jamajkaaa Re: Modne imię... 24.02.07, 22:11 no nie :) to wątek z pazdziernika a ja głupia myslałam,że nowy i się teraz zastanawiam co tu robi moja córcia i mój wpis na "starym" nicku :D:D no to teraz z dumą moge się pochwalić, że ta mała dziewczynka trochę wyżej to moja jest :P:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
kiarah Re: Modne imię... 25.02.07, 00:02 Hmmm...ja bym nie patrzyla na to, czy imie jest modne, bo potem w klasie sa trzy dziewczynki o tym samym imieniu. Mnie rodzice dali niemodne imie, malo kto tak sie nazywa w moim roczniku i w sumie uwazam, ze to fajne. Kiedy bylam mala chcialam w sumie miec jakies "typowe" imie i nie lubilam swojego, ale teraz bym go nie zamienila na inne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
o.dzieciol Re: Modne imię... 25.02.07, 14:41 spotyka się pewne chodzące wypadki - jak (autentyczne!) Daisy Bocian czy Dolores Stolnica. zblazowani rodzice koniecznie chcą żeby ich dzieci były światowcami, tylko nie zastanawiają się, że niekoniecznie to w efekcie dobrze wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
kora_111 Re: Modne imię... 25.02.07, 20:16 W tych spisach w ogóle nie zauważyłam (może przeoczyłam) imienia Edyta, a wg mnie jest przepiękne, i chyba trochę zapomniane. Podoba wam się? Ja, jeśli będę miała córkę, to nazwię ją właśnie Edyta. Z mękich od dawna podoba mi się imię Jonasz, chociaż nie znam osobiście nikogo o tym imieniu. Ze znanych osób na myśl przychodzi mi jedynie Jonasz Kofta. Mój kolega stwierdził, że imię to pachnie biblią. Odpowiedz Link Zgłoś
kora_111 Re: Modne imię... 25.02.07, 20:21 A ja sama dołączam się do grona Mart. Fakt, że noszę to imię sprawia iż nie jestem w stanie ocenić czy jest ładne, czy brzydkie :) W każdym razie w moim otoczeniu strasznie dużo Mart mniej więcej w moim wieku ( pierwsza poł. lat 80.). Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Modne imię... 25.02.07, 22:24 Ktośtam wyżej napisał, że beznadziejnie brzmią stare, polskie imiona "na" nastolatkach... Ja jestem rocznik '90, a wśród swoich znajomych (w moim wieku, +/- rok) mam Józia, Stasia, ze dwóch Kazików, Marylę, Elkę i Anielę, że o Mariach nie wspomnę. I w połączeniu z osobami imiona wcale nie brzmią śmiesznie, powiedziałabym, że bardzo pasują :) Ostatnio znajoma nazwała swoją córeczkę Irena. Irenka, na pewno będzie jedna w przedszkolu ;) Mam na imię Luiza. Brzmi jak z brazylijskiego serialu, no ale cóż :D Nigdy nie było i raczej nie będzie popularne, może dlatego mimo wszystko je lubię. Moje typy: żeńskie - Barbara, Eliza, Olga, Natasza, Ida, Laura, Apolonia (Pola), dużo tego :D męskie - Daniel, Miron (po Białoszewskim ;)) Olaf, Marcel, Sergiusz, Remigiusz oraz nieśmiertelny Jakub. Jeśli kiedykolwiek dorobię się córki, to nazwę ją (chyba) właśnie Barbara, imię raczej międzynarodowe.. syna chyba Daniel, też międzynarodowe. No i oba nie brzmią dziwacznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
star105 Re: Modne imię... 26.02.07, 09:40 Mam na imię Ewa, moja córka - Róża, siostra - Monika, mama - Helena , jedna babcia - Gloria, druga - Iwa, ciocia - Karina, jedna kuzynka - Malina, druga kuzynka - Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Modne imię... 26.02.07, 09:52 Moje imię brzmi Liliana. Kiedyś się go bardzo wstydziłam (gdy byłma w podstawówce) - chciałam być Anią, Kasią, Małgosią itp. Teraz uważam, że to bardzo oryginalne imię i cieszę się, że Mama nie podążyła za masówką, tylko nazwała mnie tak, żebym się wyróżniała w tłumie :D Tak, czy siak, mi się zawsze podobało imię Joanna, ale ostatnio jakoś mniej. Gdzieś czytałam, że dziewczynom podoba się Amelia - mi się bardziej ono kojarzy z głupkowatą, grubą i złą kobietą z książki "Mała Księżniczka", niż z tą subtelną dziewczynką z filmu "Amelia". Fajne są też imiona: Blanka, Diana, Ida, Laura (moje z bierzmowania), Nina. I myślę, że łatwe do wymówienia dla obcokrajowców:) Żebyście słyszały, jak Francuzi wymawiają Asia - Asza :D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś