iwionna 03.04.07, 15:44 hmmmm co dac na komunie chrzesniakowi?jest dzieckiem co raczej mu nic nie brakuje.rodzice spełaniaj jego zyczenia.dac prezent?jaki ,co?a moze lepiej gotowke?ale ile???? pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tishka Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 15:46 mam ten sam problem tylko z chrzesniaczka:) ale to chyba nie na tym forum takie porady:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwionna Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 15:50 mam nadzieje ze dziewczynny nam poradza co z tym fantem zrobic?ja najczesciej na tym forum jestem ,to dziewczynom ufam i wiem ze cos poradza. Odpowiedz Link Zgłoś
pepegi Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 15:58 No cóż. Chrzest to typowo religijna okazja, więc dałabym po prostu krzyżyk lub medalik jako symbol wiary. Tylko upewnij się czy rodzice nie są przesądni. Mama mojego chrześniaka twierdzi, że krzyżyk to "krzyż na cale życie" i nie wolno dziecku go dawać. Totalna głupota, ale skoro matka ma się źle z tym czuć to lepiej odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
tishka Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 16:12 nie chrzest tylko komunia:) wiec krzyzyk jako prezent moglby byc lekko ubogi:) Odpowiedz Link Zgłoś
netka1606 Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 15:56 hej! tez mam ten problem a nawet gorszy, idę na komunię do dwóch bliżniaków, chłopcy, jeden jest moim chrzesniakiem. zamierzam im kupić zegarki bo wiem ze by chcieli no i kase bo zbierają na nowy komputer, tylko ile i czy po równo, w sumie tylko jeden jest moim chrzesniakiem, nie chialabym ich obdarowac niesprawiedliwie poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 16:52 Komunie bliznakow mam za soba. Chrzesniakowi dalam wiecej kasy niz drugiemu blizniakowi. Nie bylo problemu. Ile? To zalezy od zasobnosci portfela. Mozna dac 500zl, mozna dac i 1000. A dzieci w tym wieku sluchaja mp3 (z moich obserwacji) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 16:58 ale iPod ladniejszy:) jak wszystko od Apple Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: ipody sa modne ;]ppp 03.04.07, 16:58 chrzest niestety modny nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
tishka Re: ipod'a 03.04.07, 16:35 jakos nie widze mojej chrzesniaczki paradujacej z ipod'em:) chyba jeszcze nie jest na etapie sluchania muzyki:) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: ipod'a 03.04.07, 16:36 bo nie ma!! za moich czasow dostawalo sie walkmeny i to byl HIT ... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 17:05 np. komórka, zegarek, mp3, encyklopedia, słowniki (języka polskiego/angielskiego), rower, biżuteria (dla dziewczynek). ostatecznie zapytaj rodziców, może coś podpowiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: prezent?prezencik? 03.04.07, 21:37 na pewno nie dałabym pieniędzy. to są jeszcze dzieciaki. na komunię dziewczynce można dac jakąś bizuterię, może nie będzie jej od razu nosić ale kiedy dorośnie trochę bardzo się ucieszy (tak było w moim przypadku) ;) zawsze dobrym pomysłem są książki, np słowniki czy encyklopedie Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: prezent?prezencik? 04.04.07, 13:42 Mnie część rodziny wyposażyła w słowniki i encyklopedie i dzisiaj jestewm im za to wdzięczna, bo wydawałabym majątek za te wszystkie książki :) Ale dziewczynce można dać np. biżuterię, ipoda, a może dzieciak ma jakieś hobby? Odpowiedz Link Zgłoś