marghot 03.12.07, 11:20 Proszę, aby osoby antyfutrzarski powstrzymały się od moralizowania. Czy futerko z królika jest ciepłe, długotrwałe...Jednym słowem, czy (przy założeniach, iż zostało solidnie wykonane), jest dobre jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sankanda Re: Futra naturalne 03.12.07, 11:53 niespecjalnie trwale, no i ma nieladny zapach. nie wiem, moze to jest subiektywne, ale futerko z krolika mi po prostu zajezdza...;) mam kolnierz - stojke z krolika i przechowuje go w plastikowej torbie, bo mi "zaraza" reszte dodatkow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Futra naturalne 03.12.07, 12:04 a ja mam kurtkę z królika i niczym nie pachnie. króliki są fajne, mozna je np. ufarbować gdy nie pasuje naturalny kolor. osobiście gdybym miała wybierać skórę w naturalnym kolorze to wolałabym zająca Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Futra naturalne 03.12.07, 12:16 futerko jest czarne i piknie się prezentuje :) i wcale nei pachnie ;) jednak zupełnie nie znam się na rodzajach futer oraz ich pielęgnacji, a przed wydaniem 800zł wolę skonsultować :) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Futra naturalne 03.12.07, 12:22 Krolicze futerko jest nieslychanie delikatnie i chyba szybciej wyciera sie w newralgicznych miejscach ale za to jest milusie w dotyku. Jesli ladne to bierz i sie niezastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: Futra naturalne 03.12.07, 12:22 Ja mam mufkę z królika (podobno, ja tam się nie znam). Kupiłam w lumpeksie, więc swoje przeszła, a mimo to wcale nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Futra naturalne 03.12.07, 12:41 widocznie juz sie wysmierdziala w szafach poprzednich wlascicielek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza190 [...] 03.12.07, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Futra naturalne 03.12.07, 13:12 nie chrzan, dziecko, bo malo widzialas... kroliki sa fajne, ale w sosie musztardowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Sankanda, polecam także wersję 03.12.07, 13:31 w pomidorach, białym winie, z czarnymi oliwkami :) pychota taki króliczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Sankanda, polecam także wersję 03.12.07, 14:10 ja tak przyrzadzam cielaczka ;)) ale taki kroliczek tez napewno jest pyszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Sankanda, polecam także wersję 04.12.07, 16:32 a ja wole krolika jako zakiet, bo mieso smakuje jakos tak mdlo i slodkawo Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Sankanda, polecam także wersję 04.12.07, 20:14 no, dlatego musi byc porzadnie przyprawione. poza tym przyznaje, ze jedzac krolika czuje troche sie tak, jakbym jadla kota... cale szczescie, ze mieso krolicze jest zaliczane do drobiu...zawsze to jakos latwiej zjesc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Kupuj;-) 03.12.07, 13:25 Ja mam kurtkę z królika i jest ciepła( o dziwo bo ja we wszystkim marznę...)Brązowa(farbowana,nie?;-)).Ja niespecjalnie się z nią "pieszczę" i kiedyś nosiłam cały dzień ciężką torbę;-))) wieczorem na ramieniu miałam biały placek;-))Na szczęście kuśnierz wstawił łatkę niewidoczną. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kupuj;-) 03.12.07, 13:30 czyli trzeba się z tym futrzakie pieścić...ok, torebkę chyba zniesie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Futra z krolika 05.12.07, 20:54 Futra z krolika sa dosc nietrwale - to znaczy szybko sie wycieraja, a co gorsza po kilku latach zaczynaja lniec, bo skora jest dosc cienka. Jesli juz je kupisz to nie nos torebek na ramieniu bo wytrzesz je bardzo szybko. Poza tym przechowuj je w chlodnym miejscu - piwnica, w lecie, bedzie sie mniej wysuszac. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Kupuj;-) 03.12.07, 13:32 no własnie, najlepiej jak kurtka taka nie ma kieszeni na zewnątrz lub nawet w bocznych szwach bo sięganie do nich powoduje wycieranie włosa (kieszeń robi sie wówczas w podszewce od wewnątrz kurtki, tak jak mężczyźni maja w marynarkach) no i torebka raczej do ręki a nie na ramię czy na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Futra naturalne 03.12.07, 15:14 ja już mam chyba 4 futro pierwsze chyba z królika i teraz są tak fajnie uszyte polecam jest ciepłe i jużeli masz ochotę to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Futra naturalne 04.12.07, 16:32 nie jest dlugotrwale, ale cieple i projektanci robia z niego cuda, malujac na nim wzory lamparcie i tygrysie - cos fantastycznego takie futerko, wyglada jak milion i fajne na zime! Odpowiedz Link Zgłoś
wdeszczurosne Re: Futra naturalne 05.12.07, 01:37 "Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." Albert Einstein. :) Po co mamy moralizowac osoby, ktorych poglady sa na tyle oklepane i jalowe? I ktore nie wiedza, ze zycie jest cudem? Wole gadac do sciany. Jest rownie glucha, ale nie razi mojego zmyslu estetyki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Futra naturalne 05.12.07, 09:13 wiem ze netykieta gani takie rzeczy ale wdeszczurosne-pieknie napisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_migotka86 Re: Futra naturalne 10.12.07, 18:32 Ja tez jako posiadaczka krolika (z tym że w klatce i żywego) faktycznie wolę się nie wypowiadać. Interesuje mnie natomiast znaczenie zwrotu "osoby antyfutrzarski" Moze zamiast w futro lepiej zainwestować w słownik ? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Futra naturalne 10.12.07, 20:21 panno migotko, a od kiedy slownik jest alternatywa dla futyr Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Futra naturalne 10.12.07, 20:24 panno migotko, kiepsko ci to wyszlo... zero blyskotliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wdeszczurosne Re: Futra naturalne 11.12.07, 13:20 Tez nie rozumiem sensu wyrazenia, iz ktos jest "antyfutrzarski". Chodzi o alergikow na siersc? :D A ja bardzo lubie futerka naturalne! Zwlaszcza, gdy znajduja sie na ciele ich naturalnych wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
angelica82 Re: Futra naturalne 05.01.16, 19:50 im wyzszy stopien rozwoju ludzkości tym więcej empatii dla innych istot żywych, dla ludzi tak postrzegających świat -grunt zeby MI było dobrze i ciepło -jest tylko jedna droga dla zmiany przekonań -zycze im zeby okazło sie ze istnieje jednak reinkarnacja, a oni odrodzą sie w nastepnym wcieleniu jako ten królik z którego futro dla innej paniusi ściągają, tylko wówczas zmienia sie optyka patrzenia na świat-bo inaczej ani wrazliwości ani wyobraźni... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Futra naturalne 09.01.16, 20:14 I myślisz, że taki królik ma świadomość równą ludzkiej? Nie, żebym była za futrami. Odpowiedz Link Zgłoś