Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czepiam sie?

07.12.06, 15:30
    Wczoraj w sklepie x oglodalam swietne spodnie z ciemnego jeansu - obcisle,
    proste, waskie nogawki (raczej to nie byly rurki).
    Uszyte z mysla o szczuplych dziewczynach.

Nie widzialam ich dotad w zadnym innym sklepie. I tak - stoje sobie i ogladam
    (dodam, ze spodnie mialy ogromny popyt). Nagle do wieszaka podchodza 3 niezbyt
    szczuple dziewczyny. Zlapaly kilka par, do przymierzali i kasy. Wprawdzie nie
    widzialam jak prezentowaly sie w owych spodniach ale moge to sobie wyobrazic.

CZy niektorzy nie maja za grosz krytyki? Rozumiem, ze kazdy chce byc
    modny...ale za wszelka cene?!
    Obserwuj wątek
      • maggi9 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:32
        Skoro ich w tych spodniach nie widziałaś to trudno ocenić czy wyglądały dobrze czy źle.
        • oxy_gen_86 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:37
          Nie widzialam ale mozna sobie wyobrazic jak wygladaly - masywne uda wygladaja
          niezby atrakcyjnie w obcislych, opietych nogawkach.
          Mnie tez podoba sie wiele rzeczy ale niestety nie moge ich nosic:/
          • maggi9 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 17:37
            No tak ale czasem pozory mylą.Więc jeśli nie wiesz jak one wyglądały w tych spodniach to imho się troche czepiasz:)
            A tak poza tym jesli są z tym szczęsliwe niech sobie noszą.To chyba nie jest jakies przestępstwo, że ktoś nie dobiera ubrań do figury.
      • papryczka_ag Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:33
        Nie wiem czy się czepiasz. Ja też wychodzę z założenia, że są rzeczy, których
        się nie nosi chocby były supermodne. I tak też sądzę o rurkach na puszystych
        dziewczynach. Dla mnie wygląda to rażąco i przyznam że zawsze zwracam na to
        uwagę i mam odczucia będące mieszanką rozbawienia i politowania.
        Ale jeśli taka dziewczyna czuje się w nich lepsza, atrakcyjniejsza, a co za tym
        idzie - bardziej pewna siebie, to niech nosi na zdrowie.
        • ingeborg oceniam tylko siebie 13.12.06, 12:39
          Takie oceny typu "jestem okrągła więc nie kupię rurek" zachowuję tylko dla
          siebie. Inni niech noszą co chcą.
          Wakacje spędziłam w Paryżu i miałam takie fantastyczne poczucie tego, że
          choćbym załozyła na głowę majtki, i tak nikogo nie będzie to obchodzić. Tam
          ludzie ubierają się jak chcą, czasami lepiej, czasami gorzej, prawie zawsze
          ciekawie, bo wiedzą że robią to dla siebie a nie dla ocen innych.

Szkoda że taka długa droga przed nami do zdrowych postaw.
      • stara.krupczatka Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:35
        cóż, świata nie naprawisz:)
        a jak chcą wyglądać jak pół d...zza krzaka- ich sprawa. zresztą gdyby mi ktoś
        niepytany o zdanie zwrócił uwagę,że źle w czymś wyglądam też co najmniej bym go
        zmierzyła zimnym spojrzeniem...
      • cioccolato_bianco Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:36
        nie widzialas ich przeciez, wiec trudno oceniac jak w tych spodniach wygladaly,
        aczkolwiek ja se zgadzam, ze rurki i obcisle spodnie nie sa dla zbyt okraglych
        osob... aczkolwiek wiele szczplych dziewczyn tez nie wyglada w rurkach dobrze,
        zatem roznie bywa!

ps. skoro te spodnie byly w dosc duzym na nie rozmiarze...
        • neurona Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:54
          trudno powiedziec jak bedzie w tym przypadku, ale fakt, ze ja jestem b
          ostrozna. Dobieram idealna dlugosc spodnicy, idealny fason bluzki i buty tez
          musza miec idelany ksztalt do moich nog. Wiekszosc osob (w tym takie, ktore
          mnie widzialy nago), twierdzi, ze mam bardzo ladne cialo, zadnych dysproporcji
          itd., a ja jednak ciagle od siebie wymagam. Mieszkalam troche na zachodzie,
          gdzie sie widuje na ulicach dziewczyny z krzywymi nogami w mini, grupaski w
          obcislych bluzkach i kurcze - one sa szczesliwsze! Zazdroszcze im strasznie i
          jestem pewna, ze gdybym tam mieszkala dluzej, wrzucilabym na luz. Moze
          wygladalabym troszeczke gorzej, ale na 100% bylam szczeliwsza. W Polsce czuje
          wlasnie ciagle ze czegos mi nie wolno, na to jestem, za niska, na to za chuda,
          na cos innego za gruba, a tu mam za jasne wlosy, a tam za krecone, a w upale
          musze sie meczyc w rajstopach, a zima nie wolno ubrac sie do pracy w sweter
          itd.
        • bouble_bouble Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:58
          stety niestety podzielam zdanie papryczki_ag
      • nessie-jp Re: Czepiam sie? 07.12.06, 15:54
        Oxy, jeżeli to nie były rurki (czyli, jak rozumiem, zwężane nogawki na dole?),
        to proste dżinsy, zwłaszcza ciemne, dobrze leżą na krąglejszych osobach.

Pamiętaj, że w prostych dżinsach szerokość nogawki rośnie wraz z rozmiarem.
        Czyli przy numerze 42 już nic się raczej na niczym nie opina :)

A co do noszenia rzeczy, których się "nie powinno"... to sama już nie wiem.
        Kiedyś byłam wielką zwolenniczką takiego podejścia, ale ostatnio coraz częściej
        widzę, że są rzeczy, które chciałabym jeszcze za życia założyć, nawet jeśli to
        niby "nie dla mnie" ;)
        • calo Re: Czepiam sie? 07.12.06, 16:00
          czepiasz sie:)
          to ich sprawa, co nosza i jak w tym wygladaja.
          • jonowo Re: Czepiam sie? 07.12.06, 16:20
            Zawsze mi sie wydawało ze krąglejsze osoby komiczne wyglądają tylko w rurkach
            i "marchewkach"... ale zawsze jest okazja poczuć sie tą szczuplejszą i
            uprzywilejowaną :)
      • kamila29091 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 16:10
        Nie czepiasz sie, nietwoja sprawa co nosza, ale mozesz miec wlasne zdanie do
        wygladu ich w tych rzeczach
      • hanureku Re: Czepiam sie? 07.12.06, 16:17
        Wole rurki na J.Lo niz na Victorii Beckham.
        Szczerze? Czepiasz sie i to bardzo, zwlaszcza ze nawet nie widzialas tych dziewczyn ubranych w owe spodnie.
        • ania55 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 16:59
          Tak z ciekawosci pytam - jak grube byly te dziewczyny?

Kiedy jestem w Polsce zawsze mnie uderza jak bardzo ludzie krytykuja cudzy
          wyglad i jak bardzo sami bojac sie krytyki np. zadreczaja sie dietami. Widze
          tlumy zgarbionych smutnych chudzinek, ktore rozmiar 40 traktuja jako stworzony
          dla sloni.
          Uwazam ze sie czepiasz. Nie tylko nie widzialas ich w tych spodniach, ale
          chcialo ci sie na forum pisac ze je wziely z wieszaka. Niech sobie nosza na
          zdrowie - tak jak ktos tu napisal - woalabym zobaczyc te spodnie na Jennifer
          Lopez niz na Viktorii Beckham.

Uprzedzajac zarzuty - mam rozmiar mniejszy niz 40, jestem ostrozna z ubraniami
          ktore wybieram ale nie oburzaloby by mnie nawet gdyby grubaski wybieraly sobie
          bikini ze stringami i dwoma trojkatami na biust :)w sklepie.
      • woodpecker_from_mars Re: Czepiam sie? 07.12.06, 17:02
        oj, czepiasz sie...
        • kinky5 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 17:39
          czepiasz sie....to takie typowo polskie niestety "zagladac innym do
          przymierzalni" i jeszcze ich za to krytykowac. Czy Tobie sie zal zrobilo ze
          panienki sobie kupily, a Ty nie???
          co cie to obchodzi- przeciez to zadne bliskie ci osoby ktorymi moglabys
          obdarowac "dobra rada".
          a zreszta moda nie jest podzielona na grubych i chudych ale na odwaznych i
          zachowawczych.
          • oxy_gen_86 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 19:49
            kinky5 napisała:
            Czy Tobie sie zal zrobilo ze
            > panienki sobie kupily, a Ty nie???

Aaaaaaaa!! Teraz to z krzesla spadlam.
            Jak ktos skrytykuje, wyrazi wlasne zdanie to NA PEWNO jest ZAZDROSNY. Typowa
            polska mentalnosc...
            Nie, nie szkoda mi. Pare minut wczesniej zaopatrzylam sie w wymarzona
            torbe-sakiewke:)
            • kinky5 Re: Czepiam sie? 13.12.06, 09:10
              i bardzo dobrze...i trzeba bylo nawet caly sklep wykupic...moze wtedy bys sie
              soba zajela a nie panienkami....
              pozdrawiam!
        • hana83 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 18:00
          zgadzam sie czepiasz sie..... skoro sie w te spodnie zmiesciły, skoro był ich
          rozmiar, tzn ze mogą w nich chodzic.... przynajmniej ja wychodze z takiego
          założenia :)
          • annie_laurie_starr Re: Czepiam sie? 07.12.06, 18:10
            Skoro chcesz szczerej odpowiedzi: to niestety czepiasz sie. Kazdy ma prawo
            mierzyc co chce.
            • yavanna86 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 18:24
              Gdybyś je widziała i stwierdziła,że wyglądały klopsikowato...ale tak na wyrost?
              Też uważam,że warto dobrać ubranie do figury,ale mogłoby się okazać,że jednak
              się czepiasz;)
              • alex_koz Re: Czepiam sie? 07.12.06, 18:45
                czepiasz sie.
                • ghjp Re: Czepiam sie? 07.12.06, 19:04
                  czepiasz, czepiasz:)
                  • rzesa20 Re: Czepiam sie? 07.12.06, 20:04
                    podzielam zdanie koleżanek, czepiasz się, każdy może przymierzać i chodzić w tym
                    co mu się podoba
      • mariola.plotkara Re: Czepiam sie? 07.12.06, 20:07
        a nie pomyślałaś że ty wg nich jestes brzydka i jak możesz żyć z takim
        wyglądem?co za idiotyczny post:/
        • elka116 Re: Czepiam sie? 09.12.06, 16:29
          wg mnie tez sie czepiasz:). Faktycznie np. w niemczech ludzie chodza ubrani tak jak chca i jakos wszyscy to akceptuja... a w polsce? Tylko w wiekszych miastach jeszcze jakos sa w stanie zaakceptowc, ale w mniejszych miejscowosciach czepiaja sie tak, jak ty....
          nawet jesli wygladaja paskudnie, obrzydliwie i jak parowki to to nie jest moja sprawa, bo krzywdy mi nie wyrzadzaja.
          • annie_laurie_starr Re: Czepiam sie? 09.12.06, 16:47
            Dlatego Niemki maja zazwyczaj wyzsza samoocene, a nasze dzewczyny sa zakompleksione.
          • kc_mc Re: Czepiam sie? 10.12.06, 15:25
            No wlasnie, ja mam sama wiele kurtek zimowych, ciemnych, ale w zeszlym roku
            postanowilam zaszalec i stwierdzilam ze Zima i tak jest ciemna, wiec kupilam
            sobie prawdziwa kurtke na narty ( tylko nosze ja normalnie ) koloru rozowego -
            na fotce widac kawalek.
            Tu gdzie mieszkam ( De ) nikt nigdy nie zwrocil mi uwagi ze rozowa czy cos w tym
            stylu, pojechalam na Swieta do rodzicow i za plecami uslyszalam dwa razy -
            patrz, ona ma rozowa kurtke itp. Jejciu i co z tego ?
            Jak mnie denerwuja takie opinie, kazdy moze nosic to co chce, dlaczego ktos ma z
            czegos zrezygnowac no bo komus innemu to sie nie podoba ?
            Szczerze powiedziawszy mam to gdzies co kto sadzi, ubieram co chce i nikt mi nie
            zwraca uwagi, nikt sie na mnie tu krzywo nie patrzy, a Ci co krytykuja niech
            lepiej popatrza na siebie.
            Troche tolerancji !

• disa popieram 09.12.06, 16:48
        ja nigdy w zyciu bym nie ubrala bo jestem za szczupla ... ale ZA grube to juz
        zdecydowanie traumatyczniej w tym wygladaja....
        • sara81 Re: popieram 10.12.06, 15:56
          a ja wole 100 razy takie spodnie na ladnie wymodelowanych,kraglych[bron boze
          masywnych:P]nogach,no powiedzmy typ Belucci,Casta,Cambpell-niz na takich
          patykach jak twoje ,disa.to jest dopiero traumatyczne przezycie,wyschniete
          nozki,kosciste kolanka bleeeeee.oswiecim.ty juz nie jestes szczupla ani
          chuda ,ty jestes chodzaca trauma:DDDD
          ach-i zeby zaraz nie bylo-nosze 34 rozmiar ale i tak podobaja mi sie
          zaokraglone ksztalty,kobieta ma byc kobieta a nie szkapa
      • magdaksp Re: Czepiam sie? 09.12.06, 20:23
        naprawdę to jest taki wielki problem,ze ktos kto jest grubszy nosi wąskie spodnie?
        • elka116 Re: Czepiam sie? 10.12.06, 00:27
          annie_laurie_starr dokladnie:)

w takich chwilach chcialabym mieszkac w innym kraju. Wolalabym chodzic tak jak chce ubrana i z usmiechem na twarzy niz ciagle analizowac i myslec: "nieee, jeszcze ktos pomysli, ze brzydko wygladam", "nigdy tego nie wloze, to nie dla mnie:(". Podziwiam dziewczyny, ktore ubieraja to co chca, mimo iz nie maja idealnych wymiarow:), bo to jest prawidlowa postawa:)
      • irasiadd Re: Czepiam sie? 10.12.06, 14:28
        Ostatnio pewien psycholog stwierdził, ze kobiety sa wobec innych kobiet
        krytyczne bo denerwuje je to,ze te inne maja odwage byc soba. Czyli mimo
        tego,ze nie sa idealne,to nosza to co im sie podoba, to co wyraza ich osobowosc.
        • envy_me_baby Re: Czepiam sie? 10.12.06, 14:56
          tak. czepiasz sie. nie wiem o ile byly za grube, ale powiem Ci, ze to, ze ktos
          nie nosi rozmiaru 36 nie znaczy, ze musi ubierac sie w workowate spodnie. nosze
          rozmiar 38, rurek bym nie zalozyla, ale nie nosze innych spodni niz takich z
          prostymi nogawkami. i wierz mi, gdybys zobaczyla mnie w workowatych spodniach
          czy w jakichs nieobcislych, umarlabys ze smiechu ;) wszystko zalezy od tego czy
          ma sie zgrabne nogi. a kazdy moze nosic sobie co chce.
      • demi18 Re: Czepiam sie? 13.12.06, 04:01
        Hmm.. tylko jedna osoba zadała tu konkretne pytanie: jak bardzo "okrągłe" były
        te dziewczyny? Bo ty piszesz:"3 niezbyt szczupłe". A co to właściwie znaczy ????
        Miały poważną nadwagę??? Jeżeli tak- to rurki może rzeczywiście nie są dla nich.
        Jeżeli nie- to zastanówmy się troszkę o czym w ogóle piszesz : ): )........Bo
        np.dla takiej modelki(180 cm i 50 kg) to dziewczyna, która mierzy 170 cm i waży
        powiedzmy 54 kg jest już pewnie GRUBA! I tutaj chyba powinnyśmy zadać sobie
        pytanie- co się dzieje z czasami, w których przyszło nam żyć i z tymi dziwnymi
        KANONAMI PIĘKNA Z WYBIEGÓW??? całe szczęście coraz więcej osób uważa, że
        nienaturalne wychudzenie jest "passe", a rurki ładnie wyglądają na naturalnych
        kształtach- nie grubych, ani chudych- tylko takich w sam raz: )))
        ...a tak w skrócie- tak. Czepiasz się: )
      • merda Re: Czepiam sie? 13.12.06, 11:45
        Podejzewam,ze te dziewczyny wybraly sobie rozmiar odpowiedni do ich
        figury,dlatego tez te spodnie mogly na nich ladnie lezec.
        Nie rozumiem twojego toku myslenia,jak ktos jest przy kosci to jak sie ma
        ubierac? Mam kolezanke dosc grubiutka ,ktora zawsze nosi obcisle spodnie i
        fajnie w nich wyglada.Nie wyobrazam sobie jej w jakis luznych jeansach,jeszcze
        by ja pogrubily.
        Czepiasz sie kolezanko,zyj i pozwol zyc innym.
      • daggy4 Re: Czepiam sie? 13.12.06, 12:22
        tak
      • kiarah Re: Czepiam sie? 13.12.06, 12:36
        Wbrew pozorom grubsze dziewczyny czasami wygladaja lepiej w ciuchach blisko
        ciala niz w workowatych. Pod warunkiem, ze oczywiscie dobrze dobiora sobie
        rozmiar i nic im sie nie wylewa gora. Naprawde wszystko zalezy od tego jak ktos
        w czyms wyglada i do czego to nosi, nie mozna sie uprzedzac, dopoki sie nie
        zobaczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka