Dodaj do ulubionych

Pytanie do znających Turcję

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.06.06, 16:18
Bardzo prosiłabym o informacje na temat tego co można zwiedzić w (dalszych i
bliższych) okolicach Adany orac za ile i jak można się dostac z Turcji na
turecją część Cypru. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i propozycje gdyż
spędzę w tym kraju cały sierpień i chciałabym jak najlepiej wykorzystać czas.
Pozdrawiam wszystkich podróżników:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: Pytanie do znających Turcję IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.06.06, 17:13
      Moi drodzy, nie wierze, ze na forum o Turcji moge dostac informacje tylko o
      wielkosci basenu w wypasionym hotelu;-). Jest tu ktos kto wie cos wiecej?:)
    • janan2 Re: Pytanie do znających Turcję 09.06.06, 19:54
      Cypr kosztuje 135 Euro na 3 dni z lokalnym biurem Pach Tour.Jeśli masz konkretne
      pytania to napisz jeszcze.Przyleciałem dziś a na wycieczkach spędziłem 8 dni z 14.
      • Gość: Dorota Re: Pytanie do znających Turcję IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.06.06, 23:45
        Strasznie dzieki za odpowiedz:) interesuje mnie glownie cena promu Turcja-Cypr
        (skad i za ile) orac ewentualnie cena noclegow na cyprze (w czesci tureckiej
        badz greckiej, warunki "bądźjakie"). pozdrawiam:)
        • janan2 Re: Pytanie do znających Turcję 10.06.06, 14:53
          Prom kursuje z Alanii.W cenie są 2 noclegi w części tureckiej a w greckiej
          trzeba płacić oddzielnie.Uważać na przejści€ na stronę grecką,zamiast pieczątki
          w paszporcie przejście podbić na kartce.Turcy wydają a Grecy akceptują bo przy
          powrocie wiza może choć nie musi stracić ważność zależy na kogo trafi i jaki ma
          humor bo z tym bywa różnie.Cześć.
          • Gość: bartolus Re: Pytanie do znających Turcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:13
            Na forum arabia.pl www.arabia.pl/component/option,com_forum/Itemid,84/
            możesz popytać w podforum o Turcji.
          • Gość: dorota Re: Pytanie do znających Turcję IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.06.06, 19:32
            super:) dzieki. Jeszcze mam pytanie ile kosztuje sam prom (granice przekraczam
            tylko w 1 strone i chce noclegow poszukac na wlasna reke) Pozdrawiam
            • janan2 Re: Pytanie do znających Turcję 10.06.06, 20:08
              Pytać bezpośrednio na promie w porcie,kursuje co 2 dni w sezonie częściej,ale
              napewno taniej niż podana cena z lokalnym biurem podróży gdzie wykupuje się
              wycieczki po cenie którą podałem.Nie pytałem o rejs w jedną stronę.
    • joasia8 Re: Pytanie do znających Turcję 28.07.06, 14:13
      Moga podpowiedzic,że z okolicach samej Adany nic nie ma, bo to bardzo
      przemyłowe miasto.60 km od Anany jest miasto Mersin nawt polski kunsulat tam
      jest, miasto nadmorskie,taka Gdynia.Jeszcze kawalek dalej jes Kiz Kalesi, gdzie
      kilkaset metór od morza znajdują się dobrze zachowane ruiny zamku na wyspie-
      można zwiedzac dopływając np.rowerem wodnym.Jeszcze kawałek dalej jest Silifke-
      to miejsce skąd odchodzi prom na Cypr,ale ceny nie znam.
      Pozdrawiam
    • amoniaaa Polecam Kapadocję :-)))) 28.07.06, 14:29
      100 USD kosztuje prom na cypr ale musisz tam nocować (bilet w dwie strony).
      Warto zobaczyć Kapadocję (koniecznie). Wybraliśmy się też na jeep safari w góry
      i też było super bo można zobaczyć zupełnie inną Turcję a nie tylko te piękne
      hotele i baseny... Nie polecam wycieczki "Manavgat".... godzina stateczkiem w
      jedną stronę... średnia wycieczka :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka