Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A jakie Wy nosicie paznokcie?

31.08.06, 21:18
    moje pytanie wynika z tego, ze prawie w kazdym watku pojawia sie pejoratywnie
    nacechowane slowko "tipsiara"...Nie staje w ich obronie, bo sama nie nosze
    tipsow (choc nosilam kilka razy), ale czy fajnie wygladaja obgryzione palki,
    jezeli ktos ma np. taki tik, bo ja mialam wiele lat, potem mi sie bardzo
    lamaly i dopiero od 2 lat mam w miare grube swoje paznokcie. Moje pytanie
    brzmi- czy "czepiacie" sie tipsow jako takich (samych w sobie), czy tych
    wymyslnych a'la Doda i Mandaryna manicure'ów? Tyle chcialam wiedziec. Kto to
    jest dla Was tipsiara? No i jakie paznokcie sa wg. Was modne (dlugosc,
    ksztalt i kolor lakieru)? Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • mpaulk Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 21:37

> czy "czepiacie" sie tipsow jako takich (samych w sobie), czy tych
        > wymyslnych a'la Doda i Mandaryna manicure'ów? Tyle chcialam wiedziec. Kto to
        > jest dla Was tipsiara? No i jakie paznokcie sa wg. Was modne (dlugosc,
        > ksztalt i kolor lakieru)? Pozdrawiam.
        odpowiem za siebie. mozna byc "tipsiara" nie noszac tipsow. chodzi o caloksztalt.

czytalam wiele razy, ze tipsy sa niezdrowe dla paznokci - jeszcze bardziej je
        oslabiaja i niszcza,
        pzdr,
        p.
      • d.blue Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 21:38
        są tipsy i tipsy; styl Dody i Mandaryny każdy zna i tipsiara to wszystko to co
        wygląda jak one; bo tipsiara to nie tylko sztuczne paznokcie ale tez tlenione
        włosy i przykrótkie różowe ciuszki; mam znajome które mają tipsy i nikt w życiu
        nie powie, że to nie są ich naturalne paznokcie; wulgarne grube i długie płytki
        z toną kryształków- to wg mnie to co zasługuje na krytykę;
        a co do kształtu i koloru- to zależy od kształtu dłoni; mi odpowiadają płytki
        obcięte na prosto lekko zaokrąglone; pastelowe kolory; coś intensywnego tylko
        na wieczór lub na stopy;
        • modlisshka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:48
          ... a ja mam tlenione włosy... i co?? Według tego co napisałas jestem już
          tipsiarą???
          • s.u.n.d.a.y Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 13:20
            Jeżeli oprócz tlenionych włosów masz tipsy 5 cm z kryształkmi, brokatem itd. i
            nosisz różową mini + biała bluzka do pępka + różowy sweterek. Masz brwi o
            szerokości 1 mm to wg mnie jesteś tipsiarą w 100%. Ale te pojedyncze elementy
            nie są "tipsiarstwem". Musi być wszytsko na raz.
      • bawara1985 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 21:39
        ja osobiscie lubie tipsy ale tylko toretycznie, bo podobaja mi sie ladne
        zadbane dlonie i do tego nie nachalne tipsy, ale z racji ze wiekszosc rzeczy
        robie w domu i pracuje nie wiem czy dlugo by mi one posluzyly wiec jak na razie
        mam swoje zadbane pomalownae na zwykly jasny kolor paznokietki i nie moge
        pozwolic soiebe na ten ``luksus``. osobiscie nic nie mam do tipsiar
        pozdraiam Paulina
      • hanureku Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 21:58
        nosze tipsy
        krotkie z french koncowka

na tym sie moje tipsiarstwo konczy
        nie posiadam platynowych wlosow, bialych kozaczkow i rozowych bluzeczek
      • bitch.with.a.brain Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:41
        mnie sie podobaja tez zdobione tipsy.Sama mialam kilka razy,ale raczej takei
        zwykle.obecnie nosze krotkie paznokcie pomalowane albo na jasny kolor albo - dla
        odmiany - na czarno
      • modlisshka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:46
        moje są naturalne, długie, zaokrąglone, często czerwone bądz brązowe
      • klymenystra Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:49
        gdyby nie to, ze klej bardzo niszczy paznokcie, to pewnie sama bym nosila.
        mialam tylko dwa razy tipsy- na studniowke i potem jeszcze przy jakiejs okazji,
        gdy chcialam sie dostrzelic.
        ladne tipsy, zaokraglone, wystajace za opuszek moze 2 milimetry, pomalowane na
        bordowo. udalo mi sie je tak przykleic, ze nie bylo widac, ze to sztuczne,
        dopoki jeden sie nie odkleil i nie spadl. hehe, kolezanka byla przerazona,
        myslala, ze to moj wlasny paznokiec :)
        moje wlasne paznokcie mi sie nie podobaja. co prawda juz ich nie obgryzam, odkad
        zaczelam sie inaczej odzywiac juz sie nie lamia, ale maja ksztalt kopytek, poza
        tym to biale zaczyna sie bardzo wczesnie i kiedy mam dlugie i niepomalowane,
        wygladaja brzydko. a nie chce mi sie malowac :)
        brzydkie sa takie dlugasne (jak noszace je panie radza sobie w toalecie???), we
        wzorki, z naklejkami. brrr...
        na modzie sie nie znam. lakier moim zdaniem moze byc kazdy, byle nie oczojebny.
        sama uzywam (jesli juz) bordowego albo brazowego. czasem czarnego :)
      • elfia4 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:49
        Są tisy i tipsy. Nie znoszę długich, szerokich "łopat" ciężkich od cekinków,
        ale jeśli ktoś ma swoje paznokcie nieładne, to nie rażą mnie krótsze,
        naturalnie wyglądające sztuczne paznokcie. Dobre tipsy trudno odróżnić od
        naturalnych paznokci.
        Moje są naturalne, lekko owalne, średniej długości, rzadko je maluję, ale są
        twarde i ładnie wyglądaja. Nawet kilka osób pytało mnie czy to tipsy:)
      • tipsiara Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:49
        tipsów nigdy nie miała i mieć nie zamierzam:)a mam pazurki troszke urośnięte
        zazwyczaj uzywam białą kredke by czysciutko wygladały na to mleczny lakier a jak
        pazurki są dłuższe(ale nie długie takie max.0,5 cm:) )to kolor czerowny:)
      • kochanica-francuza tipsów jako takich 31.08.06, 22:54
        żeby je zrobić, trzeba płytkę paznokcia spiłować do połowy grubości... jeszcze
        nie zwariowałam, żeby niszczyć sobie własne pazury i do tego dostawać dreszczy z
        obrzydzenia i wstrętu (brrr ta płytka spiłowana do połowy!) noszę spiłowane na zero
      • kate-gun Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 22:58
        przede wszystkim swoje.
        sa ladne opilowane, wystaja poza koniuszek palca na dlugosc ok 1-2 mm, zwykle
        pomalowane na kolor czerwonego wina, ew. bezbarwnym lakierem.

a jesli juz ktos koniecznie musi nosic tipsy, to moim zdaniem powinny one
        wygladac naturalnie [czyt: krotkie, bez cekinow, wzorkow i innych dupereli]
        im prosciej, tym schludniej.
      • pianazludzen Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 31.08.06, 23:02
        tipsiarstwo to nie stan paznokci, lecz swiadomosci :)
      • srutututu_gacie_z_drutu Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 08:15
        Nie maluję paznokci i obcinam na maksa :-) Nie podobają mi się tipsy, ale
        podobją mi się dłuższe paznokcie, ładnie pomalowane. Niestety dla mnie mało
        praktyczne :-(
        • sigrun Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 08:57
          Też ze względów praktycznych obcinam na bardzo krótko. Czasami pozwalam im
          podrosnąć tak do 3 milimetrów, nie więcej ;-) A ponieważ są wyjątkowo kształtne
          i rosną głęboko, kiedy maznę je mocną purpurą, bordo lub czernią i tak wyglądają
          jak kilkucentymetrowe szpony :-) W sezonie letnim stosuję bardziej stonowane,
          pastelowe odcienie. Tipsy miałam raz w życiu, takie doklejane na pięć
          centymetrów. Ale to był bal karnawałowy i robiłam za wampirzycę ;-)))
          Tipsiara to natomiast - tak ja napisała jedna z poprzedniczek - stan umysłu,
          czyli bezguście, bezguście, bezguście i seksi, seksi, seksi do wyrzygania
          (oczywiście w ich mniemaniu) ;-)
          Ach, pytałam wiele razy, ale żadna tipsiara nie umiała odpowiedzieć mi na
          pytanie jak radzi sobie z poranną i wieczorną toaletą, zwłaszcza na bidecie ;-)
          No i mycie głowy, demakijaż, peeling też pozostają zagadką. W pracach domowych
          ponoć nie przeszkadzają, ale ja bym polemizowała.
          • hanureku Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 11:29
            specjalnie zmierzylam moje tipsy - od opuszka palca maja ok 4-5 mm
            nie wiem czy mieszcze sie w tej grupie ktora wiec chcialas zapytac ale odpowiadam :)

z toaleta poranna, wieczorna, bidetem, demakijazem, peelingiem nie mam najmniejszego problemu :)
            prace domowe? tez jakos daje rade
            pisanie na klawiaturze - tez ok

jedyna rzecza jaka sprawia mi trudnosc jest niestety pisanie smsow, ale to raczej wina mojej komorki :)
            pozdrawiam!
            • sigrun Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 12:43
              hanureku napisała:

> specjalnie zmierzylam moje tipsy - od opuszka palca maja ok 4-5 mm
              > nie wiem czy mieszcze sie w tej grupie ktora wiec chcialas zapytac ale odpowiad
              > am :)

Nie są to specjalnie długie tipsy - w miarę słusznych rozmiarów, jak dla mnie.
              Nosiłam kiedyś naturalne paznokcie o podobnej długości i też nie sprawiały mi
              wielkich kłopotów, choć przy ścieleniu łóżka trzeba było uważać ;-)
              >
              > z toaleta poranna, wieczorna, bidetem, demakijazem, peelingiem nie mam najmniej
              > szego problemu :)
              > prace domowe? tez jakos daje rade
              > pisanie na klawiaturze - tez ok

Dla mnie prawdziwą zagadką są nie kilkumilimetrowe, a kilkucentymetrowe,
              spiłowane na kwadratowo krogulcze szpony i ozdobione czym się da. W każdym razie
              dziękuję za wyjaśnienia :-)
              >
              > jedyna rzecza jaka sprawia mi trudnosc jest niestety pisanie smsow, ale to racz
              > ej wina mojej komorki :)
              > pozdrawiam!

Niestety, produkują te telefoniki coraz mniejsze, nie wiedzieć czemu.
      • awuka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 10:19
        kiedyś słyszałam, że po paznokciach ocenisz kobietę... Ja mam naturalne,
        zadbane paznokcie. Nie za długie, zawsze z french manicure :)
      • kasiaczernia Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 10:35
        Nie nosiłam i nie będę nosiła tipsów bo po co?
        Moje naturalne paznokcie sa O.K., nie łamią się bo są bardzo twarde, na codzień
        pomalowane na delikatny kolor, maksymalnie 0,5 mm długości.
        Są zawsze zadbane:-))))
      • ivanna28 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 10:38
        Naturalne ,spiłowane maksymalnie krótko ale mogę sobie na to pozwolić bo mam
        długą smukłą płytkę. Tipsów nigdy nie miałam i nie zamierzam mieć.
      • daggy4 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 10:39
        nature i krotkie
      • lucy215 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 11:34
        W zyciu nie miałam tipsów, ale kto wie... :)
        Mam nienajładniejszy kształt więc zwykle noszę krótko obcięte, pozwalam im
        rosnąć czasem za opuszek palca i wtedy maluję jakimś neutralnym lakierem.
        Lakier trzyma się jakieś 2, góra 3 dni ze względu na moje hobby.
        • panda74 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 11:50
          Ja zawsze mam krótkie, 1mm poza opuszek, zawsze pomalowane mlecznym lakierem.
          Polecam Inglot 82. Bardzo podoba mi się frencz, ale nie potrafię go zrobić :(, a
          jeśli już, to zajmuje mi to strasznie dużo czasu, który wolę spożytkowac na coś
          innego :)
          Długich paznokci nie lubię, bo nosze szkła kontaktowe i kiedyś omal oka sobie
          nie wydłubałam przy wyjmowaniu... :D:D:D
          • oxy_gen_86 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 12:07
            Naturalne, krotko spilowane, nie maluje ew. bezbarwny lub jakis pastelowy
            lakier. Ale na stopach czasami "szaleje" z kolorami;P
      • malgoniak Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 13:15
        mam ładne swoje paznokcie i nie potrzebuję sztucznoty, obcinam dośc krótko i
        maluję bezbarwnym lakierem lub na jasny perłowy kolor
      • ashlady Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 13:38
        Ja mam naturalne i długie. Maluję na jasnoperłowo, czasem na czerwono.
      • ajtb Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 14:01
        Słuchajcie, są rózne opinie na temat tipsów,jednym sie podobają, innym
        niekoniecznie.Tak jest ze wszystkim co jest sztuczne :-) biusty, paznokcie,
        włosy doczepiane chyba nawet farbowanie włosów mozna pod to podciągnąc. Są tez
        rózne osoby noszące te sztuczności niekoniecznie pozbawione mózgu a c za tym
        idzie inteligencji, to tylko i wyłącznie kwestia gustu.Nie piszę tutaj o Dodzie
        czy Mandarynie.One są zrobionymi lalkami dla show biznesu. Co mają w głowie ??
        Trudno tak naprawdę powiedzieć, wykreowały się na takie jakimi je widzimy i
        tyle. Dlatego myślę, że nie ma co spekulować czy to jest wiesniactwo nosić
        tipsy czy nie...Jedne dziwczyny noszą i są zadowolone inne nie i nigdy sobie
        nie założą...A są jednak poniekąd ozdobą ręki (nie te 5cm oczywiście :-))))
        • olianka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 18:35
          Ja mam swoje, krótko opiłowane (noszę soczewki, więc muszę), zawsze pomalowane
          (zwykle na bordowo) paznokietki.
      • cioccolato_bianco Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 19:23
        takie:
        img148.imageshack.us/my.php?image=image1081ep4.jpg
        • homard Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 19:39
          Jak dla mnie ok. Długość wprost idealna.
          • cioccolato_bianco Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 20:03
            ;)
        • luna-26 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 02.09.06, 21:27
          cioccolato_bianco napisała:

> takie:
          > img148.imageshack.us/my.php?image=image1081ep4.jpg

Dla mnie bez wyrazu...
      • foamclene Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 22:47
        gdyby nie bol towarzyszacy
        gdyby nie uzaleznienie od uzupelniania
        gdyby nie problem z ew pozbyciem sie ich
        to chtenie zmaienilabym swoje ogryzki na slicznie perlowe spilowane tipsy
        • nadinka_nadinka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 03.09.06, 14:36
          foamclene napisał:

> gdyby nie bol towarzyszacy
          > gdyby nie uzaleznienie od uzupelniania
          > gdyby nie problem z ew pozbyciem sie ich
          > to chtenie zmaienilabym swoje ogryzki na slicznie perlowe spilowane tipsy

zgadzam sie z przedmowca.na szczescie powoli przestaje obgryzac ;-)
      • trocineczka Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 01.09.06, 23:07
        Tipsow nie (z)nosze. Paznokcie mam wlasne, dlugie, o ksztalcie prostokatno-
        zaokraglonym :D Kolory? Przerozne, ale najbardziej mimo wszystko lubie
        wzroki :) Robie sama, a co :P Moze to dlatego, mimo wszystko, wielu mysli, ze
        mam tipsy? :/
        • luna-26 Re: A jakie Wy nosicie paznokcie? 02.09.06, 21:37
          Wszystko ma swój umiar ... tipsy czemu nie,ale nie kilku cm szpony ,ozdobione
          jak choinka.
          Sama noszę żel od kilku lat na własnych paznokciach, pomalowane cielistym
          lakierem, lekko wystające za opuszki i nikt nie widzi różnicy czy sa "moje" czy
          "sztuczne".
          Myśle,że kobieta z zadbanymi dłońmi i olejem w głowie, zwłaszca w biznesie,
          jest lepiej postrzegana ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka