Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty z odkrytymi palcami a rajstopy

09.03.08, 10:06
    Witam

czy do butów obecnie wszędzie prezentowanyc z odkrytymi palcami jak
    np te:
    www.butyk.pl/towar.1833.Polbuty_lakierki_pantofelki_peep_toe_szpilki_Bronx_Cynthia_82990.html
    nosi się rajstopy?
    pozdrawiam
    Aga
    Obserwuj wątek
      • agiee1988 Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 10:13
        moim zdaniem : pewnie i tak :)
        • littlequeen Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 10:53
          Zwykłych się nie nosi - źle to wygląda,ale są specjalne rajstopy do
          peep toe :)
          • sankanda Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 11:04
            do takich mozesz smialo nosic kazde rajstopy, uwazaj tylko, zeby nie
            bylo widac szwow na palcach, jesli rajtopy akurat
            takie "zaposiadaja" ;) tego rodzaju buty w zasadzie powinno sie
            nosic do rajstop :)
            • jj1978 Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 12:15
              skarpety - tak, w dobrym zestawieniu albo legwarmers:) rajstopy -
              nie bardzo. kiedys w Polsce nosilo sie rajstopy do sandalow i innych
              bardzo odkrytych butow - nie wyglada to dobrze, jak tam teraz,
              zminily sie obyczaje?
              • sankanda Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 12:40
                a powinny sie zmienic ?
                • sankanda Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 12:41
                  poza tym nie wiem godzie w Polsce bywalas :)
                  • jj1978 Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 12:55
                    najwyrazniej tam gdzie panie w biurach nosily rajtopy i sandaly,
                    glownie dzikanaty jesli to jakis specjalny rodzaj miejsca. nie
                    uwazam zeby cos sie mialo specjalnie zmieniac, rajstopy i buty z
                    odkrytymi palcami to bardzo sredni pomysl uwazam, ale wyrocznia nie
                    jestem:)
                    slyszlam tez ze 'etykieta' nie pozwala na gole nogi w pracy, jakos w
                    londynskim city wielka etykieta pozwala i nie przeszkadza to w
                    osiaganiu dobrych wynikow, nie tylko finansowych.
                    • sankanda Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 13:06
                      co innego rajstopy do sandalow, a co innego do low boots z ledwo
                      wycietym czubkiem. nie kazda kobieta przebierze sie za piksi i
                      zacznie nosic legginsy czy pstrokate podkolanowki. ja w kazdym razie
                      dziekuje bardzo, wole nosic wyciete low boots do rajstop czarnych
                      lub szarych i zapewniam cie, ze wyglada to bardzo dobrze.
                      Troche mnie zaskoczylas moda w City, bo akurat znam kilka opob,
                      ktore tam pracuja lub pracowaly na dosc wysokich stanowiaskach i
                      jakos specjalnego luzu i odpalow fashion nie odczuly :)
                      • jj1978 Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 13:26
                        to sie teraz rozumiemy:) czarne lub inne grube rajty jak
                        najbardziej, cieliste rajstopy - nie.
                        pracuje w firmie prawniczej, jednej z tak zwanuch magic circle -
                        konserwatywny styl, nie garnitur codziennie, ale zadnych modowych
                        cudow, w lecie (czyli tak mniej wiecej od kwietnia:) gole nogi sa
                        calkiem na miejscu na spotkaniach z klientem tez i to w wykonaniu
                        partnerow lub associates. podobno w polskich warunkach to nie do
                        pomyslenia, nie jest to moje wlasne doswiadczenie wiec moge sie
                        mylic.
                        mialam propozycje zeby czesc stazu odbyc w biurze w Warszawie, idea
                        nosznia rajstop w lecie mnie bardzo przerazila... stad pewnie moja
                        rajstopowa obsesja.
                        • sankanda Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 13:36
                          to jest straszne, bo po pierwsze niehigieniczne, po drugie
                          niewygodne. lepszym rozwiazaniem jest noszenie butow krytych, typu
                          lepsiejsze szmaciaki i idealnie wydepilowane nogi, najlepiej opalone
                          dla zmylenia przeciwnika.
      • edavenpo Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 12:56

Tak - tylko jak dla mnie tylko z grubymi kontrastujacymi nie cielistymi. Nie znosze i nie nosze cielistych rajt do otwartych butow (ani zadnych innych) ale to taka moja fobia osobista ;-)

Grube czarne rajty (albo ciemnofioletowe lub granatowe) wygladalby swietnie z tymi butami.
        • karmelek4 Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 09.03.08, 13:41
          edavenpo napisała:

> nie nosze cielistych rajt do otwartych butow (ani zadnych innych)
          ale to
          > taka moja fobia osobista ;-)
          >

Moja również..cieliste rajtki wybitnie mnie odrzucają..:(..brrr

>
      • ansag Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 31.03.08, 14:42
        Właśnie też mam ten dylemat. Mam brązowe peep toe, a że jeszcze nie jest aż tak
        ciepło na gołe nogi, to chyba trzeba rajtki założyć. Oczywiście nie cieliste.
        Chyba założę czarne 60 lub turkusowe 40.
      • keepersmaid Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 31.03.08, 15:49
        Patrzac w dol stwierdzam, ze mam na nogach czarne peep-toe i
        fioletowe rajstopy, czyli jestem na tak :-)
        • nioma Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 31.03.08, 15:52
          ja jestem na nie
          podobaja mi sie peep toe ale tylko w polaczeniu z gola stopa.
          rajstopy bez wzgledu na kolor raza mnie strasznie
      • momoneymoproblems Re: Buty z odkrytymi palcami a rajstopy 04.04.08, 15:02
        widziałam na billboardach prima mody - modelki maja rajstopy i peep toe. Dla
        mnie cieliste czy inne - nie ma znaczenia, wżne, żeby szwu nie było widać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka