pyralgin 11.04.07, 17:46 Dzieki za linki - zwlaszcza hel-looks :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buidka Re: Harajuku style 12.04.07, 15:12 jak to można łatwo poprawidz humor samym widokiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czikita-85 Re: Harajuku style 12.04.07, 16:24 style-arena.jp/harajuku/2007/04/w1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bettymarie Re: Harajuku style 04.07.07, 12:27 Nie wiesz gdzie można kupić takie ubrania w stylu harajuku? Potrzebuję szybko i sporo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: Harajuku style 12.04.07, 17:21 moja kolezanka ze szkoły ubieraz się w stylu Gotic Lolita. Wygląda świetnie, pomysłowo i oryginalnie. Jak z inenj bajki oczywiscie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Harajuku style 12.04.07, 17:34 Zjawisko ciekawe, ale tekst strasznie plytki i po lebkach. Szkoda, ze autorka nie napsiala nic o zwiazkach tych styli ubierania z muzyka z nurtu Visual Key. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Harajuku style 15.04.07, 00:36 Z tym "orginalnie" to bym polemizowala. Szczegolnie, ze z artykulu wreszcie dowiedzialam sie dlaczego co 10 podlotek w centrum nosi czepek lup kapelusik. Namnozylo sie tego w Skandynawi oj namnozylo. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.a Harajuku style 12.04.07, 19:54 W Polsce taka oryginalność uchodziłaby za bezguście. Wiele osób nie miałoby odwagi włożyć na siebie czegoś w tym stylu. A przecież fajnie choć na chwilę zapomnieć o rzeczywistości i odpłynąć w świat baśniowych Harajuku :). A właśnie. Istnieją też harajuku boys? :P Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Harajuku style 12.04.07, 19:58 O tak, oczywiscie:). www.style-arena.jp/harajuku/2007/04/e_w1.htm I zobacz kostiumy tego zespolu i im podobnych, tos a guru tych dzieciakow z harajuku:) en.wikipedia.org/wiki/Malice_Mizer Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Harajuku style 12.04.07, 19:59 www.cdjapan.co.jp/jpop/essentials/mmm/ Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Harajuku style 12.04.07, 23:46 ach Japonia:) ten kraj mnie od zawsze fascynuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
jonna38 Re: Harajuku style 14.04.07, 18:04 Tego (chlopca) znam bardzo dobrze.. Tu na zdjeciu ma 14 lat.. www.hel-looks.com/?p=image/archives/42/20050827_05/ Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: Harajuku style 14.04.07, 18:13 Maja fantazje, nie da sie urkyc!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jonna38 Re: Harajuku style 14.04.07, 20:02 I tak chodza do szkoly! W Polsce to pewnie by po egzorcyste poslali... Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Harajuku style 15.04.07, 00:42 Ja tez mam ochote (po egzorcyste poslac - nie w Polsce) jak mi na zajecia przychodzi panienka z wytatulowanymi podwiazkami i skrzydelkami. No, a jej stroj oczywiscie pozwala i jedne i drugie podziwiac w calej okazalosci. (nie posylam, bo ta panienka w odroznieniu od niektorych normalniej wygladajacych kolegow cos jednak umie :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.a Re: Harajuku style 15.04.07, 15:17 Jeśli masz na myśli Harajuku, nie chodzą tak do szkoły. Czytałam gdzieś, że mundurki są w Japonii obowiązkowe i dlatego tak ogromne tłumy lgną do dzielnicy Harajuku, by zrzucić codzienną jednolitość i pokazać prawdziwe 'ja' ;). Odpowiedz Link Zgłoś
malagosia1617 Re: Harajuku style 14.04.07, 20:13 Zdjęcie podpisane jako "straszne zjawy" to cosplay panów Yukke z MUCC oraz Daisuke z Kagerou - japońskich muzyków rockowych. Hahaha, ależ się uśmiałam z nadanej im nowej nazwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
amanda.99 Re: Harajuku style 14.04.07, 23:56 a ja myslalem ze giertych zwariowal a on po prostu jest trendy Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Harajuku style 22.04.07, 13:51 Mnie tam się podoba, że ludzie mają wyobraźnie i są na tyle odważni, by w takich strojach chodzić po ulicach! Nie mówię, że sama bym tak wyszła, z resztą, jak już ktoś wspomniał, w Polsce taką osobę wysłaliby do egzorcysty albo groziłyby jej różne inne ataki ze strony otoczenia (także mam tu na myśli dosłowne 'ataki' :/ A co do takich stron jak Hel-Looks, znam ją już o dawna i przyznam, że śledzę z zamiłowaniem, ponieważ pomijając już te skrajne osobowości w stylu Harajuku, można tam wypatrzeć naprawdę stylowo ubranych ludzi! Wspaniała różnorodność, której brakuje mi czasem na naszych ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_plomba Re: Harajuku style 22.04.07, 19:57 wszelkie przejawy "inności" sa bardzo przeze mnie mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Harajuku style 22.04.07, 20:13 wszelkie przejawy "inności" sa bardzo przeze mnie mile widziane dokladnie tak samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś