tralalumpek 20.06.07, 17:22 ....za oknem w cieniu biurowy rygor zostal zniesiony! szef biura zarzadzil 'lzejsze odzienie', panowie moga krawaty w domu zostawic a panie moga ramiona odslonic i palce u nog pokazac ;) i swiat stal sie urlopowy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie-niebieska Re: 33° ... 20.06.07, 17:24 kochana u mnie 20 stopni, od jutra leje!!! wiec gratuluje super pogody i slonca Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: 33° ... 20.06.07, 17:33 ha! u mnie 10!!! ale jest rano, pewnie rozkreci sie do 15! Ale nie ma sie czemu dziwic, jak sie mieszka 4h drogi od czegos takiego: fabriklandia.blogspot.com/2007/05/lodowiec-columbia.html Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 17:30 o jak dobrze nie miec zadnych dress-code'ow w pracy i moc pracowac sobie w krotkich spodenkach i japonkach! Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: 33° ... 20.06.07, 17:40 A u mnie o 7:15 rano w drodze do pracy pokazywalo 24 stopnie, a bylo krotko po 7. A teraz jest Sahara normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 18:58 mnie wszystkie garniturowo-ekonomiczno-krawatowo-bankowe profesje nigdy nie pociagaly. czasem tez sie musze w garsonke wcisnac, ale to tylko od swieta na szczesie. nie znaczy to, ze w ogole nie musze sie ladnie ubierac do pracy, w koncu z ludzmi pracuje, wiec straszyc nie chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: 33° ... 20.06.07, 20:13 bez względu na pogodę uważam że japonki i szorty nadają się tylko jeśli pracuje się jako ratownik na basenie.... u mnie w pracy jak codzien bylo zimno. na zewnatrz ponoc panowal upal ale przez klimatyzacje, kt sie nie da ustawic sensownie (odgornie sterowana, chociaz budynek to ponoc klasa A i rzekomo jeden z b.ekskluzywnych w Warszawie, wiec odgorne sterowanie klimą wydaje się być zaskakujące) - bo jest albo tak gorąco ze szkla kontaktowe schną albo tak zimno ze ma sie gesia skórkę... dzis bylo za zimno.. Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 21:12 nie mowilam o plastikowych japonkach i szortach ledwo przykrywajacych posladki;) ja chodze do pracy czesto w takich do kolan, ok moze to sa bermudy czy jak tam zwal Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: 33° ... 20.06.07, 22:13 jeśli spodenki do kolan i nie plastikowe japonki to juz lepiej. ja sama tez jestem przesadnie przewarazliwiona na ym tle - skoro ja musze chodzic do pracy w rajstopach, zakrytych butach i koszuli tzn ze inni tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 22:46 to wyobraz sobie, ze moja kolezanka z pracy potrafi przyjsc czasem w wyciagnietych dresach... Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: 33° ... 20.06.07, 23:56 laboratorium na uniwersytecie, kazdy ubiera sie jak mu sie podoba. czasem zajecia ze studentami, seminaria, konferencje, ale czasem siedzenie kilka godzin w bialym fartuchu, spod ktorego wystaja tylko nogawki. (choc dresy nawet wystajace tylko spod fartucha to przegiecie imo). inna sprawa ze ja nie lubie pracowac w fartuchu i zakladam go tylko jak musze a sa dni kiedy pracuje tylko przy komputerze to nawet obcasy zaloze:) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: 33° ... 21.06.07, 21:58 > u mnie w pracy jak codzien bylo zimno. na zewnatrz ponoc panowal upal ale przez > > klimatyzacje, kt sie nie da ustawic sensownie (odgornie sterowana, chociaz > budynek to ponoc klasa A i rzekomo jeden z b.ekskluzywnych w Warszawie, wiec > odgorne sterowanie klimą wydaje się być zaskakujące) - bo jest albo tak gorąco > ze szkla kontaktowe schną albo tak zimno ze ma sie gesia skórkę... dzis bylo za > > zimno.. ech skad ja to znam .... nie wiem, czy moj budynek to klasa A, ale to jeden z tych paskudnych szklanych klatych, w ktorych ten, kto ma biurko przy oknie to powinnien miec pozwolenie na siedzenie w pracy w bikini ;-)na szczescie nie obowiazuje dress code i moze w nawet w klapkach chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 20.06.07, 20:50 Jak wpisałaś małe kółeczko oznaczające stopnie , Tralalumpku? Nie umiem tego zrobić, wile razy chciałam wpisać... i pisałam 'stopni' pełnym wyrazem. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: 33° ... 20.06.07, 21:11 godzina 1:10 pm i "az" 17°!!!! Tak, dzisiaj w Calgary mamy rekordowo cieply dzien;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 kinky5 21.06.07, 19:41 kinky5 napisała: > godzina 1:10 pm i "az" 17°!!!! > Tak, dzisiaj w Calgary mamy rekordowo cieply dzien;-) Jezzzuuu...ależ ja Ci zazdroszczę! Ja moglabym mieszkać na biegunie północnym! Noo..albo na Alasce...strasznie kręcą mnie takie klimaty! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: 33° ... 20.06.07, 22:07 ja pisze z niemieckiej klawiatury ale moze to nie ma znaczenia, naciskam klawisz ze znakiem 'stopnie' °^ jest tuz pod Esc i drugi klawisz Shift Odpowiedz Link Zgłoś
aniabe13 Re: 33° ... 21.06.07, 01:04 U mnie też zelżało ubraniowo, chodzimy sobie w klapkach, sandałach i bluzkach bez rękawów.Ale u nas nie obowiązuje nigdy sztywny kodeks ciuchowy. Przywilej zawodów artystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: 33° ... 21.06.07, 09:17 u mnie w zasadzie nie ma dress code'u, ale nie wyobrażam sobie pojawić się u rektora w plastikowych japonkach i bluzce na ramiączkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: 33° ... 21.06.07, 10:35 Wiesz co, Tral, chyba zlosliwie takie rzeczy na forum wypisujesz, zeby ci wszystkie zmarzluchy zazdroscily ;-) U mnie jest cale 17 stopni, leje, a w przerwach straszy, a najgorsze jest to, ze zaproslam na wieczor znajomych na grilla - chyba go w piwnicy zrobie, jak sie pogoda nie poprawi, wrrr. Rygoru biurowego zadnego w pracy nie mamy (szef w zimie chodzil w gustownych sandalach w polaczeniu z grubymi, welnianymi skarpetami), za wyjatkiem oczywiscie oficjalnych spotkan czy uroczystosci. Aczkolwiek, przyjscie w dekolcie po pepek byloby prawdopodobnie odebrane jako przejaw wyjatkowo zlego smaku i niezaspokojonych potrzeb natury erotycznej, natomiast wysokie obcasy jako objaw sklonnosci samobójczych... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: 33° ... 21.06.07, 14:55 > natomiast wysokie obcasy jako objaw sklonnosci samobójczych... > a to mi sie strasznie spodobalo, tylko dlaczego ja tak dlugo zyje chyba proby samobojcze mi nie wychodza :))) ja i tak kocham skandynawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 15:49 Chyba zależy od klawiatury. Nie mam tego znaku. Dzięki. Na mojej klawiaturze nie ma liter, bo mi się starły. Kupię taką ze znakiem ° . Oczywiście teraz skopiowałam go z tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 15:54 U mnie w pracy jest dress code (nauczycielka), ale im jestem starsza, tym mniej mnie on obchodzi. Ostatnio chadzałam w sukienkach na ramiączkach, bo z wielkim ciążowym brzuchem w nic przyzwoitego nie mogę się upchnąć i oczywiście na nogach klapki, bo w żadne pantofle nie wchodzą nogi z objawami słoniowatości. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina do asidoo 21.06.07, 15:57 Zaintrygował mnie ten symbol;-) Sprawdziłam, ja też nie mogę wpisać tego bezpośrednio „z klawiatury” ale ten symbol jest w wordzie właśnie w sybolach. Wystarczy przypisać skrót np. ctrl+alt+s i będzies miała „°” ! nie musisz kupować nowej klawiatury:-) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: do asidoo 21.06.07, 16:07 No tak, ale trzeba worda otworzyć. Zazwyczaj mi się nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: do asidoo 21.06.07, 16:10 no to jak koleżanka taka leniwa, to nie poradzę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: do asidoo 21.06.07, 16:15 :))))) Wygodnicka do bólu. Klawiaturę i tak kupię nową, bo stale mylę literki i muszę poprawiać. Nie piszę bezwzrokowo, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: 33° ... 21.06.07, 11:58 NIE! NA! WI! DZE! takich upalow w miescie, nie ma czym oddychac. gdy wyjde na slonce od razu mam mroczki przed oczami i mdleje. kinky, ty nawet nie wiesz jak ja bym chciala sie z Toba zamienic na te lodowce! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: 33° ... 22.06.07, 06:31 zapraszam!!! W zimie bedziemy sie kolektywnie ogrzewac ;-) W tym roku bylo np -33°! I to w dzien. Ale za to sezon narciarski trwa od pazdziernika do maja. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: 33° ... 21.06.07, 12:00 a co nie macie klimatyzacji w biurze? u mnie to by oznaczalo bikini èrzez wiekszosc roku w pracy - moze by mi to pomoglo w dostaniu podwyki...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 22:15 u nas moze byc 100 stopni w cieniu, i to celsjusza nie fahrenheita, a i tak po firmach siedzi sie w garniturach i jak trzeba, nawet powiem zimno mi bo klimatyzacja chyba sprowadza temperature do minus ilus tam po wyjsciu oczywiscie mozna zdjac krawat i marynarke jak ktos nie wskakuje do klimatyzowanego samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 22:23 Z3 ty to masz życie... Dzisiaj rozmyślałam o tym, bo próbowałam sobie wyobrazić klipsy, samochód i jeszcze ta klima! Dodało mi to wyobrażenie takich pozytywnych uczuć, bo dzisiaj zdołowana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 22:29 nie przesadzajmy z tym zyciem... po prostu takie uklady, klimy zreszta nie znosze i unikam jak moge Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 22:39 Niech ci będzie, ale nawet mężowi opowiedziałam o zestawieniach dawnych wzorów biżuterii z nowoczesnym autem i nowoczesną posadą w nowoczesnym mieście, podkreślając, że jakoś bardzo to zadziałało na moją wyobraźnię. W sumie wszystko pozytywnie. każdym razie nie chodzi tu o to, że też bym chciała, bo mam wszystko, czego potrzebuję. Chciałam powiedzieć, że takie pozytywne wibracje odbieram. Więcej nie piszę, bo jeszcze głupoty napiszę :) Zmęczona już jestem, bo się przeprowadzamy i niełatwe to jest w ciąży już 6-miesięcznej. W każdym razie jesteś inspiracją modową Z3. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: 33° ... 21.06.07, 23:36 no to mi przyjemnie ze chociaz raz zadzialalam pozytywnie, bo normalnie to ja jestem zlosliwy babsztyl ;) ciaza fakt nie latwa sytuacja, ale to juz tylko 3 miesiace, i porod wypadnie na jesieni, to podobno bardzo dobra pora na urodziny! zycze latwego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: 33° ... 21.06.07, 22:44 no i nastepny dzien z temp powyzej 30°, niestety zakonczyl sie burza w wiedniu 2 osoby smiertelne Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: 33° ... 21.06.07, 23:13 a u mnie leje non stop juz caly tydzien,dzien w dzien i juz mam dosyc! W sobote ide kupic kalosze i moze jeszcze jakies buty na pocieszenie... no i temp nie przekracza 20 st (ale to przez caly rok):)) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: 33° ... 21.06.07, 23:17 przez Kraków przetoczyła sie burza, silny wiatr i deszcz... Teraz jest uroczy chłodek Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 33° ... 21.06.07, 23:20 U mnie upał cały dzień. Śpię na kołdrze przykryta prześcieradłem... Wentylator nastawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: 33° ... 22.06.07, 06:35 postaw sobie bryle lodu przed wiatraczkiem - jeszcze bardziej ochlodzi to powietrze. Moze w sklepach AGD beda klimatyzatory? Odpowiedz Link Zgłoś