Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ciuch niemodny, ale wspanialy

08.08.06, 16:35
    W zwiazku z pojawiajacymi sie regularnie watkami nawolujacymi agresywnie do
    modnego ubierania sie, trendnego stylizowania, superaktualnego dobierania
    dodatkow etc. tudziez zalewajacej forum fali pytan typu: "Co jest
    modne/niemodne/wkrotce bedzie modne/tydzien temu bylo modne/za 10 minut zrobi
    sie niemodne" itp., przyszlo mi do glowy zadac takie oto pytanie:

Macie jakis taki stroj, ktory byl np. modny kiedys, ale w sposob oczywisty
    juz od dawna nie jest, lecz mimo tego uparcie go wyciagacie z szafy i
    nosicie, bo... po prostu bardzo dobrze w nim wygladacie, niezaleznie od mody?
    Co to za cudo?

Ja mam takich dosc sporo. Klasyczny przyklad to sukienka letnia dwuwarstwowa
    z wiskozy, czarna w duze biale kwiaty, z prostym dekoltem i bez rekawow. Jest
    dluga do ziemi, leciutko rozszerzana na dole i uszyta "ze skosu", co sprawia,
    ze rewelacyjnie dopasowuje sie do figury, po prostu jak kondom do wiadomej
    czesci ciala. W miare zgrabna kobieta wyglada w niej jak posag grecki.
    Niezaleznie od mody na odkryte plecy, mini, brak talii, szerokie falbany,
    zolte i rozowe jaskrawosci czy inne kowbojskie fredzle, ja ubieram ten
    dwunastoletni kawalek prostej czarnej szmaty i ciagle slysze komplementy. A
    wy, macie cos takiego?
    Obserwuj wątek
      • maggi9 Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 16:48
        Nie wiem co prawda czy mój ciuch jest modny czy nie.Zapewne czasem jest a czsem nie:)
        Jest to spódnica kupiona może 5 lat temu w jackpocie.Ma kształt litery A do połowy łydki, kremowa w przepiękne kwiaty.
        Ma w sobie coś radosno-letniego.Kojaży mi się z latem, wakacjami, słońcem.Idealna na dobry humor
      • aniabos Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 16:50
        Przede wszystkim trzeba odroznic uniwersalne klasyki, ktore nigdy nie sa super
        modne, ale nigdy nie wychodza z mody, od hitow jednego sezonu, ktore w nastepnym
        sezonie robia sie niemodne. Z Twojego opisu sadze, ze ta sukienka nalezy do tych
        pierwszych. Ja mam cala szafe takich rzeczy - proste jeansy, koszulowe bluzki,
        proste czarne wieczorowe spodnie, niesmiertelny trencz. Jesli cos na mnie dobrze
        lezy, to zwykle nastepnym razem kupuje podobny fason. A "umodnic sie" mozna
        najlepiej przez dodatki i buty, albo jakis jeden element garderoby w
        szczegolnbie modnym kolorze itp.
      • keepersmaid Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 17:48
        Ha, mam podobnie uniwersalna sukienke z cienkiej dzianiny (bawelna + 5% lycry).
        Jest czarna w szarobialy nienachalny wzor, z mini kimonowym rekawkiem, okraglym
        dekoltem i dlugosci dla mnie idealnej, czyli lekko ponizej pol lydki, nie
        obcisla ale i nie szeroka - podkreslajaca ksztalty +-.
        Spalam w niej w samolocie, ostatnio zalozylam wieczorem do kina do sportowych
        sandalow i krociotkiej szarej gory dresowej, zalozylam odswietnie z dodatkiem
        bizuterii z granatow... i tak dalej i w tym guscie.
        Na dodatek moge ja zalozyc latem do sandalow, albo jesienia/zima do
        pantofli/botkow i swetra czy zakietu i tez bedzie dobrze.

Ma conajmniej 10 lat i jest produktem Marksa i Spencera.
      • elwee Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 18:15
        Pewnie, że mam. Jest to czarna sukienka w żorżety o długości do kolan -
        oczywiście dla mnie najodpowiedniejszej. Ma dyskretny kwiatowy wzór, dopasowana
        w talii, z lekkim kloszem na dole i na ramiączkach. Ma ponad 7 lat i ciągle
        wygląda świetnie. Ja w niej również :))
      • lanja Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 19:16
        Spodnie z rozszerzanymi nogawkami (w liczbie 3) - chociaż posiadam kilka różnych
        fasonów, to do tych mam jakiś sentyment.
        Okrągłe noski - jak znowu przyjdzie moda na czuby i nie będzie można dostać nic
        innego to się załamię.
        Biała bluzka z ażurowymi haftami, pamiętająca jeszcze ustną maturę.:)
        Ukochana pseudoskórzana, krótka kurtka ze stójką - noszę od jakichś 6 lat.
      • cioccolato_bianco Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 20:22
        prawde mowiac nie. mam za to sporo rzeczy ktore sa zawsze modne, czyli tzw
        klasykow - moje ulubione to blekitna, jeansowa spodnice do kolan, dwie male
        czarne oraz brazowa, sztruksowa marynarka :)
      • aniabe13 Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 20:38
        Mam takowe :-)
        Czarny płaszcz wiosenno- jesienny od Marksa i Spencera krój klasyczny, oliwkowe
        rybaczki zadziwiająco dobrej jakości i rzecz przedziwną ale ukochaną:
        sztruksowa,fioletowa marynarka w ledwo widoczne arabeski.
        Te trzy rzeczy noszę od lat i nie zamierzm się z nimi rozstawać tylko dlatego,
        że są niemodne.
      • nessie-jp Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 21:01
        Kilka rzeczy, ale przede wszystkim prastarą sukienkę szarą w granatową kratę,
        długość do ziemi, zapinaną na milion guzików z przodu. Modna to ona nie była
        chyba nigdy, ale jest niesłychanie wygodna i kobieca, dobrze się nosi, dobrze w
        niej wyglądam i w ogóle oh ah :)

No i dżinsy ciemnogranatowe obcisłe z lekko rozszerzaną nogawką przy kostce --
        bootcut. Noszę od lat chyba już ośmiu.
      • mikams75 Re: Ciuch niemodny, ale wspanialy 08.08.06, 21:39
        mam kilka takich rzeczy np. plaszcz do kolana ze swietnego materialu, lezy
        bardzo ladnie, sporo noszony a nadal wyglada jak nowy od chyba 6 lat. Bluza z
        polarem - nie byla tania, wiec polar bdb jakosci, wogole nie zniszczony choc
        bluza nie byla w gorach i innych wypadach oszczedzana. Mialam tez buty -
        wiazane, super wygodne jesienno.zimowe niestety ostatni rok byl 6stym i podeszwa
        pekla. A nawet na wierzchu mialy malo zagiec choc czesto nosilam.
        Mysle ze wiecej znalazlabym w szafie, ale teraz nie przychodzi mi do glowy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka