Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co zrobic z butami

30.04.08, 22:23
    od jakiegos czasu mam takie buciki:
    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d14f1cc53e7b23b9.html
    wczesniej nie nosilam ich, bo bylo za zimno, a wg mnie srednio z grubszymi rajstopami wygladaja, ale wiosna na calego i chce wreszcie wykorzystac to ze posiadam...:]
    i teraz pojawil sie problem.....nie trzymaja sie piety, mimo dosc mocnego wiazania tych sznureczkow spadaja, przez co po krotkiej wycieczce do warzywniaka juz widac slady zniszczenia ...i chodzic sie przeciez tak nie da
    macie jakis pomysl co znimi zrobic?zmienic technike wiazania, wypchac czyms, zeby byly cisniejsze?o jakichs plastrach jescze slyszalam.......prosze o pomoc/pomysly

ps. nie pytam czy sie wam podobaja, mi sie podobaja i to sie liczy:)
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: co zrobic z butami 30.04.08, 22:29
        a gdybyś wypchała szpic, aby stopa przesunęła sie do tyłu?
        • alicepoint Re: co zrobic z butami 30.04.08, 22:45
          może najpierw zacznij od wkładki... stopa pójdzie Ci troszkę w górę -
          może wtedy nie będą spadać:)
          • katasza86 Re: co zrobic z butami 30.04.08, 22:53
            ale tam sie wkladka nie zmiesci...za plytkie sa
      • beretzantenka Re: co zrobic z butami 01.05.08, 05:21
        Wyrzuc to na smietnik , nodze ulge przyniesiesz a na boso
        bedziesz zgrabniejsza niz z tymi wiazadlami
      • annika_vik Re: co zrobic z butami 01.05.08, 09:35
        fajne buty :)
        prezentowana noga też ładna :)

Mam trochę doświadczenia z przerabianiem butów, głównie z powodu wrażliwych stóp. Zazwyczaj kupuję za duże buty i potem różnymi manewrami je dopasowuję :) Powiem ci, że akurat w takim przypadku niewiele da się zrobić. Ale można pokombinować:
        1. zacznij od najprostszego: kup silikonowe, przezroczyste wkładki pod piętę i zobacz jak sobie z nimi radzisz. Może będzie ok. Wątpię.
        2. Do pięty buta przyklej zapiętki, ale uwaga - takie, które mają wystający element. Musisz je przykleić w odpowiednim miejscu, już lekko nad piętą. To powinno zadziałać, ale czy będzie wygodne...

Powodzenia.
      • tarkiina.arawis Re: co zrobic z butami 01.05.08, 10:09
        Dobry szewc powinien je umieć nieco zwęzić w pięcia, ale mam wrażenie, że to
        jest bardzo mięciutka skórka i niewiele da się zrobić na dłużej. Zapytaj szewca,
        doradzi ci lepiej niż forum ;)
        • zabeczka84 Re: co zrobic z butami 01.05.08, 22:44
          W rosmannie jest taki plaster, kosztuje toto ze 4 zł, producent nazwał go "na
          otarcia" jest jednak na tyle fajną sprawą że używam go do wszystkiego co wiąze
          sie z butami, tzn przyklejam na paski przy sandałach, na piętach itp.
          Spróbuj, plaster jest na tyle gruby że powinien troszkę wypełnić but, a
          jednocześnie jest w kolorze cielistym więc nie będzie widoczny, no i noga się
          nie będzei ślizgać.
      • ansag Re: co zrobic z butami 02.05.08, 22:40
        Dodatkowa wkładka lub zapiętki i poduszeczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka