16:15
            albo strój męski krakowski/łowicki- tylko to już większy wydatek no i rozmiar
            trzeba znać owego obdarowywanego;)
            ciupaga, kapelusz góralski, kierpce
            pączki od Bliklego ( wariant z szybką dostawą)
      • tipsiara Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 17:42
        polski playboy :D
        • yavanna86 Re: trochę OT - prezent dla młodego Francuza 08.08.06, 18:44
          mój niemiecki kuzyn też uwielbia ptasie mleczko ;)
          a lektor u mnie na studiach, pół-Francuz, z polskiego jadła ceni sobie chyba
          tylko wędliny i wódkę - nie Żubrówkę :P
          ale to wszystko takie mało wykwintne...może fajną płytę (ja bym się skłaniała ku
          Możdżerowi, chyba że chłopak dobrze rozumie po polsku, to może wtedy coś
          Turnaua?...) plus ptasie mleczko??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka