Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozróżniacie?

20.09.06, 17:30
    chodzi mi o to, czy rozróżniacie swoje ubrania na te, ktore nosicie tak normalnie na codzien, np. do pracy czy na uczelnie i te, ktore przeznaczone sa na jakies specjalne okazje? nie mowimy tutaj oczywiscie o rzeczach typu suknia balowa, ale np. spodnica z satyny, elegantsza bluzka, perły na szyje (niekoniecznie prawdziwe:)i wiele innych. ja przyznje, ze czasem sie zastanawiam czy jakis zestaw pasuje do zwyklego biegania po ulicy, a z drugiej strony lubie styl inspirowany troche moda z przeszlosci, np. retro, a wiadomo jakie to rzeczy:) jak to jest z Wami, bo bardzo mnie to interesuje:P?
    Obserwuj wątek
      • maggi9 Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 17:42
        Raczej nie.
        Jako, że jestem(chyba) dosyć młoda to nie potrzebuje AŻ tak eleganckich ubrań(i praca też tego ode mnie nie wymaga)
        Wiadomo, że czasem zdarzy się jakaś elegantsza okazja ale wtedy po prostu łącze odpowiednio ubrania.Np banalna bluzka koszulowa biała może być raz elegancka-z żakietem a raz sporotwa ze sweterkowym bezrękawnikiem.A spodnie "garniturowe" tak samo-wystarczają odpowiednie dodatki.
        • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:06
          Mam 2 białe bluzki, które najczęsciej noszę na jakieś okazje, ale i tak nie raz
          zakładam je bez okazji do jeansów.
        • kasiamat00 Re: Rozróżniacie? 21.09.06, 20:03
          Organicznie nie znosze dzinsow i spodnic, wiec chcac nie chcac zazwyczaj chodze
          w spodniach "garniturowych". Poza tym zycie w akademiku skutecznie uczy
          posiadania niewielkiej ilosci ubran nadajacych sie na kazda okazje. Co
          oczywiscie oznacza, ze mam zawsze problem, gdy trzeba zrobic wieksze porzadki
          :). No i na moim wydziale nawet na obrone malo kto przychodzi w garniturze.
      • ex_oriente_lux Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:07
        W tym w czy biegam czasami po swoim miasteczku raczej nie wyjade na uczelnie
        czy gdziekolwiek dalej.
      • hiii Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:27
        niby nie dzielę ubrań na codzienne i na takie na "niezwykłe okazje", no ale są
        jednak pewne ubrania, których do pracy wkładać nie wypada, jak i takie, których
        nie wypada włożyć do opery czy teatru. strój musi być odpowiednio dobrany do
        sytuacji.
      • yavanna86 Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:41
        Rozróżniam - bo np. ciemnych kabaretek i innych siateczkowych rajstop,bluzek z
        odciętą całą górą nie noszę na co dzień.Z drugiej strony nie mam ciuchów z
        kategorii "dres do łażenia tylko w domu",jak już coś założę,to bezstresowo mogę
        wyjść w tym na ulicę;)
      • magdaksp Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:57
        nie rozrozniam
        • asiawoodstock Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 18:59
          Ja toże nie rozróżniam.
      • mikams75 Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 19:40
        ja rozrozniam, bo dobram stroj do sytuacji.
      • off-line Re: Rozróżniacie? 20.09.06, 20:50
        Nie. Mam kilka ciuchów, które nadaja sie tu, ale broń Boże nie nadają sie tam.
        Lecz można je zliczyć na palcach jednej ręki. Większość jest w miarę uniwersalna.
      • daggy4 Re: Rozróżniacie? 21.09.06, 08:59
        jak najbardziej tak.
        mam zupelnienie inne ciuchy do pracy niz na weekend czy wieczorne wypady.
      • aiczka Re: Rozróżniacie? 21.09.06, 15:41
        Ja mam tak, jak pewnie każdy - ileś rzeczy, które nadają sie tylko do jednego
        zastosowania i ileś, które wkomponowują się w stroje na różne okazje (wszelkie
        jednobarwne bluzki, proste spodnie/spódnice można uzupełnić "na oficjalnie" lub
        "na luzacko" etc.).
        • panda74 Re: Rozróżniacie? 21.09.06, 15:48
          Nie rozróżniam.
          Jak mam wielka "galę" :) to po prostu kupuję ciuch specjalnie na tę okazję...
          Ale tych okazji praktycznie nie mam, więc nie zawracam sobie tym głowy. Zreszta
          ja mam bardzo prosty styl - dżinsy, żakieciki (kocham!), buty na płaskim
          obcasie, kolorowe torebki. Lubię dodatki - wisiorki, kolczyki.
          Pozdrawiam :)
      • keepersmaid Re: Rozróżniacie? 21.09.06, 16:07
        Ja mam trzy kategorie:

- dom/weekend/sport - czyli rzeczy, w ktorych do pracy nie pojde (dres, podarte
        dzinsy, sportowe t-shirty, kolorowe adidasy i plazowe klapki, etc.)
        - praca i inne - czyli wszystko od letnich sukienek do srednio wytartych
        dzinsow i gladkich adidasow (dress coda niet)
        - rezerwa moralna - czyli rzeczy, w ktorych wlasciwie nie chodze, ale mam na
        wszelki wypadek (pantofle na obcasach, jakis kostium, jakies rzeczy wieczorowe
        i pol wieczorowe)

A czasami mi odjezdza i zakladam wieczorowy top do podartych dzinsow, ale to
        inna bajka i raczej weekendowa.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka