j-adore 31.07.07, 18:22 Ciekawi mnie gdzie pracujecie. A gdzie chciałybyście pracować? Ja pracuje w administracji, ale marzy mi się praca w mediach, ewentualnie związana z PR. Ale jeszcze młoda jestem, wiec może kiedyś.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eary Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:39 ja pracuje w reklamie i specjalizuję się w PR :) no i dorywczo piszę artykuły. nie narzekam.. jak na moj wiek (25) dobrze sobie radze :) Zabawne tylko ze z wykształcenia jestem prawnikiem hihihihih Chciałabym kiedyś pracować jako PRowiec w dużej firmie sportowej odziezowo/sprzętowej- nawet wiem w której :P Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:48 nie ma czego- miałam farta 3 lata temu- teraz lece na ciezkiej pracy. to nei jest takie fajowe jak sie wydaje.. :-/ ale narzekać nei powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:50 Możemy sie zamienić - ja mam poukładaną, raczej mało stresującą pracę w miłej atmosferze (to akurat plus), ale marzy mi sie adrenalina i wyzwania.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: Kolejny OT 31.07.07, 20:50 ja tez z wyksztalcenia jestem prawnikiem i bardzo bardzo pracuję w zawodzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.wredak Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:08 mef8 napisała: > ja tez z wyksztalcenia jestem prawnikiem i bardzo bardzo pracuję w zawodzie.. to tak jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:09 nie pracujemy:) w pazdzierniku dopiero zaczynam studia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:18 nauczyciel,a w marzeniach od urodzenia modelka:) Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:41 ja pracuje PANie chcialabym 1. pojechac juz do domu 2. wygrac w LOTKA zawsze chcialam byc naukowcem (juz nie chce) albo (pomijajac chwilowe zauroczenie praca w prosektorium w mlodosci) artystka --------- Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:03 na razie nigdzie nie pracuję, ale mi również marzy się praca w mediach;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:16 pracowałam w mediach i w PR :) teraz robię coś zupełnie innego, do PR wracać nie mam ochoty, ale zdarza mi się od czasu do czasu coś napisać - ostatnio coraz częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_07 Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:17 Ja mam takie szczęście że mój tatuś ma własną firmę no i u niego pracuję,dopiero od miesi.ąca, ale pracuję:).Jakieś papiery, nudne, ale zawsze praca.Ale od pazdziernika kolejny rok studiów.(Prawo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:52 chcialabym projektowac budynki i urzadzac wnetrza... a zajmuje sie (nigdy nie wiem jak to nazwac ;)) - estetyczna "strona" przedsiebwziec kszaltujacych wizerunek firm/organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:59 > a zajmuje sie (nigdy nie wiem jak to nazwac ;)) > - estetyczna "strona" przedsiebwziec kszaltujacych wizerunek firm/organizacji > czyli identyfikacja firm/organizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:18 tak mozna to nazwac ;) identyfikacja/komunikacja wizualna... Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:32 PR wizerunkowy ;) Fajna robotka.. Czytam was drogie kobitki i musze wam powiedziec ze praca w mediach nie jest taka fajna jak sie mysli. Na polskim rynku male szanse byc wolnym strzelcem i pozwalac sobie tylko na wybrane dzialania. Firmy (szczegolnie polskie z korzeni) nie chca inwestowac w PR, nie rozumieja go i zawsze zrzucają na koniec jako wydatek nieoplacalny. A dziennikarze w znakomitej wiekszosci to osobniki skore do rozmowy jedynie przy głębszym kieliszku. Jak sie pisze tekst to tez nie tak ze o czym chcesz i ktoś to kupi- piszesz advertorial na zamówienie.. zero artyzmu w tym.. mecząca robota polegająca na rozgryzaniu jak do kogo podejsc zeby nie ugryzl. Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:56 Eary, bo tak naprawde niewiele osob, ktore nie zetknely sie z PR czy mediami z tej drugiej strony, wie na czym ta praca tak naprawde polega; to raz. A dwa; coz.. dobry specjalista PR w Polsce..hmm... sadze, ze mozna takowych na placach policzyc... Co do tekstow na zamowienie- swiete slowa. Malo mnie ostatnio nie trafilo, jak sie okazalo, ze jednak musze skrocic tekst do 4 tys. znakow :D Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:09 tez jeszcze nie pracuje. studiuje medycyne i w zawodzie to bede mogla pracowac dopiero za 3 lata( od pazdziernika bede na 4 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:13 jestem specjalista ds. reklamy i mediów oraz prowadze własna firmę Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:27 ilustrator wolny strzelec. To bardziej pasja niz konkretne pieniadze...ale mam nadzije ze sie to zmieni. Co chcialabym robic? To co robie. ok- ewentulnie...fotograf-podroznik. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:23 A ja jestem tłumaczem i jak na prawdziwą kobietę sukcesu przystało, pracuję w domu i najczęściej w piżamie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:40 jezeli chodzi o stroj biurowy ta ja tak samo ;) czasem do 16 nie wiedyje grzebienia Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Kolejny OT 01.08.07, 00:38 ja o 16 to czasami wstaje :) Lubie pracowac w nocy bo nikt mi wtedy nie przeszkadza - i tez pol dnia spedzam w szlafroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Kolejny OT 01.08.07, 06:05 a ja myslalam ze jedna taka jestem. Jeszcze do tego opisu musze dodac tusz na rekach lub farby w zaleznosci od dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Kolejny OT 01.08.07, 05:28 O, he he, to jak ja obecnie ... tez pizama + laptop, chociaz mam wlasny pokoik na uniwerku :-) Pracownik naukowy :-) Od maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:25 Nie pracuję. Studiuję dziennikarstwo, już na 1 roku poznałam od kuchni telewizję (państwową i prywatną) i jedno wiem na pewno, że w tv pracować nie chcę. Do radia nie mam powołania i duszy, a praca w stacjach typu RMF albo Zet mnie nie interesuje. Z prasą osobiście nie miałam styczności, ale znam wiele osób pracujących w gazetach (szczególnie dziennikach) i wiem, że marzenia też odbiegają od rzeczywistości :) Praca w modowych gazetkach typu Twój Styl mnie zupełnie nie kręci. Podobnie jak, tak bardzo pożądana, praca w PR i agencjach reklamowych. Jeśli miałabym zajmować się dziennikarstwem, to wyłącznie tematyką, która interesuje mnie najbardziej, czyli służby mundurowe i tematyka społeczna. Ale im dłużej studiuję to DiKS, a przede wszystkim im lepiej znam świat mediów od środka i im więcej oglądam szopek medialnych w wykonaniu dziennikarzy (np. wypadek pod Grenoble), tym mniej chcę wiązać swoje życie z mediami. A z czym chcę związać? Z tym, co jest moim ukrytym marzeniem od lat. I niech nadal pozostanie ukryte :)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Kolejny OT 01.08.07, 00:27 ja wlasnie skończyłam kierunek: 3 rok studiow dziennikarstwo i komunikacja społeczna ale jak moja poprzedniczka chyba raczej juz nei chce pracować jako dziennikarz.musze isc na jakieś studia magisterskie ale nie wiem jakie. teraz pracuje w domu i bardzo sobie to chwale a robie warkoczyki afrykańskie i dredy syntetyczne. a chciałabym móc pomagać zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Kolejny OT 01.08.07, 07:46 a ja praca biurowa jako specjalista ds rozliczeń i studiuje juz ostatni rok marketinga:) Odpowiedz Link Zgłoś
escritora Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:25 jestem redaktorem. w jednym wydawnictwie pracuję, z innym współpracuję. czasem coś napiszę, niekiedy coś mi wydrukują... a zaczynałam w PR. Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:37 ciekawe czy sie nie znamy ;) Internet to boskie narzędzie.. Podziwiam dziewczyny za umiejętność pracy w domu. Mi to nie idzie. Nie umiem się skupić jeśli nie przygotuję się do pracy- prysznic, ubiór, makijaż, dokumenty i w drogę. Nie umiem pracować w domu- chyba, że pisze... Tak- redaktorem mogę być :D to dobry cel na teraz... :> Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:05 Od pazdziernika IV rok socjologii i III filologii angielskiej:) Dorabiam sobie korkami i tlumaczeniami (ale tych jest jeszcze zdecydowanie za malooooo). Mam nadzieje, ze zmieni sie z czasem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:22 Pracuje w radiu,na razie nie prowadze jeszcze wlsanych audycji,robie wywiady,relacje itp Praca marzenie-wlasna knajpka,albo sklep-galeria-miejsce spotkan z miksem przedmiotow/przypraw/bizuterii z calego swiata.Takie klimatyczne miejsce.A gdyby juz wogle popuscic wodze fantazji to zwialabym z jakims taborem,albo uciekla na piracki statek Odpowiedz Link Zgłoś
magda776 Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:43 a jam jest dziennikarz polityczny z zawodu, a pracuję jako specjalista ds marketingu. Przez jakis czas pracowałam jako dziennikarz w dzienniku. Do tej pory mi tym odbija, choć minęło już parę lat. Chyba trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: Kolejny OT 01.08.07, 12:28 ja na razie studiuje, dorabiam czasem tez na boku;)) a marzy mi sie praca tak jak tobie w mediach.. i mam nadzieje, ze kiedys mi sie uda;))) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:18 Mam własną firmę. Nie wiem, co fajniejszego mogłabym robić w życiu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
panigazeta Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:39 Ja studjuje doradztwo zawodowe, juz 4 roczek bedzie od pazdziernika, a w przyszlosci nie hcce w tym pracowac lub w ostatecznosci. Ale wogole to marzy mi sie wlasna firma, lub cos zwiazanego z dziećmi opieka jakies prywatne przedszkole etc... proste marzenia a praca w mediach czy rekalmie jak was jakos mnie wogole nie kreci i tak sie zastanawiam why?? :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:32 No prosze, niekt nie ma "normalnej" pracy? Ja mam - w dziale nowych inwestycji malej firmy naftowej. Z wyksztalcenia filolog, z potrzeby elektroniczna sekretarka, tlumacz free lancer, ex- korespondentka czegos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:38 keepersmaid napisała: > No prosze, niekt nie ma "normalnej" pracy? > Ja mam - w dziale nowych inwestycji malej firmy naftowej. Z wyksztalcenia > filolog, z potrzeby elektroniczna sekretarka, tlumacz free lancer, ex- > korespondentka czegos tam. > a jaka to normalna praca? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Kolejny OT 01.08.07, 16:17 "Normalna" praca, ja wiem, ksiegowa byc, akwizytorka, sprzedawczynia, referentka w urzedzie, taka zwykla normalna praca od 8 do 16 czy nine-to-five... Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Kolejny OT 01.08.07, 15:12 ja mam normalna prace, pracuje w firmie ktora sprzedaje jachty motorowe,spotykam sie z klientami, przygotowywuje oferty sprzedazy, przygotowywuje oferty leasingu, organizuje targi, oprowadzam po jachtach, robie kawe, czyli jednym zdaniem: troszcze sie o potencjalnego klienta, probujac sprzedac "towar" Odpowiedz Link Zgłoś
olymp Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:32 ja się jeszcze edukuję, ale za pare lat mam nadzieję być związana zawodowa ze światem mody (; Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Kolejny OT 01.08.07, 15:40 Ja wlasnie skonczylam studia, podczas studiow pracowalam w jednym polskim i trzech niemieckich biurach architektonicznych. Jestem bardzo zadowolona z wyboru zawodu, wlasnie szukam pracy rowniez w biurze. Jedyne co sobie wyobrazam jako moj alternatywny zawod, to sprzedawca wina lub wlascicielka jakiegos malego koncept-hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona Re: Kolejny OT 01.08.07, 16:44 Ja, tak jak agava, jestem naukowcem. No, moze jeszcze nie od konca, bo na razie jeszcze robie doktorat:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Kolejny OT 01.08.07, 18:50 pracuje w administracji w malej firmie z branzy automotive, wczesniej robilam to samo ale w korporacjach (tzn w wakacje)tej samej dzialki a zawodowo zamierzam zostac kulturoznawcą Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:44 Prowadze wlasna firme (biuro admnistracyjne). Chcialabym byc oplacanym przez TV podroznikiem, robic program w stylu "travel" czyli spac w lux hotelach w najpiekniejszych zakatkach swiata i w dodatku dostawac za to kase :) Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:53 A ja pracuje w mediach (w TV, a czasem skrobne jakis arytukul). Przyszlosc? Raczej praca zwiazana z kreowaniem wizerunku, PR czy reklama. I to nie marzenie, a cel, ktory, mam nadzieje, osiagne niedlugo po skonczeniu studiow :P Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:59 A co do studiow, to; od pazdziernika V rok psychologii spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lena1506 Re: Kolejny OT 02.08.07, 14:25 Z wykształcenia jestem dziennikarzem i historykiem sztuki. Obecnie trochę piszę, trochę tłumaczę a trochę organizuję różnego rodzaju warsztaty i plenery malarskie.I to ostatnie zawsze chciałam robić, choć pracowałam już w różnych miejscach i zajmowałam się różnymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: Kolejny OT 02.08.07, 14:36 ja w prywatnej firmie jako asystent handlowca/prezesa. marzy mi sie samodzielne stanowisko, kontakt z klientem zagranicznym. albo tłumaczenia. albo jakaś własna firma pare pomysłów już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Re: Kolejny OT 03.08.07, 12:55 Pracuję w organach ścigania i lubie to co robię, ale.....strasznie kręci mnie świat polityki..przez duze "P":) Odpowiedz Link Zgłoś
marlat Re: Kolejny OT 03.08.07, 15:09 ja od zawsze, dosłownie, chciałam być nauczycielką, nie przeszkadzało mi nawet to, ze nic nie wiem na temat tej pracy:D hehe, ale teraz marzy mi się... architekt wnętrz, albo prezenterka TV:D ale to raczej mało realne:D Odpowiedz Link Zgłoś