Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

postawiony kołnierzyk w koszulce polo?

29.06.08, 11:53
    co roku latem zauważam wysyp facetów w koszulkach polo z postawionym
    kołnierzykiem; czy ktoś może wie o co chodzi?
    Obserwuj wątek
      • karo881 Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 12:01
        Taak, zawsze mnie to śmieszy :)) Zalatuje takim szpanem i
        pozerstwem,ale coz poradzic :)
        • sweet_dreadi Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 19:33
          No cóż, może nie jestem facetem, ale sama uwielbiam nosić postawione kołnierzyki
          - w polo, ale również w żakietach, koszulach, płaszczach :)
          Co więcej - znam sporo chłopaków, którzy nieźle wyglądają w takich właśnie
          'postawianych polo' - i nie mam tu na myśli pozerstwa, bo do jego uwielbienia mi
          daleko...
          • renapolomska Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 16.08.13, 12:01
            Ja tak nie noszę ,ale mój mężczyzna zawsze stawia kołnierz,nie tylko w płaszczach,ale w sportowych marynarkach,koszulach,koszulce polo (rzadko ja nosi)Wyglada seksownie,jest po prostu przystojny-to chyba warunek zeby facet wyglądał dobrze z postawionym kołnierzem,tak zadziornie i sexi.
      • malange Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 12:04
        Buraczany lans ;)
        • ansag Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 30.06.08, 02:00
          Dokładnie :)
      • pianazludzen Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 12:06
        mnie to nie przeszkadza, niechby i sobie nawet odcieli ten kolnierz.

moj przyjaciel stawia tak kolnierze koszul, duzo architektow w wogle tak robi,
        ale nie wiem czemu, byc moze to jest seksi? :)
        • cioccolato_bianco Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 02.07.08, 11:34
          ja nie jestem facetem ani architektem, ale tez tak robie :)
      • ensoleillement Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 13:10
        o matko, pierwsze słyszę, że postawiony kołnierzyk w polo już tworzy pozera i lans
        wyluzujcie trochę dziewczyny
      • nadinka_nadinka Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 14:09
        Nie wiem o co chodzi, ale wygląda obrzydliwie. Zwłaszcza jeżeli przy tym spodnie
        im wiszą na biodrach odsłaniając gumkę od majtek z nazwą producenta, a obcisłe
        nogawki spodni podkreślają chudziutkie nózki. Nieszczęście jednym słowem.
      • alicepoint Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 15:09
        też kojarzy mi się to z lansem :P
        • dakota77 Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 17:48
          Wlasnie na zakupach widzialam jednego chlopaka w koszulce polo z postawionym
          kolnierzykiem, drugiego w koszuli. jak lubia, niech tak nosza, ale jakies takie
          to sztuczne. Mnie sie nie podoba.
          • envy_me_baby Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 18:15
            przesadzacie..
            czesto sama nosze w ten sposob koszule
            • 8n Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 17.08.13, 07:28
              no jesli ty tak nosisz, to na pewno przesadzają...
      • keepersmaid Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 19:55
        Pierwszy i ostatni facet, ktory z tym dobrze wygladal to by Eric Cantona,
        ladnych pare lat temu.
        • miska_malcova Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 21:05
          nie przeszkadza mi to, zawsze jak i w tym przypadku wszystko musi do siebie pasować
          • coccodrillo Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 21:27
            mi też to zupełnie nie przeszkadza...i chyba podoba mi się:D
      • nivja Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 22:23
        Dopóki mój tak nie chodzi (on w ogóle nie lubi koszulek polo) to nie przeszkadza
        mi to :]
      • magdaksp Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 29.06.08, 22:45
        to taka moda ala eric cantona:)ja tak robie jak nosze polówke:)
      • awdotia.romanowna Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 30.06.08, 13:53
        Jak czyte i nieprzepocone to proszę bardzo ;)
        • so-cold Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 30.06.08, 13:55
          nie przeszkadza mi to
      • dragon_fruit Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 30.06.08, 19:51
        a ja uwazam, ze to fajnie wyglada
        moja niespelna 2letnia córka teź tak nosi:)
        • vincentyna Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 01:23
          Ten lans sie wzial z high society, zbuntowani nastoletni bogacze stawili
          kolnierzyki w swoich burberry polowkach, by pokazac jak bardzo sa na luzie (lata
          90 Europy Zach.).
          To przerodzilo sie w karykature typu, wychudzony blokkers, w dzinsach pod
          tylkiem i postawionym kolnierzykiem od Zary.
          P.S.
          Czasem w oficjalnych koszulach podnosze tyl kolnierzyka, wyglada fajnie przy koku ;)
          • orangeglow Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 17:56
            vincentyna napisała:

> Ten lans sie wzial z high society, zbuntowani nastoletni bogacze stawili
            > kolnierzyki w swoich burberry polowkach, by pokazac jak bardzo sa na luzie (lat
            > a
            > 90 Europy Zach.).
            > To przerodzilo sie w karykature typu, wychudzony blokkers, w dzinsach pod
            > tylkiem i postawionym kolnierzykiem od Zary.

aha, dzięki za oświecenie
            myślałam, że chodzi o to, że zdają sobie sprawę, że koszulka polo jest
            ciotowata, ale że jak postawią w niej kołnierzyk, to nie będą w polo wyglądać
            jak wujek Kazio
            • jagoda_pl Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 22:13
              Nie uważam, że polówki są - jak to określiłaś - ciotowate... Postawiony kołnierzyk jest wg mnie z lekka lanserski, ale tak zabawnie lanserski. Sama czasem w płaszczach/żakietach tak stawiam.
          • miska_malcova Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 22:22
            vincentyna napisała:

> kolnierzyki w swoich burberry polowkach, by pokazac jak bardzo sa na luzie (lat
            > a
            > 90 Europy Zach.).
            > To przerodzilo sie w karykature typu, wychudzony blokkers, w dzinsach pod
            > tylkiem i postawionym kolnierzykiem od Zary.
            > P.S.
            > Czasem w oficjalnych koszulach podnosze tyl kolnierzyka, wyglada fajnie przy ko
            > ku ;)

blokers w ciuchach Zary? Chyba żartujesz, albo nie wiesz kto to blokers ;)
          • aniabos Niedokladnie 03.07.08, 05:58
            vincentyna napisała:

> a
            > 90 Europy Zach.).

Duzo wczesniej i nie w Europie. USA, lata 60-70, styl "preppy".
      • sumire Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 19:15
        ja też tak noszę, we wszystkich ciuchach z kołnierzem mam ten kołnierz postawiony, od płaszcza po polo. bo tak lubię.
        droga Kasiu, czy to znaczy, że jestem buraczką?
        dziewczęta, luzu trochę.
        • malange Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 22:27
          Uwaga! Czytamy jeszcze raz:

"co roku latem zauważam wysyp facetów w koszulkach polo z postawionym
          kołnierzykiem"

Jesteś facetem?

• ensoleillement Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 23:45
            kurcze malange, ale sam postawiony kołnierzyk nie czyni z faceta lansera! tak
            samo jak kabaretki nie tworzą pani lekkich obyczajów, sportowe buty dresa i
            podkolanówki dziewczynki z podstawówki. wszystko zależy od reszty zestawu.
            Tworzycie krzywdzące uogólnienia i tyle.

mnie się to podoba, są faceci którzy stawiają te kołnierzyki w bardzo urokliwy
            sposób, a z całą resztą ciuchów (bez wystających majtek i obcisłych dzinsów)
            tworzy to świetny outfit.
            • malange Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.08, 23:55
              Ja jakoś widuje ciągle zestaw:
              postawiony kołnierzyk + pasemka na irokezie + adidasy + powycierane
              jeansy 3/4 + solarka (tak, u facetów)

> mnie się to podoba, są faceci którzy stawiają te kołnierzyki w
              bardzo urokliwy
              > sposób, a z całą resztą ciuchów (bez wystających majtek i
              obcisłych dzinsów)
              > tworzy to świetny outfit

Ilu takich jest?

Dlatego postawiony kołnierzyk w polo stał się dla mnie symbolem
              lansu dyskotekowych nastolatków ;)
              • ensoleillement Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 02.07.08, 00:17
                > Ja jakoś widuje ciągle zestaw:
                > postawiony kołnierzyk + pasemka na irokezie + adidasy + powycierane
                > jeansy 3/4 + solarka (tak, u facetów)

no to rzeczywiście słabo...ale należałoby dopisać tę resztę, bo to zmienia
                postać rzeczy

> Ilu takich jest?

Wystarczy mi jeden, którego mam w domu- jedna koszulka polo zakładana parę razy
                w roku, z przymrużeniem oka z podniesionym kołnierzykiem. Do tego włosy 4 mm,
                sportowe kremowe/brązowe buty, długie proste dzinsy, naturalna opalenizna i data
                urodzenia w latach siedemdziesiątych. Cud miód malina:)
          • sumire Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 02.07.08, 10:44
            malange napisała:

> Uwaga! Czytamy jeszcze raz:
            >
            > "co roku latem zauważam wysyp facetów w koszulkach polo z
            postawionym
            > kołnierzykiem"
            >
            > Jesteś facetem?

nie wydaje mi sie, chociaz czasami zaluje :)
            ale czy to znaczy, ze mam od razu buzie w ciup?...
            • malange Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 02.07.08, 10:59
              Nie, oznacza to że wypowiedzi dotyczyły facetów - więc niepotrzebnie
              bierzesz sobie je do serca ;)
              • margherita_22 Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 03.07.08, 10:07
                mi też się z buraczanym lansem kojarzy:D, poza tym jestem
                staroświecka:P i preferuję facetów nie zwracających zbytniej uwagi
                na ubiór:))))
                • maitresse.d.un.francais Uhm, ja też jestem staroświecka 17.08.13, 17:33
                  i preferuję facetów DOBRZE UBRANYCH :-P
                • maitresse.d.un.francais Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 17.08.13, 17:39
                  i preferuję facetów nie zwracających zbytniej uwagi
                  > na ubiór:))))

https://www.wakacjewraju.pl/wp-content/uploads/2013/04/obraz_polaka.jpg

???
      • taniacos Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 03.07.08, 11:06
        Może zimno im w szyję.
        • bianchini ja stawiam 03.07.08, 15:48
          coby mnie slonce w kark nie palilo

i stad sie wlasnie wzial popped collar, na turnieju golfowym w
          augusta jeden z graczy postawil kolnierzyk w celach stricte
          ochronnych, mlodziez z dobrych domow tzw preppies to podchwycila &
          thats all

ale teraz widze multum dresiarzy w polo z h&m lub lacoste z allegro
          stawiajacych kolnierze no i to mnie troche odrzuca

kiedys zawsze nosilem popped
          • moo-n Re: 19.08.13, 11:07
            To podobnie jak zakładanie czapki z daszkiem do tyłu.Miało ochronić kark, a stało elementem czegoś zawadiackiego.Wśród facetów coraz więcej pozerów niestety.
        • batutka Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 19.08.13, 22:22
          Wiesz, zobaczył gdzieś jeden z drugim, że ktoś tak ma i myśli, że to modne, więc sobie stawia.
          Jak dla mnie totalna wiocha.
      • pani.truskawka Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 20.08.13, 12:17
        Co roku to samo. Taka najwidoczniej moda :)
      • malgoska.mowiami Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 21.08.13, 19:30
        Nie ma w tym drugiego dna. Lubią tak i noszą. Nie mam nic przeciwko. Tylko niech dobrze w tym wyglądają i wiedzą na jakie okazje tak się je nosi.
      • ciociawiktocia Re: postawiony kołnierzyk w koszulce polo? 01.07.14, 21:18
        mysle ze to jest kwestia indywidualna, mogl to byc przypadek ze cos takiego zauwazylas
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka