modliszka24 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 14:49 ja osobiscie jestem na nie nie mogla bym zalozyc ciucha po kims kogo nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 14:52 wyszukiwarka nie gryzie. ale tak po za tym, to chyba 80% tego forum, wraz ze mna ubiera sie w sh. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 15:50 smierdza lokale :P pozatym tam sa rzeczy niezbyt ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 19:02 wątek ten sam po raz miliardny :P my na to: nic szczególnego.mamy np.wspaniałe spodnie za 10 zł ale nie kupujemy worami wszystkiego co masz rozmiar.musi pasować do reszty szafy i być niezniszczone :> aha,SH to dobre rozwiązanie w przypadku pustek w portfelu i gwałtownej potrzeby nowego ciuszka... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:03 akurat tobie agiee radziłabym sie kiedys wybrac do ciucholandu... Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:10 dokładnie to chciałam napisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:45 hihi mi też to przyszło na myśl :) Agiee, tam naprawdę można znaleźć fajne ciuchy i to tanie. Sama czasem chodzę i nikt nawet się nie domyśla, skąd mam te rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 19:10 mozna spotkac naprawde fajne rzeczy do ogródka Odpowiedz Link Zgłoś
wrednajestembylambede Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:08 a ja na to jak na lato. uwielbiam szperac,pozatym w wielu innych watkach mozesz poczytac sobie co uzytkowniczki forum na to. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:17 ensoleillement , magdaksp noo moze wasze ciucholadny sa ok , a tak gdzie bylam... brrryyy i jeszcze nie fajne ciuchy, albo w groszki, albo w paski, albo bluzeczki maja bialy kolnierz jak dla 6 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 22:52 nie zniechęcaj sie jednorazowym niepowodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:06 moze ja malo czasu na tym spedzilam, bo bylam 15-30 minut, ale zajrze na dluzej moze cos sie uda fajnego wyczolgac ;P swoja droga widze mlode dziewczyny ktore tam "buszuja". moja siostra podobniez z lumpeksu przyczolgala 2 koszule ( zolta i czerwona) z delikatnego materialu, ale juz je wyrzucilam- ona za granica a ja nie nosze Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:11 a ja myślę, że właśnie lumpeksy mogłyby być panaceum na wszystkie Twe bolączki:) tym bardziej, ze nie jesteś z jakiegoś małego miasteczka i powinno ich być sporo w Twoim mieście. szukajcie a znajdziecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:26 wiesz co to nie jest tak ze z dnia nadzien mi sie czegos zachce a tu portfel - 2 zl.. ja juz mam duzo ciuchow- pol szafy bluzeczek/bluz/swetrow/ 5 spodnic + spodniczka (a na jednym wieszaku wisi 8 topow, raptem w tym roku zalozylam 2 szt- dzisiaj wlasnie 2 szt. ), spodnie - 6 par jeansow, chyba 3 materialowe dlugie , kilka par krotkich(szorty, do kolan) trzymam w szafce, jedna prawie cala taka szafka - butow. nawet wychodzi na to ze w ciagu 14 dni nie przechodze we wszystkich ciuchach. chlopak narzekal - kupie ci buty na dzien kobiet jak przestaniesz przez jakis czas kupowac ciuchy, bo masz ich duzo i nie powinnas narzekac... no wiec masz mi to obiecac. nie mam np bluzki z nadrukiem - moze zakupie. na gwalt nie potrzebuje. nie wiem dziewczyny czy waszym zdaniem 46 zl/ kg to duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:31 46 zl za kg to taka normalna cena w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
minio-appletree Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:32 czasami ważniejsza jest jakość a nie ilość Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:45 czasami sa ciuchy z cena a czasem widze X zl /kg. moj chlopak jak zobaczyl ta cene (bo chcialam rozejrzec sie za kurtka) to stwierdzil ze duzo. bo wloze jedna kurtke ktora moze wiecej wazyc i zaplace pow 46 zl a moze pow 60. u mnie ja takie ceny zaobserwowalam. wlasnie 46 zl/kg - w centrum miasta. na moim osiedlu mam dwa SH. a chyba 1 przeobili na chinskie centrum odziezowe z tanimi ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:47 miałaś kiedyś na sobie kurtkę, która ważyła wiecej niż kilogram? no, chyba że futro... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 11.03.08, 23:53 Zależy jaka to kurtka:) Wbrew pozorom kg to wcale nie tak dużo.Kiedy jest 46 za kg potrafilam za jeansy(ale takie z normalnego jeansu, grubego) zapłacić 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:36 Hmm... w sumie jak to jest z tą wagą w lumpeksach? Na wszystko jest taka sama czy są jakieś grupy wagowe? Wagi materiałów (w przeliczeniu na metr kwadrat :)) się przecież różnią i to niekoniecznie cięższe oznacza lepsze. Choćby ten dżins waży o wiele więcej od jedwabiu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:41 roznie bywa.czesto jest tak ze dzinsy sa wnizszej cenie albo na sztuki.a np materialy typu firnay,zaslony ,obrusy tez jeszczew innej zwykle niszej,czesto tez jest tak ze takie "imprezowe"ciuhcy sa drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:43 Na wszystko taka sama:)Zazwyczaj. Zdarza się, że np pościel jest wyceniona inaczej.Albo jakieś super-hiper leciutkie rzeczy(apaszki, leciutkie bluzki) ale opcje drugą widziałam może raz czy dwa. Dlatego w tych na wage(jak cena jest ok 50 zł albo i 100) bardziej opłaca się kupować lżejsze ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 00:44 nie ma grup wagowych, właśnie to jest w tym takie fajne:) A co do kurtki- często kupuję w lumpeksach i nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić tyle kasy za jedną rzecz, nawet w sh wycenianych. Jak kupuję na wagę to zawsze jest jeszcze taniej, a z tego co pamietam to tez jest jakoś 40 pare za kg. Chociaż u mnie jest z każdym dniem coraz taniej, w sumie nie wiem w jakie dni ile, ale moze na nie właśnie trafiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kingapaulina Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 14:25 Agiee, obok Trolla otworzyli nowy sklep, dwupoziomowy, ja osobiście nie byłam, ale koleżanki tak i są zachwycone. Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość, bo długo czeka sie w kolejce do przymierzalni:) Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 trochę OT do agiee1988 12.03.08, 12:13 Fakt, że ciągle powołujesz się na słowa i czyny chłopaka trochę przypomina mi porucznika Kolombo - też wspominał często swoją żonę, której de facto nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 08:14 Ja nie rozumiem takich pytań. Czy to znaczy,że nie wszyscy kupują takie ciuchy, jakie im się po prostu podobają? Czy muszą miec na zakupy w lumpeksach przyzwolenie innych? Odpowiedz Link Zgłoś
asik12 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 09:31 Ja kupuję w SH. W moim mieście większośc jest takich z wycenionymi rzeczami. Czasami ceny też nie są małe, ale na pewno dużo mniejsze niż w sklepach z nowymi ubraniami. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 12:49 ja nawet w sumie wole takie z wycenionymi,ktore zreszta kroluja w moim miescie-nie ma niespodzianek przy kasie i zazwyczaj dzien przed dostawa wszystko kosztuje 1-3 zl/szt:> a w dzien dostawy 8-20 zl i mozna znalezc rzeczy jak nowe bez przewalenia gooory ciuchow.. wlasnie mi przypomnialyscie ze musze juz zaczac poszukiwania jakiejs cudnej sukni na Juwenalia (ma to byc cos a la karnawal wenecki:)dlugie bogate i na granicy kiczu) PS Agiee,troche emancypacji;) chlopak Ci sie do ciuchow wtraca?brrr :P...dopoki nie wydajesz jego pieniedzy to juz w ogole brrr... aha,i niech Ci butow nie kupuje-jest taki przesad ze jak facet kupi swojej kobiecie buty to ona sobie od niego (w tych butach)pojdzie:> Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 13:33 ja radziłabym agiee1981 zamiast grzebac w lumpeksach, pocwiczyc troche gramatyke, poczytac troche ksiazek, bo jej wypowiedzi to taki bełkot, ze z trudem sie je czyta, nie mowiac o zrozumieniu. Za kazdym razem kiedy "wglebiam" sie w jej posty dopada mnie uczucie irytacji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
puma-on-line do agiee 1981 12.03.08, 13:52 cała zawartość twojej szafy ile sztuk masz czego naprawdę nie wszystkich interesuje więc sobie mogłaś darować:/ Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: do agiee 1981 12.03.08, 14:49 tym bardziej, ze z pokazywanych na forum fotek wynika ze ilość niestety nie przekłada się na jakość :/ Z moich obserwacji - jeśli agiee1988 chwali jakiś pokazywany przez inna forumowiczke but, ciuch itp., to można być 100 % przekonanym że tenże ciuch czy but jest beznadziejny. Dziewcze jest pozbawione stylu, gustu i jak dla mnie kieruje się estetyką gorsza od miłośniczek BK bo kompletnie bezpłciową - a określenie najbardziej oddające ten styl to sorry, ale BAMBERSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: do agiee 1981 12.03.08, 15:10 hmmm, rozumiem wyrazana przez forumki chec pomocy agie1988, ale apeluje o umiar co do komentowania jest postow, stylu wypowiedzi, stylu ubierania etc. naprawde nie chce byc zmuszona do wycinania postow. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:03 chcialam zauwazyc ze agiee nie robi z siebie ikony stylu i znawczyni mody,wrecz przeciwnie wiec nie bardzo rozumiem co tak mało szkodliwa forumka ci zrobila ze az taki post wsymazylas.poza tym apropos slownictwa,co to jest bamberstwo?bo wg wikipedii: bamber:regionalizm poznański mieszkaniec wsi (lub człowiek na niego wyglądający) (1.2) regionalizm śląski bogaty rolnik Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:10 hehe, bamber po poznańsku...bamber po prostu:) sama nie wiem jak to wytłumaczyć bom znad morza, w poznaniu zaaklimatyzowana, a bamber to tutaj słowo- wytrych, taki burak chyba:) tłumaczono mi to przez pierwszy rok mojego pobytu i dalej nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: do agiee 1981 12.03.08, 23:30 bamber czyli po poznansku mieszkaniec wsi Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 15:32 shellerka napisała: > ja radziłabym agiee1981 zamiast grzebac w lumpeksach, pocwiczyc troche > gramatyke, poczytac troche ksiazek, bo jej wypowiedzi to taki bełkot, ze z > trudem sie je czyta, nie mowiac o zrozumieniu. Za kazdym razem kiedy "wglebiam" > sie w jej posty dopada mnie uczucie irytacji :/ tez juz kiedys pisalam nt,ze to takie"mlodziencze strumienie swiadomosci"czasem sie jednak zastanawiam,czy to nie trolllowanie.Pisze tak duzo i ak dlugo,takze na urodzie,a zawsze bez najmniejszego skladu i sensu.No i to nieodzowne"WG.MOJEGO CHLOPAKA" Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 13:57 a ja na to że zaglądam i najbardziej lubie je za to, że znajduję tam śliczne małe torebki :) np taką zdobytą dzisiaj img141.imageshack.us/my.php?image=dzisiejszasx2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 14:55 a łańcuszki od tych lumpeksowych torebek doskonale nadają sie do długich wisiorków Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 15:38 no, nie moge. po prostu nie moge, odrzuca mnie nawet od tzw. lumpeksow luksusowych (odpowiednik niegdysiejszych komisow). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 12.03.08, 23:13 Żałuj, córko, żałuj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kajot34 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 06:50 zaglądam regularnie,lubie te miejsca,nie obrzydzaja mnie,ani nie boje sie chorób;-)mam wiele ładnych rzeczy z lumpeksu,równiez buty- jednak kupuje tylko nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 00:54 W tym momencie mam dokladnie JEDNE spodnie nie-z lumpeksu :) A chodze wylacznie w spodniach. Znaczy lubie:) Moje ulubione: 3 male torebki bez lancuszkow:D, rozowa koszulka z Kaczorem Donaldem - nowka, hinduska wiazana tunika, ktorej pewnie nigdy nie zaloze ale uwielbiam na nia patrzec:) I nikt inny tego nie ma , i to jest piekne:) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_with_diamonds Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 13.03.08, 09:50 zdecydowanie większość mej szafy, zwłaszcza torebek, to lumpeksy. jestem totalnie wkręcona odkąd pamiętam- jeszcze w podstawówce, gdy otworzyli pierwszy na moim osiedlu lump. w każdym mieście, w którym jestem szukam jakiegoś SH. z Paryża mam świetną rudą torbę, z Londynu mnóstwo różności, nawet z Aleksandrowa i niejakiego Uniejowa (pod Łodzią) coś mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewula123-0 Re: Lumpeks, tania odzież- co wy na to? 18.03.08, 08:51 czasami zaglądam i zawsze przynoszę jakieś "perełki" Odpowiedz Link Zgłoś