Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    09.10.06, 16:56
    co sądzicie o tym sklepie
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: terranova 09.10.06, 16:57
        szmatex
        omijam szerokim lukiem!
      • zdanka1 Re: terranova 09.10.06, 17:05
        Jeszcze jakieś dwa lata temu dało sie tam kupić chociaż sztruksy - teraz to
        tylko mozna sie pociąć - lumpeksy maja lepszy wybor...
      • tunrida81 Re: terranova 09.10.06, 17:37
        nie polecam. Żadnego wyboru, nic ciekawego. Rok temu kupiłam spodnie, zapłaciłam
        100 zł, wyglądały na porządne i co mechaca się do tej pory co kwałek, że nie
        mogę juz nadążyć z goleniem supełków.
        • meetsue Re: terranova 09.10.06, 17:58
          masówka i słaba jakość... niby duzo przecen, ale podejrzanie za duzo...
          nie będę jednak kłamać, że nic od nich nie mam. owszem zdarzyło mi się kupic
          t-shirt i bluzke na ramiączkach i przyznam, że są ok, choć nie było to nic
          nadzyczajnego. ot zwykłe bluzeczki.
          jednak raz o mały włos zdarzyło mi sie kupić kurtkę... dzięki Bogu opatrzność
          cuzwała i nie kupiłam... za kilka dni, pół miasta w nich chodziło :) wyglądało
          to zatrważająco! ;)
      • freda30 Re: terranova 09.10.06, 18:08
        dzieki za opinie własnie miałam tam sie wybrac jutro byłam ostatnio ze 2lata
        temu,skocze jednak do silesi city
        • oxy_gen_86 Re: terranova 09.10.06, 18:24
          Anoo wlasnie - co do tego lumpeksu. Ostatnio we Wroclawiu na Swidnickiej weszlam
          do sklepu (z daleka widzialm, ze z ciuchami wiec weszlam). Szukalam jakiejs
          fajnej bluzki do jeansow. I jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylam na
          bluzce napis firmowy, ze to Terranova! <szok>

Dlatego obiema rekami (nogami tez;P) podpisuje sie pod dziewczynami, ze
          asortyment jak w najgorszym szmateksie
      • modlisshka kiedyś/dziś 09.10.06, 18:47
        kiedyś fajny sklep. teraz szmaciarnia
        • pump_it_up Re: kiedyś/dziś 09.10.06, 19:01
          znalazlam tam ostatnio dwie swietne bluzki:) po praniu nic sie z nimi nie
          stalo:) zwlaszcza jedna jest super, taka w stylu 80's. ze sciagaczem i
          opadajacym na ramiona dekoltem:)
      • ala1986 Re: terranova 09.10.06, 19:41
        Kiedyś całkiem fajny sklep, teraz jedna ze szmaciarni ("święta trójca"
        szmaciarni: house, cropp town, terranova). Chociaż nie powiem, czasami tam
        wchodzę, oglądam i z reguły wychodzę :))) Jak już się skuszę, żeby coś
        przymierzyć (bo zdarza im się coś ciekawego) to niestety okazuje się, że tu coś
        odstaje, tu się źle układa i ogólnie wygląda nieciekawie. Chociaż coś tam od
        nich w mojej szafie by się znalazło.
        • paulinaa Re: terranova 09.10.06, 19:59
          > Kiedyś całkiem fajny sklep, teraz jedna ze szmaciarni ("święta trójca"
          > szmaciarni: house, cropp town, terranova). Chociaż nie powiem, czasami tam
          > wchodzę, oglądam i z reguły wychodzę :))) Jak już się skuszę, żeby coś
          > przymierzyć (bo zdarza im się coś ciekawego) to niestety okazuje się, że tu
          coś

ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą
          • ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:10
            > ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą

Ja ich nie porównuję. Napisałam, że to jest moja lista szmaciarni - sklepów, w
            których raczej nic ciekawego się nie trafi, więc szkoda tam wchodzić i tracić
            czas (głónie mam na myśli wzornictwo, jakość to inna kwestia).
            • paulinaa Re: terranova 09.10.06, 20:11
              ala1986 napisała:

> > ojjj nie porównywałabym croppa i housa z terranovą
              >
              > Ja ich nie porównuję. Napisałam, że to jest moja lista szmaciarni - sklepów,
              w
              > których raczej nic ciekawego się nie trafi, więc szkoda tam wchodzić i tracić
              > czas (głónie mam na myśli wzornictwo, jakość to inna kwestia).

a ja housa i croppa uwielbiam :)) chociaz nie wiem jak ostatnie kolekcje bo nie
              miałam ostatnio czasu na zakupy ale w ten weekend zamierzam to nadrobic :)
              • ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:17
                > a ja housa i croppa uwielbiam :)) chociaz nie wiem jak ostatnie kolekcje bo
                nie
                >
                > miałam ostatnio czasu na zakupy ale w ten weekend zamierzam to nadrobic :)

Kwestia gustu. Cropp kiedyś (jak wchodził na rynek) miał lepsze ciuchy i tańsze
                niż teraz. Kupiłam tam takie boskie szorty i bokserkę i byłam bardzo
                zadowolona :)
                Z housem natomiast jest tak, że zawsze mnie zwabi reklama (obecna kampania mi
                się bardzo podoba), wejdę, przejdę się między wieszakami i wyjdę. W ogóle mi
                się nie podobają ich ciuchy. Niedawno na forum był wątek odnośnie kolekcji
                house'a, która wejdzie na sylwestra - będzie super ale to, co jest teraz (i od
                dawna było) to ogólnie porażka. Trafiają się perełki ale niezwykle rzadko.
                Szkoda :(
                • ala1986 Re: terranova 09.10.06, 20:19
                  A wracając jeszcze do Terranovy - w tym roku mieli całkiem fajne tank topy na
                  przecenie ;)
                • paulinaa Re: terranova 10.10.06, 19:10

> Kwestia gustu. Cropp kiedyś (jak wchodził na rynek) miał lepsze ciuchy i
                  tańsze
                  >
                  > niż teraz. Kupiłam tam takie boskie szorty i bokserkę i byłam bardzo
                  > zadowolona :)
                  > Z housem natomiast jest tak, że zawsze mnie zwabi reklama (obecna kampania mi
                  > się bardzo podoba), wejdę, przejdę się między wieszakami i wyjdę. W ogóle mi
                  > się nie podobają ich ciuchy. Niedawno na forum był wątek odnośnie kolekcji
                  > house'a, która wejdzie na sylwestra - będzie super ale to, co jest teraz (i
                  od
                  > dawna było) to ogólnie porażka. Trafiają się perełki ale niezwykle rzadko.
                  > Szkoda :(

hmm byłam dziś. niestety kolekcja croppa zupelnie nieudana:( za to house ma
                  sporo fajnych rzeczy:)
        • krolciak Re: terranova 09.10.06, 20:05
          Nie przesadzajmy, house i cropp są jednak trochę lepsze.

Kupiłam kiedyś w terranovie bluzkę, po dwóch praniach się skurczyła:/...
      • paulinaa Re: terranova 09.10.06, 19:52
        nie lubie. aczkolwiek jakies pół roku temu cos mnie podkusiło i weszłam-
        przeszłam w koło i juz kierowalam sie w strone wyjścia gdy ujrzałam śliczna
        brązową bluzeczkę:) taka a la tunika świetna :) kupiłam ja za 65zł, ale poza
        nia nie mam nic z tego sklepu i raczej tam nie zaglądam
        • dakota77 Re: terranova 09.10.06, 20:14
          Kupilam sobie kilka rzeczy w Terranova, ale nie w POlsce i jestem bardzo
          zadowolona.
          • by_niebo Re: terranova 09.10.06, 20:19
            a ja lubię ten sklep. mam kilka rzeczy od nich i nic się z nimi nie dzieje. chociaz najnowsza kolekcja mnie rozczarowała :/
      • glamourous Re: terranova 09.10.06, 21:35
        Ja kilka lat temu kupilam sobie u nich calkiem porzadny jasnoszary skorzany
        plaszcz. Fajny, dopasowany, do kolan. I az wierzyc mi sie nie chcialo ze to
        skora, bo kosztowal chyba ze 120 zl... Ale skora i owszem! Plaszcz jest
        oryginalny (ten kolorek!) dobrze skrojony i elegancki. No ale to bylo kilka lat
        temu. Od tamtego czasu weszlam moze ze dwa razy do Terranovy w warszawskich
        Alejach, i zawsze zawracalo mnie niemal od progu. Te wiszace nitki, krzywe szwy,
        ogolnie kiepsko skrojone i kiepsko uszyte "badziewki" z nieciekawych materialow...
        Nie wiem, czy jeszcze zdarzaja sie takie perelki jak moj plaszcz za stowe...
      • emila40 Re: terranova 10.10.06, 08:49
        kiedyś to był naprawdę fajny sklep, ale jeszcze tak z 4, 5 lat temu, no i
        oczywiście nie miał wtedy takiej konkurencji jak teraz w postaci hm, czy trochę
        lepszej zary. Sama często tam kupowałam, szczególnie na Dworkowej i w Alejach i
        np. płaszcz szary, wełniany kupiony z 4 lata temu, za niemałe wtedy pieniądze
        do tej pory b. dobrze wygląda. Ale teraz to zwykła szmaciarnia się z tego
        sklepu zrobiła, ciekawe dlaczego??
      • daggy4 Re: terranova 10.10.06, 09:43
        okropny!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • lunalovelight Re: terranova 10.10.06, 10:48
        nie wchodze nawet tam.
      • maggi9 Re: terranova 10.10.06, 10:55
        Terranova jest jednym z tych sklepów do którego czesto wchodze albo mam ochote wejść skuszona niskimi cenami ale nigdy przenigdy nie moge tam nic kupić.
        Raz kupiłam jeansowy kapelusz.Trzyma się jak dla mnie świetnie.Ale reszta ubrań tam jest taka troche szmatława i w większości nie w moim stylu
      • kasiaczernia Re: terranova 10.10.06, 11:42
        Czasami tam zaglądam z czystej, kobiecej ciekawości, ale wychodzę z niczym:-(((
        Ale macie rację, Terranova teraz a kilka lat wcześniej to dwie różne marki:-(((
        Zeszli na szmaty:-(((
      • rzesa20 Re: terranova 10.10.06, 12:07
        sklep wygląda prawie jak lumpeks...a ciuchy czasami gorsze niż z lumpeksu,
        szczególnie na wyprzedażach. choć nie powiem mam stamtąd spódnicę, 2 koszulki i
        spodnie...
        spodnie identyczne jak ta pani ma
        serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,3647366.html?i=3
        za 19,90, mam je rok i są w całości;)))
        • iron_wanienka Re: terranova 10.10.06, 21:41
          zgadzam sie-pare lat temu to byl fajny sklep na poziomie, teraz-szkoda
          gadac...wchodze tylko kiedy maja przeceny a i tak nigdy nie moge znalezc
          niczego na poziomie.przyklad? bluzki, ktorych konce wygladaja jak uciete
          nozyczkami(mam jedna, nosze'po domu'odkad pozawijala sie po praniu).mam tez
          sweter za 90zl,m ktory z xs rozciagnal sie do l i czesto musze go'golic'.dodatki
          (torebki, paski, czapki)moze i sie trzymaja, ale na reszte szkoda czasu i kasy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka