Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    20.06.07, 17:22
    ....za oknem w cieniu
    biurowy rygor zostal zniesiony!
    szef biura zarzadzil 'lzejsze odzienie', panowie moga krawaty w domu zostawic
    a panie moga ramiona odslonic i palce u nog pokazac ;)
    i swiat stal sie urlopowy :)
    Obserwuj wątek
      • nie-niebieska Re: 33° ... 20.06.07, 17:24
        kochana u mnie 20 stopni, od jutra leje!!!
        wiec gratuluje super pogody i slonca
        • kinky5 Re: 33° ... 20.06.07, 17:33
          ha!
          u mnie 10!!! ale jest rano, pewnie rozkreci sie do 15!
          Ale nie ma sie czemu dziwic, jak sie mieszka 4h drogi od czegos takiego:
          fabriklandia.blogspot.com/2007/05/lodowiec-columbia.html
      • milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 17:30
        o jak dobrze nie miec zadnych dress-code'ow w pracy i moc pracowac sobie w
        krotkich spodenkach i japonkach!
        • tralalumpek Re: 33° ... 20.06.07, 17:37
          a nie wiem czy bym tak chciala :)
          • kc_mc Re: 33° ... 20.06.07, 17:40
            A u mnie o 7:15 rano w drodze do pracy pokazywalo 24 stopnie, a bylo krotko po 7.
            A teraz jest Sahara normalnie.
          • milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 18:58
            mnie wszystkie garniturowo-ekonomiczno-krawatowo-bankowe profesje nigdy nie
            pociagaly. czasem tez sie musze w garsonke wcisnac, ale to tylko od swieta na
            szczesie. nie znaczy to, ze w ogole nie musze sie ladnie ubierac do pracy, w
            koncu z ludzmi pracuje, wiec straszyc nie chce:)
      • paulinaa Re: 33° ... 20.06.07, 19:16
        kocham alto, uwielbiam tAKĄ pogode :):)
        • mef8 Re: 33° ... 20.06.07, 20:13
          bez względu na pogodę uważam że japonki i szorty nadają się tylko jeśli pracuje
          się jako ratownik na basenie....

u mnie w pracy jak codzien bylo zimno. na zewnatrz ponoc panowal upal ale przez
          klimatyzacje, kt sie nie da ustawic sensownie (odgornie sterowana, chociaz
          budynek to ponoc klasa A i rzekomo jeden z b.ekskluzywnych w Warszawie, wiec
          odgorne sterowanie klimą wydaje się być zaskakujące) - bo jest albo tak gorąco
          ze szkla kontaktowe schną albo tak zimno ze ma sie gesia skórkę... dzis bylo za
          zimno..
          • milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 21:12
            nie mowilam o plastikowych japonkach i szortach ledwo przykrywajacych posladki;)
            ja chodze do pracy czesto w takich do kolan, ok moze to sa bermudy czy jak tam
            zwal
            • mef8 Re: 33° ... 20.06.07, 22:13
              jeśli spodenki do kolan i nie plastikowe japonki to juz lepiej. ja sama tez
              jestem przesadnie przewarazliwiona na ym tle - skoro ja musze chodzic do pracy
              w rajstopach, zakrytych butach i koszuli tzn ze inni tez..
              • milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 22:46
                to wyobraz sobie, ze moja kolezanka z pracy potrafi przyjsc czasem w
                wyciagnietych dresach...
                • tralalumpek Re: 33° ... 20.06.07, 22:51
                  no przepraszam a co to za prac/firma?
                  • milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 23:56
                    laboratorium na uniwersytecie, kazdy ubiera sie jak mu sie podoba. czasem
                    zajecia ze studentami, seminaria, konferencje, ale czasem siedzenie kilka
                    godzin w bialym fartuchu, spod ktorego wystaja tylko nogawki. (choc dresy nawet
                    wystajace tylko spod fartucha to przegiecie imo). inna sprawa ze ja nie lubie
                    pracowac w fartuchu i zakladam go tylko jak musze
                    a sa dni kiedy pracuje tylko przy komputerze to nawet obcasy zaloze:)
          • nadinka_nadinka Re: 33° ... 21.06.07, 21:58
            > u mnie w pracy jak codzien bylo zimno. na zewnatrz ponoc panowal upal ale przez
            >
            > klimatyzacje, kt sie nie da ustawic sensownie (odgornie sterowana, chociaz
            > budynek to ponoc klasa A i rzekomo jeden z b.ekskluzywnych w Warszawie, wiec
            > odgorne sterowanie klimą wydaje się być zaskakujące) - bo jest albo tak gorąco
            > ze szkla kontaktowe schną albo tak zimno ze ma sie gesia skórkę... dzis bylo za
            >
            > zimno..

ech skad ja to znam .... nie wiem, czy moj budynek to klasa A, ale to jeden z
            tych paskudnych szklanych klatych, w ktorych ten, kto ma biurko przy oknie to
            powinnien miec pozwolenie na siedzenie w pracy w bikini ;-)na szczescie nie
            obowiazuje dress code i moze w nawet w klapkach chodzic.
      • asidoo Re: 33° ... 20.06.07, 20:50
        Jak wpisałaś małe kółeczko oznaczające stopnie , Tralalumpku?
        Nie umiem tego zrobić, wile razy chciałam wpisać... i pisałam 'stopni' pełnym
        wyrazem.
        • kinky5 Re: 33° ... 20.06.07, 21:11
          godzina 1:10 pm i "az" 17°!!!!
          Tak, dzisiaj w Calgary mamy rekordowo cieply dzien;-)
          • karmelek4 kinky5 21.06.07, 19:41
            kinky5 napisała:

> godzina 1:10 pm i "az" 17°!!!!
            > Tak, dzisiaj w Calgary mamy rekordowo cieply dzien;-)

Jezzzuuu...ależ ja Ci zazdroszczę! Ja moglabym mieszkać na biegunie północnym!
            Noo..albo na Alasce...strasznie kręcą mnie takie klimaty!
            • kinky5 Re: kinky5 22.06.07, 06:27
              ;-D
        • tralalumpek Re: 33° ... 20.06.07, 22:07
          ja pisze z niemieckiej klawiatury ale moze to nie ma znaczenia, naciskam
          klawisz ze znakiem 'stopnie' °^ jest tuz pod Esc i drugi klawisz Shift
      • aniabe13 Re: 33° ... 21.06.07, 01:04
        U mnie też zelżało ubraniowo, chodzimy sobie w klapkach, sandałach i bluzkach
        bez rękawów.Ale u nas nie obowiązuje nigdy sztywny kodeks ciuchowy. Przywilej
        zawodów artystycznych.
        • miska_malcova Re: 33° ... 21.06.07, 09:17
          u mnie w zasadzie nie ma dress code'u, ale nie wyobrażam sobie pojawić się u
          rektora w plastikowych japonkach i bluzce na ramiączkach :-)
      • naels Re: 33° ... 21.06.07, 10:35
        Wiesz co, Tral, chyba zlosliwie takie rzeczy na forum wypisujesz, zeby ci
        wszystkie zmarzluchy zazdroscily ;-)

U mnie jest cale 17 stopni, leje, a w przerwach straszy, a najgorsze jest to,
        ze zaproslam na wieczor znajomych na grilla - chyba go w piwnicy zrobie, jak
        sie pogoda nie poprawi, wrrr. Rygoru biurowego zadnego w pracy nie mamy (szef w
        zimie chodzil w gustownych sandalach w polaczeniu z grubymi, welnianymi
        skarpetami), za wyjatkiem oczywiscie oficjalnych spotkan czy uroczystosci.
        Aczkolwiek, przyjscie w dekolcie po pepek byloby prawdopodobnie odebrane jako
        przejaw wyjatkowo zlego smaku i niezaspokojonych potrzeb natury erotycznej,
        natomiast wysokie obcasy jako objaw sklonnosci samobójczych...
        • tralalumpek Re: 33° ... 21.06.07, 14:55
          > natomiast wysokie obcasy jako objaw sklonnosci samobójczych...
          >

a to mi sie strasznie spodobalo, tylko dlaczego ja tak dlugo zyje chyba proby
          samobojcze mi nie wychodza :)))
          ja i tak kocham skandynawie :)
          • asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 15:49
            Chyba zależy od klawiatury. Nie mam tego znaku. Dzięki. Na mojej klawiaturze nie
            ma liter, bo mi się starły. Kupię taką ze znakiem ° . Oczywiście teraz
            skopiowałam go z tytułu.
            • asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 15:54
              U mnie w pracy jest dress code (nauczycielka), ale im jestem starsza, tym mniej
              mnie on obchodzi. Ostatnio chadzałam w sukienkach na ramiączkach, bo z wielkim
              ciążowym brzuchem w nic przyzwoitego nie mogę się upchnąć i oczywiście na nogach
              klapki, bo w żadne pantofle nie wchodzą nogi z objawami słoniowatości.
            • grosellina do asidoo 21.06.07, 15:57
              Zaintrygował mnie ten symbol;-) Sprawdziłam, ja też nie mogę wpisać tego
              bezpośrednio „z klawiatury” ale ten symbol jest w wordzie właśnie w sybolach.
              Wystarczy przypisać skrót np. ctrl+alt+s i będzies miała „°” ! nie musisz
              kupować nowej klawiatury:-)
              • asidoo Re: do asidoo 21.06.07, 16:07
                No tak, ale trzeba worda otworzyć. Zazwyczaj mi się nie chce :)
                • grosellina Re: do asidoo 21.06.07, 16:10
                  no to jak koleżanka taka leniwa, to nie poradzę;-)
                  • asidoo Re: do asidoo 21.06.07, 16:15
                    :))))) Wygodnicka do bólu. Klawiaturę i tak kupię nową, bo stale mylę literki i
                    muszę poprawiać. Nie piszę bezwzrokowo, niestety.
      • kate-gun Re: 33° ... 21.06.07, 11:58
        NIE! NA! WI! DZE! takich upalow w miescie, nie ma czym oddychac. gdy wyjde na
        slonce od razu mam mroczki przed oczami i mdleje.
        kinky, ty nawet nie wiesz jak ja bym chciala sie z Toba zamienic na te
        lodowce! :)
        • kinky5 Re: 33° ... 22.06.07, 06:31
          zapraszam!!!
          W zimie bedziemy sie kolektywnie ogrzewac ;-)
          W tym roku bylo np -33°! I to w dzien. Ale za to sezon narciarski trwa od pazdziernika do maja.
      • daggy4 Re: 33° ... 21.06.07, 12:00
        a co nie macie klimatyzacji w biurze?
        u mnie to by oznaczalo bikini èrzez wiekszosc roku w pracy - moze by mi to
        pomoglo w dostaniu podwyki...... ;)
      • zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 22:15
        u nas moze byc 100 stopni w cieniu, i to celsjusza nie fahrenheita, a i tak po
        firmach siedzi sie w garniturach i jak trzeba, nawet powiem zimno mi bo
        klimatyzacja chyba sprowadza temperature do minus ilus tam

po wyjsciu oczywiscie mozna zdjac krawat i marynarke jak ktos nie wskakuje do
        klimatyzowanego samochodu
        • asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 22:23
          Z3 ty to masz życie... Dzisiaj rozmyślałam o tym, bo próbowałam sobie wyobrazić
          klipsy, samochód i jeszcze ta klima!
          Dodało mi to wyobrażenie takich pozytywnych uczuć, bo dzisiaj zdołowana jestem.
          • zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 22:29
            nie przesadzajmy z tym zyciem... po prostu takie uklady, klimy zreszta nie
            znosze i unikam jak moge
            • asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 22:39
              Niech ci będzie, ale nawet mężowi opowiedziałam o zestawieniach dawnych wzorów
              biżuterii z nowoczesnym autem i nowoczesną posadą w nowoczesnym mieście,
              podkreślając, że jakoś bardzo to zadziałało na moją wyobraźnię. W sumie wszystko
              pozytywnie. każdym razie nie chodzi tu o to, że też bym chciała, bo mam
              wszystko, czego potrzebuję. Chciałam powiedzieć, że takie pozytywne wibracje
              odbieram. Więcej nie piszę, bo jeszcze głupoty napiszę :) Zmęczona już jestem,
              bo się przeprowadzamy i niełatwe to jest w ciąży już 6-miesięcznej.
              W każdym razie jesteś inspiracją modową Z3.
              • zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 23:36
                no to mi przyjemnie ze chociaz raz zadzialalam pozytywnie, bo normalnie to ja
                jestem zlosliwy babsztyl ;) ciaza fakt nie latwa sytuacja, ale to juz tylko 3
                miesiace, i porod wypadnie na jesieni, to podobno bardzo dobra pora na urodziny!
                zycze latwego rozwiazania
      • tralalumpek Re: 33° ... 21.06.07, 22:44
        no i nastepny dzien z temp powyzej 30°, niestety zakonczyl sie burza
        w wiedniu 2 osoby smiertelne
      • siog Re: 33° ... 21.06.07, 23:13
        a u mnie leje non stop juz caly tydzien,dzien w dzien i juz mam dosyc! W sobote
        ide kupic kalosze i moze jeszcze jakies buty na pocieszenie... no i temp nie
        przekracza 20 st (ale to przez caly rok):))
        • miska_malcova Re: 33° ... 21.06.07, 23:17
          przez Kraków przetoczyła sie burza, silny wiatr i deszcz... Teraz jest uroczy
          chłodek
          • asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 23:20
            U mnie upał cały dzień. Śpię na kołdrze przykryta prześcieradłem... Wentylator
            nastawiony.
            • kinky5 Re: 33° ... 22.06.07, 06:35
              postaw sobie bryle lodu przed wiatraczkiem - jeszcze bardziej ochlodzi to powietrze.
              Moze w sklepach AGD beda klimatyzatory?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka