Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chodzicie w mini?

• lucy215 Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 08:23
        Noszę spódnice do kolan, do mini nie mam predyspozycji. W zeszłym roku w ogóle
        nauczyłam się nosić spódnice więc i tak zrobiłam postępy ;)
      • disa Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 08:54
        w PL jakos tak dzicz jest... i mam opory z mini...
        moje nogi+mini+szpilki=gwizdanie prostakow, a tego nie lubie wiec nosze spodniczki do kolanka :]
        Jak gdzies wyjezdzam w ciepelko to nosze mini ;]
      • cioccolato_bianco Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 09:23
        lubie mini i czasem nosze ;)
        • asiawoodstock latem noszę, bo lubię :) n/t 12.04.07, 10:59
          • yavanna86 ofszem:) 12.04.07, 11:48
            nosimy mini,a latem jeszcze chetniej szorty,ale z przyczyn temperaturowych.
            i mimo ze mam lat az prawie 21 (18 minela...) mam zamiar nosi mini dopoki moje
            nogi nie zmienia formy;)
            najchetniej proste,nie za krotkie(pol uda),stan w talii.
            *
            aczkolwiek tez mnie zawsze bawia przybiegajace automatycznie ku mym nogom meskie
            spojrzenia,no ale to jest dobrodziejstwo inwentarza :P jak jakis menel wyobraza
            sobie ze nosze mini czy szorty po to,zeby mu umilic swiat...co ja bede go z
            bledu wyprowadzac?:>
      • andzia22l1 Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 12:36
        niestety mimo,iż lubie to chodzic krótkich czy spodenkach czy mini nie bedę
        po ciazy mam straszne rozstępy na całej długości nóg:-( a straszyć nie
        zamierzam:-)
        wiec zostaje mi "krótkość" do pół-łydki:-(
        • aniolbezskrzydel89 Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 13:06
          Dżinsowe mini, cieńkie rajstopy w kwiatki lub zrobione jakby z "koronki", balerinki lub buty na niskim obcasie (obcas 2cm ;p) a do tego sweter (np. dłuższy, troszke nachodzący na spódniczkę) lub bluzka koszulowa, żakiet?

Czy coś takiego pasuje?

A do brązowych (ciemnych raczej) rajstop lub czarnych (właśnie tych 'koronkowych') pasuje biały sweter?

Planuję kupić dżinsową mini i nosić do niej wzorzyste rajstopy, bo legginsy jakoś nie przypadły mi do gustu :)
      • ciak1 Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 13:06
        Nie wiem dlaczego, ale nie mam ani jednej spódnicy mini, mam za to kilka
        sukienek - zimą nosiłam dzianinowe do legginsów albo grubych rajstop i kozaków
        lub botków, a teraz ogarnęło mnie szaleństwo na te o linii A i jeszcze
        najlepiej w geometryczne wzory:) Na razie noszę je do kryjących rajstop lub
        legginsów i butów na obcasie, nie wiem jeszcze czy odważę się nosić je latem do
        gołych nóg - podoba mi się to na innych, ale sama będę musiała się przełamać i
        opalić trochę;) Właśnie poluję na sandały na drewnianych koturnach do takich
        zestawów. Na wakacjach na pewno nie będzie problemu, ale nie wiem czy w mieście
        będę miała odwagę tak się ubrać.
      • nadia_m Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 13:23
        latem, albo na urlopie nosze
        w ciagu roku troche skromniej, bo w pracy jakies zasady panuja (choc niepisane)
      • hazel_dobkins Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 20:04
        Najkrótsza moja spódnica/sukienka konczy się ok 15 cm nad udem...baaardzo
        rzadko w uzyciu..mimo, że też podobno nie powinnam mieć zahamowań ;)..cóż z
        tego jesli najlepiej się czuję w dł. do kolan :)
        • papryczka_ag Re: Chodzicie w mini? 12.04.07, 20:08
          Jesteś pewna że na metce nie było "NAZWA ARTYKUŁU: Pasek"? :)))))
          • hazel_dobkins Haha..error miało byc nad kolanem oczywiście n/t 12.04.07, 20:12

• papryczka_ag Re: Haha..error miało byc nad kolanem oczywiście 12.04.07, 20:17
              heh... a ja już chciałam odwagi pozazdrościć... a potem zobaczyłam ile to jest
              15cm nad udem :)))))))
              Ale fajne to było :)
      • yagiennka Nie chodzę 12.04.07, 20:35
        bo mam za grube uda :) Łydki są idealne ale uda mam mocno zbudowane, nie
        podobają mi się. Najbardziej lubię długość tuż przed kolana. Lekko rozszerzane
        dołem, w kwiaty lub jednokolorowe. Mam kilka spónic i lubię w nich chodzić,
        uwielbiam pończochy samonośne do nich. Mój facet twierdzi że mam bardzo zgrabne
        nogi ale na mini się nie pokuszę.
        • sol_18 Re: Nie chodzę 12.04.07, 20:48
          Mam opory bo bardzo nie lubię swoich nóg.Rzadko chodzę w spódnicach,ale jeśli
          już to do kryjących rajstop lub latem kiedy mam opalone nogi.
      • star105 Re: Jeszcze mi nie odbiło:) 13.04.07, 08:30
        Miniówy kojarzą się mi z tipsiarami. Noszę spódnice za kolano i do kostek.
      • gabrielle.solis Re: Chodzicie w mini? 13.04.07, 09:36
        czasem chodze, bo akurat nogi to moj atut ;)
      • marsupilami25 Re: Chodzicie w mini? 13.04.07, 16:21
        Noszę mini wręcz nałogowo.
        Krótkie, ultrakrótkie, wszystkie. Obowiązkowo z butami na obcasie.
        Do tego raczej "grzeczne" bluzeczki, zabudowane topy, golfiki, kolorowe
        rajstopy. Grunt to umiar, a nie popadanie w tipsiarstwo.
        • martusia67 nosze dżinsowe mini latem n/t 13.04.07, 17:01
      • oolenkaa1 Re: Chodzicie w mini? 17.04.07, 17:35
        Mam jedna kremowa spodniczke nie jest ona z tych 20cm ;) jest tak do połowy
        uda , chodzilam w niej w zime do czarnych rajtkow i czarnych butow emu (wlasnie
        wtedy bardziej zwracano uwage na buty i rozne komentarze slyszalma..;D )
        oczywiscie teraz latem tez bede w niej chodzic do opalonych nozek :P ,
        zamierzam sobie kupic jakas jeszcze ale w 99% nie bedzie ona z jeansu
        granatowego gdyz juz duzo lasek w mojej szkole jak i w miescie widzialam w
        takich .. :)
      • troubleska Re: Chodzicie w mini? 17.04.07, 18:46
        Tak, głównie na wakacjach. Lubię moje nogi, ale wiadomo, że do pracy mini nie
        założę, a w Polsce to i wieczorami raczej też nie, bo nie czuję się komfortowo.
      • katasza86 Re: Chodzicie w mini? 19.04.07, 16:14
        bede chodzila...w polowie maja zaczne...kiedy osiagne wymarzone 56 kilo:)a w
        wakacje w zabojczo krotkich, latem przeciez wszystko wolno:d
      • kuiluri Re: Chodzicie w mini? 19.04.07, 20:20
        a ja kupiłam sobie plisowaną dżinsową miniówę i mam problem, niby rozmiar dobry,
        ale prawie widać mi tyłek, a jak mi wiatr podwieje czy coś to w ogóle
        w życiu tego nie założę!!!

chyba jakoś doszyję tak do niej z 5cm jakimś innym kolorowym materiałem - jak
        myślicie, fajnie będzie wyglądało?
        • cala_w_kwiatkach Re: Chodzicie w mini? 19.04.07, 20:33
          moze i fajnie, ale sama tego nie rob, jesli nie masz krawieckiej reki, bo
          zepsujesz, zanies do krawcowej, doszyj ale moze lepiej jeansowy kawalek? i byle
          nie rozowy;p
      • maadz Re: Chodzicie w mini? 19.04.07, 22:49
        czesto chodze w mini, dlatego ze w ogole czesto nosze spodnice... jesli chodzi
        o nogi to jestem z nich zadowolona- chyba jest to czesc ciala, ktora mi sie
        najbardziej podoba i czesto slysze od innych ze nie bezpodstawnie ;) poza tym
        dobrze sie czuje pokazujac nogi.. lubie oczywiscie tez dlugosc do kolan. mini
        dzinsowe, plisowane, "waskie" tj. bardziej obcisle, z materialu, kolorowe
        etc. ;]
      • nie-niebieska Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 10:17
        chodze w lecie, jak jade na basen, siedze w ogrodzie, na balkonie
        zabiram na wakacje
        do pracy nieeeee, pracuje glownie z facetami, wiec bym sie dziwnie czula
      • johnny-kalesony Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 12:09
        Ja nie - ale gdybym był koleżanką, nosiłbym mini bez przerwy =)

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
      • adsa_21 Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 13:48
        w mini nie chodze ale w spodnicach przed kolano to i owszem:-)
        nog nie mam rewelacyjnych, grube lydki, nie za ladne kolana.
        ale olewam to. chodze w spodnicach bo dobrze sie w nich czuje:-))
        • onlynana Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 17:14
          teraz juz nie
          2 lata temu chodzilam w mini z legginsami, a teraz nie moge zniesc na ulicach
          tego zestawu: mini+ legginsy
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 17:49
        Nie lubię mini. Pomijając już, że moje nogi nie są idealne głupio bym się
        czułą. Za to zamiast mini noszę szorty, w których moje nogi wyglądają
        zadziwiająco dobrze. Mam właśnie takie jak te prezentowane na linkach.
        Grafitowe, bufiaste z wiązanym z boku paskiem. Taki krój mimo,że wydaje się
        nieodpowiedni dla szerokich bioder na moich 97 cm prezentuje sie świetnie.
      • zettrzy Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 18:04
        mini to nie nogi, mini to twarz - kobieta o "niepowaznej" twarzy i dziewczecej
        osobosci zawsze moze zalozyc mini, bez wzgledu na to jakie ma nogi, tak samo
        mloda dziewczyna, natomiast powazna twarz wyglada z mini glupio
        dlatego nie moge nosic prawdziwych mini, chyba ze na weekendy/wakacje,
        natomiast moge zawsze nosic szorty, zeby nie wiem jak krotkie, bo szorty zawsze
        wygladaja oke
      • mandolinka.brombarowa Re: Chodzicie w mini? 20.04.07, 20:51
        hmm, a ja z głupim pytaniem w zwiazku z tym tematem - co to właściwie znaczy,
        że nogi są proste? chodzi mi o to, że stricte proste są moim zdaniem brzydkie -
        takie kłody - ładne są wtedy, gdy są odpowiednio "wygięte", prawda? linki z
        przykładami mile widziane, bo nie umiem ocenić, czy moje wygięcie nie
        przekracza granic estetyki ;);)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka