Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tak powinny wyglądać top modelki!

20.03.07, 23:30
    Dziewczyna na zdjęciach poniżej - jest ładna, ma fajną figurę, nie wygląda
    jakby miała za chwilę zemdleć. Gdyby choć 3 na 10 top modelek tak wyglądało,
    świat byłby o wiele piękniejszy.

img456.imageshack.us/img456/5171/ke01ll3.jpg
    img456.imageshack.us/img456/1811/ke02ez3.jpg
    img456.imageshack.us/img456/6250/ke04hf5.jpg
    img366.imageshack.us/img366/5138/ke05xm7.jpg
    Kto się ze mną zgodzi?
    Obserwuj wątek
      • littlefrog Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:36
        ja niestety nie..
        • kamisiunia Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:38
          Sry, ale z twarzy... NIE!
          Nie wiem jak tam po zdjeciu ubran ten jej cellulit...
          • zewszad_i_znikad Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:41
            Czy to prawda, że cellulit jest NATURALNY? I tylko się nam wmawia, że to ohydne
            i trzeba to zwalczać?
            • rzesa20 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:42
              wygląda nieestetycznie
            • kamisiunia Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:44
              Co Ty tak atakujesz? Moje wory pod oczami i pryszcze też sa naturalne, a jednak
              sa ohydne! I cellulit też jest, jest nieestetyczny! AMEN!
              • kochanica-francuza Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:04
                kamisiunia napisała:

> Co Ty tak atakujesz?

Dlaczego atakuje? Zapytać nie wolno?
                • kamisiunia Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:18
                  Wolno, ale ona już od kilku tematów tak sie wypowiada, broni jakiejś wolności,
                  pejcz jej nie odpowiada... Dlatego się trochę uniosłam.
              • michalinna2 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 22.03.07, 12:21
                Celulit jest wstrętny i tyle
            • pinkpanther Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 11:04
              zewszad_i_znikad napisała:

> Czy to prawda, że cellulit jest NATURALNY? I tylko się nam wmawia, że to ohydne
              >
              > i trzeba to zwalczać?

tak. włosy pod pachami też są naturalne.
              Irytuje mnie twój feminizm rodem z lat 70-tych. Dziewczyno, poczytaj wysokie
              obcasy, posłuchaj co mówią feministki na manifach. Ty tylko w koło Macieju (a
              może Maciejo?) piszesz o tym jakie to wysokie obcasy sa be a celulit cacy. To
              jest forum moda, jak chcesz komuś sprzedawać swoją ideologię, rób to na Forum
              Kobieta.
              • cioccolato_bianco Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 11:30
                lepiej na forum feminizm ;>
              • lunalovelight popieram pink! n/t 21.03.07, 11:40

• rzesa20 lepiej bym tego nie ujęła:D hehe nt 21.03.07, 12:24

• pinkpanther Re: lepiej bym tego nie ujęła:D hehe nt 22.03.07, 12:04
                  dzięki dziewczyny ;)
                  • sztuka_konwersacji Re: lepiej bym tego nie ujęła:D hehe nt 22.03.07, 12:12
                    Przykro mi to pisac, ale przez takie nawiedzone osoby jak zewszad i znikad -
                    my, feministki, jestesmy postrzegane jako nienormalne, oszołomy, wariatki,
                    niedopchniete, z kompleksem penisa itd.

Jestem feministka, co nie przeszkadza mi wygladac kobieco, seksownie, nie mam
                    problemow z płcią, nie wstydze sie własnego ciała, nie udaje faceta i nigdy
                    facetem byc nie chcialam.
                    • pinkpanther Re: lepiej bym tego nie ujęła:D hehe nt 22.03.07, 21:55
                      sztuko ja w 90% myślę to co ty (bo nad tym wstydem jeszcze muszę popracować)
            • milkyway1 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 22.03.07, 19:40
              akurat w temacie celulitu to bym sie wyjatkowo zgodzila, bo skoro jest
              powodowany przez nadwage i niesdrowy styl zycia to czemu ma go moja 10-letnia
              chyda jak patyk siostra biegajaca ciagle na kolka sportowe, i czemu maja go
              kobiety na obrazach np rubensa. a niby to choroba cywilizacyjna... dlatego ja
              przestalam sie nim przejmowac
          • piekielnafufu Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 22.03.07, 17:34
            eeee? przesada ...takie pulchne grubaski niech sie chowaja.. ok jestem za tym
            by modelki nie byly tak szczuple jak obecnie no ale nie pokazujcie tu takiego
            rozmiaru!! moglas pokazac jakas w rozmiarze 38 a nie...ta to chyba z mody dla
            puszystych ;/
        • cioccolato_bianco Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:39
          ja tez nie.
      • zewszad_i_znikad Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:38
        Zgadzam się. Modelka ma ładną figurę, a świat bez popełniających rozciągnięte w
        czasie samobójstwo dziewcząt byłby tysiąckroć piękniejszy. Tylko nie spodobał
        mi się ten pejcz. W modzie nie powinno być odwołania do przemocy i władzy
        człowieka nad człowiekiem, dominacja jest zła.
        • elwafel Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:43
          Akurat ten pejcz też mi się nie podoba. Ale innych zdjęć nie znalazłem.
      • aldonus Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:42
        ona, patrząc prawdzie w oczy, ma lekką nadwagę, więc na pokazach mogłaby
        występować niestety tylko jako "dziwo". pewnie podniosłaby na duchu "kilka"
        dziewcząt o pełniejszych kształtach. sama nie borykam się z tym problemem, ale
        jestem w stanie wyobrazić sobie, że mogłaby pomóc, bo milej na nią patrzeć niż
        na kobiety dotknięte anoreksją.
      • rzesa20 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:43
        na pewno nie przyciągnąłby mojej uwagi ciuch na takiej pani
        jestem na nie
      • poopka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:45
        hmm myslałam ze na zdjeciu bedzie pani o normalnej budowie nie chudzielec z
        wybiegu ale tez nie z nadwaga a ta pani takowa ma i nie wmowisz mi ze ma fajna
        figure
        • littlefrog Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:49
          dla mnie taka modelka na wybiegu byłaby ostrzeżeniem: uważaj, jak będziesz za
          dużo jeść to będziesz tak wyglądać :|
      • kooa poczułam się zmotywowana, by nie zjeść dziś 20.03.07, 23:53
        już nic więcej:)

a poważnie - ja się nie zgodzę. Kilka kg too much...
      • poopka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 20.03.07, 23:56
        Wieszaki z wybiegów powinny byc zastąpione paniami o figurze takiej jak ma np:
        Leticia Casta. Wszystkiego po trochu tu i tam :] to jest fajna apetyczna
        figurka ;}
        • jennie Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 24.03.07, 15:22
          zgadzam sie w 100% :)
      • nelly.nelly Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:02
        ja się nie zgadzam. ma nadwagę ta pani. to też niezdrowe.
      • hotally Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:04
        Zgadzam się- z wybiegów powinny zniknąć szkieletory, ale bez przesady! Nie
        przeginajmy w drugą stronę.

Moim zdaniem czołowe top modelki powinny mieć idealne wskaznik BMI (czyli ten
        okreslający NORMĘ- nie pamiętam ile on wynosi- ani za duzo, ani za mało).
        Koniec kropka.
      • maraiss Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:28
        najpierw była moda na chorobliwie chude modelki ,a teraz jest moda na grubasy:(

Tak nie powinna wygladac modelka, ani normalna kobieta, jest zwyczajnie za gruba....
        Nawet 4,5kg nadwagi (a dla wielu panien to nic takiego) stanowi 20kg dodatkowego
        obciązenia dla kręgosłupa....
      • nokia013 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:28
        nie nie zgodze sie nie podoba mi sie figura tej dziewczyny na zdjeciu. uwielbiam
        chude. chude jest piekne. Grube jest obrzydliwe. To moje zdanie!
      • lilivampire Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 00:34
        No, ona to na pewno nie zemdleje. Chyba, że miażdżyca da o sobie znać i się jakiś zator w tętnicy zrobi ;)
        • flaminia Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 11:30
          lilivampire napisała:

> No, ona to na pewno nie zemdleje. Chyba, że miażdżyca da o sobie znać i się
          jak
          > iś zator w tętnicy zrobi ;)
          >

a to akurat dotyczy glownie palacych, niekoniecznie pulchnych (palenie ma
          rowniez negatywny wplyw na poziom "zlego" cholesterolu we krwi).

Pani na zdjeciach moze niekoniecznie podoba mi sie jako ewentualne zastepstwo
          wychudzonych modelek, ale figura na pewno bardziej odpowiada normie ulicznej
          (jakies 40% populacji spoleczenstw tzw. rozwinietych charakteryzuje sie spora
          nadwaga lub wrecz otyloscia - wystarczy spojrzec na ulice...).
          Osobiscie podobaja mi sie kobiety ksztaltne, smukle (to nie oznacza chude) i
          pogodne. Poza tym, zeby nie wiem z jakiej strony na to nie patrzec zawsze
          najwazniejsze jest zdrowie i nie wpadanie w skrajnosci.

F.
          • lilivampire Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 12:03
            Moja babcia miała miądżycę, a nie paliła, tylko była pulchna...
            Miażdżyca przede wszystkim u osób nie zwracających uwagi na to, co jedzą i u tych, co jedzą w nadmiarze. Używki, stres - dodatkowe czynniki.
            • flaminia Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 13:10
              masz racje wylacznie w stwierdzeniu, ze miazdzyca dotyka (miedzy innymi) tych,
              ktorzy nie zwracaja uwagi na to co jedza. Nadwaga moze (ale nie musi) jej
              sprzyjac:-).
              Palenie papierosow powoduje zwezenie tetnic co samo w sobie prowadzi do
              groznych chorob serca i wiencowych. Miazdzyca moze wystepowac u osob o wadze
              normalnej, ale o zlych nawykach zywieniowych (w bardzo duzym uproszczeniu -
              dieta oparta na tluszczach nasyconych) lub u cukrzykow. Zwezenie tetnic
              wywolane paleniem plus wynikajaca ze zlej diety hipercholesterolemia to na
              dluzsza mete zabojcza kombinacja nawet dla bardzo szczuplej osoby:-)

Wybacz ten wyklad, ale akurat mam w rodzinie fantastyczny przyklad szczuplej
              (nawet chudej) osoby z poczatkami miazdzycy - powody? Kombinacha nalogu palenia
              i zlej diety...

Pozdrawiam

F.
              • lilivampire Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 14:51
                Dobrze, że nie palę, bo nawyki żywieniowe mam dość kiepskie :)
      • nessie-jp Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 01:03
        Owszem, pod warunkiem, że umiałaby się ubrać/jej stylista umiałby ją ubrać. Bo
        to, co prezentuje pani na zdjęciu, to wszystkie grzechy stylistyczne razem
        wzięte. Ogólnie uwzięła się chyba, żeby podkreślać swoje szerokie biodra i pupę
        oraz maskować talię! Te wąskie kozaczki do szerokiego siedzenia to nieporozumienie.

Zresztą, powiedzmy sobie szczerze, te zdjęcia są robione pod wyjątkowo dziwnym
        kątem i na pewno nie przydają urody prezentowanej na nich dziewczynie...
      • asidoo Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 05:24
        Skąd wytrzasnęłaś tego potworeczka? Modelka musi być zgrabna. Tu nie ma proporcji.
      • lunalovelight Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 06:43
        lojezu... kiepska prowokacja.
        nie, tak nie powinny wygladac modelki. nie dlatego, ze jestem fanka do granic
        wychodzonych kobiet - nie jestem wcale. zwyczajnie, ta dziewczyna ze zdjec ma
        cholernie nieproporcjonalna figure. ot co.

a propos modelek. najbardziej podobaly mi sie/ podobaja 'stare wyjadaczki'
        wybiegowe, jak cindy crawford, christy turlington, naomi campbell czy nadja
        auermann - wysokie, piekne, szczuple, ale KSZTALTNE kobiety. dorzucilabym do tej
        puli stelle tennant, ale kiedy widzialam ja ostatanio gdzies w mediach, to byla
        bardzo, wrecz chorobliwie szczupla.
        • aliennis Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 08:09
          Buahhahaha ..
          • lunalovelight ale ze moja wypowiedz to 'buahahahh' ;>? n/t 21.03.07, 10:46

• aliennis Re: ale ze moja wypowiedz to 'buahahahh' ;>? 21.03.07, 11:21
              Nie ,to nie do Ciebie.
              Do autorki wątku .:-)
              • lunalovelight Re: ale ze moja wypowiedz to 'buahahahh' ;>? 21.03.07, 11:21
                ok ;).
        • clockwork.orange Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 08:27
          lunalovelight napisała:
          a propos modelek. najbardziej podobaly mi sie/ podobaja 'stare wyjadaczki'
          wybiegowe, jak cindy crawford, christy turlington, naomi campbell czy nadja
          auermann - wysokie, piekne, szczuple, ale KSZTALTNE kobiety. dorzucilabym do
          tej puli stelle tennant, ale kiedy widzialam ja ostatanio gdzies w mediach, to
          byla bardzo, wrecz chorobliwie szczupla.

swiete slowa.
          jeszcze bym dodala, ze oprocz swietnych figur mialy tez wyjatkowo piekne,
          charakterystyczne twarze. wspolczesne modelki, z nielicznymi wyjatkami, sa
          bardzo nieciekawe i poza chorobliwa chudoscia nie wyrozniaja sie wlasciwie
          niczym.
          • lunalovelight :) n/t 21.03.07, 10:45

• frigg Re: :) n/t 21.03.07, 11:41
              pełna jednomyślność z luną. Jakoś nie czuję, żebym miała wyprany mózg, że chude
              jest piękne - szczupłe i proporcjonalne jest piękne i nie uważam, żeby opozycją
              dla anorektyczek była kobieta ze steatopygią i otłuszczeniem mięśnia sercowego.
              Jednym słowem gruba laska w beznadziejnej stylizacji.
        • lunalovelight wychUdzonych, oczywista (jezu..) n/t 21.03.07, 10:54

• pinkpanther Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 11:06
          ja tak jak luna z tym, że mi się podobają również chude (ale nie anorektyczne)
          modelki
      • heart_of_ice Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 08:21
        hehehe

Pauli
        --
        Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze...Snickersa;)
      • branzoletka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 08:24
        Nie no co Ty! Ta jest za chuda! Ja bym jeszcze szczuplejszą proponowała!!!
        A tak na poważnie, to bez przesady. Nie można popadać w paranoję. Też mi się nie
        podobają tzw. modelki wieszaki, ale i przesadnie grube też nie ;/ Na pewno nie!
      • jo-asiunka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 08:27
        mnie się nie podoba. Ale widziałyście może zdjecia z katalogu Solar? Tam jest
        światna modelka, normalna, zaden wieszak. Ale też nie taka jak ta z linków - ale
        myślę, ze jest koszmarnie ubrana i uczesana, co podkreśla jej pucołowatosć.
        • brytfanka88 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:13
          No mnie sie ta pani nie podoba, ma malo harmonijna budowe ciala.
        • annamaria86 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:41
          z ktorego katalogu? :>
          • pinkpanther Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 11:51
            właśnie miałam napisać, że mi z Solara podoba się jedna piękna ruda modelka ;)
            • jo-asiunka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 22.03.07, 12:14
              o, to ta właśnie:)
              Najnowszy katalog Solar, dostępny na stronach internetowych
              • annamaria86 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 22.03.07, 17:04
                hmm..pinkpanther sprecyzuj, ktory katalog, bo w tym te jest ruda...i to nie
                ja :> hehehe
      • polcia85 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:18
        Mam nadzieję, że żartujesz. Dziewczyna na tym zdjęciu jest o 10 kg za gruba.
      • madziulka1982 Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:27
        Ja sadze ze projektant powinien miec kilka modelek roznych rozmiarow
        34,36,38,40,42 itd zeby kazda kobieta mogla faktycznie zobaczyc jak bedzie
        wygladac w jego rzeczach w swoim rozmiarze
      • klymenystra Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:34
        czy ja wiem... figura ladna, ale ani urdoa, ani wlosy (kolor), a nie kolor
        skory jakos mi sie nie widza...
      • modlisshka Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:36
        tutaj nie chodzi o otyłość ale o to że one są strasznie brzydkie..włosy źle
        ufarbowane...bosh...masakra
      • sztuka_konwersacji Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:40
        Koszmar.
        Nie dosc ze jest fatalnie ubrana, to jeszcze ten pejcz.
        Z gory szufladkuje sie takie kobiety, jako potezne, silne sado-maso.
        Zapuchnieta twarz.
        Nie podoa mi se
      • paddinktun Re: Tak powinny wyglądać top modelki! 21.03.07, 09:41
        Bardzo lubie kobiece ksztalty i jestem bardzo przeciwna lansowaniu anoreksji na
        wybiegach, ale ta dziewczyna ma zaburzone proporcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka