Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo

18.09.06, 18:19
    jestescie za grube! Trzeba bedzie noscic rozmiar 00 amerykanski, czyli 30 francuski.

Felicity Huffman, aktorka grajaca w Deperate Houswives noszaca rozmiar 36, nie morze oddychac w
    ciuchach przygotowanych przez osoby zajmujace sie kostiumami do tego serialu, bo dla Hollywoodu
    jest za gruba!

Nawet aktorki jak Jennifer Love Hewitt i Debra Messing noszace rozmiar 32 sa za grube!
    Rozmiar trendy to rozmiar amerykanski podwojne zero. Eva Longoria nosi rozmiar 00. Idem Kate
    Bosworth(47 kg -waga 12 letniej dziewczynki i 167 cm wzrostu), Keira Knightley, Nicole Ritchie i
    Anna Kournikowa (nazywana teraz (anna-rexic) nosza rozmiar 00.

Wiec dziewczynki, koniec ze schabowymi i i ziemniaczkami, bedziecie jadly tylko warzywka i owoce
    (max 800 kalorii).
    Obserwuj wątek
      • hotally Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:27
        to już było...
        • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:53
          hotally napisała:

> to już było...
          >
          Ale szkieletu Anny Kurnikowej jeszcze nie widzialam, i to ze aktorki z Desperate Houswives sa zmuszane
          do schudniecia tez nie slyszalam. Przeciez one sa ok, tym bardziej ze maja po czterdziestce, z wyjatkiem
          Evy Langorii.
      • magdaksp Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:32
        nie jestem ofiara mody wiec mam to w nosie:)
      • clockwork.orange Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:41
        a jennifer lopez i belucci? a shakira? scarlett johanson?

mnie to zreszta nie obchodzi, ja kocham jeść:)
        • inecita Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 16:33
          Keira podobno miała mega prblemy z wagą, była bulimiczką itd, więc...
          Ja ostatnio skoczyłam z 34 na 36 więc idę jakby w odwrotnym kierunku...
          Desperate Housewives na szkielety nie wyglądają, na pewno nie noszą poniżej 36
      • beadah Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:42
        To moze z innego frontu...
        Na targach mody w Madrycie odbywajacych sie w koncu miesiaca postawiono granice-
        indeks wagi dla modelek. Nie moze byc nizszy niz 18!
        Kilka miedzynarodowych agencji modelek bardzo sie obrazilo, bo wiekszosc z
        najpopularniejszych modelek "niedosiega" owego indeksu czyli waza za malo...W
        niektorych krajach firmy odziezowe zaczely zatrudniac modelki o "zwyczajnym"
        wygladzie- wielkoscia zblizone do potencjalnych klientek i spotkalo sie to z
        aplauzem ...
        Ja temu kibicuje... jes! jes! jes!
        • sumire Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:50
          a u nas pewnie durna moda na wieczne odchudzanie się utrzyma. pamiętam, jak
          kiedyś z wielkim zdumieniem śledziłam na innym babskim forum dyskusję o
          dziewczynach z reklam Dove, takich mniej smukłych ;) uczestniczki dysputy były -
          i to mnie naprawdę zdziwiło - oburzone, a niektóre zniesmaczone, że takie
          grube baby wzięli do reklamy, bo one by wolały utożsamiać się z wiotkimi
          topolami. i jedyną internautką, która broniła bardziej apetycznych kształtów w
          reklamach, była inna smukła topola, czyli ja, BMI poniżej 18 od zawsze ;)
        • mujer82 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:25
          A ja uwielbiam oglądać zdjęcia z hiszpańskich pokazów mody-tam są piekne
          kobiety,z kształtnymi biodrami i pełnym biustem, a nie chude szczapy z klatką
          piersiową gruźlika.Polecam!
      • ana-green Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:51
        Ja Longorii i Kournikowej dawno nie widziałam, ale jeśli one noszą 00 to ja
        jestem święty turecki.
        • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:57
          Przed chila widzialam ich foto w Elle francuskiej, na Kurnikowej wszytko wisi jak na kosciotrupie. Eva
          Langoria tez straszliwie schudla.
          • totalna_apokalipsa Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 09:32
            W polskiej edycji Kajah po ciązy tak wszyczuplili programami komputerowymi, ze
            poszła o to cała awantura. Można wszystko, a jesli Kurnikowa chce jeszcze
            kiedykolweik grać w tenisa, to nei moze tego zrobić, bo autoamtycznie ja to
            wyeliminuje ze sportu. Zresztą - równei dobrze mozna by promować modę na
            samobójstwa, albo narkomanię ...
      • foamclene Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:55
        phi,
        same zdechlaki beda po ulicach chodzic...
        800 cal paczka warzyw na patelnie, dwie kromki razowego i jeszcze chalwe da sie
        upchnac w limicie na wieczornym serialu ;)
      • ex_oriente_lux Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 18:57
        Już się robi! :P
      • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:00
        Jak ktoras z Was dobije do rozmiaru 30, to niech napisze co jadla plizz.
        • ex_oriente_lux Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:12
          Na śniadanie, yyy jakie śniadanie?!? Na obiad powietrze i potem koniecznie przed 17:00!!! mały kawałek powietrza. Kolacji brak, bo wiadomo. No i 20 litrów wody popijać cały dzień.
          • pump_it_up Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:16
            o nie, a ja przytylam 4 kg;D i czuje sie bardzo dobrze, lepiej niz wczesniej:)
            macie jakies nowe foto kurnikovej i longorii/
      • histoire_d_o Czy slyszalyscie o forach pro-ana 18.09.06, 19:17
        jeanluc.croix.free.fr/comparaisonimages.htm
        • ex_oriente_lux Re: Czy slyszalyscie o forach pro-ana 18.09.06, 19:23
          buahahahah :)
          ale to pewnie ku przestrodze i nie wypada się śmiać ;)
        • nie-niebieska Re: Czy slyszalyscie o forach pro-ana 19.09.06, 09:08
          straszne!!!!!!! obudzilam sie, kawy nie bedzie...
        • off-line Re: Czy slyszalyscie o forach pro-ana 19.09.06, 17:27
          O Boże...
          Nigdy nie byłam fanką sylwetki J. Lo, ale gdy ją zobaczyłam na "prawdziwym"
          zdjęciu stwierdziłam, że ma piękną figurę.
          O co chodzi w tej stronie? O pro-ana słyszałam, ale jak cel ma takie
          przerabianie zdjęć?
      • nadinka_nadinka Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:21
        histoire_d_o napisała:

>
        > Wiec dziewczynki, koniec ze schabowymi i i ziemniaczkami, bedziecie jadly tylko
        > warzywka i owoce
        > (max 800 kalorii).

hihi, tyle to ja na obiad zjadam :P
        • wildorchid Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:30
          taa jak nie moda na kobiety-chlopcow to na kobiety-12 letnie
          dziewczynki.przeciez to oblesne-a to zdjecie flynn Boyle na Playboyu-chyba
          zwroce caly lunch:P
          o rozmiarze 00 juz dawno wiadomo,big deal.jak one wszystkie wygladaja-bosworth,
          richie ,beckham ,flynn boyle-uczestnicza w konkursie na najbardziej klekoczace
          kosci:P zbiera na wymioty.
          i mowi to rozmiar 36:D
      • mujer82 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 19:22
        histoire_d_o napisała:

> jestescie za grube! Trzeba bedzie noscic rozmiar 00 amerykanski, czyli 30 franc
        > uski.
        >
        > Felicity Huffman, aktorka grajaca w Deperate Houswives noszaca rozmiar 36, nie
        > morze oddychac w
        > ciuchach przygotowanych przez osoby zajmujace sie kostiumami do tego serialu, b
        > o dla Hollywoodu
        > jest za gruba!
        >
        > Nawet aktorki jak Jennifer Love Hewitt i Debra Messing noszace rozmiar 32 sa z
        > a grube!
        > Rozmiar trendy to rozmiar amerykanski podwojne zero. Eva Longoria nosi rozmiar
        > 00. Idem Kate
        > Bosworth(47 kg -waga 12 letniej dziewczynki i 167 cm wzrostu), Keira Knightley,
        > Nicole Ritchie i
        > Anna Kournikowa (nazywana teraz (anna-rexic) nosza rozmiar 00.
        >
        > Wiec dziewczynki, koniec ze schabowymi i i ziemniaczkami, bedziecie jadly tylko
        > warzywka i owoce
        > (max 800 kalorii).

Nosiłam ten rozmiar jako 16-latka.Koszmar!Zero biustu. Nigdy więcej.To nie był
        mój wybór tylko geny i hormony.Dobrowolnie się nigdy na to nie skażę.Jak nie
        możecie kupić nic w normalnym rozmiarze to polecam polskie firmy
        dziewiarskie-ciuchy z zachodu znacznie ustępują im pod wzgledem jakości, a i
        cena korzystniejsza.A co do mnie-wolę jazdę na nartach i ruch niż dietę.I
        jednocześnie normalne jedzenie-takie jak pyszne ciasto z jabłkami,które jem w
        tej chwili.
        • charade Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 20:31
          Oto zajebiście "piękna" Kate Bosworth po odchudzeniu. Czy któras z Was ma
          naprawdę ochotę tak wyglądać ? :)

hopka.pl/z278
      • histoire_d_o pro-ana 18.09.06, 19:29
        www.pro-ana-nation.com
        Zobaczcie jakie maja linki do portali pro-ana.
        • hotally Re: pro-ana 18.09.06, 19:40
          ale My nie chcemy wyglądać jak pro ana
          To nie jest sexy..
          • lilith_191 Re: pro-ana 19.09.06, 10:42
            taaa.. a jeszcze dziś w onecie mignęły mi fotki z pokazu, bodajże geox, na
            sezon letni 2006/2007. Hmmm... a figury modelek zdecydowanie nie wygladały jak
            wieszaki, wręcz przeciwnie.
            Pro ana - owszem, ale o ile przyjemniej byłoby wiedzieć,że granica
            perfekcyjnosci nie jest już tak wysoka.Pozdrawiam
      • rzesa20 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 18.09.06, 22:46
        kochanego ciała nigdy za dużo:)
      • deczko Prawdziwy koszmar 18.09.06, 23:11

xc2.xanga.com/db6b6550d273347175513/b31782839.jpg
        • charade Re: Prawdziwy koszmar 19.09.06, 09:56
          Wygląda jak charakteryzacja do "Świtu żywych trupów".

deczko napisał:

>
          > xc2.xanga.com/db6b6550d273347175513/b31782839.jpg
          >
      • zettrzy Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 04:35
        buahahaha
        w Hollywood najbardziej wzieta jest ciagle J Lo i Angelina, to dopiero
        "wieszaki", kolejne miejsce na skali pieknosci ma Beyonce, rozmiar bodajze 44
        czy 46, no ale to jest obraz zza oceanu a nie to co scieka do prasy francuskiej
        polecam tez siostry Williams, maja niesamowite notowania jako role model, takze
        w zakresie wygladu
        chude kosci sa totalnie niemodne od dobrych pieciu-szesciu lat, a ta sie tutaj
        wyrywa z dietami, buahahahaha
        • ziereal Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 12:51
          Angelina nosiła rozmiar 36..wiec gruba nigdy nie byla.
          A Beyonce, od 38 do 42, nie zadne 44 czy 46, lol. Nie wiem skad to info.
          • zettrzy Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 15:47
            ziereal napisała:

> Angelina nosiła rozmiar 36..wiec gruba nigdy nie byla.
            > A Beyonce, od 38 do 42, nie zadne 44 czy 46, lol. Nie wiem skad to info.

z amerykanskiego internetu
            Angelina nie jest gruba, ale nie jest tez chuda
          • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 21:24
            Ona ma wlasna agencje DEZinformacyjna.
            • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 21:35
              histoire_d_o napisała:

Zapomnialam dodac, ze wg. tej agencj ona nosi jak widac po zdjeciach na jej Galerii Moda min. 48
              francuskie w biodrach, co daje 52 wloskie. Czy tyle co szczuplutka, przecietna Amerykanka z wyjatkiem
              takich miast jak Hollywood.
              Przecietna Amerykanka ma trudnosci z wejsciem do windy w Europie. Widzialam cos takiego w
              Amsterdamie, malo nie padlam, w rodzince kazdy musial brac winde osobno, takie mieli rozmiary
              pupci.

• zettrzy Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 20.09.06, 06:03
                mowisz o mnie?
                jestes albo slepa albo glupia albo jedno i drugie - ja nosze rozmiar 40,
                buahahaha, przetrzyj sobie monitor bo ci muchy zapstrzyly
                skoro schodzimy na tematy osobiste, to jak tam twoje konskie gacie? szykuje sie
                kolejna liposukcja? a moze zaczekasz jeszcze troche az ci tylek i uda urosna do
                takiego rozmiaru ze zaslonisz przecietna Amerykanke?
                Hollywood to ty moze i widzialas ale byl to Hollywood kolo Pierdzienic Gornych,
                to sie nie wypowiadaj ignorantko
      • weronka77 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 09:20
        Będzie problem....Na mnie właśnie 36 jest duużo za duży;-(((Noszę 34 i ciągle
        chudnę.
        • vivis_cortez Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 09:33
          matko, kolejne wcielenie parisienne? :-)
          • charade Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 09:49
            A tak nawiasem mówiąc, to dieta tych pań, to: rano na śniadanie łyk powietrza,
            na obiad niuch kokainy, a na kolację znowu łyk powietrza, bo przecież nie można
            się na wieczór najadać !

A jesli chodzi o Angelinę Jolie, to w tej chwili ona też jest jakaś
            anorektyczna. Niestety, bardzo przez to zbrzydła.
            • asiawoodstock Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 10:34
              Żadne trendy nie zmuszą mnie do tego, żeby tak niezdrowo wyglądać. Noszę
              rozmiar 38, czasem 36 i się sobie podobam. Ewentualnie mogłabym coś zrobić z
              fałdką tłuszczyku na brzuchu, ale ćwiczenia powinny wystarczyć. Nie będę się
              głodzić, bo to nie ma sensu. Nienajedzona kobieta jest nieszczęśliwa i nerwowa.
              Poza tym, włosy tracą blask, wypadają, łamią się paznokcie i w ogóle
              beznadzieja. Ja jestem piękna (na swój sposób oczywiście :D) i zdrowa!
              • yavanna86 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:19
                Keira Knightley na 30 nie wygląda...spokojne 34 bym jej dała,nno ale...
                Notabene mam 38 i jak widać z tematu,nie będę musiała chudnąć :P niech się
                trzydziestkiszóstki martwią:P
        • ogr_shrek Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:35
          Może masz tasiemca albo innego robala?
      • daggy4 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:22
        ja nosze rozmiar 00 amerykanski i jestem b.sexy tak, ze nie opoiadajcie
        farmazonow
        • asiawoodstock Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:26
          Wklej zdjęcie swojej sylwetki, to ocenimy czy 00 rzeczywiście jest sexy :)
          • daggy4 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:29
            wystarcza mi meskie ochy i achy. w kobietach nie gustuje!
        • titta Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 21:40
          Masz 12 lat czy 150 cm wzrostu?
      • ogr_shrek Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 11:33
        A czy ty widziałaś/widziałeś statystyczną amerykankę? Ubrania rozmiar 00 to
        chyba na nos sobie wsadzi.
      • bitch.with.a.brain Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 12:30
        Na razie nie jest źle,bo np w H&M najmniejszy dostępny rozmiar to amerykańska
        czwórka.
        A ja liczę,że zawitaja u nas wreszcie dwójeczki.a jak schudnę to moze nawet
        jedynka się przyda:)
        • elfia4 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 14:54
          Masz na myśli rozmiar 34 z h&m?? Przecież to całkiem duże ubrania. Zwykle noszę
          tam 34/xs, czasem 36 i nie uważam się za kościstą, wręcz przeciwnie, ale nie
          jestem też wysoka, więc to co innego.
          Zresztą moja siostra w Anglii nic na siebie nie moze dostać, bo topi się w
          najmniejszych rozmiarach spodni:)i musi szukać właśnie takich xxs lub małych xs
          Podejrzewam, że w to amerykańskie 00 zmieściłaby się połowa Polek bez żadnej
          diety:))))
          • bitch.with.a.brain Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 16:08
            chodzi mi o 34 z H&M czyli najmniejszy rozmiar tam.Zastanawialam sie dlaczego
            się w tym topię i okazało się,że to odpowiednik amerykańskiego rozm 4
      • ivvette Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 13:00
        Ja nie będe musiała. Noszę 34/36 .P
      • alex_koz Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 14:29
        kto ma ochote niech chudnie ja nie zamierzam;)
      • kamila29091 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 15:16
        Niedoczekanie tych szalencow. przy wzroscie 179 waze ledwo 54 kilo. Ale i tak
        nosze 8 i nie mam zamiaru chudnac. Niech Pamela anderson schudnei ona jest zbyt
        bujna, nie ja.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • daggy4 PyTaNiE 19.09.06, 15:22
          chyba sie nie rozumiemy.
          to ja chyba nie wiem jaki to jest rozmiar 36?
          mowimy o numeracji francuskiej z ktora nie mam wprawy.

36 francuskie = 42 wloskie = ? amerykanskie

ja mam 173 wzristu i waze 53 kg i teraz juz nie rozumiem co to jest rozmiar 8,
          ktory nosi kamila29091
          • mpaulk Re: PyTaNiE 19.09.06, 16:06

> to ja chyba nie wiem jaki to jest rozmiar 36?
            > mowimy o numeracji francuskiej z ktora nie mam wprawy.
            >
            > 36 francuskie = 42 wloskie = ? amerykanskie
            >
            > ja mam 173 wzristu i waze 53 kg i teraz juz nie rozumiem co to jest rozmiar 8,
            > ktory nosi kamila29091

36 francuskie to 40 wloskie i amerykanska 2/4 oraz brytyjska 8. Rozmiar 8
            amerykanski to brytyjska 12 czyli 38/40.
            strasznie to skomplikowane, czesto pojawiaja sie na forum skargi na skopana
            rozmiarowke. Amerykankie 0 to powinno byc 32, ale tak naprawde to zazwyczaj
            opdowiada polskiemu rozmiarowi 34/36.
            pzdr,
            p.
            • edavenpo Re: PyTaNiE 19.09.06, 16:35
              OK… Gwoli wyjasnienia

ROZMIAR 36

UK 36
              FR 38
              USA 4

Od czasu do czasu kupuje w gapie z amerykanska rozmiarowka i tam rozmiar 0 jest
              naprawde malutki. Pracuje z Azjatka ktora nosi ten rozmiar ale ma 1.55 wzrostu i
              jest naprawde drobniutka.

Nicole Richie ma rozmiar 00 – jest to rozmiar naprawde malenki bo ona jest
              bardzo drobna (jakies 1.52 czy cos takiego) I strasznie wychudzona:

static.sky.com/images/pictures/1437625.jpg
              www.eog.com/uploadedImages/images/MISC/walkingdead1.jpg

Dla porownania patrzac na amerykanska rozmiarowke I biorac pod uwage ze
              wiekszosc ubran schodzacych do tak malych rozmiarow bedzie miala rozmiar 1, to
              rozmiar 00 na polskie byly gdzies pomiedzy polskim 30 a 28!

Trend w Hollywood owszem jest na super chudosc rozmiaru 00 – mozna sobie nawet
              wynajac profesjonalnego trenera ktory doprowadzi cie do takiego stanu za pomoca
              diety glodowej i intensywnych cwiczen. Modne sa tez operacje na pomniejszenie
              piersi aby dodac do efektu chudosci.
              • daggy4 Re: PyTaNiE 19.09.06, 16:47
                to ja odwoluje moj rozmiar 0, bo nosze wloskie 40 albo 38 (jeansy maja chyba
                uniwersalna numeracje i nosze w rozmiarze 26)

czyli jesli sie nie myle to UK 36 = ITA 42

w kazdym razie dobrze mi w mojej skorze :), Nicole Richie jest b.aseksualna
                • kamila29091 Re: PyTaNiE 19.09.06, 19:52
                  Bardzo przepraszam mialo byc 38, nie 8, jeszcze raz sorki. A niemieckie 10 to
                  38, a 8 to 36 polskie.
                • titta Re: PyTaNiE 19.09.06, 21:39
                  UK ma rozmiarowke: 8=36; 10=38 itd.
                  Poza tym w praktyce kazda firma szyje wg. wlasnej rozmiarowki wiec lepiej
                  patrzec na rozmiary w centymetrach (Uniwersalne zdaje S=36 (EU)=42(It)=8UK to
                  mniej wiecej 92/64/88 tylko kto sie tego trzyma? Wszyscy zawyzaja (ostatnio w
                  pewnym dunskim katalogu spotkalam sie z 36=94/68/88) bo klijetki lepiej sie
                  poczuja jak wejda w 36 czy S. Tak wiec to nie modelki chudna a rozmiarowka
                  rosnie ;)
              • histoire_d_o Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 19.09.06, 22:16
                histoire_d_o napisała:

Zapomnialam dodac, ze wg. tej agencj ona nosi jak widac po zdjeciach na jej Galerii Moda min. 48
                francuskie w biodrach, co daje 52 wloskie. Czy tyle co szczuplutka, przecietna Amerykanka z wyjatkiem
                takich miast jak Hollywood.
                Przecietna Amerykanka ma trudnosci z wejsciem do windy w Europie. Widzialam cos takiego w
                Amsterdamie, malo nie padlam, w rodzince kazdy musial brac winde osobno, takie mieli rozmiary
                pupci.
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• histoire_d_o Re: PyTaNiE 19.09.06, 22:45
                edavenpo napisała:

> OK? Gwoli wyjasnienia
                >
                > ROZMIAR 36
                >
                > UK 36
                > FR 38
                > USA 4
                >
                > Od czasu do czasu kupuje w gapie z amerykanska rozmiarowka i tam rozmiar 0 jes
                > t
                > naprawde malutki. Pracuje z Azjatka ktora nosi ten rozmiar ale ma 1.55 wzrostu
                > i
                > jest naprawde drobniutka.
                >
                >
                > Nicole Richie ma rozmiar 00 ? jest to rozmiar naprawde malenki bo ona jes
                > t
                > bardzo drobna (jakies 1.52 czy cos takiego) I strasznie wychudzona:
                > Trend w Hollywood owszem jest na super chudosc rozmiaru 00 ? mozna sobie
                > nawet
                > wynajac profesjonalnego trenera ktory doprowadzi cie do takiego stanu za pomoca
                > diety glodowej i intensywnych cwiczen. Modne sa tez operacje na pomniejszenie
                > piersi aby dodac do efektu chudosci.
                Jak zwykle edavepo ma racje i ne szczka byle co na forum jak babsztyl z Hameryki. Trend ba chudyosc
                pojawil sie w latach 90tych a jego apogeum przypada an rok, wktorym Karl Lagerfeld schudl do
                rozmiaru 36. Powiedzial, ze taka bediz teraz moda i tyle. Nie zatrudni modelki bardziej wchudzonej niz
                on. nie pamietam jak to dokladnie powiedzial, ale to cos w tym stylu.
                Zdjecia Kurnikowej ukaza sie jutro w francuskiej Elle wychodzacej jutro.
                W stanach te ekstremalne diety polaczone z coachingiem to robia furore. Lindsay Lohan, Nicole Ritchie,
                Misha Barton zostaly wykreowane jako ikony tej mody (blondynka, superchuda, opalona i glamour)
                dzieki stylistce mody Rachel Zoe (ktora sama jet chuda jak kosciotrup), ktora wylansowala ten wyglad
                boh?me-anonorexique w LA "Tylko skora i kosci);
                Pojawilo sie tez mnostwo forum pro-ana, w ktorym dziewczyny szukaja wskazowek jak zostac
                szkieletem.
                • wee_monstar Re: PyTaNiE 19.09.06, 23:23
                  To apogeum to juz byl rok 2001.
                  Czy ktos jeszcze pamieta Twiggy. Chude modelki nie sa wynalazkiem lat 90.
                  ps. Opalona Misha Barnton? Chuda Lindsay?
                  • histoire_d_o Re: PyTaNiE 19.09.06, 23:43
                    wee_monstar napisała:

> To apogeum to juz byl rok 2001.
                    > Czy ktos jeszcze pamieta Twiggy. Chude modelki nie sa wynalazkiem lat 90.

Ogladalam niedawno "Pretty woman", zdaje sie rok produkcji 1989. Richard Gere kupujac jej ciuchy
                    mowi, nosisz rozmiar 40 (tak ltumaczyli w wersji francuskiej), co mialo znaczyc "jestes szczupla i sexy".
                    Pare lat temu Sean Connery w jakims fimie z CatherineZeta-Jones mowi o niej, ona nosi rozmiar 36,
                    tzn. kanony piekna w niespelna 10 lat stracily min. 4 rozmiary.
                    Twiggy to byl fenomen "unique". Wtedy modelki nie zarabialy takich kolosalnych stawek jak w erze
                    Claudii, Naomii, Cindy etc.
      • cioccolato_bianco Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 20.09.06, 00:25
        a ty jaki nosisz?
        • mojave Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 20.09.06, 08:55
          najlepsze w tym wszystkim, jest to, że w USA gwiazdy sa coraz bardziej chude a
          ulica coraz grubsza (uogólniam oczywiście)
      • mirror43 Re: Rozmiar 36 bedziecie musialy schudnac, bo 20.09.06, 10:00
        Jak widac w innym watku tendencja jest odwrotna.

Niektorzy jedza stale schabowe z ziemniaczkami i nadal maja rozmiar 30.
        47 kg to nie jest waga 12 letniej dziewczynki, ja wazylam tyle w liceum:)
        Skad wzielas te bzdury?
        Moja kolezanka ze studiow wazyla 52 kg i byla okragla.
        Moja mama wazy teraz 49 kg, a wcale nie jest chuda hehe:)))
        Tu jeszcze dochodzi budowa kosci, przemiany materii, aktywnosci sportowej itd. itp.
        Jak ktos tylko siedzi (np. za biurkiem) i je nawet warzywka, to i tak predzej
        czy pozniej przytyje.
        Macie pie***lca z ta nadwaga i niedowaga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka