mysiam Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 07:51 no zadebiutowałam ;-)) zamierzam kupic i zacząć użytkować to to... tylko cholerka ..mam ca;ly czas wrazenie z,e to miz nogi zjedzie.. na co zwracać uwagaę kupując pończochy? jakie firmy są godne polecenia? i ile takie przecietne pończochy kosztują ? za wszelkie info dziekuje;) mysiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 08:37 ja używam gatty, ok. 20 zł. Nie wiem, jak to isę dzieje, ale ten silikon naprawdę utrzymuje je na nodze. A do tego nie wpija się w udo. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:02 takie z trzema paskami silikonu, dobrze trzymają. Ja np. lubię Calzedonię. Jeśli kupisz porządniejsze to nie powinny zjechać. Życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.p.r.o.t Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:13 nie nosze rajstop. Tylko i wylacznie samonoski. Wiekszosc jest z calzedoni i troche kosztowala (kolo 40 pln)ale sa to grube egzemplarze ktore mam juz 2 sezon. I na zime zamiast rajstop :D ale sa swietne. Dzis tez mam na sobie. Nosze prawie codzien jesli mam elegancki stroj. Uwielbiam i nigdy mi sie nie zsunely. tak jak mowily dziewczyny: 3 paski silikonu i wazne zeby nie byly za szerokie na ciebie. W calzedonii tanio nie jest. Jesli chcesz kupic jakies grubsze ozdobne to tam. Ale jesli takie cieniutkie w standartowych kolorach to gatta bedzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
mareg1980 Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:36 zjazd z nogi raczej nie powinien sie przydarzyc... no ale trzeba przyznac ze czasem sie zdarza, ale chyba nie ma na to reguly... ja moge polecic gatte (opierajac sie na opinii zony...) niezla jakosc za rozsadna cene, veneziana tez raczej jet ok... nie przesadzalbym z tymi 3 paskami 2 paski tez dobrze trzymaja, jesli tylko ponczochy nie sa felerne. Ponczochy przecietnie kosztuja 15-20 zl zaleznie od miejsca zakupu...(ale raczej blizej 20 pln) Przy zakupie pończoch nalezy chyba zwrocic uwage na to samo co przy zakupie rajstop... przynajmniej tak mi sie wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:11 ja jestem za bardzo otluszczona i silkony wbijaja mi sie w udo moge nosic tylko dopinane dogatek albo pasa Odpowiedz Link Zgłoś
k.p.r.o.t Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:15 Zle dobierasz rozmiar :) Pamietam ze jestes wysoka. Pewnie biedzesz 2-3. W calzedonii wez 4. Nie sa szerokie a sa dlugie. Dzieki temu nie beda sie wbijac i beda dlugasne i nie bedzie problemu z naciagnieciem :) Ja mam szczuplutkie nogi i sprawdzaja sie swietnie. Ale nie powiem, pas tez lubie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 09:43 probowalam wszystkiego :) nic z tego silikon sznuruje mnie jak baleron to chyba zalezy od budowy (tkanki poskornej/tluszczowej) ja jestem raczej galatetowata niz nabita i chyba dlatego tak mi sie wbijaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 17:12 to nie jest tluszcz foam, tylko nieujedrniona skora ;) sugeruje pocwiczyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 17:18 toz ciwcze ten typ tak ma i nic juz nie da sie z tym zrobic ;( Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 17:21 w sumie ponczochy do pasa sa fajniejsze, ale mi sie nigdy nie chce tak bawic. no i nie lubilabym takiej uprzezy na sobie, dodatkowych warst.. juz wole zeby mi sie troche wbilo w uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 17:08 ilekroć zakładałam to za każdym razem je znisczyłam, więc nie noszę teraz w ogóle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 17:11 zwroc uwage na to, ze niektore firmy roznicuja rozmiary z uwagi na grubosc uda i ze rozne ponczonchy maja rozne wykonczenie na goze oraz ilosc paskow z klejem. osobiscie polecam ci takie, ktore sa gladkie na gorzej, bez koronek etc, bo przynamniej na mojej nodze takie wlasnie sie lepiej trzymaja Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 19:11 Tak pończochy do pasa są lepsze. Niestety teraz noszę gatty nr 4 (samośne), bo brzuch pod ochroną mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 19:13 ja mam gatty i nie spadają Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: debiut;-) pończochy samonośne 29.03.07, 20:09 dziękuję za wszelkie sugestie ,rady ,spostrzeżenia;) ja wlasnie mysle o samonosnych ,bo jakos noszenie tego pasa srednio mnie kręci... tez mam dosc konkretne uda..i boje sie ,ze to mi sie bedzie zsuwac lub wbijac w cielsko;)))) ale coz -sprobuję kupie poki co najtansze-jakbym przy zakladaniu miala uszkodzic... pozd Odpowiedz Link Zgłoś