tralalumpek 10.07.07, 09:17 zamykaja najwiekszy dom handlowy w warszawie! co teraz mdne panie zrobie, gdzie beda kupowac najmodniejsze kolekcje oj stadionie, placz po tobie....i zgrzytanie zebow! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadinka_nadinka Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 09:20 tralalumpek napisała: > zamykaja najwiekszy dom handlowy w warszawie! > co teraz mdne panie zrobie, gdzie beda kupowac najmodniejsze kolekcje hehe, w pierwszej chwili nie zorientowalam sie o co chodzi i kompletne zaskoczenie: ale ktory?! :D > oj stadionie, placz po tobie....i zgrzytanie zebow! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 09:23 doczytalam sie w austriackiej dzisiejszej prasie przy porannej kawie ze stadion 10-lecia... Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 09:32 niby tak, ale wciaz czynny i wciaz na nim handluja. skonczy sie tym, ze final euro 2012 odbedzie sie pomiedzy rozwieszonymi poliestrowymi majtkami i zapachem tzw. sajgonek. btw to wykorzystujac ostatnie chwile powinnam sie chyba wybrac tam, bo co ja potem wnukom powiem, ze nie bylam nigdy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 09:33 dom towarowy stadion zostanie, bo zadnych mistrzostw w polsce nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 09:53 Ech... ja byłam na stadionie chyba dwa razy... Kupowałam gry komputerowe i programy... Może czas się wybrać edukacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jovankam Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 11:18 a ja jeszcze nigdy tam nie byłam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 11:52 Papryczko, myślałam, że jesteś zdeklarowaną przeciwniczką piractwa i podróbek :) a tu proszę, podróbka Chanel - nie, programy komputerowe ze stadionu - tak... Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 12:34 abigail83 napisała: > Papryczko, myślałam, że jesteś zdeklarowaną przeciwniczką piractwa i > podróbek :) a tu proszę, podróbka Chanel - nie, programy komputerowe ze > stadionu - tak... też mnie to zszokowało;) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 12:37 nigdy tam nie bylam, raczej nie zagoszcze w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 08:57 Well... kiedys człowiek był młodszy, głupszy i mniej myślący. Tyle tłumaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
disa o nie!!! 10.07.07, 14:52 Mam nadzieje, że zdążę zwiedzić!! Nigdy tam nie byłam :( muszę poszukać aparatu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: o nie!!! 10.07.07, 15:00 o zesz... Jadę, fotkie se szczelić z tymi poliestrowymi majtami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: o nie!!! 10.07.07, 15:01 śmiej się! A tu trzeba pamiątki dla potomności robić!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 15:22 Ja nie wiedzę w tym ani nic śmiesznego, ani ironicznego - to kawał historii Warszawy, czy się to komuś podoba czy nie , tak samo jak byłe targowisko pod Pałacem Kultury i sam Pałac Kultury. Na tym stadionie zaczynał lata temu niejeden, który dzisiaj obraca grubą kasą. Czy to jest dobrze - czy zle - nie wiem, ale wiem, że jesli miasto nie ma czegos takiego jak swoje własne małe 'Camden', to traci atmosferę i przeciwwagę - nie mozna mieć tylko butików z ciuchami po 2000PLN. A jako PS - sławetny teledysk Kazika pod Pałacem:) www.youtube.com/watch?v=-W4OpUYeYe8 Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka92 Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 15:59 tak jak iluminacja-każde miasto miało ma i bedzie miało swój własny stadion-i nic się w tej kwestii nie zmieni wszedzie sa takie miejsca i to nie tylko w Polsce jak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 22:26 niech sobie bazarek rządzi, ale nie akurat w tym miejscu. Paryż pod wieżą Eifla nie ma bazarku z majtasami, ani Londyn ana Picadilly :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 01:06 a nawet jak sa jakieś targowiska (np. w holandii bywają różne w różne dni tygodnia) nie kojarzą się z tandetą, brudem i smrodem spoconych ciał niedaleko mojego miejsca zamieszkania jest targowisko z warzywami, na które czasem chodzę po zakupy, niestety ostatnio koło tego targowiska zagnieździli się kupcy z rosji (nie wiedziałam jak ich nazwać, żeby mnie zaraz nie posądzono o rasizm i ksenofobię) z jakimiś szmatami i nie tylko ilekroć chcę się przedostać po warzywa i owoce muszę wysłuchać niemiłosiernie długiej litanii ofert: - papieroski, spirytusik - spódnice po 10 zł! - bluzki po 10 zł! itd. itp. może jakaś delikatna jestem, ale strasznie mnie to zniesmacza, nie mówiąc o tym, że za każdym razem powtarzam "więcej tam nie wrócę" a ile złodziejstwa!!! nie wierzę, że za granicą na targowiskach jest takie samo widowisko to tylko chyba tak u nas - na wschodzie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 08:32 A widziałaś może targowiska w Turcji ? :) Ja wiem jedno - takie miejsce musi istnieć i istnieje w kazdym miescie, ale w Polsce wszystko jest po kosztach, więc przez lata nikomu nie wpadło do glowy, zeby przenieść handel na jakiś konkretny plac czy miejsce. I winię za to ni mniej ni więcej, a zarząd Warszawy, który ze stadionuciągnał niezły zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
radamant O Wooooooooooooow!!!! 10.07.07, 15:59 w AUSTRIACKIEJ prasie sie doczytalas??? Jakaś ty światowa ( niestety po twoim nicku tego nie widac ). No cóż jak to dobrze, ze nie musisz życ w tej "prowincjonalnej" Polsce ale jak to mówią i w Paryżu nie zrobia z owsa ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: O Wooooooooooooow!!!! 10.07.07, 20:31 jezusicku, poeta sie nam trafil rymy trwoni na forum a kysz! przepadnij w poetycka sennosc i pisz, pisz, pisz.....ale nie publikuj Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: oj , tragiedia! 10.07.07, 22:38 no! milo mi to slyszec. teraz licze na jakis stadion z prawdziwego zdarzenia, ja tu chce Zidane'ow ogladac, a nie Wietnamczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 00:33 Juz mieli dawno zamknąć. Mam znajomego, ktory ma tam 3 stoiska ze skarpetkami i mowił, że Polacy mają juz dawno nowe miejscówy... ale my jestesmy tak tolerancyjni i szlachetni, ze przeciągamy, bo biedni kolorowi sprzedawcy nie mają sie gdzie podziać... Odpowiedz Link Zgłoś
pendecha Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 00:35 zarzekaja sie wszystkie ,ze nigdy nie były jakby kara smierci za to groziła. chyba zdajecie sobie sprawe ,ze wszystkie małe sklepiki no name wlasnie ,ze stadionu przywoza ciuchy. a nie wierze ,ze nigdy w takich sklepikach nie kupujecie i wszystko macie firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 00:54 już nie mówiąc o małych, lokalnych targowiskach i budkach koło dworców PKS (a przynajmniej w lublinie), wszystkie towary, które są w nich sprzedawane pochodzą z warszawskiego największego domu handlowego, o tym chyba też wiecie...? ;) wiesz, pendecha, nie każdy jest z warszawy i nie każdy w niej bywa co tydzień na wielkich zakupach;> Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 06:19 Zawsze chcialam pojechac. Jesli sie nie uda- przejde sie do Chinatown, mysle ze to podobne klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka92 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 08:40 jak lili i pendecha myslę że kazdy ma coś ze stadionu a nie każdy o tym wie;p Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 10:54 łodzianie mają raczej ze Rzgowa i Tuszyna ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 08:36 > zarzekaja sie wszystkie ,ze nigdy nie były jakby kara smierci za to groziła. Mądry wpis. Zawsze uwazałam, ze Rynek i w Londynie i w Warszawie czy Gdańsku więcej mówi o miescie i ludziach niż wszystkie butiki w centrum:) Ale ja tam mam Bałucki i nikt go nie likwiduje:) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 10:55 a Górniak? a Zielony Rynek? notabene Czerwony Rynek zlikwidowali, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
elleonor Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 09:05 pendecha napisała: > zarzekaja sie wszystkie ,ze nigdy nie były jakby kara smierci za to groziła. No bo tu Kobitki "swiatowe" bywaja, zakupy robia tylko na Allegro !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 09:06 czytajac wypowiedzi niektorych widze ze otworzyc oczy i zobaczyc jest naprawde trudno w wiedniu slowo naschmarkt oznacza w tygodniu olbrzymi targ owocowy,najwieksza roznorodnosc narodow, mnostwo turystow mozna tam kupic swieze owoce, warzywa, slodkosci, zjesc cos na cieplo bo pelbo knajpek szybkiej obslugi.... w sobote obok targo warzywnego na parkingu pojawiaja sie sprzedawcy staroci, 'rozklada sie' pchli targ - starocie, sztare szmaty (sprzedawane pozniej w innych krajach...), kolekcjonerzy, kazda dzielnica ma swoj taki targ owocowo-warzywny, czasem z hindusami lub chinczykami majcymi jakies tam typowe szmaty azjatyckie nie wyobrazam sobie byc w rzymie i nie pojsc na targ owocowo-warzywny, na gruszke z serem, na niesamowita kawe z ciastkiem,gdzie kolory owocow bawia oczy, spiewne przekomarzania sie wlochow cieszy uszy, polowanie na klienta jest z taka gracja ze trudno sie opedzic.... byc w dubaju i nie byc na targu, na zlotym targu...na targu z przyprawami...nie posluchac tego przekomarzania sie handlujacych.... takie 3 przyklady tylko, wszedzie sa targi ale handelek zapoczatkowany w polsce w latach bodajze 80 na 'uliczna skale' , te skladane stoliki na kazdym rogu, te obskurne buty.... to nie ma nic wspolnego z targiem wlasciwie nie mam racji, to jest targ ale malo majacy wspolnego z europa Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 09:15 Ku twemu zdziwieniu istnieją w Polsce rynki, które dość przypominają opisany przez ciebie paradygmat europejski, choć tak naprawdę targ, a rynek to dwie zupęłnie inne rzeczy... Jak już napisąłam - rynek dla mnie mówi o ludziach - stadion też mówi coś o historii ludzi z Europy Wschodniej. Zniknie, bo teraz handlują tam głównie Wietnamczycy itp . Natomiast fakt, ze ten handel w takim , a nie innym stanie odbywa się tam w 2007 roku, zawdzięczamy nei komu innemu , a takim panom jak np. były prezydent i wojewoda warszawski. Oni mieli pełne kompetencje, zeby z takim stanem skończyć - nie kownęli palcem i dopiero , kiedy jakimś cudem pojawiło sie Euro, wszyscy zaczeli sie głowić, co by tu zrobić z tym fantem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 09:17 nie pamietam z artykulu ale chyba bylo napoisane ze jest najwiekszym podatnikiem warszawy a zatem poco maja likwidowac zrodlo zysku Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 ale przeciez nie wszedzie musi byc tak samo 11.07.07, 10:16 to byl typowy polski targ, tyle ze iles tam razy wiekszy niz w pozostalych miastach u nas typowe sa "obskurne buty" a we wloszech "gruszka z serem" --------- Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: oj , tragiedia! 11.07.07, 09:37 kurcze, a wybieralam sie po zapasy kawioru Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 qAQQ21q 11.07.07, 10:20 Ja pamiętam jeszcze "stadion" za czasów komuny, zawalony szmatami z Turcji i Indii. Pamiętam też siebie jako dziecko, które z wypiekami na gębie szukało dzinsów dekatyzowanych! (ktoś jeszcze z tego forum ma pojęcie co to było?). A czeszki na wf tylko tam można kupić było. Zapomniałyście czy nie to pokolenie???? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: qAQQ21q 11.07.07, 10:23 portek deka... nigdy nie nosilam, nie bylam modna w ten desen czeszki kupic mozna bylo wszedzie, bazar do tego nie byl potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: qAQQ21q 11.07.07, 10:24 ja jestem pokolenie dzinsow dekatyzowanych ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka92 Re: qAQQ21q 11.07.07, 11:16 a co to sa te dżinsy? rodzice mnie nie uświadomili co to;) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: qAQQ21q 11.07.07, 11:39 Najdokladniejsze zdjecie jakie znalazlam: stylebytes.net/wp-content/uploads/2007/01/0125.jpg One wracaja do mody ;-) Widzialam wersje Lee w wersji dekatyzowanej w butiku na Hoxton ktore jest wylegarnia trendow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: qAQQ21q 11.07.07, 11:40 love_mode napisała: > ja jestem pokolenie dzinsow dekatyzowanych ;)) ___ Ja tez ;-) Mialam pare takich pieknych dekatow Levis ktore dostalam od kuzynki w Holandii - chodzilam w nich dumna jak paw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode edavenpo 11.07.07, 12:03 > Ja tez ;-) :) > Mialam pare takich pieknych dekatow Levis ktore dostalam od kuzynki w Holandii moje byly no name, ale bylam z siebie dumna, bo sama na nie uzbieralam. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: edavenpo 11.07.07, 12:16 ;-) Ja uzbieralam (i po trosze wyblagalam od babci he he ) na straszliwy turecki komplecik - krotki top z bijacym po oczach rozowo-zoltym napisem Disco Fever i spodnice szyta z kola ze szerokim gumowym sciagaczem w talii. Na szkolnej dyskotece kolezanki zzielenialy z zazdrosci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: edavenpo 11.07.07, 12:52 ;D Na szkolnej > dyskotece kolezanki zzielenialy z zazdrosci ;-) wyobrazam sobie;)) tez bym zazdroscila:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: edavenpo 11.07.07, 12:55 miałam taką spódnicę! czy na te spódnice nie było szału po piosence "lambada"? Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: qAQQ21q 11.07.07, 12:09 > dzinsów dekatyzowanych! (ktoś jeszcze z tego forum ma pojęcie co to było?). A > czeszki na wf tylko tam można kupić było. Zapomniałyście czy nie to pokolenie?? > ?? nie to pokolenie w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś