czosnek_niedzwiedzi 27.10.06, 17:27 Co sądzicie o tatuażach. Ładne? Modne? Zdrowe? Pożyteczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Tatuaże 27.10.06, 17:30 ladne jesli wykonane przez fachowca.czy modne?nie wiem.kiedys mialam inne zdanie nt tatuazy, nie podabaly sie mi, uwazalam je za cos co brzydzi cialo. choc przyznam,ze widzialam kilka naprawde ladnych i slicznych tatuazy i powoli zmienilam zdanie. czy zdrowe?hmmm kazda ingerencja w cialo nie jest zdrowa.wiec raczej nie sa zdrowe. a czy pozyteczne? bywaja tatuaze pozyteczne, jakis czas temu czytalam o tatuazach dla ludzi,ktorzy zdecydowali sie na oddanie swoich narzdow po smierci.w takim przypadku owszem sa pozyteczne.ale ogolnie tatuaz ma zdobic cialo.choc nie zawsze jest ozdoba. Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Tatuaże 27.10.06, 17:32 mam jeden mały tatuaz w malo widocznym miejscu:) z tatuazem jest tak: ani to zdrowe ani szkodliwe (o ile robione profesjonalnie) pozyteczne??? chyba ze chcesz, by latwiej bylo Cie po smierci zidentyfikowac;) ładne? tu jak kto uwaza, moim zdaniem ładne. kwestia gustu i wzoru czy modne? nie wiem, przy tak powaznej ingerencji (jak by nie patrzec- na cale zycie) moda jest ostatnim kryterium jakim powinien sie czlowiek kierowac. decyzje tzreba powaznie przemyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
yia Re: Tatuaże 27.10.06, 17:34 Mam dwa tatuaże. Z perspektywy czasu wydaje mi się, że zecydowałam się na nie trochę pochopnie. Nie żebym jakoś strasznie żałowała - ale potrafiłabym obejść się bez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Tatuaże 27.10.06, 17:42 Mam jeden na łopatce. Uwazam ,ze zrobione przez profesjonalistę są ok ale co za duzo to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: Tatuaże 27.10.06, 19:35 Ja sie bardzo zastanawiam nad zrobieniem sobie tatuazu... Chce wytatuowac wazny dla mnie napis na przedramieniu. W sumie jestem zdecydowana, jednak jedynym ALE dla mnie jest praca... Czy nie bede miala problemow z zatrudnieniem majac tatuaz w tym miejscu :/ Nie jestem i nie bede Pania z biura, Pania adwokat tudziez Pania lekarz - powazne zawody w moim przypadku odpadaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Hanureku 28.10.06, 09:29 Znam osobiście kilku nauczycieli ,lekarzy i "poważnych" panów/panie z biura ,którzy mają tatuaże i nikt im z tego powodu kłod pod nogi nie rzucał. Mój mąż jest ticzerem;-) i ma tatto /zadnych problemów/ Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Tatuaże 27.10.06, 21:13 nie lubię, moim zdaniem szpecą, nawet te "ładne wykonane przez profesjonaliste" Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Re: Tatuaże 27.10.06, 21:32 nie mój styl szybko się nudze a tego się trudno pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkowa Re: Tatuaże 27.10.06, 21:43 mnie sie nie podobają, z modą nie mają nic wspólnego, zdrowe - raczej tak, aczkolwiek nie zawsze, pożyteczne? jakoś tego nie zauważyłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Tatuaże 27.10.06, 21:48 ani ladne, ani zdrowe, ani pozyteczne i tak jakby wychodzily z mody - ciekawe co za pare lat beda robic te zony modne ktore teraz chodza wytatuowane, bo to usunac bardzo trudno i zostaje po tym blizna Odpowiedz Link Zgłoś
maga.m Re: Tatuaże 28.10.06, 11:12 a po co usuwac? jakos nigdy nie zauwazylam zeby byly modne, zreszta jak mogly by byc modne, skoro nie są "sezonowe" i gdy raz się je zrobi to, jak piszesz, ciezko usunac wyobrazasz sobie sytuacje: na pokazie prady czy innego YSL na sezon letni proponuja zrobic motylka na czole, i wszystkie modelki z pokazu (a pozniej te faszyn wiktims), zamiast makijazu, leca do studia, zeby te tatuaze robic, a na sezon zimowy okazuje się, ze to pase i wogule powinna byc jaszczurka na policzku... tatuaz to nie model spodnicy czy kolor szminki, nie traktuje sie go jako "trend", jak ktos robi go, bo uwaza ze jest modne, to ja uwazam ze ten ktos jest malo rozgarniety. a jak sprawa dobzre przemyslana, to po co usuwac? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Tatuaże 28.10.06, 22:25 > jakos nigdy nie zauwazylam zeby byly modne, to ile masz lat? przeciez w latach millenijnych to byl szal, kazdy musial je miec, najlepiej w jakims widocznym miejscu - na lydce, dloni, czole, kolo ucha, stopie - tyle ze nie kazdy chcial miec permanentny, wiec sie namnozylo malarzy na skorze, ktorzy robili czasowe tatuaze (zmywalo sie toto w ciagu miesiaca) pierwszy taki tatuaz, wokol kostki, mialam w styczniu 1999, ostatni, na lydce, w maju 2003 - i po tym ostatnim juz nie chcialam nastepnego, bo zrobilo sie passe a po co usuwac - wlasnie po to zeby tego nie miec kiedy nam sie znudzi; i niestety permanentny tatuaz to pulapka, bo z usuwaniem sa potworne klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Tatuaże 28.10.06, 17:33 niektóre mi się podobają i gdybym się nie bała igły i o swoje zdrowie to bym sobie na pewno zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
czosnek_niedzwiedzi Jakie jest Wasze zdanie? 29.10.06, 15:57 Kiedyś tatuaże stosował "element", "git ludzie", więźniowie (pomijam np. żołnierzy, marynarzy i tym podobnych). Teraz tatuaże robią sobie normalni ludzie, zwłaszcza młodzi? Odpowiedz Link Zgłoś