Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    29.04.07, 12:44
    Ostatnio mam chęć kupić sobie jakiś fajny kapelusz - stylowy, ale nie
    strasznie zobowiązujący. W zeszłym roku widziałam fajne w Roxy.
    Co sądzicie o kapeluszach - nie tylko na wieczór? Nosiłybyście?
    Mnie podobają się w tym stylu:
    www.cogdziezaile.pl/index.php?p=2657
    A może widziałyście gdzieś coś fajniejszego?
    Obserwuj wątek
      • yagiennka Re: Kapelusze 29.04.07, 12:47
        Bardzo lubię kapelusze :) Nigdy w nich jakoś nie chodziłam a sa bardzo kobiece i
        wygląda się zwykle super. Ja na letnie wesele właśnie zamierzam zafundować sobie
        kapelusz z dużym miekkim rondem. Ładne kepelusze widziałam w C&A, H&M, Royal
        Collection.
      • lilivampire Re: Kapelusze 29.04.07, 12:49
        bi.gazeta.pl/im/2/4089/z4089662X.jpg
        ten jest świetny, w ogóle cały zestaw jest super, kojarzy mi się z moją Mamą za czasów młodości (ze zdjęć)
        • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 12:59
          Świetne :) w sam raz na letni spacer... :) żałuję, że dopiero teraz się
          zdecydowałam na zakup kapelusza, coś czuję zresztą że na jednym się nie
          skończy ;P
          • lilivampire Re: Kapelusze 29.04.07, 13:08
            ja na pewno sobie jakiś sprawię, kto wie, czy nie właśnie ten, który zalinkowałam:) mam co prawda włosy do brody, ale jedna z forumek napisała, że to żadna przeszkoda i nie będzie źle wyglądać:)
            • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 13:15
              Ja się jeszcze zastanawiam jaki kolor kupić. Czarny by mi pasował do
              wszystkiego, ale chyba trochę smutny, szczególnie przy ciemnych włosach. Biały
              trochę niepraktyczny bo brudzący. Chyba kupię ten co linkowałam, bo tani jak
              barszcz i jeszcze jakiś pleciony - coś właśnie w stylu tego Twojego, najlepiej
              z czegoś miękkiego ale trzymającego fale ronda ;)
              Pierwsze słyszę, żeby od długości włosów zależał wygląd w kapeluszu ;) myślę,
              że nawet dziewczyny o bardzo krótkich włosach ślicznie by w nich wyglądały, o
              ile mają ładne buzie :)
              • lilivampire Re: Kapelusze 29.04.07, 13:21
                no niby tak, ale bardzo mi się podoba fryzura tej modelki, co prezentuje kapelusz i sukienkę - takie bardzo a la lata 70-te
                a ja mam fryzurę a la nie wiadomo co:)
      • kc_mc Re: Kapelusze 29.04.07, 13:04
        Mam podobny z duzym rondlem w kolorze cremowym, ubieralam go w zeszlym roku nad
        morzem, na spacery i rowniez czasami na plaze.
        • dakota77 Re: Kapelusze 29.04.07, 13:09
          Lubie kapelusze i dobrze w nich wygladam, zwlaszcza w takich z duzym rondem. Mam kilka wyjsciowych na letnie wesela i filcowy z opadajacym rondem na jesien, do plascza. I wciaz za mna chodzi, zeby sprawic sobie jakis nowy:)
      • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 13:22
        nie mam kapeluszy, bo mam za duza golwe:))) ale zawsze podziwialam kapelusze Philipa Teacy'ego
        www.philiptreacy.co.uk/nonflash/welcome2.html, a z naszych polskich Marty Ruty
        www.martaruta.com. Kiedys w zarze jedna klientka robila zakupy z synem i miala ogromny kapelusz na
        glowie (ze sztywnym rondem). Troche tracilo Alexis, ale wygladala zjawiskowo:)
        • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 14:15
          WOW! love_mode nie wiesz mniej więcej w jakim przedziale cenowym oscylują te
          kapelusze Marty Ruty? Widok jednego z nich wywołał u mnie dreszcze
          podniecenia :))))))))))))))))
          • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 14:16
            Heh, poza tym ja też mam dużą głowę, przynajmniej tak mi się wydaje -
            przedpotopowy kapelusz mojego taty, który nosi na głowie "60" jest na mnie
            tylko trochę za duży :P
          • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 15:21
            niestety nie wiem; a nie jestes z wa-wy? bo ona jest w kilku miejscach;))
            • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 16:12
              Jestem z Wawy, niestety chwilowo całkowicie uziemiona pracą i studiami, dlatego
              pytam, bo fizycznie nie mam czasu żeby pojeździć i pooglądać ;) najchętniej
              pojechałabym, wzięła i wyszła, albo kupiła przez neta ;) taki prawdziwy
              shopping to dopiero pod koniec czerwca, po sesji, ech, do tej pory muszę się
              zadowolić własnie taką "ograniczoną" formą zakupów :(
              Najbardziej podobają mi się te dwa:
              www.martaruta.com/kolekcja/full/filcklamraduzy.jpg
              www.martaruta.com/kolekcja/full/flowerpower.jpg

:)))))))))))))))
              • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 16:21
                wyslij maila z zapytaniem:)

(2)bialy ladniejszy ;))
                • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 16:51
                  Tak też zrobię :)
                  Ten pierwszy podoba mi się na zdjęciu hehe, jest taki...wypasiony :p nie wiem
                  jednakże czy bym się odważyła go nosić. drugi jest taki letni i romantyczny
                  mmmmmmm coś czuję że kupię oba przynajmniej dla samego faktu posiadania
      • miss_milkie Re: Kapelusze 29.04.07, 17:13
        ja nie lubie. denerwują mnie ronda:)
      • disa Re: Kapelusze 29.04.07, 18:31
        uwielbiam ;]
        • nita_a Re: Kapelusze 29.04.07, 18:41
          Mam jeden kapelusz z Orsaya niestety z grubego materiału i nie do konca wiem z
          czym go zestawiac.
          • nita_a fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 19:20
            www.speedyshare.com/255367994.html
            www.speedyshare.com/681867234.html
            z czym go nosic?
            • brattby Re: fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 19:22
              A z czego on jest? Z czegoś filcowatego?
              • nita_a Re: fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 19:57
                cos podchodzacego pod filc
                • brattby Re: fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 20:18
                  hmmm, kapelusz jest ładny, klasyczny i mi się podoba, ale jesli jest z filcu to
                  nosiłabym go tylko w chłodniejsze pory roku - wczesną wiosną i jesienią :) ja
                  widzę go z czarną ołówkową sukienką do kolan z pasem w talii i dekoltem w serek
                  i z jakimś fajnym tweedowym płaszczykiem :) jako akcent kolorystyczny można
                  dodać jakieś kolorowe buty (na przykład peep toe, których jest zatrzęsienie jak
                  wszyscy wiedzą) i rekawiczki. W sumie z taką sukienką jak napisałam można by
                  zaryzykować go i teraz :) a może warto by było go czymś ozdobić? np zawiązać
                  jakąś szarfę wokół... ja bym zawiązała w kropeczki, ale ja jestem zboczona na
                  punkcie umiarkowanego użycia kropek i to od ładnych kilku lat, więc w tej
                  kwestii nie sugeruj się :) tak czy siak kapelusz jest bardzo ładny i stylowy :)
                  • nita_a Re: fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 20:30
                    dziekuje Ci bardzo ładnie na pewno skorzystam z Twojej rady :D

a co do kropek to cos w nich jest :P
                    • brattby Re: fotki moze Wy mi cos pomozecie 29.04.07, 20:43
                      Kropki zawsze bardzo lubiłam :) Pamiętam, że chyba w 1999 roku kupiłam sobie
                      świetną letnią bluzeczkę właśnie w kropki w trollu (w którym nawiasem mówiąc
                      teraz już nic nie znajduję :( ) ale odkąd weszła na nie moda i chodzą w nich
                      wszyscy, wszędzie i do tego niejednokrotnie w kilku częściach garderoby w
                      kropki naraz, to zaczynają być traktowane trochę jak kicz. Ale ja z nich nie
                      zrezygnuję, bo to klasyka :) tak samo jak z peep toe (moje ulubione z
                      butelkowozielonego zamszu kupiła moja mama w latach 80 :))
      • leyla_83 Re: Kapelusze 29.04.07, 19:27
        Kapelusze są naprawdę fascynujące, ale osobiscie nie sprawiłabym sobie żadnego i
        to z bardzo prozaicznego wręcz powodu: zwyczajnie nie miałabym okazji aby go
        założyć. Na razie obracam sie w środowisku młodzieżowym i studenckim, także w
        takim kapeluszu rodem z "4 wesela i pogrzeb" wyglądałabym na naszych wspólnych
        wypadach dosyć komicznie:)))) Może kiedyś, jak będę starsza...ale ogólnie- super:)
        • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 19:33
          e tam, zaraz staruszka;) A slub, a chrzciny/komunia dziecka?
          • leyla_83 Re: Kapelusze 29.04.07, 19:43
            No fakt. Warto byłoby sprawić sobie taki kapelusik na przysłowiowe uroczystości.
            Ostatnio jednak- chociaż mamy sezon slubów, nic się wokół mnie nie dzieje. Jakoś
            nikt ze znajomych nie ślubuje, dzieci też się na razie nie rodzą, więc i chrzcić
            nie ma kogo....nie mówiac już o komuniach:)
            No ale zawsze mogę się wybrac np. na rasowe, luksusowe, wyscigi konne w
            "brytyjskim stylu" :)) Gdzie wszystkie damy z wyższych sfer siedzą na trybunach
            w kapeluszach i wachluja się w upalny dzień rękawiczkami :)))
            Tak na poważnie: kapelusz to fajna rzecz. Zawsze mi się kapelusze podobały.
        • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 19:36
          Ou, to co ja mam powiedzieć :) Ja tez studiuję, ale myślałam o noszeniu
          kapelusza na codzień, a nie tylko na specjalne okazje... :))))))) czy to aż
          taki obciach??
          • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 19:37
            zalezy chyba jaki kapelusz
            • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 19:41
              Wiadomo, że nie jakiś hiperwypasiony z piórami :))) ale czy noszenie na
              przykład takiego jak w moim pierwszym poście na codzień (oczywiście z resztą
              stroju dopasowaną tak, żeby nie wyglądać na starą pudernicę) to obciach?
              • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 19:49
                nieeee?:))))))))
                na stara pudernice na pewno nie:)) ale uwage bedziesz zwracac:)) moim zdaniem pozytywna. Pisalas, ze
                studiujesz; nie wiem co i jakie srodowisko. Ja konczylam ASP, wiec na mojej nauczelni nie bylby to ani
                obciach, ani dziwne:))) Ale to tez troche dawno bylo:)))) moze teraz jest inaczej
                • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 19:53
                  Ja studiuję prawo na UW, generalnie atmosfera średnia, ale przecież nie samą
                  uczelnią człowiek żyje :) a ludzie mogą się gapić - szczerze mówiąc nie
                  przeszkadza mi to :) hehehehe :))))
                  • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 20:08
                    i slusznie:)))
          • leyla_83 Re: Kapelusze 29.04.07, 19:57
            Nie, nie- absolutnie nie! Uwazam, że noszenie kapelusza na codzień to swietna
            sprawa i nie odciągam Cię od tego. Widzisz, mój "strach" przed kapeluszami
            wynika trochę z takich ogolnie przyjętych konwencji, (których zresztą wcale nie
            uważam za słuszne). Po prostu w tym środowisku, w którym się obracam, nie
            miałabym chyba odwagi aby te konwencje przełamywać, chociaż chciałabym to
            zrobić. I tak znajomi uważają, że ubieram się ekstrawagancko i czasami
            dziwacznie się na mnie patrzą, a ja myslę, że wyglądam całkiem zwyczajnie- może
            to im się tak tylko wydaje, bo preferują tzw. nieskomplikowany styl sportowy:)
            no bo tak najłatwiej. Juz sobie ich miny wyobrazam gdybym w takim super
            kapeluszu wyskoczyła, he he:)) Jedno jest pewne: u nas w Polsce nie jest łatwo
            się wyróyniać. Chciałabym aby więcej młodych dziewczyn zaczęło chodzić w
            kapeluszach, bo są SUPER! Nie wiem...moze zwykła tchórzliwa konformistka ze mnie.
            • love_mode Re: Kapelusze 29.04.07, 20:07
              zgadzam sie z leyla. z tym, ze ja wyobrazam sobie miny innych mam jak odbieram syna ze szkoly;)))
              • leyla_83 Re: Kapelusze 29.04.07, 20:11
                :) :) tak to już u nas jest.
            • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 20:11
              Heheh rozumiem, ja dokładnie tak myślałam rok temu - strasznie mi się podobały
              kapelusze, sporo ich widziałam w sklepach, za to na ulicy bardzo mało - i to
              mnie własnie stresowało, że się wszyscy będą na mnie gapić i wyjde na cudaka :)
              Ale jakoś mi to myślenie przeszło, moi znajomi są przyzwyczajeni do tego że
              miewam szalone pomysły, więc założę się, że bardzo się nie zdzwią jak mnie
              zobaczą w kapeluszu z wielkim falującym rondem :) ostatnio oglądałam (znowu)
              śniadanie u tiffany'ego i patrząc na audrey pomyślałam że muszę, po prostu
              muszę miec kapelusz, a innymi się nie przejmować :) na szczęście muszę jechać w
              tym tygodniu do arkadii, więc zaopatrze się w jakiś zawadiacki kapelusz :))))
              • leyla_83 Re: Kapelusze 29.04.07, 20:15
                to ja trzymam kciuki za Ciebie i jak najbardziej ten pomysł popieram:) Może też-
                jak nabiorę już odwagi do tego swojego "konformistycznego myślenia"- to sobie
                kiedyś taki kapelusik sprawię, pozzdrawiam!
                • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 20:18
                  :) dzięki i tez pozdrawiam :)
                  • kea100 Re: Kapelusze 29.04.07, 20:29
                    Hmmm a ja muszę w lecie nosić nakrycia głowy,ponieważ słońce mi szkodzi,i
                    lekarz bezwzględnie nakazał mi chronić się przed słońcem.Kapeluszy mam
                    kilka,jest mi w nich ładnie,ale czuję sie w nich jakaś taka "wyfiokowana",w
                    związku z tym najczęściej konczy się na bejsbolowce,no ale po przeczytaniu
                    waszych wypowiedzi chyba je odkurzę,zwłaszcza,ze jeden mam naprawdę świetny.No
                    zobaczymy:)
                    • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 20:46
                      Zrób to koniecznie :) jak możesz to wklej foty swoich kapeluszy, może mnie
                      zainspirują :)
                      • kea100 Re: Kapelusze 29.04.07, 21:22
                        ..Nie wkleję,nie umiem:(....
                        • brattby Re: Kapelusze 29.04.07, 21:51
                          :) ja dzisiaj wklejałam pierwszy raz w życiu :) na www.imageshack.us a potem
                          linka :) dziecinnie proste, skoro ja - komputerowy laik - sobie poradziłam ;)
                          • kea100 Re: Kapelusze 29.04.07, 22:28
                            Spróbuję,muszę tylko odkurzyć moje zbiory;)
      • star105 Re: Kapelusze 30.04.07, 07:56
        Bardzo lubię małe kapelusze, takie jak te:
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=2109
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=2743
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=1009
      • zettrzy Re: Kapelusze 30.04.07, 21:48
        kapelusze sa swietne, ale oczywiscie lepsze na zimna pogode (w lecie nie da sie
        w nich wytrzymac, chyba ze sa slomkowe), i wcale nie musza wygladac
        zobowiazujaco - w rzeczy samej, figlarny kapelusik potrafi dodac luzu;
        oczywiscie trzeba je dobierac starannie do twarzy i sylwetki, i oczywiscie
        bardzo misterne, wyfiokowane fryzury utrudniaja noszenie kapelusza; ja bardzo
        lubie kapelusze i mam ich cala kolekcje
        spraw sobie jak najbardziej, w Warszawie jest masa modystek, mozesz znalezc
        bardzo ladny gotowy, mozesz takze zrobic na zamowienie i czesto wcale nie
        kosztuje drozej
        • brattby Re: Kapelusze 01.05.07, 12:25
          :) wyskoczyłam dzisiaj do arkadii i mimo przejścia naprawdę wieeelu sklepów nie
          znalazłam nic fajnego :( jedyne kapelusze jakie widziałam, to takie "czapeczki"
          z grubej bawełny, jakie zakładała mi mamusia w bardzo wczesnej młodości :/
          chyba faktycznie poszukam w sklepach stricte kapeluszniczych, może w
          Porthosie :)
          • s0phisticated Re: Kapelusze 02.05.07, 20:15
            warto sprobowac rzeczy GOORIN BROTHERS - od niedawna dziala pierwszy sklep w
            Polsce w Krakowie na Miodowej, sa tez na Allegro, www.goorin.pl :)
            • zettrzy Re: Kapelusze 02.05.07, 20:51
              przypominam sobie z pobytu w Warszawie sklepy modystek na Chmielnej i w
              okolicach - ach, tam byly kapelusze godne starego Hollywood, gwiazd z okresu
              glamour; nie wierze ze juz ich nie ma, ale trzeba ich szukac, bo to sa malutkie
              sklepiki, czesto w bramach/podworkach, raczej niewidoczne z ulicy
              powodzenia w zakupach !
              • almina73 Re: Kapelusze 29.05.07, 16:33
                witam, przy okazji dyskusji o kapeluszach zainteresowane zapraszam na
                www.almina.pl mysle ze jest co obejrzec :D
      • magdaksp Re: Kapelusze 29.05.07, 16:45
        aja mam kapelusz na razie nie nosze bo mi sie na warkoczyki nie mieści ale jak
        je zdejmę to bede nosić.kupilam whm.
        img516.imageshack.us/img516/4259/madziaju6.jpg
        • martusia67 Re: Kapelusze 29.05.07, 16:55
          Magda bardzo fajnie wygladasz w tym kapeluszu :) Tez miałam ochote na kapelusz
          z hm ,ale nosze okulary i nie wygladam w nim zbyt atrakcyjnie :(
      • miss_milkie Re: Kapelusze 29.05.07, 17:18
        mi sie podobają kapelusze, chociaz nie mam zadnego:)
        rok temu chcialam sobie kupic czarny z wieelkim rondem (podobny do tego na
        zdjeciu) ale jakos nie kupilam;)
        aha i jesli kapelusz to tylko z duzym rondem. nie podobają mi sie slomiane!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka