Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolejny OT

31.07.07, 18:22
    Ciekawi mnie gdzie pracujecie. A gdzie chciałybyście pracować?
    Ja pracuje w administracji, ale marzy mi się praca w mediach, ewentualnie
    związana z PR. Ale jeszcze młoda jestem, wiec może kiedyś.:)
    Obserwuj wątek
      • eary Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:39
        ja pracuje w reklamie i specjalizuję się w PR :)

no i dorywczo piszę artykuły. nie narzekam.. jak na moj wiek (25) dobrze sobie
        radze :)

Zabawne tylko ze z wykształcenia jestem prawnikiem hihihihih

Chciałabym kiedyś pracować jako PRowiec w dużej firmie sportowej
        odziezowo/sprzętowej- nawet wiem w której :P
        • j-adore Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:46
          Fajnie. Zazdroszczę Ci.:)
          • eary Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:48
            nie ma czego- miałam farta 3 lata temu- teraz lece na ciezkiej pracy. to nei
            jest takie fajowe jak sie wydaje.. :-/ ale narzekać nei powinnam.
            • j-adore Re: Kolejny OT 31.07.07, 18:50
              Możemy sie zamienić - ja mam poukładaną, raczej mało stresującą pracę w miłej
              atmosferze (to akurat plus), ale marzy mi sie adrenalina i wyzwania.:)
              • mef8 Re: Kolejny OT 31.07.07, 20:50
                ja tez z wyksztalcenia jestem prawnikiem i bardzo bardzo pracuję w zawodzie..
                • maly.wredak Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:08
                  mef8 napisała:

> ja tez z wyksztalcenia jestem prawnikiem i bardzo bardzo pracuję w zawodzie..

to tak jak ja :)
              • zolwik Re: Kolejny OT 01.08.07, 08:01
                mnie też się marzy adrenalina:)
      • paulinaa Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:09
        nie pracujemy:) w pazdzierniku dopiero zaczynam studia... :)
        • laurka112 Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:18
          nauczyciel,a w marzeniach od urodzenia modelka:)
      • agava00 Re: Kolejny OT 31.07.07, 21:41
        ja pracuje PANie

chcialabym
        1. pojechac juz do domu
        2. wygrac w LOTKA

zawsze chcialam byc naukowcem (juz nie chce) albo (pomijajac chwilowe
        zauroczenie praca w prosektorium w mlodosci) artystka
        ---------
      • lilivampire Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:03
        na razie nigdzie nie pracuję, ale mi również marzy się praca w mediach;)
      • sumire Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:16
        pracowałam w mediach i w PR :) teraz robię coś zupełnie innego, do PR wracać nie mam ochoty, ale zdarza mi się od czasu do czasu coś napisać - ostatnio coraz częściej.
      • scarlett_07 Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:17
        Ja mam takie szczęście że mój tatuś ma własną firmę no i u niego
        pracuję,dopiero od miesi.ąca, ale pracuję:).Jakieś papiery, nudne, ale zawsze
        praca.Ale od pazdziernika kolejny rok studiów.(Prawo:))
      • foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:52
        chcialabym projektowac budynki
        i urzadzac wnetrza...

a zajmuje sie (nigdy nie wiem jak to nazwac ;))
        - estetyczna "strona" przedsiebwziec kszaltujacych wizerunek firm/organizacji

• love_mode Re: Kolejny OT 31.07.07, 22:59
          > a zajmuje sie (nigdy nie wiem jak to nazwac ;))
          > - estetyczna "strona" przedsiebwziec kszaltujacych wizerunek firm/organizacji
          >
          czyli identyfikacja firm/organizacji?
          • foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:18
            tak mozna to nazwac ;)
            identyfikacja/komunikacja wizualna...
            • eary Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:32
              PR wizerunkowy ;)
              Fajna robotka..

Czytam was drogie kobitki i musze wam powiedziec ze praca w mediach nie jest
              taka fajna jak sie mysli.
              Na polskim rynku male szanse byc wolnym strzelcem i pozwalac sobie tylko na
              wybrane dzialania. Firmy (szczegolnie polskie z korzeni) nie chca inwestowac w
              PR, nie rozumieja go i zawsze zrzucają na koniec jako wydatek nieoplacalny. A
              dziennikarze w znakomitej wiekszosci to osobniki skore do rozmowy jedynie przy
              głębszym kieliszku.
              Jak sie pisze tekst to tez nie tak ze o czym chcesz i ktoś to kupi- piszesz
              advertorial na zamówienie.. zero artyzmu w tym.. mecząca robota polegająca na
              rozgryzaniu jak do kogo podejsc zeby nie ugryzl.
              • trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:56
                Eary, bo tak naprawde niewiele osob, ktore nie zetknely sie z PR czy mediami z
                tej drugiej strony, wie na czym ta praca tak naprawde polega; to raz. A dwa;
                coz.. dobry specjalista PR w Polsce..hmm... sadze, ze mozna takowych na placach
                policzyc...
                Co do tekstow na zamowienie- swiete slowa. Malo mnie ostatnio nie trafilo, jak
                sie okazalo, ze jednak musze skrocic tekst do 4 tys. znakow :D
      • silencia22 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:09
        tez jeszcze nie pracuje. studiuje medycyne i w zawodzie to bede mogla pracowac
        dopiero za 3 lata( od pazdziernika bede na 4 roku).
        • miska_malcova Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:13
          jestem specjalista ds. reklamy i mediów oraz prowadze własna firmę
          • kinky5 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:27
            ilustrator wolny strzelec.
            To bardziej pasja niz konkretne pieniadze...ale mam nadzije ze sie to zmieni.

Co chcialabym robic?
            To co robie.

ok- ewentulnie...fotograf-podroznik.
      • ryfka81 Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:23
        A ja jestem tłumaczem i jak na prawdziwą kobietę sukcesu przystało, pracuję w
        domu i najczęściej w piżamie :o)
        • foamclene Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:40
          jezeli chodzi o stroj biurowy ta ja tak samo ;) czasem do 16 nie wiedyje
          grzebienia
          • tequilkuk Re: Kolejny OT 01.08.07, 00:38
            ja o 16 to czasami wstaje :) Lubie pracowac w nocy bo nikt mi wtedy nie
            przeszkadza - i tez pol dnia spedzam w szlafroku :)
            • kinky5 Re: Kolejny OT 01.08.07, 06:05
              a ja myslalam ze jedna taka jestem.
              Jeszcze do tego opisu musze dodac tusz na rekach lub farby w zaleznosci od dnia.
        • croyance Re: Kolejny OT 01.08.07, 05:28
          O, he he, to jak ja obecnie ... tez pizama + laptop, chociaz mam wlasny pokoik
          na uniwerku :-)
          Pracownik naukowy :-) Od maja :-)
      • n_nicky Re: Kolejny OT 31.07.07, 23:25
        Nie pracuję. Studiuję dziennikarstwo, już na 1 roku poznałam od kuchni telewizję
        (państwową i prywatną) i jedno wiem na pewno, że w tv pracować nie chcę. Do
        radia nie mam powołania i duszy, a praca w stacjach typu RMF albo Zet mnie nie
        interesuje. Z prasą osobiście nie miałam styczności, ale znam wiele osób
        pracujących w gazetach (szczególnie dziennikach) i wiem, że marzenia też
        odbiegają od rzeczywistości :) Praca w modowych gazetkach typu Twój Styl mnie
        zupełnie nie kręci. Podobnie jak, tak bardzo pożądana, praca w PR i agencjach
        reklamowych.
        Jeśli miałabym zajmować się dziennikarstwem, to wyłącznie tematyką, która
        interesuje mnie najbardziej, czyli służby mundurowe i tematyka społeczna. Ale im
        dłużej studiuję to DiKS, a przede wszystkim im lepiej znam świat mediów od
        środka i im więcej oglądam szopek medialnych w wykonaniu dziennikarzy (np.
        wypadek pod Grenoble), tym mniej chcę wiązać swoje życie z mediami. A z czym
        chcę związać? Z tym, co jest moim ukrytym marzeniem od lat. I niech nadal
        pozostanie ukryte :))
      • magdaksp Re: Kolejny OT 01.08.07, 00:27
        ja wlasnie skończyłam kierunek: 3 rok studiow dziennikarstwo i komunikacja
        społeczna ale jak moja poprzedniczka chyba raczej juz nei chce pracować jako
        dziennikarz.musze isc na jakieś studia magisterskie ale nie wiem jakie. teraz
        pracuje w domu i bardzo sobie to chwale a robie warkoczyki afrykańskie i dredy
        syntetyczne. a chciałabym móc pomagać zwierzętom.
        • ewelina23-20 Re: Kolejny OT 01.08.07, 07:46
          a ja praca biurowa jako specjalista ds rozliczeń i studiuje juz ostatni rok
          marketinga:)
      • escritora Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:25
        jestem redaktorem. w jednym wydawnictwie pracuję, z innym współpracuję. czasem
        coś napiszę, niekiedy coś mi wydrukują... a zaczynałam w PR.
        • eary Re: Kolejny OT 01.08.07, 09:37
          ciekawe czy sie nie znamy ;) Internet to boskie narzędzie..

Podziwiam dziewczyny za umiejętność pracy w domu. Mi to nie idzie. Nie umiem
          się skupić jeśli nie przygotuję się do pracy- prysznic, ubiór, makijaż,
          dokumenty i w drogę.
          Nie umiem pracować w domu- chyba, że pisze...

Tak- redaktorem mogę być :D to dobry cel na teraz... :>
          • escritora Re: Kolejny OT 01.08.07, 10:49
            możliwe, że sie znamy :)
            • lvivianka Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:05
              Od pazdziernika IV rok socjologii i III filologii angielskiej:)
              Dorabiam sobie korkami i tlumaczeniami (ale tych jest jeszcze zdecydowanie za malooooo). Mam nadzieje, ze zmieni sie z czasem. :D
              • black_magic_women Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:22
                Pracuje w radiu,na razie nie prowadze jeszcze wlsanych audycji,robie
                wywiady,relacje itp

Praca marzenie-wlasna knajpka,albo sklep-galeria-miejsce spotkan z miksem
                przedmiotow/przypraw/bizuterii z calego swiata.Takie klimatyczne miejsce.A gdyby
                juz wogle popuscic wodze fantazji to zwialabym z jakims taborem,albo uciekla na
                piracki statek
                • magda776 Re: Kolejny OT 01.08.07, 11:43
                  a jam jest dziennikarz polityczny z zawodu, a pracuję jako specjalista ds
                  marketingu. Przez jakis czas pracowałam jako dziennikarz w dzienniku. Do tej
                  pory mi tym odbija, choć minęło już parę lat. Chyba trzy.
      • miss_milkie Re: Kolejny OT 01.08.07, 12:28
        ja na razie studiuje, dorabiam czasem tez na boku;))
        a marzy mi sie praca tak jak tobie w mediach.. i mam nadzieje, ze kiedys mi sie
        uda;)))
      • eirenne Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:18
        Mam własną firmę.
        Nie wiem, co fajniejszego mogłabym robić w życiu :)))
        • esiaesia Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:23
          pracuję w wydawnictwie
          • panigazeta Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:39
            Ja studjuje doradztwo zawodowe, juz 4 roczek bedzie od pazdziernika, a w
            przyszlosci nie hcce w tym pracowac lub w ostatecznosci. Ale wogole to marzy mi
            sie wlasna firma, lub cos zwiazanego z dziećmi opieka jakies prywatne
            przedszkole etc... proste marzenia a praca w mediach czy rekalmie jak was jakos
            mnie wogole nie kreci i tak sie zastanawiam why?? :) pozdrawiam :)
      • keepersmaid Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:32
        No prosze, niekt nie ma "normalnej" pracy?
        Ja mam - w dziale nowych inwestycji malej firmy naftowej. Z wyksztalcenia
        filolog, z potrzeby elektroniczna sekretarka, tlumacz free lancer, ex-
        korespondentka czegos tam.
        • miska_malcova Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:38
          keepersmaid napisała:

> No prosze, niekt nie ma "normalnej" pracy?
          > Ja mam - w dziale nowych inwestycji malej firmy naftowej. Z wyksztalcenia
          > filolog, z potrzeby elektroniczna sekretarka, tlumacz free lancer, ex-
          > korespondentka czegos tam.
          >
          a jaka to normalna praca? :-)
          • keepersmaid Re: Kolejny OT 01.08.07, 16:17
            "Normalna" praca, ja wiem, ksiegowa byc, akwizytorka, sprzedawczynia,
            referentka w urzedzie, taka zwykla normalna praca od 8 do 16 czy nine-to-five...
        • nadia_m Re: Kolejny OT 01.08.07, 15:12
          ja mam normalna prace,
          pracuje w firmie ktora sprzedaje jachty motorowe,spotykam sie z klientami,
          przygotowywuje oferty sprzedazy, przygotowywuje oferty leasingu, organizuje
          targi, oprowadzam po jachtach, robie kawe, czyli jednym zdaniem: troszcze sie o
          potencjalnego klienta, probujac sprzedac "towar"
      • olymp Re: Kolejny OT 01.08.07, 13:32
        ja się jeszcze edukuję, ale za pare lat mam nadzieję być związana zawodowa ze
        światem mody (;
      • pianazludzen Re: Kolejny OT 01.08.07, 15:40
        Ja wlasnie skonczylam studia, podczas studiow pracowalam w jednym polskim i
        trzech niemieckich biurach architektonicznych. Jestem bardzo zadowolona z wyboru
        zawodu, wlasnie szukam pracy rowniez w biurze.

Jedyne co sobie wyobrazam jako moj alternatywny zawod, to sprzedawca wina lub
        wlascicielka jakiegos malego koncept-hotelu.
      • zawsze_zielona Re: Kolejny OT 01.08.07, 16:44
        Ja, tak jak agava, jestem naukowcem. No, moze jeszcze nie od konca, bo na razie
        jeszcze robie doktorat:)
        • myszka_333 Re: Kolejny OT 01.08.07, 18:08
          księgowa
          i zamierzam przy tym zostać.
      • gosiaqus Re: Kolejny OT 01.08.07, 18:50
        pracuje w administracji w malej firmie z branzy automotive, wczesniej robilam to samo ale w korporacjach (tzn w wakacje)tej samej dzialki
        a zawodowo zamierzam zostac kulturoznawcą
        • napolnoc Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:44
          Prowadze wlasna firme (biuro admnistracyjne).

Chcialabym byc oplacanym przez TV podroznikiem, robic program w stylu "travel"
          czyli spac w lux hotelach w najpiekniejszych zakatkach swiata i w dodatku
          dostawac za to kase :)
      • trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:53
        A ja pracuje w mediach (w TV, a czasem skrobne jakis arytukul). Przyszlosc?
        Raczej praca zwiazana z kreowaniem wizerunku, PR czy reklama. I to nie
        marzenie, a cel, ktory, mam nadzieje, osiagne niedlugo po skonczeniu studiow :P
        • trocineczka Re: Kolejny OT 01.08.07, 20:59
          A co do studiow, to; od pazdziernika V rok psychologii spolecznej.
      • ma-lena1506 Re: Kolejny OT 02.08.07, 14:25
        Z wykształcenia jestem dziennikarzem i historykiem sztuki. Obecnie trochę
        piszę, trochę tłumaczę a trochę organizuję różnego rodzaju warsztaty i plenery
        malarskie.I to ostatnie zawsze chciałam robić, choć pracowałam już w różnych
        miejscach i zajmowałam się różnymi rzeczami.
      • magdalenkaaa4 Re: Kolejny OT 02.08.07, 14:36
        ja w prywatnej firmie jako asystent handlowca/prezesa. marzy mi sie samodzielne
        stanowisko, kontakt z klientem zagranicznym. albo tłumaczenia. albo jakaś
        własna firma pare pomysłów już jest.
      • karmelek4 Re: Kolejny OT 03.08.07, 12:55
        Pracuję w organach ścigania i lubie to co robię, ale.....strasznie kręci mnie
        świat polityki..przez duze "P":)
        • shava Re: Kolejny OT 03.08.07, 13:23
          Jestem fotografem w Vogue.

żart ;-)
      • marlat Re: Kolejny OT 03.08.07, 15:09
        ja od zawsze, dosłownie, chciałam być nauczycielką, nie przeszkadzało mi nawet
        to, ze nic nie wiem na temat tej pracy:D hehe, ale teraz marzy mi się...
        architekt wnętrz, albo prezenterka TV:D ale to raczej mało realne:D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka