Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dżinsy, tylko firmowe?

29.10.06, 12:16
    czy nosicie tylko firmowe dżinsy? ja jakoś nigdy nie mogłam się przekonać do
    dżinsów niefirmowych, a tym bardziej takich z bazaru czy targu. Ostatnio
    poszukuję dżinsów i te firmowe (wrangler, lee, big star) nie wyglądają ładnie
    na moim tyłku. Za to znalazłam za 70zł spodnie niefirmowe, które leżą
    świetnie. Czy noszenie takich spodni to obciach?
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 12:25
        przestalam kupowac jeansy marek, ktore cenia je jak te hamerykanskie, a szyja
        pod lodzia... ni jak sie maja te spodnie do tych, ktore kupowalam jeszcze jako
        bardzo mloda dziewczyna...
        nie kupuje takze nike'ow produkowanych w chinach za kosmiczna sume nie wiedziec
        czemu skoro sila robocza taka tania :) a cena dokladnie jak w dolarach
      • audrey_horne Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 12:25
        Obciach to kupowac cos TYLKO DLATEGO, ze jest firmowe. Ja tam nikomu na metke
        nie patrze i zawsze podziwiam dziewczyny, ktore potrafia znalezc ladne,
        porzadnie ciuchy za niewielka cene. Jesli dzinsy dobrze leza i nie wygladaja
        tandetnie, to dlaczego mialabys ich nie kupic?
      • foamclene Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 12:26
        nie slyszalam, zeby niska cena kiedykolwiek byla wyznacznikiem "obciachu"...
        :) moim zdaniem mozesz nosic z duma skoro leza ladnie
      • jaleo Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 12:28
        W calej mojej karierze jeansowej, najlepiej na mnie lezaly zwykle jeansy z GAP,
        tylko niestety tego modelu juz nie robia. Dla mnie glowna kategoria wybierania
        jeansow jest wyglad i to, czy dobrze w nich wygladam, a nie metka.
      • maggi9 Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 12:30
        Do pewnego czasu uznawałam jeansy tylko firmowe.
        Ale niestety jestem jakaś nieproporcjonalna czy coś i musze brać co jest.Mam jedna pare jeansów "niefirmowych".To prawda różnią się jakością wykonania, materiału ale nie są jakieś tragiczne.A leżą całkiem nieźle.Prawie rok noszenia już wytrzymały:)
      • bitch.with.a.brain Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 13:15
        Kupuje tylko w sklepach specjalizujących sie w dzinsach (americanos, lee,
        wrangler)z bardzo praktycznego powodu. To jedyne miejsce gdzie spodnei są
        różnicowane jeśli chodzi o długość. jakieś proste spodnei z innego sklepu moge
        skrócić, ale rozszerzane tracą fason. Zreszta skrocenie kosztuje 25-30 zł.
        a na bazarkach to w ogóle cieżko dostac coś na drobną dziewczynę. Ja nosze
        dzinsy 26 (25)/32
      • nessie-jp Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 13:29
        Noszę takie ciuchy, które dobrze na mnie leżą i które mi się podobają.
        Musiałabym upaść na głowę, żeby się zamartwiać metką lub jej brakiem! :))

PS. Moje najlepsze dżinsy są 'od Wietnamczyka' - po prostu najlepiej leżą i nie
        straciły fasonu przez 7(!) lat. Prosty, uniwersalny krój bootcut.
      • life_stylee Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 14:19
        Obciachem jest zadawanie takcih pytań. A jak by ci wszyscy napisali, że jest
        obciachem, to co .. wyrzuciłabyś te jeansy ?? Z restzą na tym forum trzeba
        niektóre odp brać przez pryzmat.
        P.S.
        Nie absolutnie, nie jeste obchciachem ! Noś je sobie spokojnie tylko nie pytaj
        się o takie rzeczy :/
        ;/
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 15:02
        Ja od 3 lat noszę tylko firmówki. Przedtem nosiłam zwykłe spodnie. Uważam, ze
        jeśli mnie na to stać to mogę. Gdybym nie miała dość kasy ubierałabym tańsze
        jeansy. Każdy może nosić to co lubi i na co go stać. Jak Ci sie te spodnie
        podobaja to nie patrz na cenę i brak metki.
      • maga.m Re: dżinsy tylko porządne i dobrze leżace 29.10.06, 15:05
        bez wzgledu na marke i cene. obciach to noszenie marki dla marki
        • myszka_333 Re: dżinsy tylko porządne i dobrze leżace 29.10.06, 15:39
          wszystkie moje dżinsy są markowe, ale to wynika z tego że zakupy odzieżowe robię
          w miejscach typu Arkadia czy Galeria Mokotów.
          co do obciachu.Obciachem jest noszenie markowych ubrań które nijak nie
          współgrają z sylwetką,a wręcz ją zeszpecają (nieważne jak wyglądam w ciuchu byle
          tylko metka była od ach i och projektanta).
      • m0nam Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 15:47
        Kiedys nosiłam tylko markowe, bo tylko markowe były dobre gatunkowo, porzadnie
        odszyte i nie tandetne.
        Teraz kupuje czesto tez te markowe, ale mam tez w swojej kolekcji jeansy z
        sieciówek : zara, reserved, promod, kappahl.

Nie kupuje natomiast nigdy na bazarach - dotyczy to wszystkich ubrań, w tym tez
        jeansów. Mój styl odbiega znacznie od oferty bazarowej i dlatego tam nie zagladam.
        • icanchange Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 17:09
          ale na bazarze są ubrania w różnych stylu... nie wszystkie są różowe czy
          moro :) wystarczy dobrze poszukać :)
          • icanchange Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 17:10
            różnych stylACH oczywiście. pardon.
            • m0nam Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 17:44
              Nie kwestionuje faktu, ze i na bazarach sa fajne rzeczy, ja jednak wybieram
              sprawdzone sklepy.
      • cioccolato_bianco Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 15:57
        tylko takie jeansy, ktore dobrze leza :)
      • olianka Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 16:58
        paulinka84 napisała:
        Za to znalazłam za 70zł spodnie niefirmowe, które leżą
        > świetnie. Czy noszenie takich spodni to obciach?

Obciachem jest zadawanie takich głupich pytań.
      • alex_koz Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 17:25
        podstawowe kryterium wyboru dzinsow to nie firma, ale fason. jak dobrze leza to
        biore;)
        • yavanna86 Re: dżinsy, tylko firmowe? 29.10.06, 19:44
          bierz i się nie przejmuj :) zobacz, ile na FM narzekania, że dżinsy nie leżą,
          skoro Ci pasują, to jest najważniejsze...
      • daggy4 Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 12:16
        ja tylko firmowe, ale pewnie tylko dlatego, ze takie najlepiej na mnie leza.
        wszyskie >no name< jakie widzialam mialy jakies zgubne szwy, ale brzydko
        wszysty zamek, ale jeszcze cos innego...
      • khaki3 Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 12:38
        Jesli sa ladne, fajnie sie w nich czujesz, odpowiadaja Tobie to co komu do tego
        czy sa firmowe czy nie? lepsze sa te w,ktorych wygladasz ladniej niz te
        firmowe,w ktorych bedziesz zle sie prezentowac.
      • axasa2 Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 13:12
        Firmowe? Czyli np. LEE, LEVI'S, WRANGLER? Nie nosze, bo uwazam, ze to obciach ;-
        ). Nie znosze naszywek firmowych, ktore czynia spodnie reklamowkami. Ostatnio
        kupilam klasyczne, granatowe w RESERVED (bo tylko takie uwazam za stosowne do
        pracy). Jakbym dostala gdzies ladne, granatowe niefirmowki - to bym kupila.
        Wole jeansy ze sklepow firmowych, ale nie slynnych z szycia jeansu
      • k1k2 Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 17:56
        nosze tylko jeansy ktore dobrze leza, a czy sa firmowe czy nie to dla mnie
        sprawa drugorzedna. na twoim miejscu bym te jeansy kupila.
        • vivis_cortez Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 18:02
          mam duże dupsko, wiec kupuje dżinsy, które na mnie dobrze leżą. Nieważne jaka
          firma je wyprodukowała...
          • annie_laurie_starr Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 18:22
            Ma zasade: na dzinsy nie wydaje wiecej niz 150 PLN. Po prostu uwazam, ze
            dzinsy sa takim elementem garderoby, ktory nie powinien byc drogi. Wiekszosc
            moich dzisnow jest markowych kupionych w USA za 25-50 dolarow. Bardzo dziwia
            mnie wysrubowane ceny za markowe dzinsy w PL. Dlatego olewam to i nie kupije
            ich.
      • blue_phoebee Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 19:02
        Jeśli chodzi o mnie... (dawno już nie gościłam na forum) nie raz miałam dżinsy
        niewiadomego i bazarowego pochodzenia, rozwlekały się i po kilku praniach już
        nie opinały figury tak jak zaraz po zakupie. Wybieram więc z doświadczenia
        dżinsy sprawdzone, w sklepach młodzieżowych, bo tylko w takich się ubieram. Od
        razu jak kupuje inne części garderoby biorę także dżinsy. Nie czuję ujmy w
        fakcie, że nie mam dżinsów Levisa, Wranglera, Big Stara czy Americanosa, bo to
        nie moje klimaty... lubie jakieś "przekombinowane wzory" i unikatowe... a poza
        tym na dżinsach z w/w firm zawsze jest coś, co z odległosci kilku kilomentrów
        świadczy, że są kupione właśnie tam... NIE BĘDĘ ROBIĆ REKLAMY... chodzę w tym
        co lubię... pomimo, że często nie ma zróżnicowanych długości... jestem
        oryginalna... bo moje dżinsy mają "mankiety" na nogawkach... bardzo lubię tak
        je nosić:D
      • azazela Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 19:23
        tylko firmowe, dokladniej jeden model jednej marki a to dlatego ze jestm dosc
        nie wymiarowa po pierwsze wysoka a wedlug producentow polskich tanszych marek
        kobieta moze miec maksymalnie 175 cm a po drugie jestem, jak to okreslia moja
        super szczupla kolezanka, "szczesliwa posiadaczka bioder" wiec zostaja mi tylko
        markowe sklepy:P
      • n_nicky Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 19:44
        jeszcze do niedawna zarzekałam się, że nie kupię innych dżinsów niż Lee,
        Wrangler itp.; od czasu, gdy kupiłam dżinsy straight-leg w Cubusie - mój
        najlepszy zakup w życiu jeśli chodzi o dżinsy, zmieniłam zdanie.

>Czy noszenie takich spodni to obciach?
        absolutnie nie

• donna_bianca Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 20:53
          tylko firmowe (wrangler, lee, big star) ;)) ten ostatni jest najlepszy;) hehehe
          • donna_bianca Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 20:57
            wymiekam czytajac takie posty;))
            • kinky5 Re: dżinsy, tylko firmowe? 30.10.06, 22:12

Nie wiem ktore spodnie sa markowe a ktore nie....ale ja nosze jeansy 2 firm. A to dlatego ze w nich
              wlasnie wygladam dobrze i jestem zadowolona z jakosci spodni.
              Kupilam kiedys spodnie w GAP-ie, ponosilam moze z 2 razy i...oddalam mojej siostrze po po prostu nie
              wygladalam w nich dobrze.
              ktos moze mi zarzucic ze powinnam szukac, przymierzac ale wg. mnie po co mam marnowac czas
              skoro wiem gdzie znajde spodnie ktore beda mi odpowiadac?
              mniej znaczy wiecej
      • makki3 Re: dżinsy, tylko firmowe? 31.10.06, 10:05
        Ostatnio wybrałam się na poszukiwanie jeansów- wszystkie firmówki przeszłam i prawie że nie było co mierzyć (nie cierpię jeansów podartych i wytartych juz od nowości)- a te które mierzyła, wyglądały niezbyt fajnie (mam bardzo kobiecą pupę- i biodrówki odpadają, ale takich z wysokim stanem też nie lubię).
        Załamana weszłam do małego sklepiku z odzieżą dla młodzieży (w pasażu handlowym)- i tam znalazłam spodnie, które spodobały mi się od pierwszego wejrzenia:) przymierzyłam- leżały idealnie:) Cena- 55 zł(:- noszę je już trzeci miesiąc- i nie tylko ja sie nimi zachwycam. I wciaż mogę sobie kupic jeszcze jedną parę jeansów (albo i dwie)- bo nie wydałam kasy na metkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka