Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bonprix, Quelle, Neckermann

11.06.07, 11:35
    Jaki sawasze doświadczenia z tymi sklepami?
    Czy takie jak moje?
    Bonprix - szybka realizacja (14 dni!!!)i 90-100% zamawianych ciuchów.

Quelle - po 4 tyg. odpowiedź, ze zaden z zamawianych artykułów nie jest
    dostępny (dodam, ze zamawiałam w krótkim czasie po otrzymaniu katalogu).

Teraz zamówiłam z Neckermanna (to własciwie pod-spółka Quelle). Po 2 ytyg.
    dzwonie, ai nadal NIC nie wiadomo :(. Mogę czekać nawet 8 tygodni.... Wtedy
    to już podziękuję.

Dodam, ze to takie OBECNE moje przygody Neckermannem i Quelle. Kiedyś (klika
    lat temu) nie było aż takich problemów. Fakt, ze Bonprix zawsze najszybciej
    działał, ale pozostałę jakoś funkcjonowałay. Nie wiem moze przerasta ich
    ilość zamówień?

I co mam zrobić? Jak nie mam czasu na tradycyjne zakupy? A w Neckermanie i
    Quelle wiecje jest ciuchów, które mi si epodobają.;)))
    Obserwuj wątek
      • monikaa13 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 11.06.07, 11:44
        fajny watek, tez chce cos kupic teraz wiem ze kupiem z bonprixu
        • miruka Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 11.06.07, 12:54
          ja tylko dwa razy i tylko z Quelle:
          -strój kapielowy otrzymałam po pięciu dniach od telefonicznego zamówienia,
          -narzuta (zamówienie internetowe) nie przychodziła ponad 2 tyg więc
          zadzwoniłam, okazało się że sprowadzają ją dopiero z Niemiec, więc wycofałam
          zamówienie
      • kasiaczernia Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 11.06.07, 15:16
        Z Neckermana i Quelle dostaję zamówione rzeczy do 2 tygodni, kiedyś z
        Neckermana zdarzało mi się czekać dłużej, nawet miesiąc, albo po miesiącu
        dotawałam informację o braku lub wyprzedaży asortymentu.
        Z doświadczenia wiem, że jak nie dostanę wszystkich rzeczy do dwóch tygodni, to
        nie dostaję ich wcale, a też zamiawiam zazwyczaj zaraz po otrzymaniu nowego
        katalogu.:-)))
        • guapatia Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 08:20
          co do Bonprixu nie mam zastrzezen,zamowienia realizowane szybko i przewaznie
          towar taki jaki zamawialam.raz tylko zawiodlam sie na jakosci zamawianej
          bluzeczki:(
          Quelle-odpada!!!!ostatnio zamowilysmy z kolezanka sweterki,3 modele.na zdjecich
          byly piekne,natomiast w rzeczywistoci beznadzieja,zarowno gatunek,fason jak i
          kolory!!dalece odbiegaly od tych na fotkach.odeslalysmy wszystkie.na zamowienie
          czekalysmy ponad miesiac.
          • kasiaa11 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 10:55
            Quelle - szybko, najdłużej czekałam 3 tyg. na zamówiony towar, ubrania dobre
            gatunkowo, identyczne jak na zdjęciu
            Neckermann - znacznie dłużej czekałam na przesyłkę, raz nawet przyszła po 8 tyg.
            Bonprix - słyszałam, że słaba jakość, nie zamawiałam
      • meduzaa1 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 13:11
        Bonprix- bardzo słaba jakość, w miarę szybka realizacja zamówienia.
        Quelle- długi okres oczekiwania i często zdarza się że danej rzeczy, jakość
        kiepska.
      • gosiarkar Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 13:14
        z bonprix trzeba uważać, bo można trafić na totalną tandetę - przeważnie rzeczy
        bardzo tanie, te droższe ok

Quelle, mają drożej niż w bonprix ale jakość ZDECYDOWANIE lepsza.
        czeka sie ok 2-4 tyg.
        Zamawiam co jakiś czas od paru lat i jestem zadowolona - z reklamacjami też nie
        ma problemu :)
        pozdr
      • nessie-jp Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 15:43
        Muszę powiedzieć, że skutecznie zniechęciłyście mnie do zamawiania czegokolwiek
        z tych katalogów! 4 tygodnie! Toż to absurd, tyle czekać. Zamawiając w lipcu
        letnią bluzkę, dostanę ją na jesieni? Eee, tam :)
        • matmam Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 16:03
          Ogólnie raczej nie zamawiam z katalogów tego typu ale...ostatnio skusilam sie
          na hamak:)Narazie czekam 2 tygodnie i nic z tym,że uprzedzono mnie iż może to
          potrwać do 4 tygodni tak więc czekam cierpliwie.
      • kamila29091 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 17:49
        ja tak samo jak wczesniej bylo wspomniane. czekam do 2 tyg, jak nie przychodzi
        po tym czasie nei mam juz co dalej czekac. Zdarzylo mi sie to rzadko, wiec
        czasem zamawiam nawet w dniu otrzymania katalogu:) i zawsze telefonicznie
        • anulka10088 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 12.06.07, 19:05
          Zamawialam z bon prixa i neckermanna dokladnie rok temu, bon prix przyslal po
          ok 1,5 tygodnia, neckermann jedna z zamowionych rzeczy po 2 miesiacach (w
          dodatku w zlym rozmiarze), drugiej do dzis nie zobaczylam..
          • a.zlota a jak z rozmiarówką w bon prix? 12.06.07, 21:45
            Podobają mi się rybaczki z jeansu, normalnie noszę 38 ale słyszałam że ich
            rozmiarówka to jakaś inna bajka - jak to jest ze spodniami? zamawiał ktoś?
            • evaok Re: a jak z rozmiarówką w bon prix? 15.06.07, 09:36
              Zamawiałam sukienkę z bon prix, w rozmiarze 34/36, sukienka może też służyć jako
              tunika więc idalnie dopasowana być nie musiła, ale rozmiar zupełnie jak z
              sufitu...Dużo za duży, mimo, że standardowo noszę rozmiar 36, czasem, w
              zależności od firmy 34.
              Dodam jeszcze, że oczywiście nie można sugerować się kolorami ze zdjęć z
              katalogów, dużo odbiegają od rzeczywistości.
      • gosia.testy Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 14.06.07, 21:54
        Dodam, ze zamawiałam juz nie raz. Kiedyś aż tak kiepsko nie było ;).
        Ze zwrotami nie ma problemu. Fakt, ze czasem mozna mega tandetę otrzymać.

Mija 3-ci tydzień od zamóienia w Neckermanie. Jutro zadzwonie :). Najgorsze
        jest to, ze pani przy telefonie nei jest w stanie powiedzieć, czy ten towar
        wogóle dotrze z Niemiec do ich magazynu a potem do mnie. To kicha! Niekt nic
        nie wie.
      • gemini_87 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 15.06.07, 09:11
        Moja mama zamawiala z Bonprixu spodnie i kurte, sa swietne naprawde... Zwlaszcza
        kurteczka swietnie lezy. Ja mam stamtad tylko czarne legginsy, ale mysle ze w
        przyszlosci jeszcze cos zamowie. Przypomnialo mi sie ze moje znajome rowniez
        kupowaly tam duzo rzeczy i sa zadowolone, co do Quelle i Neckermanna nie wiem,
        nie kupowalam...

Pozdr. Asia :)
      • gemini_87 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 15.06.07, 09:13
        zapomnialam dodac ze ciuszki dotarly dosc szybko ale nie pamietam w jakim czasie
        dokladnie...
      • judyta2000 Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 24.06.07, 21:25
        A ja bardzo chętnie zamawiam w Moda Plus (www.modaplus.pl). Ale to też chyba
        podspółka Quelle mają ten sam adres w Poznaniu. Naturalnie jeśli chodzi o czas
        oczekiwania to też niestety ok 2 tygodni, ale ciuchy mają fajne. Jak się ma
        wątpliwości jaki wybrać rozmiar, lepiej wziąść mniejszy. Ale wszystkie te firmy
        tak mają ponieważ stosują niemiecką rozmiarówkę.
        • napolnoc Re: Bonprix, Quelle, Neckermann 25.06.07, 00:33
          Jesli chodzi o zamawianie online to tylko esprit i yoox.com, w obu przypadkach
          dostawa w ciagu 48 godz. plus mozliwosc darmowego zwrotu w ciagu 14 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka