Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modna telewizja

09.12.06, 22:50
    od niedawna mam kanał tvn style i jak narazie wciągnął mnie całkowicie
    jest tam kilka programów traktujacych ogólnie o modzie i stylu
    szczególnie lubie "jak się nie ubierać" a także "zaklinacze wnetrz" no
    i "magiel towarzyski" te dwa ostatnie moze nie są o modzie ale bardziej o
    dobrym guscie stylu - ale jak dla mnie rewelacja!

ciekawa jestem jakie programy o modzie ogladacie? czy jest coś ciekawego na
    innych kanałach? może przeoczyłam jakieś dobre programy na ten temat? co
    warto zobaczyć?

jedynie co mnie denerwuje to ciągłe powtórki ale jakoś to przezyje :)
    Obserwuj wątek
      • shava Re: modna telewizja 09.12.06, 22:55
        Ja raczej nie mam czasu na oglądanie tv,ale wiem,że żaden program z tvn style
        nie jest tak popularny jak stary,dobry "Musisz to mieć".No i denerwuje mnie
        czytanie:"style" zamiast "styl" u prezenterów
        • batutka droga shavo 10.12.06, 01:45
          shava napisała:

> Ja raczej nie mam czasu na oglądanie tv,ale wiem,że żaden program z tvn style
          > nie jest tak popularny jak stary,dobry "Musisz to mieć".No i denerwuje mnie
          > czytanie:"style" zamiast "styl" u prezenterów

droga shavo: prezenterzy jak najbardziej dobrze czytaja nazwe swego programu- bo
          to nie jest tvn styl (nie jestesmy w Anglii i nie czytamy po angielsku) tylko
          tvn style - liczba mnoga:te style:-) POLSKA NAZWA
          nie rozumiem dlaczego Polacy wszystko chca zangielszczac
          • shava Re: droga shavo 10.12.06, 10:02
            Dla mnie to brzmi śmiesznie.O wiele lepiej prezentuje się "tvn styl" niż "tvn
            style",jakoś mi nie pasuje.Ok,mogę się nie czepiać,ale rozwalają mnie inne błędy
            np Olivier czytający h&m "ha and em"...
          • dakota77 Re: droga shavo 10.12.06, 10:08
            batutka napisała:

>
            >
            > droga shavo: prezenterzy jak najbardziej dobrze czytaja nazwe swego programu- bo to nie jest tvn styl (nie jestesmy w Anglii i nie czytamy po angielsku) tylko
            > tvn style - liczba mnoga:te style:-) POLSKA NAZWA
            > nie rozumiem dlaczego Polacy wszystko chca zangielszczac

To zdecydowanie jest polska nazwa, liczba mnoga. Ale faktem jest, ze nazwa jest niezreczna, i moze sugerowac angielska wymowe przez te liczbe mnoga wlasnie:).
            A wracajac do meritum, nie przepadam za TVN Style, uwazam, ze to nudna telewizja. Programy o wnetrzach wole obejrzec na BBC Prime, a o kuchni na TV Kuchnia. Lubie " What not to wear" , ale ogladalam to na na BBC wlasnie.
            • batutka Re: droga shavo 10.12.06, 14:02
              no faktycznie, mogliby nazwac program TVN STYL - nie byloby problemow z
              odczytywaniem i brzmialoby sensowniej, no, ale juz tak pewnie zostanie:-)
              jesli chodzi o program, to bardzo go lubie, chociaz ostatnio bardzo sie
              pogorszyl - kiedy nie wlacze, to albo gotowanie (i to kilka programow), albo te
              "kto tu rzadzi" - bardzo lubie "miasto kobiet", "jak sie nie ubierac" i "lekcja
              stylu" - zdecydowanie za molo jest o modzie i stylu
      • khaki3 Re: modna telewizja 09.12.06, 22:59
        Kiedys na Club'ie ogladalam Glow czy jakos tak:) O tym jak tanio kupic
        kosmetyki,ktore sa rownie dobre badz ilepsze od tych drogich, i o tym jak sie
        malowac itp :)
      • troubleska Re: modna telewizja 10.12.06, 00:27
        Należę do tych osób, którym czasu nigdy nie zbywa toteż nie oglądam tv, chyba że
        jestem chora, nie mogę spać itp. Jeżeli już oglądam, to zazwyczaj są to jakieś
        przypadkowe programy typu dokument o baletnicach czy o spitfire w czasie wojny.
        W Hiszpanii telewizja to chała w rodzaju nieustającego show z przekrzykującymi
        się plotkarzami, więc jest mi zbędna.
        NAtomiast lubię brytyjską TV i zawsze gdy jestem w UK oglądam dużo: o odżywianiu
        się, dekorowaniu wnętrz etc.
      • alex_koz Re: modna telewizja 10.12.06, 01:27
        ja jestem maniakiem telewizyjnym (niestety) a tvn24 to wlaczone mam na okraglo;)

akurat tvn style ma z moda malo wspolnego, ale magiel towarzyski wymiata i jest
        simply the best;) na tvn style lubie jeszcze te wszystkie brytyjskie programy o
        domach - w sam raz do ogladania jak sie obiad je;)

ostatnio na tvn style z cyklu biografie byl swietny program o Versace.

a poza tym to uwielbiam programy na NG o katastrofach lotniczych! (nie, nie
        boje sie latac samolotem!!!)
        • troubleska Re: modna telewizja 10.12.06, 11:40
          alex_koz napisała:

> ja jestem maniakiem telewizyjnym (niestety) a tvn24 to wlaczone mam na okraglo;)

moja siostra cioteczna tak ma! Zawsze w tle telewizja. I najciekawsze, ze nawet
          ucząc się do egzaminów na studiach nie wyłączała nigdy telewizora lecz
          umiejętnie synchronizowała jedno z drugim.
          Ja gdybym oglądała TVN24, chyba miałabym nerwy w strzępkach zważywszy na
          kondycję polskiej polityki.

A co do wymowy nazwy TVN style, jestem przekonana, że chodzi o TVN style, a nie
          TVN "stajl". Czy TVN 24 to w takim razie TVN twenty four?
          • alex_koz Re: modna telewizja 10.12.06, 12:00
            troubleska napisała:

> alex_koz napisała:
            >
            > > ja jestem maniakiem telewizyjnym (niestety) a tvn24 to wlaczone mam na ok
            > raglo;)
            >
            > moja siostra cioteczna tak ma! Zawsze w tle telewizja. I najciekawsze, ze
            nawet
            > ucząc się do egzaminów na studiach nie wyłączała nigdy telewizora lecz
            > umiejętnie synchronizowała jedno z drugim.

to ja jeszcze do takiej perfekcji nie doszłam, jak sie ucze albo ksiazke czytam
            to w absolutnej ciszy;)
          • tequilkuk Re: modna telewizja 11.12.06, 01:53
            troubleska napisała:

> > ja jestem maniakiem telewizyjnym (niestety) a tvn24 to wlaczone mam na ok
            > raglo;)
            > moja siostra cioteczna tak ma! Zawsze w tle telewizja. I najciekawsze, ze
            nawet
            > ucząc się do egzaminów na studiach nie wyłączała nigdy telewizora lecz
            > umiejętnie synchronizowała jedno z drugim.

Ja tez tak mam - pracuje w domu wiec pies i tv to moi nieodaczni towarzysze.
            Uwielbiam Fab 5 - najbardziej oczywisicie lubie co robia z wnetrzami ale rady
            co do urody i gotowania tez potrafia byc przydatne. Chwilowo ogladam projekt
            Runway bo fajnie zobaczyc proces tworczy :) Czasem dobry program trafi sie u
            Oprah, ostatnio bylo jak dobierac dzinsy do ksztaltu pupy, kedys o dobieraniu
            biustonoszy. Poza tym lokalne dunskie na temat mody i szeroko pojetego "life
            style" :)
            BTW tV w tle to bardzo dobry sposb na nauke angielskiego polecany np w mojej
            szkole. Podobno mozg rejestruje nawet jak nie sluchamy i cos w tym jest. Wymowe
            i slownictwo mam 5 razy lepsza a od 4 lat nie tknelam podrecznika zadnego.
            Jedynie czasem slownik idzie w ruch :)
        • stara.krupczatka Re: modna telewizja 10.12.06, 11:44
          uwielbiam Magiel, bo uwielbiam Karolinę:)całamoja familia ją uwielbia-
          szczególnie tato, który wygrał kilka razy fajne rzeczy w konkursach Sukcesu
          kiedy jeszcze Karolin była jego naczelną:)))Karolina rules:)

Fajne są panie w ciąży z Jak się nie ubierać
        • ricemice Re: modna telewizja 10.12.06, 12:41
          a'propos wnetrz zapomniałam o jeszcze jednym programie który bardzo czesto
          ogladam: "wielkie projekty" (grand designs) na travel&living są tam i tematy
          dotyczace wnętrz jak i budowy nietypowych domów:
          od chaty w lesie ze ścianami zbudowanymi z kostek słomy, przytulny dom dla
          rodziny na wsi, po elzbietański wielki dwór.
          Program jest naprawde świetny polecam, to zupełnie inna skala niż nasza polska
          dekoratornia no i pieniadze wystepujacych tam inwestorów na dom zupełnie inne.
          No rozpisałam się ide poogladać dekoratornie :)
          • troubleska Re: modna telewizja 10.12.06, 15:48
            > a'propos wnetrz zapomniałam o jeszcze jednym programie który bardzo czesto
            > ogladam: "wielkie projekty" (grand designs) na travel&living są tam i tematy
            > dotyczace wnętrz jak i budowy nietypowych domów

O, ja tez bardzo lubię Grand Designs. Nie pamietam kiedy ostatnio to oglądałam,
            ale jest świetne - zarówno odcinki dot. domów w UK, jak i budowanie we Francji
            czy Hiszpanii.
      • magdaksp Re: modna telewizja 10.12.06, 02:53
        bardzo lubie tvn style.ogladam "jak sie nie ubierac","zaklinaczy
        wnetrz".nigelle,miasto kobiet
      • kc_mc Re: modna telewizja 10.12.06, 09:02
        Nie mam Polskiej tv, ale jak bylam u rodzicow na urlopie to kilka razy widzialam
        te Tvn Style i 3 miesiace pozniej kiedy przyjechalam - duzo programow lecialo
        tych samych, nie rozumiem dlaczego ? To troche denerwujace.

A u siebie jesli mam mozliwosc to ogladam programy dekoracyjne, ale najbardziej
        uwielbiam dokumentacyjne, ktore niestety leca pozno, kiedy przewaznie spie.
        • sabriel Re: modna telewizja 10.12.06, 10:11
          Lubie program z Suzannah i Triny,z plotkarskich Magiel Towarzyski.
      • teqquilla Re: modna telewizja 10.12.06, 12:02
        bardzo lubię tvn style , i tak jak większość "jak się nie ubierać", lubię też
        "przeglądarke", miasto kobiet , nigelle,i te wszystkie "ileś tam najbardziej
        szokujących rzeczy...":)mimo ciągłch powtórek , fajny jest jeszcze "miejski
        ogrodnik", i szkoda , że nie ma już "musisz to mieć", a Karolina K-P trochę mnie
        szczerze mówiąc wkurza:)
      • paulinaa Re: modna telewizja 10.12.06, 15:03
        tez lubie tvn style, magiel towarzyski uwielbiam:-) zwłaszcza pierwszą część
        jak jeżdżą po naszych 'gwiazdkach'; poza tym lubie miasto kobiet marzeny, salon
        pieknosci; reszte oglądam od czasu do czasu
        • pump_it_up Re: modna telewizja 10.12.06, 20:03
          a ja juz nie mam tv style;/ nie wiem dlaczego, chyba kablowka zrezygnowala. a
          lubilam.
          • k874 Re: modna telewizja 10.12.06, 20:38
            oglądam czasami-lubię nawet "miasto kobiet",czasem zerknę na nigellę,nie mogę
            znieść "lekcji stylu"-ten uprzejmy do wyrzygania ton kwaśniewskiej i jak zwykle
            sztywna mołek doprowadzają mnie do szału.a "magiel towarzyski" to największy
            hit tvn style-bardzo brakowało mi takiego złośliwego(choć nie przekracza on
            granic dobrego smaku)programu,który wyśmiewa nasze polskie gwiazdki.to jakaś
            odmiana wśród całej masy przesłodzonych programów,gdzie włazi się tylko w tyłki.
      • kamila29091 Re: modna telewizja 10.12.06, 21:55
        ja ogladam fashion tv.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka