Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    09.07.07, 21:22
    Krótkie pytanko: jakiej firmy rurki kupić żeby ładnie wyglądały na osobie
    która nie jest typowym chudzielcem, a nawet powiedzmy że ma dość kobiecą
    sylwetkę (coś w stylu Anny Muchy) ? Bo ja mam 3 pary i nie mam problemu z
    wyborem, nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale poprosiła mnie o poradę
    bratowa i po przymierzeniu kilku par w różnych sklepach zaczynam się
    zastanawiać czy aby na pewno będzie jej dobrze w tym fasonie. Poradzcie coś
    bo mogę mieć konflikt w rodzinie ;)
    Obserwuj wątek
      • malumcia Re: Rurki 10.07.07, 03:52
        Prawdę powiedziawszy osoby o obfitych kształtach w rurkach wyglądają
        jeszcze "obficiej". Rurki podkreślają sylwetkę, a jak się nie dobrej figury, to
        lepiej jej nie podkreślać. Rurki wszystko uwidaczniają, a czasem lepiej coś
        zakryć.
        • calineczka92 Re: Rurki 10.07.07, 07:59
          nie zgodzę sie z tym, że tylko osoby szczupłe nogą nosić rurki. moja znajoma
          nosi 40 i dotąd nie miala jeszcze rurek ale ostatnio je kupiła i wygląda w nich
          naprawdę super-lepiej niż w spodniach z rozszerzonymi nogawkami które sprawiały
          że wyglądała potężniej
          tu chyba nie chodzi o rozmiar ale o proporcjonalność sylwetki
      • cioccolato_bianco Re: Rurki 10.07.07, 08:57
        rurki nie sa dla wszystkich. i tyle.
        • asiawoodstock Re: Rurki 10.07.07, 09:19
          Ja też nie jestem chudzielcem (162, 54 kg, krągła pupa) i dotychczas chodziłam
          w jeansach z lekko rozszerzanymi nogawkami. Ale wczoraj przymierzyłam jeansy
          Lee model nova czy nuova (jakoś tak) i wyglądałam w nich super, tzn. czułam się
          w nich fantastycznie ;-) Dzisiaj idę je przymierzyć jeszcze raz i inne rurki
          też i na pewno dzisiaj wrócę do domu z rurkami. Wrzucę fotkę i ocenicie, choć i
          tak będę JEDNAK nosić ;-P

P.S. Nie twierdzę, że rurki są dla wszystkich, ale chudzielce w nich wcale mi
          się nie podobają. Osoby szczupłe w rurkach - tak, wychudzone - nie.
          • aniamorsa Re: Rurki 10.07.07, 09:43
            Właśnie - to zależy od modelu - ja na przykład mierzyłam wranglery, lee i nie
            bardzo mi się podobały a kupiłam z trolla i są super. To znaczy podoba mi się
            jak w nich wyglądam, bo jakość materiału taka sobie, ale krój mają fajny
            • asiawoodstock Re: Rurki 10.07.07, 22:45
              Te, które mierzyłam to był model Lee Norma, ale kupiłam w końcu Wrangler model
              Lia, też rurki i są rewelacyjne (choć troszkę za długie). Nie chce mi się robić
              fotek dzisiaj, ale może zaprezentuję, jak na mnie wyglądają.
              • asiawoodstock Re: Rurki 10.07.07, 22:46
                może, tzn. może jutro ;-P
              • branzoletka Re: Rurki 11.07.07, 10:24
                ja mam Lee Norma właśnie ;)
                bardzo je lubię, gdyż korzystnie w nich wyglądam :D no, ja tak uważam :D

co do wzrostu, jestem niska (166cm) i szczupła
      • mmkl Re: Rurki 10.07.07, 23:01
        uważam, że osobom bardziej okrągłym najlepiej jest w cygaretkach, dżinsach o
        wąskich, ale prostych nogawkach, a nie takich zwężanych w kostkach. ja takie
        kupiłam w cubusie już drugi raz, ale chyba się skończyły.
        w sklepach dżinsowych damskie spodnie kończą się zazwyczaj na rozmiarze 30 max
        32. jeżeli Bratowa nie mieści się w taki rozmiar, to wybierzcie raczej sklepy
        ogólnoodzieżowe np. h&m czy kapphal czy c@a - tam jest szersza numeracja.
        • kadanka Re: Rurki 11.07.07, 10:58
          rurki raczej dla szczuplych i proporcjonalnych lasek. nieszczuple i mniej
          proporcjinalne zawszze swietnie beda wygladac w prostych dopasowanych na tylku
          i udach spodniach. proste, dopasowane(nie za ciasne!) nie za wysoki stan i nie
          za niski - w takiej klasyce chyba kazda dziewczyna dobrze wyglada. a rurki
          podkreslą kazdą wade nog - to ze sa grube, nieproporcjonalne, krzywe itp
          • mmkl Re: Rurki 11.07.07, 18:38
            szkoda tylko, że takie spodnie bardzo trudno kupić :)
      • rita_baby Re: Rurki 11.07.07, 19:27
        Moim zdaniem marka lee ma świetne rurki. Naprawde wyszczuplają. Poza tym osobie
        o pełniejszych kształtach będzie dobrze w rurkach bez dodatku elastanu. To
        bardzo ważne!!! Rurki + elastan u osób pełniejszych opinaja się lycrowato tam
        gdzie nie powinny!
      • kamila.ss Re: Rurki 11.07.07, 20:28
        bp0.blogger.com/_qjpwnPW4c1o/RpTIhJ7-OFI/AAAAAAAABk0/aoCkG1RCX8M/s1600-h/HiWaistedGL.jpg
        imho wygląda świetnie, ale to może kwestia zdjecia... w koncu schumann :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka