Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Proste nogawki, a kozaki.

03.11.06, 10:27
    Czy dzinsy prostymi nogawkami mozna wkladac do kozakow?? Probowalam i
    wchodza. Kozaki maja srednia cholewke, pasuja do spodnicy. Doradzcie cos.
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 10:57
        A na czym polega problem? Proste nogawki i kozaki to dobre polaczenie. jezeli
        mierzylas i dobrze to wyglada, to nos je w ten sposob. Glupio byloby upychac do
        srodka butow dzinsy bootcut:)
        • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 11:33
          Chodzi mi o to czy w ogole tak mozna nosic proste dzinsy, czy nadaja sie do
          tego tylko rurki albo rybaczki??
          • dakota77 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 11:37
            To zalezy od tego, jak waskie sa nogawki. Im wezsze, tym lepiej zwykle
            wygladaja.
            • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 11:39
              Sa calkiem proste, gora spodni obcisla.
          • maga.m Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 11:39
            mozna. jesli nie robią sie nad kozakami "balony" tzn. jesli nie wyglada to tak, ze do kolan obcisłe a powyzej "szerokie", jak bryczesy, to mozna.

zreszta, mozesz wszystko, nawet majtki zalozyc na glowe. nikt Ci tego nie zabroni. jesli cos wg Ciebie dobrze wyglada to nos.

• kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 12:08
          Wracam do pytania. Czy dzinsy o prostych nogawkach (odstaja na lydkach) mozna
          wkladac do kozakow??
      • maga.m Re: pytanie 03.11.06, 11:43
        to tym razem ja zapytam: jak wygladaja rurki, skoro nie są to własnie przylegajace na pupie spodnie z prostymi nogawkami???

• kolorowa99 Re: pytanie 03.11.06, 11:45
          Sa zwezane do dolu i maja lycre albo cos innego elastycznego. Te prodte nie sa
          elastyczne.
          • maga.m Re: pytanie (czepiam sie, wiem) 03.11.06, 11:49
            zwezane? wiec co to ma wspolnego z kształtem rurki? przeciez rurka jest "prosta" caly czas...

czepiam sie:p ale takie zwezane spodnie kojarza mi sie z marchewami:)

• kolorowa99 Re: pytanie (czepiam sie, wiem) 03.11.06, 11:54
              Moze zle to nazwalam. Mowiac rurki milalam na mysli dzinsy elastyczne, zwezane
              do dolu.
              • nessie-jp Re: pytanie (czepiam sie, wiem) 03.11.06, 17:56
                Zle to nazwałaś. Mówisz o spodniach typu skinny. Rurki to właśnie takie jak ty
                masz - spodnie o prostej nogawce.

Nie rozumiem, dlaczego tak się uporczywie dopytujesz, czy można :) A kto ci
                zabroni? Podoba ci się efekt? Jeśli tak, to myślisz, że ktoś zgadnie, jak te
                spodnie wyglądają pod cholewką buta? Noś na zdrowie.

Pewnie, że w spodniach przylegających i elastycznych (skinny) jest wygodniej, bo
                kozaki nasuwa się na nie tak jak na rajstopy. Ale za to bez kozaków te skinny to
                już nie wyglądają za ciekawie...
            • silencia22 Re: pytanie (czepiam sie, wiem) 03.11.06, 11:59
              marchewy są zwezane dopiero przed kostką, a rurki juz od kolan i w udach i
              zgięciu kolanowym idealnie przylegają,a marchewy nie
              • dakota77 Re: pytanie (czepiam sie, wiem) 03.11.06, 12:07
                Idealne rurki to takie, ktore na cale dlugosci przylegaja do nog.
      • foamclene Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 12:23
        probowalam upchnac moje zwykle jeansy niezbyt szerokie w wysokie buty...
        niby wsztsko wygladalo ok ale dopiero jak kupilam waskie marchewy vel rurki
        okazao sie to jest to
        mysle, ze wsystko zalezy od szerokosci cholewki jezeli nie jest zbyt waska moze
        wygladac dobrze nawet jezlei jeansy nie sa przy samej skorze
        • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 12:57
          Kurcze, chcialabym wykorzystac te dzinsy, ktore juz mam. Wydalam na nie trzy
          stowy i nie chcialabym musiec kupowac nowych.
          • foamclene Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 13:00
            przeciez sokpjnie mozesz nosic jeansy na buty... klasycznie...
            ja uznaje spodnie w butach za ekstrawagancje :) nie wiem czy odwaze sie tak
            wyjsc z domu, choc moje buty maja ladna marszczona cholewke i troche szkoda ja
            przykrywac
            • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 13:04
              Problem polega na tym, ze te spodnie niezbyt ladnie wygladaja na kozakach. Są
              na styk i niezbyt ladie to wyglada.
            • silencia22 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 16:28
              foam no co ty? spodnie w kozakach to ekstrawagancja?wg mnie swietnie to
              wygląda,oczywiscie trzeba miec co eksponowac(ladne nogi i cholewki kozaków:D) i
              niezwykle elegancko(i seksownie zarazem)...a twoje wysokie czerwone piptoły to
              dopiero ekstrawagancja..super masz te butki, tylko zastanawiam sie gdzie w nich
              mozna chodzic po tych naszych polskich chodnikach...na uczelnie takie buty
              chyba smiesznie by wyglądaly...jak uwazasz?

• foamclene Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 18:17
                ja juz nie bywam na uczelni ;) stara jestem :)
                faktem jest, ze buty sa raczej do samochodu z kierowca ;) niz do chodzenia
      • life_stylee Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 17:27
        Spodnie w kozakach to fajna sprawa. Ja samam osobiście tak chodzę. I przyznam,
        że mniej mi się podoba jeśli buty są zakryte (spodnie na butach).
        TE czerwone buciki są cacy. Nie wiem czy na uczelnie, ale na pewno na miasto,
        na zakupy, na psotkanie towarzyskie, czy nawet do pracy. To zależy jaki kto ma
        tryb życia i styl.
        Pozdrawiam
        • foamclene Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 18:20
          nie wiem dlaczego nie moge sie przemoc do tych nogawek wewnatrz...
          specjanie kupilam spodnie :) staje przed lustrem i widze, ze wsyztsko gra -
          fajnie to wyglada, ale jeszcze tak nie wyszalam nigdzie...
          nie wiem skad te opory... jakies takie mi sie to wydaje strasznie modne
          moze mma lek przed nowosciami :) cale zycie nosilam szerokie spodnie na buty...
          • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 18:24
            Teraz sobie mysle, ze moze mnie chodzi o to samo. Probuje, niby wszystko jest
            ok, ale jakos nie mam odwagi wyjsc na ulice w spodniach wlozonych do kozakow.
            Stad pewnie ten watek.
          • nessie-jp Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 18:24
            A bo ty samochodowa jesteś. :) Jakby ci jeden z drugim raz dżinsy nasiąkły
            błotnistą wodą aż po kolana, to byś się przeprosiła z kozakami na wierzchu ;)

Ja w każdym razie dlatego właśnie noszę spodnie wpuszczone w kozaki - bo
            nienawidzę mokrych nogawek oblepiających mi nogi. A z kolei noszenie kozaków pod
            spodnie trochę się mija z celem, bo wygodniej założyć krótsze botki (tuż nad
            kostkę). A tak w ogóle to przeważnie noszę spódnicę do kozaków i nie mam
            problemu marchwiano-rurkowego...
            • kolorowa99 Re: Proste nogawki, a kozaki. 04.11.06, 10:11
              o estetyke chodzi. kiedys tez nie mialam samochodu, ajakos nie przyszlo mi do
              glowy, zeby wlozyc kozaki do spodni.
      • agness1992 Re: Proste nogawki, a kozaki. 03.11.06, 18:47
        jasne, że można. :)
      • ala1986 Re: Proste nogawki, a kozaki. 04.11.06, 16:20
        Do kozaków możesz upchać każde spodnie, oczywiście im bardziej przylegające do
        łydki, tym lepiej. Ale jeśli dobrze wyglądają nawet nieco szersze to wkładaj
        śmiało! A rurki (proste nogawki) raczej się "wkładają", chociaż to też zależy
        od szerokości cholewki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka