Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najmniejszy rozmiar

04.06.07, 18:39
    Muszę się tym z Wami podzielić;) Otóż właśnie kupiłam sobie śliczne jasne skinny w zarze w rozmiarze 34. Odcinam metkę, patrzę i widzę (co mnie potwornie zaskoczyło), że to nie jest najmniejszy rozmiar! Jest jeszcze 32, czyli słynne amerykańskie 0. Myślałam wcześniej, że zerem jest nasze 34.

Siedzę teraz i nie mogę uwierzyć, że modelki (znacznie wyższe ode mnie, są jeszcze chudsze...)Podobno Kate Moss ma rozmiar 32. A te moje jeansy są naprawdę bardzo małe...więc nie wyobrażam sobie, jak one wszystkie wyglądają na żywo. SZOK.
    Obserwuj wątek
      • monikaa13 Re: Najmniejszy rozmiar 04.06.07, 18:41
        ja tez nie, nie wyobrazam sobie nawet jak wyglada 34 to chyba same kosci bee,
        choc zalezy to jeszcze od wzrostu rzecz jasna
        • pinkpanther Re: Najmniejszy rozmiar 04.06.07, 18:56
          monikaa13 napisała:

> ja tez nie, nie wyobrazam sobie nawet jak wyglada 34 to chyba same kosci bee,
          > choc zalezy to jeszcze od wzrostu rzecz jasna

zapewniam cię że i tłuszczyk się znajdzie
          nie musisz od razu obrażać mniejszych osób
        • myszmusia Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 09:35
          zapewnim cie że wygląda normalnie, pod warunkiem,że się nie ma 180 cm wzrostu.
          Nosze 34 a lat mam sporo więcej niz większośc z was i nie wyglądam jak zasuszony kościotrup;-)
      • dakota77 Re: Najmniejszy rozmiar 04.06.07, 18:41
        Wierze, ze modelki mieszcza sie w tak male rozmiary, w koncu zwykle maja chlopieca budowe ciala. Bioder tyle co i nic, podobnie z biustem:-).Ja jestem szczupla, ale mam kobieca budowe i to i owo podnosi mi nieco noszone rozmiary;-)
      • disa Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 07:40
        ja mam 34 i zyje,
        ale w 32 bym sie juz nie wcisnela -na szczescie
        • aliennis Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 09:20
          Noszę 34 i czasami (właszcza w Cubusie ,H&M) troche na mnie wisi.W 32kosci
          biodrowe nie pozwalaja mi wejsc;-)
      • cryptorchid Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 10:32
        32 mieć byłoby nawet niewygodnie, bo chyba mało jest ubrań w tym rozmiarze. XS
        to przeważnie 34, nie? Chociaż ostatnio kupiłam pródnicę z XXS na metce,
        pierwszy raz coś takiego widziałam na oczy. To 32?
      • cioccolato_bianco Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 10:35
        szczuplo wygladaja ;) poza tym to jest nie tylko kwestia tkanki tluszczowej ale
        tez wzrostu i budowy ukladu kostnego. poza tym wole rozmiar 32 niz 48...
        • iluminacja256 Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 10:42
          Nikt mi nie wmówi, z emozna dobrze wyglądac nosząc rozmiar 32 i mając 180 cm
          wzrostu;/
          • disa Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 10:55
            a 48 i 160cm... ??
            ;/
            • kadanka Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 11:12
              wkurza mnie to zaglowanie rozmiarowką, jakie uprawiają rozne marki. fajt, ze
              rozmiary baardzo urosły. raczej nie zmienia mi się waga, pare lat temu
              kupowalam ciuchy 38, teraz 36, a nie zmieniły mi się wymiary. w sklepie
              reserved spodnice S(na zdrowy rozum 36) sa na mnie za duże. Kappahl ma tak
              zanizone rozmiary, zwlaszcza dolow, ze to co u nich jest 36, w innym sklepie
              moze nyc 38-40. mozna w kappahlu kupic ubrania w rozm. 32, ale co z tego jesli
              jest to normalne 34-36
              • kasiaczernia Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 11:36
                Też denerwuje mnie zróżnicowanie rozmiarówki.
                Od lat noszę rozmiar 34 (bez diet i odchudzania się, mam drobną figurę) jednak
                próbując cokolwiek kupić mam wrażenie, że powinnam odwiedzać sklepy z dziecięcą
                odzieżą:-)))
                Uważam, że producenci powinni podawać rozmiary np. przy spódniczce:
                wzrost/obwód pasa/obwód bioder. Kiedyś, zanim zagraniczne firmy zdecydowanie
                weszły na nasz rynek, takie rozmiary były podawane na metkach:-))
                Czy nie ułatwiłoby to nam wszystkim życie?
                Nam kupującym z pewnością:-)))
      • trocineczka Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 11:38
        Rozmiar rozmiarowi nierowny. Ja sama, przy wzroscie jakies 172 cm, nosze
        zazwyczaj 34 (dol) i 36 (gora), ale sa miejsca, w ktorych 34 spada mi z tylka, a
        i takie, gdzie w 36 trudno mi jest zmiescic swoj biust.. :D W zwiazku z tym
        posiadam takze ubrania w rozmiarze 32 oraz 38. To jak? Jestem kosciotrup czy
        nie? :P:P
        • littlefrog Re: Najmniejszy rozmiar 05.06.07, 11:42
          tak, zara ma jeansy w rozmiarze 32, pierwsze w które nie udało mi się zmieścić
          ;)) bo cubusowe 32 jest dla mnie w sam raz. tylko że ja mam 155cm wzrostu i
          wcale nie jestem jakaś przesadnie koścista, mam biodra, z 1cm tłuszczu na
          brzuchu i biust C ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka