Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lumpeks, tania odzież- co wy na to?

11.03.08, 14:09
    Obserwuj wątek
      • ensoleillement ja na to wyszukiwarka...nt 11.03.08, 14:12

• modliszka24 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 14:49
        ja osobiscie jestem na nie nie mogla bym zalozyc ciucha po kims kogo nie znam
      • kamila29091 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 14:52
        wyszukiwarka nie gryzie. ale tak po za tym, to chyba 80% tego forum,
        wraz ze mna ubiera sie w sh.
        • agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 15:50
          smierdza lokale :P pozatym tam sa rzeczy niezbyt ciekawe.
          • yavanna86 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 19:02
            wątek ten sam po raz miliardny :P
            my na to: nic szczególnego.mamy np.wspaniałe spodnie za 10 zł ale nie kupujemy
            worami wszystkiego co masz rozmiar.musi pasować do reszty szafy i być
            niezniszczone :>
            aha,SH to dobre rozwiązanie w przypadku pustek w portfelu i gwałtownej potrzeby
            nowego ciuszka...
          • magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:03
            akurat tobie agiee radziłabym sie kiedys wybrac do ciucholandu...
            • ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:10
              dokładnie to chciałam napisać:)
              • e.milia Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:45
                hihi mi też to przyszło na myśl :) Agiee, tam naprawdę można znaleźć fajne
                ciuchy i to tanie. Sama czasem chodzę i nikt nawet się nie domyśla, skąd mam te
                rzeczy.
      • aga.pier Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 19:10
        mozna spotkac naprawde fajne rzeczy do ogródka
      • wrednajestembylambede Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:08
        a ja na to jak na lato.
        uwielbiam szperac,pozatym w wielu innych watkach mozesz poczytac sobie co uzytkowniczki forum na to.
        • agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:17
          ensoleillement , magdaksp

noo moze wasze ciucholadny sa ok , a tak gdzie bylam... brrryyy i jeszcze nie
          fajne ciuchy, albo w groszki, albo w paski, albo bluzeczki maja bialy kolnierz
          jak dla 6 latki.
          • magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:52
            nie zniechęcaj sie jednorazowym niepowodzeniem
            • agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:06
              moze ja malo czasu na tym spedzilam, bo bylam 15-30 minut, ale zajrze na dluzej
              moze cos sie uda fajnego wyczolgac ;P swoja droga widze mlode dziewczyny ktore
              tam "buszuja". moja siostra podobniez z lumpeksu przyczolgala 2 koszule ( zolta
              i czerwona) z delikatnego materialu, ale juz je wyrzucilam- ona za granica a ja
              nie nosze
              • ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:11
                a ja myślę, że właśnie lumpeksy mogłyby być panaceum na wszystkie Twe bolączki:)
                tym bardziej, ze nie jesteś z jakiegoś małego miasteczka i powinno ich być sporo
                w Twoim mieście. szukajcie a znajdziecie:)
                • agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:26
                  wiesz co to nie jest tak ze z dnia nadzien mi sie czegos zachce a tu portfel - 2
                  zl.. ja juz mam duzo ciuchow- pol szafy bluzeczek/bluz/swetrow/ 5 spodnic +
                  spodniczka (a na jednym wieszaku wisi 8 topow, raptem w tym roku zalozylam 2
                  szt- dzisiaj wlasnie 2 szt. ), spodnie - 6 par jeansow, chyba 3 materialowe
                  dlugie , kilka par krotkich(szorty, do kolan) trzymam w szafce, jedna prawie
                  cala taka szafka - butow. nawet wychodzi na to ze w ciagu 14 dni nie przechodze
                  we wszystkich ciuchach.
                  chlopak narzekal - kupie ci buty na dzien kobiet jak przestaniesz przez jakis
                  czas kupowac ciuchy, bo masz ich duzo i nie powinnas narzekac... no wiec masz mi
                  to obiecac.
                  nie mam np bluzki z nadrukiem - moze zakupie. na gwalt nie potrzebuje.

nie wiem dziewczyny czy waszym zdaniem 46 zl/ kg to duzo?
                  • magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:31
                    46 zl za kg to taka normalna cena w warszawie
                  • minio-appletree Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:32
                    czasami ważniejsza jest jakość a nie ilość
                    • agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:45
                      czasami sa ciuchy z cena a czasem widze X zl /kg. moj chlopak jak zobaczyl ta
                      cene (bo chcialam rozejrzec sie za kurtka) to stwierdzil ze duzo. bo wloze jedna
                      kurtke ktora moze wiecej wazyc i zaplace pow 46 zl a moze pow 60.

u mnie ja takie ceny zaobserwowalam. wlasnie 46 zl/kg - w centrum miasta. na
                      moim osiedlu mam dwa SH. a chyba 1 przeobili na chinskie centrum odziezowe z
                      tanimi ciuchami.
                      • ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:47
                        miałaś kiedyś na sobie kurtkę, która ważyła wiecej niż kilogram? no, chyba że
                        futro...
                        • maggi9 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:53
                          Zależy jaka to kurtka:)
                          Wbrew pozorom kg to wcale nie tak dużo.Kiedy jest 46 za kg potrafilam za jeansy(ale takie z normalnego jeansu, grubego) zapłacić 50 zł.
                          • xtrin Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:36
                            Hmm... w sumie jak to jest z tą wagą w lumpeksach?
                            Na wszystko jest taka sama czy są jakieś grupy wagowe?
                            Wagi materiałów (w przeliczeniu na metr kwadrat :)) się przecież różnią i to
                            niekoniecznie cięższe oznacza lepsze. Choćby ten dżins waży o wiele więcej od
                            jedwabiu.
                            • magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:41
                              roznie bywa.czesto jest tak ze dzinsy sa wnizszej cenie albo na sztuki.a np
                              materialy typu firnay,zaslony ,obrusy tez jeszczew innej zwykle niszej,czesto
                              tez jest tak ze takie "imprezowe"ciuhcy sa drozsze
                            • maggi9 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:43
                              Na wszystko taka sama:)Zazwyczaj.
                              Zdarza się, że np pościel jest wyceniona inaczej.Albo jakieś super-hiper leciutkie rzeczy(apaszki, leciutkie bluzki) ale opcje drugą widziałam może raz czy dwa.
                              Dlatego w tych na wage(jak cena jest ok 50 zł albo i 100) bardziej opłaca się kupować lżejsze ciuchy.
                            • ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:44
                              nie ma grup wagowych, właśnie to jest w tym takie fajne:)

A co do kurtki- często kupuję w lumpeksach i nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić
                              tyle kasy za jedną rzecz, nawet w sh wycenianych. Jak kupuję na wagę to zawsze
                              jest jeszcze taniej, a z tego co pamietam to tez jest jakoś 40 pare za kg.
                              Chociaż u mnie jest z każdym dniem coraz taniej, w sumie nie wiem w jakie dni
                              ile, ale moze na nie właśnie trafiam...
                      • kingapaulina Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 14:25
                        Agiee, obok Trolla otworzyli nowy sklep, dwupoziomowy, ja osobiście nie byłam,
                        ale koleżanki tak i są zachwycone. Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość, bo
                        długo czeka sie w kolejce do przymierzalni:)
                  • olesia301 trochę OT do agiee1988 12.03.08, 12:13
                    Fakt, że ciągle powołujesz się na słowa i czyny chłopaka trochę
                    przypomina mi porucznika Kolombo - też wspominał często swoją
                    żonę, której de facto nie było....
      • piotrazona Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 08:14
        Ja nie rozumiem takich pytań. Czy to znaczy,że nie wszyscy kupują
        takie ciuchy, jakie im się po prostu podobają? Czy muszą miec na
        zakupy w lumpeksach przyzwolenie innych?
      • asik12 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 09:31
        Ja kupuję w SH. W moim mieście większośc jest takich z wycenionymi
        rzeczami. Czasami ceny też nie są małe, ale na pewno dużo mniejsze
        niż w sklepach z nowymi ubraniami.
        • yavanna86 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 12:49
          ja nawet w sumie wole takie z wycenionymi,ktore zreszta kroluja w moim
          miescie-nie ma niespodzianek przy kasie i zazwyczaj dzien przed dostawa wszystko
          kosztuje 1-3 zl/szt:> a w dzien dostawy 8-20 zl i mozna znalezc rzeczy jak nowe
          bez przewalenia gooory ciuchow..
          wlasnie mi przypomnialyscie ze musze juz zaczac poszukiwania jakiejs cudnej
          sukni na Juwenalia (ma to byc cos a la karnawal wenecki:)dlugie bogate i na
          granicy kiczu)
          PS Agiee,troche emancypacji;) chlopak Ci sie do ciuchow wtraca?brrr :P...dopoki
          nie wydajesz jego pieniedzy to juz w ogole brrr... aha,i niech Ci butow nie
          kupuje-jest taki przesad ze jak facet kupi swojej kobiecie buty to ona sobie od
          niego (w tych butach)pojdzie:>
          • shellerka Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 13:33
            ja radziłabym agiee1981 zamiast grzebac w lumpeksach, pocwiczyc troche
            gramatyke, poczytac troche ksiazek, bo jej wypowiedzi to taki bełkot, ze z
            trudem sie je czyta, nie mowiac o zrozumieniu. Za kazdym razem kiedy "wglebiam"
            sie w jej posty dopada mnie uczucie irytacji :/
            • puma-on-line do agiee 1981 12.03.08, 13:52
              cała zawartość twojej szafy ile sztuk masz czego naprawdę nie
              wszystkich interesuje więc sobie mogłaś darować:/
              • shellerka Re: do agiee 1981 12.03.08, 14:49
                tym bardziej, ze z pokazywanych na forum fotek wynika ze ilość niestety nie
                przekłada się na jakość :/ Z moich obserwacji - jeśli agiee1988 chwali jakiś
                pokazywany przez inna forumowiczke but, ciuch itp., to można być 100 %
                przekonanym że tenże ciuch czy but jest beznadziejny. Dziewcze jest pozbawione
                stylu, gustu i jak dla mnie kieruje się estetyką gorsza od miłośniczek BK bo
                kompletnie bezpłciową - a określenie najbardziej oddające ten styl to sorry, ale
                BAMBERSTWO
                • alex_koz Re: do agiee 1981 12.03.08, 15:10
                  hmmm, rozumiem wyrazana przez forumki chec pomocy agie1988, ale
                  apeluje o umiar co do komentowania jest postow, stylu wypowiedzi,
                  stylu ubierania etc. naprawde nie chce byc zmuszona do wycinania
                  postow.
                • magdaksp Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:03
                  chcialam zauwazyc ze agiee nie robi z siebie ikony stylu i znawczyni mody,wrecz
                  przeciwnie wiec nie bardzo rozumiem co tak mało szkodliwa forumka ci zrobila ze
                  az taki post wsymazylas.poza tym apropos slownictwa,co to jest bamberstwo?bo wg
                  wikipedii:
                  bamber:regionalizm poznański mieszkaniec wsi (lub człowiek na niego wyglądający)
                  (1.2) regionalizm śląski bogaty rolnik
                  • ensoleillement Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:10
                    hehe, bamber po poznańsku...bamber po prostu:) sama nie wiem jak to wytłumaczyć
                    bom znad morza, w poznaniu zaaklimatyzowana, a bamber to tutaj słowo- wytrych,
                    taki burak chyba:) tłumaczono mi to przez pierwszy rok mojego pobytu i dalej nie
                    wiem..
                    • magdaksp Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:30
                      bamber czyli po poznansku mieszkaniec wsi
            • black_magic_women Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 15:32
              shellerka napisała:

> ja radziłabym agiee1981 zamiast grzebac w lumpeksach, pocwiczyc troche
              > gramatyke, poczytac troche ksiazek, bo jej wypowiedzi to taki bełkot, ze z
              > trudem sie je czyta, nie mowiac o zrozumieniu. Za kazdym razem kiedy "wglebiam"
              > sie w jej posty dopada mnie uczucie irytacji :/

tez juz kiedys pisalam nt,ze to takie"mlodziencze strumienie swiadomosci"czasem
              sie jednak zastanawiam,czy to nie trolllowanie.Pisze tak duzo i ak dlugo,takze
              na urodzie,a zawsze bez najmniejszego skladu i sensu.No i to
              nieodzowne"WG.MOJEGO CHLOPAKA"
      • gabi1234 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 13:57
        a ja na to że zaglądam
        i najbardziej lubie je za to, że znajduję tam śliczne małe torebki :)
        np taką zdobytą dzisiaj
        img141.imageshack.us/my.php?image=dzisiejszasx2.jpg
        • aga.pier Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 14:55
          a łańcuszki od tych lumpeksowych torebek doskonale nadają sie do
          długich wisiorków
          • sankanda Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 15:38
            no, nie moge. po prostu nie moge, odrzuca mnie nawet od tzw.
            lumpeksow luksusowych (odpowiednik niegdysiejszych komisow).
            • gabrielafrancuz Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 23:13
              Żałuj, córko, żałuj! :)
        • kajot34 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 06:50
          zaglądam regularnie,lubie te miejsca,nie obrzydzaja mnie,ani nie
          boje sie chorób;-)mam wiele ładnych rzeczy z lumpeksu,równiez buty-
          jednak kupuje tylko nowe.
      • slotna Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 00:54
        W tym momencie mam dokladnie JEDNE spodnie nie-z lumpeksu :) A chodze wylacznie w spodniach. Znaczy lubie:) Moje ulubione: 3 male torebki bez lancuszkow:D, rozowa koszulka z Kaczorem Donaldem - nowka, hinduska wiazana tunika, ktorej pewnie nigdy nie zaloze ale uwielbiam na nia patrzec:)
        I nikt inny tego nie ma , i to jest piekne:)

--
        Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
      • lucy_with_diamonds Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 09:50
        zdecydowanie większość mej szafy, zwłaszcza torebek, to lumpeksy.
        jestem totalnie wkręcona odkąd pamiętam- jeszcze w podstawówce, gdy
        otworzyli pierwszy na moim osiedlu lump. w każdym mieście, w którym
        jestem szukam jakiegoś SH. z Paryża mam świetną rudą torbę, z
        Londynu mnóstwo różności, nawet z Aleksandrowa i niejakiego Uniejowa
        (pod Łodzią) coś mam :)
      • ewula123-0 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 18.03.08, 08:51
        czasami zaglądam i zawsze przynoszę jakieś "perełki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka