Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kostiumy kąpielowe

25.05.07, 17:21
    Podoba mi się strój numer 1. Mam dość duże uda i trochę celulitu na nich. Czy
    dla mnie jest strój numer 1? Strasznie mi się podoba... a może znacie jakiś
    sposób na te nieszczęsne uda? Dziękuję z góry :)
    Obserwuj wątek
      • tetlian Re: Kostiumy kąpielowe 26.05.07, 18:26
        Przy takich właścicielkach, małokto zwraca uwagę na stroje kompielowe :)
        • onufry.zagloba Nie badz zlosliwym trollem, nie doluj dziewczyny! 26.05.07, 19:52
          Na jej problem pewnie pomoga jakies kosmetyki, masaze, dieta i gimnastyka, ale
          z tym to do kosmetyczki.
          Ja ze swej strony powiedzialbym jej,ze jak lezy plackiem i sie smazy to jej
          dziurawej skorki nie widac, a paradowac moze po plazy obwiazawszy biodra jakims
          polprzejrzystym sarongiem - na pelniejszych dziewczynach wyglada to nawet
          lepiej nizli na chudych
      • onufry.zagloba CO tak pozno Gazeto? 26.05.07, 19:55
        Zrobilbym Mamie prezent z kostiumu numer 10 - bardzo ladny i odpowiedni dla
        powazniejszych pan. Nic to - zrobie z niego Mamie prezent z okazji jej wyjazdu
        na wakacje.
      • makawitykot Kostiumy kąpielowe 26.05.07, 20:19
        A ja bardzo lubie coś co sie nazywa tankini. Nie znam sie na modzie, dla mnie
        nowosc! Ale bardzo fajny 2 - czesciowy kostium, z masywniejsza niz w bikini górą
        (troszke jak tzw tank-top). Myśle , że dobre dla kobiet z nieco większym
        biustem. W brew pozorom duzy biust w malutkim staniku od bikini (zwlaszcza jak
        sie na plaży gra w siatkowke) dobrze nie wygląda. Chyba że ma sie figure modelki ;)
        Ostatnio kupilam na ebayu tankini Adidasa. Oczywiscie sa modele bardziej i
        mniej zabudowane
        http://www.adidas-shop.co.uk/rf/adi/navigation/product.do?Mis_item_id=15&product=389828218&D=389828218&Ntt=389828218&Dx=mode+matchall&Ntk=group_search&Mis_item_loc_id=1&Ntx=mode%20matchallpartial&Np=1&N=0&Nu=this_product&Nty=1&thisprod=389828218&SNtt=tankini&SNu=pca_id

Pozdr
        • kasica_k Re: Kostiumy kąpielowe 05.06.07, 02:06
          makawitykot napisała:

> biustem. W brew pozorom duzy biust w malutkim staniku od bikini (zwlaszcza jak
          > sie na plaży gra w siatkowke) dobrze nie wygląda.

Nieprawda - wszystko zalezy od stanika. Oczywiscie w malenkich trojkacikach
          zwiazanych sznureczkiem wyglada sie smiesznie, ale co zlego w dobrze skrojonym
          staniku? Oczywiscie tanikini jest fajne, jak sie nie chce pokazac za duzo
          brzuszka, ale z biustem to wiele wspolnego nie ma. Dobre i stylowe bikini na
          wieksze biusty robi np. Freya, Panache, Fantasie - szkoda, ze Avanti nie
          pokazuje nic z ich oferty.
      • maheda Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 20:20
        :/
        • rudapaskuda Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 20:37
          Masz rację.
          Dobijająca jest ta rozmiarówka S-XL. To tak jakby wszystkie szczupłe kobiety
          miały zawsze małe biusty...
          • makawitykot Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 20:55
            I z tego właśnie powodu oddzielnie sie kupuje góre i dół....(bikini)...Zresztą
            tak były podane ceny w niektorych wypadkach...

Tylko w takim razie jak dobrac jednoczęsciowy kostium jak jest sie szczuplą i ma
            sie duzy biust. (lub nieszczuplą z małym biustem) To jest pytanie.
            • rudapaskuda Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 21:30
              Oczywiście, można kupić oddzielnie górę i dół. Problem jednak tkwi w tym, że
              jeśli szczupła dziewczyna z dużym biustem chce kupić górę kostiumu w rozmiarze
              dajmy na to XL to on nie będzie niczego podtrzymywał tylko zjedzie z niej z
              racji zbyt dużego obwodu. Przydałaby się taka rozmiarówka jaką stosuje się przy
              stanikach, czyli obwód i miseczka. I nie tylko do D ;)
              • makawitykot Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 21:41
                Masz racje z tym obwodem i miseczką. :(
                Sprzedawcy i projektanci do roboty!!

A Triumph robi kostiumy tylko do D??

• rudapaskuda Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 26.05.07, 21:57
                  Pewnie robi większe niż D także, ale nie produkuje kostiumów o wąskich obwodach
                  np . 65 i dużych miseczkach np. do angielskiego J.

A zapotrzebowanie na takie kostiumy w Polsce jest nawet dość duże, jednak
                  producenci w większości wypadków nie rozumieją, że istnieją taaaakie ;) rozmiary.
                  • kasica_k Re: Oczywiście nic dla kobiet z większym biustem 05.06.07, 02:10
                    Na szczescie angielscy wiedza. Chcesz 65J? Prosze:
                    www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1388&kategoria=ag

:)

A Triumph za granica jest duzo przyjazniejszy rozmiarowo duzym biustom, tylko w
                    Polsce jest glownie do D. Nie wiem jak z kostiumami, ale pod wzgledem stanikow
                    Polki sa dyskryminowane przez te szacowna firme ;)
        • kasica_k W papierowym wydaniu jest wiecej dla biustow! 07.06.07, 15:23
          Dla wiekszych biuscikow sa bikini i jednoczesciowe Freya, jakis Panache tez mi
          mignal. Zakres do miseczki J :-)
      • mmkl Re: Kostiumy kąpielowe 26.05.07, 20:27
        moim zdaniem kolorowy, wzorzysty kostium na pełniejszych kształtach wygląda
        lepiej niż czarny jednoczęściowy, który często proponują tym właśnie dziewczynom.
        kolor odwraca nie co uwagę od ciała...
        jeżeli masz ładny brzuch to na pewno każdy będzie się na niego w tym kostiumie
        patrzył, a nie na uda. opalisz się, nikt cellulitu nie zauważy :)

kostiumem ud się zakryć nijak nie da :D
      • tepetoja na uda najlepsza jazda na rowerze ale cały sezon i 26.05.07, 23:42
        bez obijania - każdą okazje wykorzystaj i wypad do lasu - depnąć troche na
        pedały - poczuć to w nogach!!! ja mówie wtedy że mam RADOŚĆ W NOGACH - ale
        jeździć trzeba codziennie cały sezon - i nogi będziesz miała śliczne - bez
        celulitu. POŚLADKI tez mają sie wtedy dobrze.... o mięsniach brzucha nawet nie
        wspominam
      • tepetoja a kostiumy są fajne - nawet na duże biusty też 26.05.07, 23:43
      • maria-anna Kostiumy kąpielowe 28.05.07, 16:04
        A moim zdaniem nr 10 jest ok!
      • rts-dusia Kostiumy kąpielowe 07.06.07, 16:58
        powinno byc wiecej kostiumów jednoczęsciowych nie wszystkie kobiety chcą
        pokazywać swoje ciało
        • weronika_fi Re: Kostiumy kąpielowe 07.06.07, 19:48
          A jaki kostium doradziłybyście takiej figurze jak moja:
          wzrost 160cm, waga 56 kg, szerokie ramiona, nieduży biust (w/g rozmiaru Triumfa
          miseczka D, a pod biustem 65cm), masywne uda i łydki chociaż nie mogę
          powiedzieć, że nogi mam grube. Nie czuję się gruba. Spodnie noszę rozm.38
          przeważnie, natomiast bluzki inne "góry" w rozm. 36.
      • swierszczowa1 Kostiumy kąpielowe 09.06.07, 15:28
        Te kostiumy nie są fajne. Co to za rozmiary S-XL. Bez sensu. Ja obecnie mam
        kostium Triumpha gdzie stanik ma rozmiar 70E. W sklepie mi się podobał gdy
        stałam przed lustrem ale gdy pływam, ruszam się tył podjeżdża bardzo wysoko do
        góry. Jest po prostu o wiele za szeroki. Próbowałam zawiązać na tym obwodzie
        supełki żeby go skrócić ale wtedy miseczki sa za małe i robią mi sie nad nimi
        bułki:( Nie podoba mi sie to. żałuje ze nie zamówiłam przez internet jakiegoś
        węższego:(
        • romarzena Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.07, 14:44
          A ja mam taki problem. Potrzebuję biustonosz 80A, push up, dobrze zbierający i
          szorty. Najchętniej szorty w kolorze czarnym, a góra np. biało-czarna. Może ktoś
          widział...
      • sabriel Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.07, 15:45
        Jedynym sposobem na przykrycie cellulitu na udach jest pareo.Można sobie je
        przewiązać dookoła bioder.
        • swierszczowa1 Re: Kostiumy kąpielowe 11.06.07, 18:04
          I jesze napisze o tych rozmiarach kostiumowych staników. Jezeli 75 ma pod
          biustem osoba takiej postury stanikomania.blox.pl/2007/06/Biust-tygodnia-
          odcinek-drugi.html, a 75 to już bodajze przy rozmairze M wystepuje to dla
          szczuplejszych dziewczyn bedzie taki stanik w zebrach za szeroki. A jak jej
          biust nie wejdzie do rozmairu S to w czym biedota ma isć na plaze?:P Takie
          rozmairy kostiumów jak s, m ,l są bez sensu.
      • kornelka88 Kostiumy kąpielowe 29.06.07, 20:49
        Witam! Bardzo podoba mi się strój numer 15. Czy ktoś wie gdzie mogę go kupić!
        Bo niestety nie kojarze żadnego sklepu SHE... Jeśli ktoś wie...to z góry dzięki
        za info:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka